helgfint

Nu har jag o J (mest jag) gjort iordning lite hemma - tycker det är en ren helgrutin att plocka iordning, städa och damsuga inför helgen. Det är ju då man är mest hemma och klart att man vill ha fint omkring såg då. Om en stund ska vi ner till Harrys. J ska bjuda mig på en efter-tentan-öl. Huvudvärken är inte lika illa nu och en öl brukar ju göra saken bättre!

Va och inhalndlade Js födelsedagspresent innan - lite tråkigt att han vet vad det är, men han blev ändå lika glad när han upptäckte att det låg ett paket på mitt "hemliga ställe".

Ikväll är det idol och Singin Bee, underbart!

J slutade just spela på sitt rockband och sa: "Jag ska fan gå till en trummlärare och säga: Jag vill lära mig Iron Maiden på Expert på rockband!"

Snart kommer J sluta prata med mig för han tycker att citaten från honom som jag lägger upp här får honom att framstå som en barnrumpa och en idiot. Tycker dock bara det är roligt!

Angående detta:
Jag står helt klart fast vid min åsikt trots att folk hotat mig med att börja dricka glögg redan i helgen osv. Första advent ska jag joina er i ert julfirande. Är ingen tomtehatare! (detta skiver jag bara för att jag också ska få paket av tomten på julafton) Tills dess: Glad Påsk, Glad Midsommar, Grattis på födelsedagen och Gott nytt år!

Tjohej!

rus



Denna låter får en ju bara på gott humör - kanske inte själva syftet med reklamen (?!) men men...

min hjärna är helt tom

Tentan är gjord - satt i 3,5 timma av 4 möjliga. Som vanligt känner jag mig helt slut i hjärnan, helt tom och har skrivkramp i höger hand. Är det inte lite konstigt att man år 2008 använder sig av datorer till allting, inlämningsuppgifter osv men när man ska göra tentan så ska man skriva för hand. Man är ju inte van vid att sitta och skriva för hand på det sättet som man var förr, ens handstil är liksom inte övad till att kunna skriva snyggt, läsbart och prydligt för andra. Skrev 15 sidor för hand idag, ca 5 sidor i timmen, den sista halvtimman satt jag mest och läste igenom och i mellantiden satt man ju och funderade. Men ja, tycker det är konstigt, hade man skrivit på datorn hade man kunnat ändra och redigera på ett helt annat sätt, det sättet man är van vid. Men nog med klagomål - tentan kändes jättebra! Kändes bra helt klart.

Helt ledig eftermiddag och delvis helg - hur bra låter inte det då? Jobbar endast 4 timmar imån, så i helgen ska jag bara ta det lugnt, andas rätt och ostressat och inte öppna en enda bok. Känns som att jag vunnit på lotto, hur ofta är man ledig och inte har nått större stressande hängandes över en?

Pratade precis med min tenta-pluggskompadre och det verkade ha gått vägen även där. Återigen ett bra samarbete! jag måste dock vara trögast i världen - folk gick efter typ 1 timma och 45 minuter, då va jag halvvägs. Det värsta är att dom är helt kapabla att få både bra och jättebra resultat - men hur kan det skilja så mycket i tid? Jaja, satt ju kvar till näst-sist så man kan ju konstatera att jag är rätt trög och långsam.

Huvudvärken börjar sakterligen smyga sig på - får alltid huvudvärk efter en tenta. Med ens att man slutar skriva och lämnar in tentan så slappnar man av - tenta stressen bara lyfter sig från axlarna. Iaf är det så för mig - och inte långt efter att jag kommit hem så får jag tentahuvudvärken.


Tyckte så synd om en tjej i klassen idag - hon är mitt inne i en flytt samtidig som tentapluggsperioden har vart, därav fick hon magkatarr och mådde piss imorse och hade inte sovit på hela natten. Stackarn - hoppas hon klarade tentan, inte kul att ha det efter sig nu när man går in på de 8 sista månaderna av utbildningen. Håller tummarna för jag led verkligen med henne!


Ikväll är det klassfest uppe i studentlängan - jag är väll lite av en loser, party pooper och tråkmåns för att jag inte kommer (anser jag själv). Men de senaste veckornas boende i två hem, hus och kattvakt, pluggläsning och rapporter upp över öronen har gjort att den enda jag ser fram emot är just efter att tentan är klar, alltså denna tiden som är just nu. Ska bli underbart att bara få vara hemma, tänka enbart på sig själv och bara vara. Jag behöver det! Är klassresa snart, den ska jag vara med på. Helt klart superkul med olika klass- och studentevenemang, ibland måste man dock avböja och idag föll det alternativet mig bäst i smaken. Är övertygad dock om att det kommer bli en kanonkväll! 

Ha  kalas-skoj allihopa!


del II, om vad som försiggår där uppe

Innan idag va jag o J och tog en välbehövd fika på Madali. Det hetaste samtalet oss imellan just nu är ju såklart Egypten-resan och helt out of the blue kommer J på en strålande idé: Om jag dricker 700 öl under tiden vi är i Egypten så kan ju inte dom på hotellet se det som en vinstaffär med all-inclusive?

När J och några av hans kompisar va iväg på charter så hade dom betalat 50 kr var för att få dricka så mycket kaffe de ville under hela veckan. Första dagen hade J druckit 12 koppar bara till frukosten, och de två andra 10 respektive 7 koppar var. Med detta i bakhuvudet vet jag inte riktigt om det är så bra att alkoholen ingår... Men för att avsluta detta blogginlägg så la J ändå till detta på slutet: Men jag menar om man råkar tappa typ varannan öl i marken så behöver man ju inte bli så full!

Är han inte Mr Charmy så säg?!

ibland undrar jag vart som försiggår där uppe

Ibland har J bara så underbara komentarer:

För ett tag sen sa jag efter många om-och-men ja till att vi kunde äta korvstroganoff nästkommande dag. När J vaknar och kommer ut i vardagsrummet dagen efter är det de första han säger: Idag är det korvstroganoff-dagen! Bör tilläggas att hans ögon tindrade precis som att det va den här dagen han väntat på hela sitt liv.
Bör ju tilläggas att vi äter detta typ en gång i veckan, och han kan börja prata om nästa gång vi ska äta det redan dagen efter. Hur är det möjligt? Dessutom blir det så mycket över att vi praktiskt taget äter det  2 ggr i veckan.

Nä, nu ska det lagas mat, och inte korvstroganoff, utan spagetti och köttfärssås (men med kycklingfärs).

Ha det kalas!


Korv stroganoff...

stay away tomten

Trots att man nästa gång fyller 26 så är det faktiskt jättespännande att få paket (tycker jag). I år blir det inte så roligt för min lille J för han har nämligen vart med och valt ut sin födelsedagspresent. Är inte det lite tråkigt? Tänker inte säga vad det är, Finns ju en minimal risk att han glömmer av det... (eller inte) Hur-som-hellst: Han är nöjd - och jag är nöjd!

Har ni märkt att det redan börjat att fixas med julen? Jag känner mig nästan provocerad! Det är 1 månad och 24 dagar kvar! I mataffären kan man köpa skum-tomtar, för att inte tala om julmusten som jag o J köpte förra veckan, i sminkbutiken såg jag en adventskalender där man fick smink i varje lucka, i inredningsbutikerna finns julgardiener, har redan slått i min första juklapp på jobbet trots att jag bara är extra och det går tomtereklam på TV:n.
Sorry tomten alltså, du är rolig och välkommen från första advetnt men inte en dag tidigare! Så stay away tomten!! Det är ju pga denna hysterin som man är trött på julen när det väl är den 24e, eller hur?

inte innan december

Hjärtligt välkommen om en månad, men inte innan!!

sovkompis

Imorgon är det tenta, och efter tre timmars hjärntvättning idag så känner jag o min plugg-kompadre att det får vara nog. Eftermiddagen fri och sen 1,5 timmas plugg ikväll - låter inte det som en plan? Kan man inte det som ska kunnas nu så finns det ingen chans att man kan plugga in det o klara tentan imån ändå. Dock känns det helt okej att ha tentan imån, känner mig redo och känns som att jag kan det som ska kunnas. (kanske är det tack vare toalett-plugg-tipset)

Har vart hundvakt nu i två dagar och Chilli har en ganska jobbig vana (undrar just vem som lärt henne det). Efter att hon väckt en kl 6.30 på morgonen för att hon vill ha mat och man ger henne det men inser att det är helt meningslös att gå upp 3 timmar innan bussen går, så går man o lägger sig igen. Då tar hon det helt för givet att hon ska få hoppa upp i sängen och sova bredvid en! Så det slutar alltid med att hon får som hon vill och ligegr på min plats medans jag ligger i skarven mellan madrasserna. Underbart...

Nej, nu e det dasg för hemgång!

Ha det kalas!

inte riktigt min grej...

... att ha en tid att passa
... att åka buss på morgonen
... att bo på landet

Älskar att vara på landet, naturen, luften osv. Men så fort man ska med en buss och måste passa en tid så blir det genast problem. Jag vill kunna vakna på morgonen och känna att det är helt okej att jag inte är helt enligt schemat. Hellre kunna komma 5 min sent (dock inte till jobbet, det händer aldrig) utan att några minuters senhet bidrar till att jag kommer en timma sent.

Ja, som ni förstår så har jag vart hos pappa under natten. Missade första bussen och viket resulterade i att jag va i stan kl 10 istället för 9. Underbart! Jaja...

Nu ska jag fortsätta traggla inför tentan!

Ha det kalas!

pluggtips på toaletten

En liten försovning imorse resulterade i en timmes försening till tentaplugget. Tröstade min tenta-vän med en påse godis och fyra clementiner. Min tunga känns lite sönderfräten, så nu blir det inte mer godis för idag. Tror jag! Antar att jag försover mig och är trött numera för att jag inte rör mig såmycket. Träningen har lagts åt sidan lite - tyvärr. Men det komemr säkert nya tag av mig, färre bortförklaringar och mer motivation (forhoppningvis). Jag skulle vilja vara den där människan som gick upp klockan kvart i 7, tog på mig träningskläderna o va nere på ett pass klockan 7.30, men det finns inte en chans. Jag tror jag skulle svimma!

Nu är min blogg-pause över. Ska nu återigen gräva ner mig i allt som har med konsumentbeteende att göra. Känns jobbigt lugnt inför tentan, önskar att jag kände mig mer frustrerad. Ska samanställa en "idiot-lapp" med massa saker som jag glömer av och sätta upp den på toa. Jättebra för utan att tänka på det pluggar man i några minuter (beroende på vad man gör dock) utan att tänka på det. Faktiskt något att rekomendera!

idag har jag föresten en riktigt ofräsh dag, håret är lite halv snuskigt, har en enorm finne på nästan och är allmänt trött i hela huvudet. En tvätt-äkta försova sig dag. Kom på en sak innan som kan vara min lilla morot och lockbete. Efter tentan så är jag ledig fredag eftermiddag till tisdag morgon. (bortsett från ett jobbpass på 4 timmar på lördag) Hur najs är inte det då? Nu ska jag jävlar-i-mig plugga varje vaken stund så att jag känenr att jag förtjänar ledigheten med råge!

Ha det kalas!

ps. Värmer i mig när folk blir avundsjuka på resan :-) ska bli otroligt kul!! ds.

we're going to africa

Idag har jag och J bokat en resa! Har pratat om det länge, och nu har vi äntligen fått det bokat - Egypten! Åker i sluten av januari och tro det eller ej - det blir min första utlandsresa (om man inte räknar med norge, danmark och tyskland). J däremot är lite mer berest - klarar vi resan till Egypten så klarar vi nog det mesta. har en vag känsla över att jag kommer vara hyper hysterisk när vi ska åka.

Finns en aneldning till att vi åker, eller snarare det finns några anledningar. I slutet av januari har vi vart tilsammans i 5 år, vilket är värt att åka iväg och fira nånstans. (Och att vi firar det i en öken har inget med vårt förhållande att göra, haha) Dessutom så har vi inte vart iväg på en så lång resa - allvarligt 5 år och ingen lång resa. Så, nu är det dags minsann!

Kan det bli mer spännande, är redan förväntansfull och nervös!!

Ha det kalas!


Kameler på språng!


-----


ps. Tippar på 2-5 i Storvreta-Warberg matchen ikväll! ds.

nu är det helg

Äntligen - nu är det helg!
Plugget har gått bra och vart effektivt, kanske för att man vetat att det rört sig om en 4 timmars plugg-dag.
Blev en exempeltenta gjord, samt lite repetition. Nästa vecka är det hårdmangel, in med infot i hjärnan!

Vad ska alla människor hitta på i helgen?
Häromdagen va ni ca 25 pers som läste så jag förväntar mig lika många svar ;-)

Den som kan ge mig ett tips på födelsedagspresent till min lille J skulle jag uppskatta enomt mycket!

Ha det kalas!

regn

Är det nått som gör mig fly-jävla-fu*king förbannad så är det regn. Dessutom tog jag bussen från pappa i morse, belv pisseblöt om benen så nu sitter jag i skolan och känenr hur byxbenen kliar sådär irriterande mot låren. Mycket, inte bra!

Ikväll blir det familje-stund!
Jag ska laga maten - lillsyrran har beställt grönsaksgryta, scampi och ris.
Ska bli najs!

Warberg - Dalen matchen tror jag slutar såhär: 6-3
Lär ju inte vara lika mycket publik som i måndags, men kan nog bli en del ändå... tippar på lite drygt 1700 pers.

Nu ska det pluggas här igen.
Motivationen är på topp........

Ha det kalas!


semester med klassen

Som den butikschefsklass vi är går vår klassresa till GeKås campingen den 18-19 november.

Ska bli kul - årets första semester haha!

Ha det kalas!

tentaplugg

Imorgon börjar tenta-plugget på allvar, nu gäller det att sakta men säkert trycka in all info i hjärnan på varandra. Känns helt okej, känner mig inte speciellt stressad för vi har 6 rå-pluggs-dagar kvar + helgen, så det ska väll sätta sig. Det dumma med att känna att "det är lugnt" är att man slappar till sig något. Gäller att sätta ribban högt imån då, I guess.

Redovisningen idag gick bra, kan inte förklara hur bra det känns att ha den kursen bakom sig. Intressant utvärdering dom måste ha fått. Mitt svar på frågan om vad vi tyckte hade vart bäst med kursen blev: Det vi själva gjorde kursen till! Ja, man kan inte beskylla kursansvarig för att han lagt ner massa tid på vår utbildning. Det är det som är det negativa med den utbildningen jag går. Ibland läggs ribban högt, man kämpar, drar sig i håret och är frustrerad, medans man glider sig igenom vissa kurser. Elle så glider man pga att föreläsningarna känns klockrena o man kompletterar med den angivna läsningen och instuderingsfrågor, sen när tentan kommer så har tentafrågorna ingenting attgöra med föreläsningarna. Ribban vänner - det va det där med vart ribban låg. Ibland känns det som att de kursansvariga inte ens vet vad som sägs på de inspelade föreläsningarna. Skönt att man haft vissa klockrena lärare, det är dom jag vill minnas. Trots allt där man lärt sig mest!

Viste ni att studenter lever 900 kr under existensminimum? Helt galet ju. De här två månaderna man gått i skolan så märks verkligen det. Just nu visar mitt konto lite drygt 150 kr, o då har jag även nallat lite på sparkontot.

Imån kommer lillasyster! Ska bli najs!
Ha det kalas!

tisdagarnas räddning

Efter en något mindre produktiv och långdragen dag så är allt inför morgondagen delvis ordnat. Bara att öva hemma på vad som ska sägas och försöka lägga fokus på att inte flumma till det som jag säkert och sedvänligt brukar göra under redovisningar. Men, imån gäller det för betygssättningen värderas tydligen inte enbart på rapporten, utan även på framförandet. Hatar redovsiningar dock, känns inte alls motiverande. Tänk sen då när man ska redovisa sitt ex-arbete. I'm gonna die!

J hade sin första tenta idag och han lät måttligt besviken när han insåg att han skulle köra bil senare i eftermiddag - en öl hade han nog inte tackat nej till. Hoppas det gick bra!

Inte så mycket skriverier om matchen från igår, varken på bloggar eller på div innebandysidor, mest fokus ligger på spelarnas ersättning under VM. Blir det bojkott av VM eller inte?

Ikväll blir det Uggly Betty och DHW - tisdagar är inte så jobbiga iaf. Annars tycker jag att tisdagar suger lite. Det är långt ifrån helgen som precis var och way to long tid tills nästa helg. Men med en inbokad tv-afton så känns tisdagar lite bättre.
Nu är det hemgång!
Ha det kalas!


trött

Inte lite trött jag känner mig just nu...
Ush vad jag hatar när det är mökt ute när man går upp, känns som att man går upp mitt i natten.

Ska iväg till skolan nu om en kvart.

Ha det kalas!

oavgjort känns som vinst

Ja, Warberg ska helt klart vara nöjda med 3-3 mot AIK. Gillar mötena mellan Wic-Aik, men samtidigt så finns det saker som upprör mig. Vi i Warbergsplubliken brukar aldrig betee oss illa o bua ut någon, därför tycker jag det är dålig stil av alla som buade när Jihde blev presenterad i Aik:s första femma idag. Men som J sa, om man ser honom som ett sådant hot att man måste bua åt honom så tror jag Jihde tar mer som en komplimang. Kanske, hursomhellst - han är helt klart rolig att se på plan. Inte illa pinkat för att vara en gammal Pixbo spelare helt enkelt...
Hoppas skador, skavanker m.m. upphör i Warbergslaget snart. Oavgjort mot Aik, hur längesen va det vi var nöjda med det? Lär bli kul läsning imån på nätet i vart fall.

Dalen på lördag + att lillsyrran är med o kollar. Ska bli kul!

Nu ska jag sova kudde!
Ha det kalas


jag står fast

Så va man hemma efter jobbet, bossen har fått in en extra tjej som va och provade på tillvaron idag, supertrevlig tjej och nödvändigt för butiken med en person till. Detta gav mig även tillfälle att kunna gå hem lite tidigare och äta saktare än 2 mackor på 2 minuter. Skönt!

Börjar ana oråd inför kvällen match. Två starka spelare är borta. En man gör inte laget, o det ska väll inte två göra heller, men va det små marginaler mellan AIK o Warberg innan finns det kanske risk att marginalerna idag står på AIKs sida. Men vi är inte där än, håller en tumme för att det går vägen ikväll. Står fast vid min tippning på 5-3.

Knäckemacka står på menyn, ska man lyxa till denna kvällmat med ett glas överdosserad O'boy med kanske.

Ha det kalas!

dagens schema

Dagens schema innehåller inte så mycket plugg, sov länge (stängde av väckarklockan för att bara sova liiiite till.. det är livsfarligt för min del att plugga hemma en stund på förmiddagen) Men, ska sätta mig och gå igenom resten (gick igenom halva igår innan telefonen ringde) av vår rapport som ska skickas in imorgon.

Dagen blir iaf såhär:
nu - 12.45 äta lunch, fixa mig själv o lite plugg
13 - 18 jobba
18.15 - 18.40 slänga i mig nått snabbt innan jag o J...
18.40 - ... går till sparbankshallen
19.00 - matchstart Warberg - AIK
ca 21.00 Nu är jag förhoppningvis glad

Tippar 5-3 till Warberg, kan bli svårt men Warberg förlorar sällan på hemmaplan!

Veckan i övrigt består av en hel del tenta-plugg, förberedelser inför- och en redovisning, hus- och kattvakt, måste tvätta lite, och sen på torsdagkväll kommer lillskiten hem. Helgen kommer spenderas med familjen: Fredag: Middag hos pappa. Lördag: Middag hos mamma. Söndag: Fika hos farmor o farfar.

Nu ska jag göra lite lunch!

Ha det kalas! Tjipp!

allt löser sig

Saker och ting blir inte alltid som man tänk, eller som pappa sa: "Det gick nästan lite för lätt för att vara sant". Hur-som-hellst, pappas utbildning i Borlänge och Halmstad lämnar honom i en lite jobbig sits eftersom han har ett hus med gård, samt Chilli. Chillis snälla hundvakt har värk och kommer inte klara av att ha henne så mycket som det är planerat, dessutom kommer han behöva sova borta även i halmstad under de veckorna som va beräknade att han skulle kunna vara hemma i Varberg. Suck, just nu känns det hopplöst, tycker synd om pappa och Chilli. Känns jobbigt att jag inte har tid att lösa problemet för honom, genom att ta på mig ansvaret för Chilli. Men med skola och extrajobb samt katt o hus-vakt två ggr i veckan och ibland delvis hundvakt, är svårt som det är att pussla ihop. Men - allt löser sig, allt står inte och faller på bara mig. Det löser sig - det gör det! Och att tänka att det inte gör det - det är bara att slösa onödig energi!


Chilli & Bamse

fel fel fel

Inte för att jag brukar sitta o leta fel sådär en lördag kväll, men va inne o slösurfa lite på Innebandymagazinet när jag såg det här:


Borde man inte veta som ledande innebandy-tidning vad Sveriges bästa målvakt o landslagsmålvakt heter?

filmkväll

Efter en öl-avstickare till Nyfiket o matchen mellan Frölunda-HV71, kom jag o J oss fram till filmbutiken. Blev 3 hyrda dagen tillära: 27 Dresses, Dumpad (Forgetting Sarah Marshall) och Utan spår (Untraceable). Blir först Dumpad, sen får vi se om vi orkar en till.

Skönt med en relativt lugn helg.

Satt några hetsiga Frölunda supportrar framför oss inne på Nyfiket när vi va där, sen gick vi i mitten av 3e perioden (stog 5-1 då tror jag...) så jag sa till dom: Ni håller ställningarna om vi går eller? Ölen i dom svara: Jaja, för fan det är inga problem vettu! Hade knappt vänt ryggen till, då gjorde HV71 mål. Tji fick vi!


Lär väll dröja innan man har 27 olika klänningar att välja bland.

Ha det kalas!

är hon glad

Imån blir min syster sambo (även hon med en av J-sorten) för första gången. Vet ju hur mycket hon saknat och längtat efter denna dagen, så det kan ju vara värt ett litet inlägg i bloggen. Nästa helg flyr hon dock fältet och kommer hem till vbg. Tandläkarbesök, middagar, innebandy o fika står troligtvis på hennes schema. Som vanligt får jag lite private-time på söndag-måndag. Ska bli najs!


J2 & lillsyrran - som dom brukar klä sig till vardags, nej... bilden är från balen i juni -08 och är brutalt stulen från J2s facbook.

ohållbart

Nu har jag (ännu en gång) lärt mig att man inte kan ta de höga stövlarna på sig till jobbet om man ska jobba mer än 4 timmar. Mina fötter pulserar... Men, ska man vara fin, då får man lida pin. Men inte är det meningen att man ska lida så mycket? Nej, det blir ohållbart, så länge.

Märks i handeln att folk sparar på sina pengar. Folk har antingen blivit varslade o sparar pengar pga det, eller så hänger dom löst. J hade en kompis som ringde senast igår som hade blivit varslad. Hoppas finanskrisen släppt tills nästa år - då är jag ju ute på arbetsmarknaden. Ska bli mycket intressant att se hur detta påverkar julhandeln, tror ju inte på nått rekord såsom det vart de senaste tre åren. Påtal om julhandeln så slog jag in min första julklapp idag. Vissa människor vill allt vara ute i god tid.

Efter 3 glas rödvin igår medans Idol och Singing Bee rullade på TV:n så somnade jag gott och vaknade såklart att att jag kände mig bakis. Är det möjligt? Ja det är det. Så dagen gick åt till att återställa vätskeballansen och få bort den lite yra oh ittiterande känslan man har i kroppen "dagen efter".

Ikväll blir det hemma-kväll med god mat (chilli o örtfisk-gryta med ris) samt en film vi snart ska gå ner o hyra.

Jag vill inte lämna sommaren bakom mig riktigt än - så här kommer en bild på J och 2/3 av familjen O/E från i sommras när vi va på Liseberg.
 

Ser det inte detta bättre ut än dagens regn o rusk?

Ha det kalas!

äntligen fredag

Då var det fredag efter en effektiv vecka! Känner mig nöjd med veckan helt klafrt, har fått gjort massa i skolan. har börjat tenta plugget tillsammans med min ständige tentapluggsvän C. Mycket pga honom jag klarar mina tentor, ingen har förmågan att trycka in saker i hjärnan på mig så som han. Eller jag hade säkert kunnat det själv, men alltså läsämnen tycker jag många gånger e jobbigt att plugga till just för att jag tappar fokus. Hänger inte med i vad jag läser om jag inte får en fråga jag ska besvara. Dyslexi kanske - ingen aning, har aldrig kollat upp saken.

I eftermiddags blev det städning, blev ännu en gång fint i lyan. Mitt v-rum e ju nystylat, här kommer lite bilder på vårt underbara v-rum. Mycket nöjd. Ursäkta bilderna, kameran e på lagning, taget med mobilen.

   
svart, beige, olivgrönt o vita tapeter...

  
... är det inte som taget ur en Hus & Hem tidning?

Nu ska jag laga klart maten, sen blir det idol!!

Ha det kalas!

Uppdatering: 18/10 kl 16.30
Nu ska bilderna gå att se stora.

inget kaffe

idag när jag glatt skulle koka mitt morgon kaffe så upptäcker jag att kaffet är slut. SLUT!
Vet att det är J som druckit kaffe hemma minst de två senaste gångerna, men ändå så är det slut.
Alltså, han har inte köpt nått nytt, inte sagt till igår när vi va i affären att det va slut, eller köpt det när han va nere precis eftera tt vi kom hem för att vi glömt köpa mjölk. Varför vill han reta mig så på morgonen?

Älskar dig iaf.

lite bilder från hösten

Har lite bilder att bjuda på från hösten...

    
Katt och delvis ibland hundvakt, mycket regn, men även fina färgrika höstdagar...


... vad passar väll inte bättre framåt kvällen än detta?

    
Besöket hos sis! Cool moppe utanför hennes lägenhet, åkte mest dit för den danska ölen...
 
...men även för hennes kok-konster!


Här, på Heka Eiendom, bodde jag o min J (bland annat) när vi bodde i Oslo.


Vissa saker tar tid - men detta är och förblir ändå hösten då jag o j fick tummen ur och satte upp lite tavlor!!

   
Jag och hälften av Js syskon tog färjan till Dyrön och promenerade.

    
Vacker, vacker och åter vackert!

  
I väntans tider på förjan. Väl hemma hos familjen E igen så blev det hummer!


   
Det har även hunnits med lite fina besök på hemma plan, speciella födelsedagar och lite fest då o då...

Det va det!
Ha det kalas!

jag vet vad jag ska göra imån

Direkt efter förregående inlägg fick jag en underbar känsla - eller snarare en kentkänsla! Imån ska jag ha lite städtid på eftermiddagen och då jäklar ska jag skruva upp volymen på mina gammla kentskivor. (Lär ju få vara ensam o städa, J tycker kent är självmordsmusik)

Men, I <3 kent, så då får han väll göra nått annat...


Det nya basplagget för småbarn?

längtan efter sex...

...and the city filmen har börjat!! (snälla döm mig inte av rubriken)

Har precis beställt Sex and The City: The Movie! Nu får man vänta i typ en månad innan man får den hem i brevlådan. Fatta den dagen som den dimper ner i brevlådan, lycka!! (något överdrivet, men samtidigt inte)
Fick ett jättebra erbjudande hem på posten: 50 kr rabatt på cdon.com sen har man ju som student fraktfritt också, så jag fick Limited Edition-upplagan för endast 149 kr, överkommligt va?

Skoldagen var överraskande produktiv, vi är tillviss del klara med allt, bara det där sista kvar. Finjusteringar, ändra små-fel osv, ni vet sånt där. Så det ska vi göra på tisdag, och även förbereda oss inför redovisningen på onsdagseftermiddagen. Det ska nog gå fint! Underbart skönt att veta att man inte har några större rapport-ansträngningar kvar att göra!

Nu ska jag o J till matbutiken. Vi ska göra tonfiskröra till kvällmackan ikväll, sjukt gott!

Ha det kalas!

nedräkning

Nu är det nedräkningstider:
- 2,5 vecka till tentan
- Mindre än två veckor tills sis kommer hem på besök (whiii!)
- Två veckor till löning (EFTERLÄNGTAT redan)
- 2,5 månad till jul (stressen o pressens tid...)

Nu är det tentaplugg, har vart effektiva idag och sett en 100 minuter lång trög föreläsning samt satt igång med tentaplugget, och dessutom redan hunnit käka. Klockan är bara halv ett. Känner mig stolt!

Ha det kalas!

sengång hemgång

Oj va klockan gick. Fick iofs gjort det jag skulle. Gött, då kan man hjälpas åt att trycka in så mycket som möjligt inför tentan i huvudet imorgon och slipper tänka på att man ska plugga annat också.

J verkar sitta i frustrations-sitsen. Ni vet när man sitter o är allmänt frustrerad över att man inte får ihop det man håller på med. Oerhört irriterande situation - och oerhört underbart när det släpper. Dock lite svårt att se ljuset i tunneln när man väl är där.

Nej, nu ska jag traska hemåt. Undrar just vad det serveras hemma hos mig idag?
Det får bli ett senare problem. Iaf tills jag når matbutiken.

Ha det kalas!

nu gick musten ur mig

Musten gick just ur mig, det är måndag. Den där formsvackan som alltid kommer en stund efter lunch har lyckats hålla i sig och det känns som att jag ser i kors. Allt som jag skriver låter antingen för avanccerat gentemot vad det egentligen är, jag fattar inte vad jag själv läser eller så fattar jag och just då tappar jag ändå fokus och intresserar mig för andra saker. Kaffe funkade inte, min ständiga räddare knäppte mig på näsan. Kanske borde dra mig hemåt, men då känns det ändå som att jag åstakommit allt för lite för att känna mig nöjd. Hoppas på att dagen imån blir dessto mer effektiv för min del. Tentaplugg för min del och dessutom tillsammans med min ständige tentapluggs-följeslagare. Känns bra!

Sagt i datasalen idag:
- Vet ni vilken produkt som ökat mest i försäljning nu med tanke på finanskriser o så?
(fundering och hjärnceller hoppar omkring i allas hjärnor)
Till slut:
- Näe...?
- Kassaskåp!
Tystnad, sedan:
- Ahaa...
- Ja, alla tar ut sina pengar ifall bankerna skulle gå i konkurrs... snacka om en ond cirkel.


Ikväll är det I ditt ansikte. Betnér o c:o träffar Muf. Kan bli kul!

Nä, ska se om jag fattar mer nu. Fick ju annat att tänka på för ett tag. Kan man lägga sig ner på golvet o sova en stund?

Ha det kalas!

nån som är tillbaka

Känner mig helt överfylld med ny frisk energi, känns inte som att så mycket är jobbigt för tillf'ället, utan känner mig kort o gott avstressad, lugn och en gnutta harmonisk. Perfekt inför en vecka med mycket plugg och teori som ska plöjas igenom.

Helgen började i fredagseftermiddag med bilkö efter bilkö. Vi hade åkt så att vi skulle ah gott om tid, vilket resulterade i lite tid pga bilköer genom hela Göteborg och att vi inte hade tänkt på att det skulle bli lite knepigt med parkering. Vi skulle stanna på vägen o köpa lite räkor till lördagsen, o det kändes ju hur lugnt som hellst. J hade dock missuppfattat tidtabellen, färjan gick 10 minuter före vår beräkning. När bilen var (någorlunda) parkerad så sprang vi med packning i ösregnet. Va millimeter från att börja lipa. Men sen tog jag ett stryptag om den överkänsliga och barnsliga Martina i mig och sprang fäör glatta livet. (Sa jag att vindrutetorkaren gick sönder påvägen upp eller? Det va också en upplevelse i sig...) Med något bestämda steg så gick jag på färjan och på båten stog två gubbar och skratta åt mig. gav dom min "gladaste" blick, med mascara rinnande enr för kinderna. Måste vart en ytterst vacker syn.

Väl hemma hos familjen E så var värmeljusen tända och maten stog på spisen. Fick ett glas rött i handen och glömde med ens bort den jobbiga och dryga resan upp. Så från den stunden som jag satte mig ner i familje  Es kök började måsten och stress sakta men säkert att rinna av mig. Helt underbar känsla! Är nog delvis lugnet på öa och lite vinet. Är inte rödvin  bara för gott?

Dagen efter vaknade vi till liv runt middagstid och jag o Js två minsta syskon gjorde oss iordning o tog färjan över till Dyrön. Vi gick en lååång promenad över diverse höga berg (kändes det som). En något bakfull Martina med en gnutta vätskebirst kom fram och därmed också lite små klagomål över hur varmt det va. Men gud va vackert det är i Bohuslän! Känndes nästan som i en saga när vi satt där uppe på utsiktplatsen och tittade ut över öarna och havet. Supermysigt!

När vi kom tillbaka hade Js äldre syster o Ex2 anlänt. Fick en stor kram av lill-E. Store-E va och lekte med en kompis. Kort efter det satt man återigen och smuttade på ett glas rött. J och Js pappa va på glatt humör eftersom Frölunda vunnit med dunder o brak, dessutom hade de förtärt en o annan öl under tiden. Lördagsmiddagen serverades: Hummer, räkor, vitlöksbröd och diverse tillbehör. UNDERBART!

Lördagskvällens matcher: Warberg-AIK och Sverige-Portugal va väll sådär. Warberg losade - kanske rättvist. (tar dock emot att skriva det just för att det är AIK men men...) Sverige spelade oavgjort - inte rättvist. Innan matchen kändes ett oavgjort som en seger, men tyckte det va Sverige som gjorde helt klart den bättre insatsen. Att se på fotboll o innebandy samtidigt är inte att rekomendera. Blev lite stressigt!

Hur som hellst - har haft en helt underbar helg!

Nu är det plugg som gäller!

(Är det inte lite väl mörkt ute idag?)

Ha det kalas!

mansgris, bajsgris och sura kärringar

Måste bara rekomendera min lillsyrras blogg och i synerhet detta inlägget!
En samanfattning av vad det handlar om: mansgris, bajsgris och sura kärringar.

vad man är beroende egentligen

Har inte suttit vid en dator (med internet) på ungefär 48 timmar och shit vad man är beroende. Hade lust att kolla allas bloggar, kolla aftonbladet, kolla hur det gick i innebandyn m.m. Så, nu har jag lärt mig att berhärska surfning från mobilen. Kostar tydligen max 9 kr/dygn. Hoppas det stämmer, eller måste man meddela nånstans att man vill kunna surfa för 9 kr/dygn?

Hur som hellst, fick mättat mitt behov. Nu ska jag mätta min hunger med Willys grönsaks lasagne.
Sen blir det 2 timmars effektivitet i skolan, därefter bilfärd med pappsens vita volvo till Tjörn!

Suget efter rödvin är stort just nu!

Ha det kalas!

jag har lärt mig nått nytt



Kolla jag har lärt mig hur man klistrar in ett youtube klipp på bloggen!
Håll till godo med Måns!

Tack Lill-M, man lär sig nånting nytt varje dag!
Ha det kalas!

my Ikea-möbel is my Ikea-möbel

Det finns ett företag, Parts of Sweden, som gör små detaljer till Ikeamöbler, exemvelvis lite små smarta hyllösningar till din Billy-bokhylla. Tycker inte Ikea att man inte får göra så, dom vill väll kanske komma på sina egna grejer till sina egna möbler?


Såhär kan det iaf bli



Ha det kalas!


rekord - hujedamig

Mitt något låga - men största för mig: 25 läsare igår. Dagen då jag endast uppdaterade bloggen en gång (hahaha)!

Kan man få 100 om dagen tro?
Fast varför skulle man vilja det, 100 helt random människor som man inte vet vilka dom är.
Som Ida i Lönneberga skulle sagt: Hujedamig!

ändrade underbara planer och mitt samvete i behåll

Har känt mig lite splittrad det senaste, å ena sidan har jag velat åka till Åstol och å andra sidan har jag känt mig tvungen att offra hela min lediga helg (dvs den som kommer nu) på en fest jag inte har lust att gå på. Tog mig i kragen idag och gjorde som jag själv ville. Kändes bättre att svika och inte komma på en fest än att svika mig själv o Js familj som vi inte vart o besökt på snart 3 månader. Har känts som att det vart pga mig som vi inte har åkt, det har vart jobb osv. Kommande helger så blir det enbart jobb o plugg inför kommande tenta och för Js del tentor. Är dessutom Js första tentaperiod så det är ju förståligt om han vill ha det lugnt och skönt hemma och enbart lägga fokus på det. Altlså: denna helgen passar perfekt och dessutom behöver jag ta det lite lugnt, jag behöver ön!

Känns jobbigt ibland när man inte känner att man räcker till, men som J försöker få mig att inse: Du måste ju bestämma själv, du kan inte räkna in för mycket vad andra tycker och tänker. Hade ju iofs vart lite snällare av mig att komma på detta innan, har nu skapat problem för festkomitén och deras budget. Men det är nog inga problem. Hur som hellst, tänker inte ha dåligt samvete - det hjälper ingen och det skadar bara mig själv! Som jag har längtat upp till ön, det ska bli helt underbart att koppla bort allt och bara ta det lugnt och vara med Js familj! Känns bra att det blev som det blev.

Kommer få lite egentid hela dagen imån, ska hämta Chilli hos hundvakten och spendera lite mer än ett dygn ute i pappas hus helt ensam med hund o fyra katter och mina pluggböcker. Utöver plugget ska jag minsann ta en superlång promenad med Chilli. Ska bli mysigt! promenade kan ju behövas, har knappt kunnat gå på flera dagar. vaknade tydligen inatt och beklagade mig för J. han hade svarat nått snällt o sen gått på toa och när han kom tillbaka hade jag sagt: hej hej! Man är allt bra rolig när man pratar i sömnen!

Rapport 1 är inlämnad, nu är det bara rapport 2 som vi ska komma igenom också. Känndes rätt motsträvigt idag så vi kom inte så långt, Anna har dock vart duktig och samanställt hela intervjun på 10 sidor. Starkt jobbat är min kommentar till det. En timmas intervju på 10 sidor. Pratade dom då alltså lite mer än 1,5 sida på tio minuter?!

Va ju på inebandy häromdagen. Känns som att det blivit en trend att Warberg aldrig forlorar. Dom förlorade liksom en match i serien förra säsongen. Redan 4 vunna matcher o 1a i serien. Dock är säsongen lång... allt kan hända. Men tar man det inte lite för givet att dom ska vinna hela tiden nu? Känns som att även om dom vinner så säger folk: Det va ingen rolig match. Men det här väll början av säsongen till... men en innebandysäsong är ju inte så himmla lång. Väntar o väntar på nästa hemma-match nu, det är den 20e i denna månaden. Först är det EC i helgen. Vi får väll hoppas på att dom plockar guldet. Hemmastaden blir väll besvikna annars - bortskämda som vi är! Första matchresultatet mot sarpsborg går väll inte att klaga på: 14-5 till Warberg. Ja det va resultat det, inte ofta man ser sånt i SSL, och skönt är väll det!

Har jag sagt att min syster spelar i damernas elitserie i innebandy upp i Norge föresten? Låter ju otroligt proffsigt, eller hur? Man får ju helt klart ta och tajma in en match tills nästa gång man är uppe och hälsar på!

Nu ska jag hem till min J, han har nog haft en lite mindre effektiv dag än väntat. Maskinteknik låter inte så överdrivet kul dock...

Ha det kalas från
en Martina med rent och glatt samvete

känner mig som en 50+are

Hua-mig, imorse fick man minsann veta att man levde. Fy vilken träningsvärk jag har! Kryper in under Js täcke och beklagar mig över att det gör ont i alla muskler, även dom som jag inte trodde fanns. Han svarar: Men vist är det lite skönt med träningsvärk ändå? Svarar nått istil med att han e dum i huvet och somnar om. (jag har världens ryssligaste morgonhumör, det är bäst att bara hålla med mig eller alternativt inte ens prata med mig) Hur kan det vara skönt, jag kan knappt röra mig som jag vill. Armarna har förlorat halva sin kapasitet och jag går som att jag bajsat ner mig. Känner mig som en 50+are (sorry far o svärfar, men nångång är det väll dags för mina äldre läsare att få sig en pik här i bloggen!)

Oh, Js syster verkar ha bokat tid för fotograferingen, en söndag. Hoppas hoppas hoppas det inte är den enda söndagen som jag inte kan. Lönesöndagar, snälla säg att det inte är så!!

Den som väntar på nått gott väntar aldrig för länge. Jag vill, jag vill o J vill med åka till Åstol! Ser dessvärre lite uppbokat ut de närmaste helgerna (läs de 3 närmaste helgerna).

Nu ska jag packa ihop mitt pick-o-pack, låna någons rullator och ta mig ner till skolan!

Ha det kalas!


Min farmor kallade sin rullator för rolls roycen!
Dessutom åkte den ut fort som ögat när hon kunde gå själv igen.

vem vill du inte möta i en mörk gränd?

Oj, skrivkrampen har släppt. Känns som att jag kommer på flera grejer varje dag som jag vill skriva om. Hur som hellst - såg precis på I ditt ansikte. Lite tryckt stämninge  bland fiskare, green peace och Betnér/Soneby. Om man fick välja två människor man inte ville vara ovän med och möta dem i en mörk gränd så är det nog Betnér och Janne Josefsson. Dom skulle nog kunna snacka mig till tårar. Tänk er Josefsson: Va det så, märkte du om köttfärsen? Va det så, svara mig! Betnér: Kallar du dig själv veggo, men äter skaldjur o fisk. Ja man kan ju bara äta djur som är blöta!
Nästa vecka blir det muf, man bli riktigt skoj! Kanske kan bli ett samtalsämne inför nästa släktkalas.

Jag o J har hängt upp tavlan. Lille-J tog på sig det stora ansvaret att spika i spikarna och eftersom jag inte ville såra hans manlighet (jag har satt upp det mesta i vår lilla lya) så stog jag mest och titta på, även fast jag hade kunnat göra det tio ggr snabbare och bättre. Nädå, hursomhellst, det blev jättefint! Nu ska vi bara slutföra våra andra projekt som vi har pratat om i åratal. Ett av dom är att ordna fina bäbiskort på oss - får dra hem till morsan, pappa hade inga roliga där jag inte ser ut som en korsning mellan en gris och en michelingubbe. (Jag hade inte hals förän jag va 5)

Nu blir det kudden snart kudden, och jag är glad om jag ens kan resa mig upp från sängen imån. Är helt inställd på en träningsvärk som heter duga. Det är ingefär samma känsla som i lördags då jag va helt säker på att söndagen skulle bli en dag då jag körde buss med toalettstolen. Dock blev det inte så, men tills imån vet jag iaf att jag kommer se ut som att jag har bajsat ner mig. Om nån undrar så är det pga utfallen idag på bodypumpen.

Ha en kalas-natt!


Vill du möta oss i en mörk gränd?
Bilden är brutalt och ohänsynsfullt stulen från lillsyrrans bilddagbok.

mogen eller omogen?

Har ni läst om tjejen som ska göra allt hon får göra när hon fyller 18? Hon ska hur som hellst: gifta sig, ta banklån och supa sig redlöst full. Allt i protest för att hon tycker att folk är för unga när dom är 18 för att kunna göra sånna saker. Ähm, jo ja kanske det, men förhoppningsvis är dom såpass mogna att dom gör valet att inte gifta sig, inte ta banklån och supa sig fulla har de garanterat redan gjort nån gång innan de fyller 18. Eller? När ska man få bli myndig då? är 19-20 eller 21 en bättre ålder? Mognaden sitter väll egentligen inte i åldern kan jag tycka. Min syster exempelvis är 19 nu och i vissa avseenden långt mycket mognare än vad jag var när jag va 19.

Men att göra allt det där i en protest känns snarare mer omoget än en mogen protest!

Vad tycker du?

kort från festen

Klicka f�r att st�nga bilden
Här kan man ju knappast beskylla mig för att vara vacker, halvblundar och får nån underlig min samtidigt som snusen syns. J vill hellst inte synas tillsammans med mig på kortet!

Klicka f�r att st�nga bilden
Även här lite psyko, det kan man se om inte annat i mina ögon. J håller på att tuppa av eftersom jag stryper honom. Kärlek!

Bilderna är brutalt och ohänsynsfullt stulna från Lill-Ms blogg!

ja ja ja

Den fanns kvar, även fast personalen i butiken sa med en gång: Ja, näe *tugga-tuggummi* vi har tyvärr inte kvar den, men den finns i svart o vitt. (min va grå) jag gick en sväng för jag tänkte att Jo den finns vist kvar och ja, mycket riktigt, den fanns kvar. Min lilla kofta hade gått sönder i armen, själva mudden hade liksom lossnat från armen, inte helt okej stickad (läs: maskinstickad i massproduktion) Fick den bytt så nu är allt som vanligt igen - jag o min kofta ska förhoppningsvis få en härlig höst tillsammans. The end!

Jag o J har äntligen vart o ramat in vår inflyttningspresent som vi fick av Js mellan syster för lite drygt 3-4 år sen. Det blev jättefint, nu ska vi se hur lång tid det tar innan vi bankar upp den på väggen!

Nu är det bodypump om en timma och en kvart!

Ha det kalas!

nej nej nej

Har en så fin kofta från BikBok - men tro f*n att det gick sönder. Ingår det dålig kvalitet bara för att man köper nått för 300 spänn? Irritation. Hoppas dom har kvar den så att jag får en ny, koftan o jag känner ändå lite kärlek för varann.
Läste nånstans att många företag hellre prioriterar att en vara kostar 300 och det är dålig kvalitet, än 4-500 och hyfsad. Går sakerna sönder och folk inte orkar reklamera kommer de ändå tillbaka och köper nånting annat. Vilka företag håller klass när det gäller kvalitet och med ett någorlunda pris?


vad jag skulle vilja

Har så stor lust att gå o ta en kaffe med J på stan efter skolan, mysigt att bara sitta med varsin latte i handen och prata. Självklart kan man göra det hemma, men det blir inte samma sak.

Har även stor lust att träna med lill-syrran. Dock ser det lite svårt ut för stunden. Verkar som att det blir bodypump ikväll!

Har även lite lust att ordna en plugg-dag med the old gang! Hade en del sånna förra året, men de har minsann inte vart många iår. Får väll se vad man kan dra till med!

En weekend på Åstol hade inte heller vart fel. Hade gärna ställt in kommande helgs fest för en fre-söndag på min favvo-ö. Dock verkar det omöjligt...

Mycket man vill här i livet... hade även vart skönt att åka nånstans där alla måsten bara rann av en och försvann.


sagt på festen

När vi satt och käka igår på festen kom det på tal om bönder och lantisar eftersom en av stadstjejerna sa att det va mycket bönner på festen och Liza menade att det inte alls va bönder, dom bor ju inte på en bondgård, utan lantisar kan man ju kalla dom. Stadstjejen hävdade att det va bönner och J stämde i, varpå Liza säger till J: Ja, men vad är du då? Fiskare då eller? J svarar nöjt: Ja, skillnaden är bara att du äter dig mätt på bacon och jag på hummer!


plötsligt händer det

Igår va jag och J medbjudna på fest i Grimtonsbyggdegård. Har aldrig vart på sånn där byggdegårdsfest förrut, men här kommer en kort resumé av hur det går till (eller hur det gick till på denna):

1. Man kommer dit och tar en plats vid ett av långborden.
2. Man dukar upp maten man har med sig och börjar käka, samtidigt som livebandet (som för kvällen var Bröderna Daltons) spelar för fulla muggar. Samtidigt som man äter ska man försöka hinna med och sjunga med i låtarna och stå på stolen och klappa händerna.
6. Självklart finns det ett snappsvise-häfte!
3. Maten är avklarad och rätt många öl för de flesta med. Dock ingen som som verkar för berusad. Nu är det dags för efterrätt. Vi roade oss med att lägga i chokladpudding i längs upp på flaskan på Cs öl. Synd att han såg det innan han drack!
4. Bord och stolat plockas undan, sen blir det dans. Bandet spelar massa slagdängor och hits. Dock ingen Carola. Går fram och önskar, vilket slutar med att jag står på scen tillsammans med några andra tjejer och sjunger Fångad av en stormvind.
5. Dans, dans och åter dans. Längesen man dansa bugg! Fick med J upp för både en och två tryckare ;)
6. Lill-M är poppis på dansgolvet, hon får ständigt räddas från pojkar som uppskattar henne lite väl mycket. Bäst va dansen då killen hade ena handen på hennes rumpa och en öl i den andra. Sexy!
7. Bandet slutar spela och det blir natta-mat. Korv med bröd, och jag åt korvbrös. Festen skulle vara slut kl två, men klockan ett vill de snälla föräldrar som ställt upp och städa o hålla iordning gå hem så festen slutar kl ett och alla sitter och väntar på att taxibussen ska komma. Vilket den gör, klockan två eftersom den va förbeställd.
8. En kille äter en banan. Hur ofta har man med sig en banan till en fest?
9. Taxi hem, det är diskussion om vem som ska väcka nån stackare som ligger o sover längst bak. Alla kommer fram till att det är roligast om han får sova tills taxin är tom. Dock blir han väckt och stalar sig av bussen.
10. Hemma kl tre ungefär, håller på att blåsa iväg. Somnar som en stock efter att J har värmt mig!

Hade ångest hela dagen över att jag troligtvis skulle ha min sedvanliga bakfylla. Men, plötsligt händer det, jag har enbart vart trött idag, inte mått illa, inte spytt, inte vart grön. Underbar känsla!

Ha det kalas!

prinsessor


Jag o prinsessans mamma


Dagens prinsessa och jag!

prinsessa

Lilla 2åringen va som en prinsessa idag i sin rosa söta klänning! Massa paket, tårta o kanelbulle-längd!

Nu ska jag o J snart till fam O/E igen, ska bara göra oss lite fina först :)

Ska ha en grå/svart klänning, supersnygg!

Ha det kalas allihopa!

hjälp mig

Vad tycker ni om den nya bloggen?

Har egentligen bara tagit en annan stilmall och ändrat bakgrunden på den. Men hur ssom hellst, jag är i behov av hjälp för jag är inte helt nöjd. Övertexten skulle jag vilja ha röd eller rosa och dessutom att tesxten skulle vara en stl större. Blir ju lite lättare att läsa.

Nån snäll själ som vill ta er ann mitt problem? Förstår verkligen intebhur jag ska göra med alla dessa html-koder. (för det är det va?)

Nu ska jag nissi-nassa!
Ha det kalas!


dagens + & -

Minus sidan

- - - = dålig planering och jag blir tagen för givet
- -   = dålig stämning när man säger ifrån
-     = måste gå och handla

Plus sidan

+      = nyklippt
++    = 3 dagars ledigt (!!!)
+++ = myskväll med J ikväll


the haunted

Här va Js barndoms med o sjöng på låten 99 igår.

Här är även hans bands hemsida: ColdTears

tubtopps-bh

Hur ska en sånn där tubtopps-bh sitta egentligen?
Köpte en svart bh utan axelband idag och den ska ju sitta kvar, men jag gick ändå upp en stl från min vanliga stl just för att kunna andas, ändå känns den jäkligt tajt. Har haft på mig den nu i en timma och det känns ju inte som att den har töjts nånting som hon i butiken sa. Har tom fått röda märken. Men sitter den lösare riskerar man ju att den åker ner till midjan om man råkar hoppa till på nått sätt. Nån som har nått tips att ge mig, funderar lite på sån där förlängning man kan köpa och sätta i spännet så att det blir liiite större runt. man kan ju prova.

Ha det kalas!

avklippt & bloggtips

Tillbaka från frissan. Fattigare, men snyggare! Skulle inte byta ut min frisör mot allt i världen. Kände aldrig att jag va riktigt nöjd när jag kom från frisören förrut. Gick till massa olika men kände aldrig att jag blev förstådd. Idag va det bara att sätta sig i stolen, säga lite och hon fyllde i resten. Inte för att jag just nu har världens mest avancerade frisyr, men hon vet sånna där grejer som att man behöver tunna ut det på 5 kg hår, ungefär vilken längd, hur jag trivs med att ha luggen osv. Helt underbart! När jag för ca 1,5-2 år sen hade mörkt hår fick hon fram en så sjukt fin brun färg som vi sedan la lite slingor i. Jag som är en albino blev inte allt för blek. Det kändes bra, dock tror jag nog att ljust passar mig lite mer.

Köpte med mig lite Bed Head grejer och en Skin Tones från Sebastian Trucco. Blev sminkad där en gång och då använde hon den på mig och den kändes lätt att ha på sig och andas. Hoppas den är bra, har som sagt bara haft på mig den en gång.


Sebastian Trucco SkinTones



Gick en sväng på stan efter frissan, för att köpa paket till 2åringen i fam O/E. Blev en sagobok, hårspännen och en mössa med Hello Kitty. Givetvis i rosa, den lilla tjejen vet nog inte att det finns andra färger än rosa. Så kul att köpa paket till barn, lätt dom roligaste paketen runt jul. Enda gången j fick vara med och bestämma var när vi köpte en Turtlesgubbe till Js syster son. Han hade stora problem att välja den coolaste gubben. Tror J tyckte det va rätt så kul!

Dags att kolla in vad alla andra skrivit i sina bloggar idag. Vilka bloggar brukar du kolla in?
Här är mina dagliga bloggar:
Klasskompisarnas:
1. Cecilias krypin
2.Evelina
3.Annas sida
4.MartiiinaM
Familj:
5. Lillsyrrans (som jag anser borde vara aktiv, jag vill ju veta hur hon har det!!! Pik Pik Pik!)
6. Js syster
Sport:
7. Warbergs spelares blogg
8. AIK spelares blogg (ni vet han Sporten- och Idol-Jihdes bror)

Ha en fin dag allihopa!


jobba jobba jo-obba

Nu är det dags att gå till jobbet!
Sen blir det en långhelg, wonderbar!!

På schemat står:
- Klippning o slingning
- Barnkalas
- Vuxenkalas med liveband o grejer
- Innebandy match
- Lite plugg
- Mycket slappning

think pink



Gör det här, eller i någon butik som säljer rosabandet!

min systers braiga smak

(jag vet att braiga inte är ett existerande ord)

Jag och J har sovit i Lindberg nu i två nätter. Av nån anledning så vägrar han att låta kisserna sova i samma säng som oss. är inte det mysigt att ha en spinnande varm katt bredvid sig? Tycker det är supermysigt! Men men, J vann och katterna stog och jamade utanför mitt gammla flickrum på övervåningen.

Frös lite första natten vi sov där så igår va jag och hämtade en t-shirt i lillsyrrans garderob. Råkade då exedently att hitta en sjukt snygg svart tröja i hennes garderob. Hon har ju flyttat och lämnat kvar den i sin garderob, hon kommer hem först om en månad så jag menar tills dess har hon ju garanterat glömt av att hon läst detta. Så den fick följa med hem! Tack sis!

Om två timmar ska jag vara i skolan, sen kl 15.00 börjar jag jobba. Slutar kl 18.

Nu ska jag läsa lite!
Ha det kalas!

alltid lika arg, del II

Jag ska nog ta att göra som M, skratta varje gång jag betalar tv-avgiften. Grejen är ju den att om vi skulle rösta om saken så skulle säkerligen tv-avgiften försvinna, och de program som folk gillar från svt m.m. skulle köpas upp från andra kanaler, exempelvis Melodifestivalen och Så ska det låta! Det är iaf dom två ynka programmen jag betalar 2032 kr/år för att se. Pappa fick sin tv-avgifts räkning igår, han ringde och kollade om det hade kommit nån post till han och jag sa: ja, grattis TV-licensen. ja, suck, sa han! Haha! Jaja, skönt att man är två som delar.

Nä, om man ska se vad som går på TV... SVT 1: Made in Europe. SVT2: Är framtiden virtuell?

RSS 2.0