ett litet skivtips från mig till er

Finns ju en del förutfattade meningar om min musiksmak. Såhär i melodifestivaltider så kommer det ofta på tal och då hör jag ofta kommentaren: Ja du lyssnar ju bara på schlager och dansband. Men det är faktiskt inte sant, ganska långt ifrån för att vara helt ärlig. Det roligaste är dock när man kommenterar en låt som inte tillhör den sedan innan nämnda kategorin och får svaret: Va, har DU hört detta?
Får väll ändå tillägga att jag tycker det är skitkul att lyssna på både både dansband och schlager, men enbart för att det får mig att bli glad när jag springer omkring i lägenheten och sjunger (läs: galer) för mig själv. Men det är långt ifr¨n allt som spelas i min röda fina söta CD-spelare eller i min Ipod.

Så till tipsen:
Mitt nya tillskott är Kate Parry-skivan. Hur skön som hellst! Löp å köp säger jag bara! (BFF - du kommer älska den!)
En gammal favourit är såklart Kent vars skivor åker på lite titt som tätt. Gärna de äldre!
Jonas kommer bli glad nu, vill rekomendera Wolfmother, Tool och Smashing Pumpkiins.
Yusuf Islam, mer känd som Cat Stevens - älskar hans samlingsskiva från x-antal år tillbaka.
En annan ny favvo är The Killers, hur kan jag undgått dem så länge?
Oj, måste ju skriva med Coldplay - nya skivan, men även x&y.
Maroon 5 lyssnade jag mycket på när jag bodde i Oslo - It wont be soon before long- skivan är underbar!
Ojoj, nu fick jag åmgest. Sahara Hotnights såklart!! Har inte hört nya skivan än dock...
Då och då åker The Kooks på - inside in inside out.
Winnerbäck såklart - hemsedal blir ju första tanken om man lyssnar på live-skivan.
Gavin De Graw - underbart! I got a crush! Har dock en skiva vars album titel jag inte mins, som jag lyssnat sönder.
MONEYBROTHER in my heart säger jag bara!

Ja, listan kan nog bli längre... men ja, där är ett utskot av det jag lyssnar på förutom schlager!
MEN, om 20 minuter smäller det! WIII!

Ha det kalas!

ps. Fick blommor idag - sötaste J! ds.


att shoppa är en konst i sig

Vanligtvis brukar ju sis va med mig när det handlar om att shoppa, upplever att jag har lätt att se vad andra passar i och vad som klär dem men när det kommer till mig själv är det hopplöst. Har väll troligen med ens egna uppfattning om sin kropp att göra, man har en bild av hur det kommer se ut och när man tittar i spegeln så ser det inte alls samma ut. När sis däremot hjälper mig så får jag oftast den bilden framför mig som jag har i hjärnan. Helt enkelt lättare att uppfylla andras önskemål än sina egna, om ni frågar mig!

Hur som helst, har letat efter ett par chinos så länge jag kan minnas (typ från att de kom in i butikerna vilket det väll gjorde typ förra sommaren om jag inte misstar mig). De flesta har suttit bra på rumpan, men liksom inte fram. Av denna enkla anledning så har jag i princip glott sönder mig själv på andra människor som bär upp detta plagg så mycket snyggare, fram tills idag!! Här-om-dagen fick jag en värdecheck från MQ hem i brevlådan, 100 kr rabatt på braller. Ja, men härligt, har dom ett par som är snygga så klipper jag dom, tänkte jag. Kilade ner vid lunchtid idag och fick tag på ett par jättefina - sista paret i min stl dessutom och för 399:-. Helt okej tänkte jag, nu är det bara det jobbiga kvar; att bli besviken över att det precis inte går att knäppa knappen (inte magens fel, enbart rumpans). Sen när man provar stl över så är dom groteskt mycket för stora. MEN, plötsligt händer det: De här chinosen va liksom som skapta för min kropp!! Lagom över allt, OCH inte den där irriterande cm för små i midjan!
Gick glatt o betalade o sa till säljaren att jag i princip va kär i byxorna för att det va de första, i djunglen av chinos, som passat mig. Hon svarade lite lagom ointresserad över mitt fynd: Ja du har ju dom i blått, grått bla bla bla och bla bla bla med. Jaha tänkte jag, det va ju skoj mitt i denna chinos-revolution! (Hon kunde väll svarat lite glatt: Men gud va kul, härligt att det va här du hittade dom, skulle dom bli ett par favouriter så  finns dom i lite andra färger med!) Kanske jag som e förstörd efter min utbildninge, jag är som en 40-talist ibland känns det som, oerhört krävande.
  
Mina fina braller, blev ett vitt linne med. Allt från Sunshine 360.


Efter MQ besöket blev det Kvantum en snabbis, hittade en bok på bokrean som troligen kan passa mig:

Lycka till av Ernersjöö & Sjögren.
Handlar om hur man hittar balans i livet och karriären och om hur vissa saker inte utesluter det andra, samt om kvinnor som startar eget.
29:- på bokrean.


Nu blir det plugg en timme eller två, trots allt tenta nästa vecka och jag känner att det är dags att sätta på en högre växel på pluggandet inför den nu om det ska gå vägen.

Melodifestivalen ikväll! Wiiii!

Ha det kalas!

oslo tur & retur

Nu har jag bokat resan till Oslo i mars!
500 riksdaler för varberg - oslo tur & retur, inte så pjåkigt va?!
Längtar! Oslo i sig och efter lillasyster i synnerhet.
Har en liten plan om vad som ska ske när jag är där:
1. Div sevärdheter som Frognerparken och Holmenkollen (lillasyster har sett mindre av Oslo än vad hon gjort i Paris, skandal med tanke på att hon bott i Oslo sen sep '08 och besökt Paris över en långweekend) Har inte vart på Bygdøyhalvön, men vi får väll se vad som händer. (Bajs, man tar buss 30 mot Huk till Bygdøy, jag har redan kollat!)
2. Den obligatoriska shoppingrundan! (denna kategori under sevärdheter kan hon dock.)
3. Lite tid att slappa såklart, man är ju inte stålkvinnan heller. (the nobel art of slappning)

Nu väntar kudden!
Skönt att slippa ställa klockan.

Ha det kalas!

allt har sitt slut

Ja, allt har väll sitt slut nånstans, men inte trodde jag tt vi skulle sluta på samanlagt 45 sidor från framsida till sista bilagan på vår uppsats om trend- och omvärldsanalyser inom livsmedelsbranschen. Vi är dock sjukt nöjda med resultatet!

Klarade ex-jobbstentan med råge! 159/200 - mycket glad, 100 var G!

Pojkarna i min grupp sitter nu och pillar med allt sånt där tråkigt som att ordna med sidbrytningar och rubriker, innehållsförteckning o skit. Min briljans har haft fokus på annat, så att säga!

Snart helg! Underbart!


vad är väll en lunch på stan

Jo, det kan jag tala om! Idag äter jag Familjen Dafgårds ost och sparrispaj (dvs paj som till 10% består av ost och 5% av sparris, vad är resten liksom?) och igår sprödstekt rödspätta med potatis, smält smör, citron och grönsallad. Dessutom hade jag sällskap av min fina J. Idag sitter vi några studenter framför data skärmarna och skriver samtidigt som vi äter. Miljöombyte vore nog nått att ta till sig!
Så ja, en lunch på stan, vad är det? Jo, alldeles, alldeles underbart!!
Dock inlämning imån, och vi måste sitta samlade och tugga ur oss analys o slutsats.

Längtar till helg!

Ha det kalas!

godmorgon

Oj, va trött jag var igår! Riktigt lång dag, med bara 5 timmars sömn i kroppen: Var i skolan 7.45, kom därifrån strax innan 15.00 för intervju om kommande Coop i Varberg. (Gud den här stan växer ju bara så det knakar!)  Blev ett relativt långt möte, men inte för det ointressant. Min kära gruppmedlem fick så snällt köra hem mig till pappa, en hund got to do what a hund got to do så att säga. Chilli blev överlycklig över att vi kom iaf. Sen satte vi oss ner alla tre (trötta som få) och skrev ner fråga-svar, fråga-svar, allt för att underlätta in för imån. Blev bara en liten dag på si-sådär 10-11 timmar med plugg. Saknar 7-8 timmars dagarna!
Satte mig vi datorn efter ett lättare mellanmål och skulle börja tenta plugga - ibland har man bara för höga tankar om sig själv. Tog fram ett dokument, började skriva, och efter att jag nickat till 3 ggr framför dataskärmen bestämde jag mig, nu blir det läggdags. Klockan 20.15 tog jag med mig datorn upp till mitt gamla flickrum, satte i en dvd med Summerland från typ 2004 eller nått, såg ett avsnitt, ringde o sa godnatt till min fina J. Sen somnade jag o Chilli. Någon fick dessutom sova i sängen, orkade inte köra på diceplinen igår. Det lär jag ju iofs få äta upp, men men. Vakna klockan 6, klarvaken. Och här sitter jag nu. Börjar om 2h!

* * *

Lillasyster va ju hemma i helgen, hon åkte "hem" igår. Alltid kul att träffa henne!
- Blev som sagt mycket middagar, fredag hos mamma med sambo. Mycket trevligt!
Jag erbjöd mig att jag o J kunde ta över deras lägenhet ifall de skulle råka bli multimiljönärer och köpa ett hus istället. Känner att man får ju ställa upp! Lillasyster satt hela middagen och berättade hur gott det var att äta mat som andra hade lagat.
- Lördag-dag spenderades hos farmor och farfar - kul att träffa hela den delen av släkten, blir ju inte speciellt ofta, så det va kul!
- Lördag-kväll blev det middag i Kulla och firande av pappa (vilket till viss del hade firats på dagen med). Lillasyster satt tyst hela middagen, med undantag från att berätta hur gott det var med mat, vilket hon gjorde typ 10 ggr.
Sen blev det givetvuis melodifestivalen, alla hejade självklart på EMD (för att deras låt va klart bäst!)
J hade grabbkväll i Ullared med badtunna o grejer och skulle sen köra i snöstormen hem.
Ush, jobbigt att vara orolig! Men det tar ju sin lilla tid att köra i 40 på dom vägarna. Säger som A brukar säga till pappa: Tänk på att du har någon som väntar på dig! Ja, är inte dom orden anledning nog att köra sakta och försiktigt i sånt väder så vet jag inte vad,
- Söndagen blev lugn, sov länge och sen åkte jag o lillasyster med grannen på Innebandy i Skene. Hemmamatch på bortaplan kan man säga. Kul va det, men inte en så jätterolig match kanske.

Imåndags va lillasyster på jobbintervju och gissa vad - hon fick det! Det firade vi med pompa och ståt med att laga vårrullar, ris med sötsur sås och till det en coca cola. Systrarna B vet minsann hur man firar!
Låg o pratade fram till klockan ett efter att vi tittat igenom tre vhs band från att vi var små. Trevligt!

Nu blir det till att göra sig iordning för skolan!

Idag ska jag på dejt med J - vi ska träffas o luncha klockan 12.
Saknar när jag inte kan träffa honom hela tiden!

helg

Har haft en toppenhelg!

Ursäkta den lite frånvarande uppdateringen, finns så mycket annat som måste få mer fokus just nu!
Så är det ibland!

Natti!

massa kalas o middagar

Kan det passa en student bättre i slutet av månaden att på fredagkvällen bli bjuden på middag hos mor o sambo, lördag-dag middag fos farmor och farfar och lördagkväll middag hos pappa!?
Skönt att slippa laga mat med, även fast det är hur kul som hellst! (avlsappnande om inte annat om du frågar mig.)

Idag har jag o lill-syrran sprungit omkring på stan o raggat paket typ hela dagen, vilket resulterade i att  endast 1/3 av det jag skulle göra med skolan blev klart idag. Men men, får väll sitta lite imån mellan kalasen. Blir nog ett glapp på 3 timmar där emellan tror jag.

Men för att inte låta allt för negativo - så är det skikul att ha syrran på hemmaplan för ett par dagar! Me Likei!

Nu skrattar J åt nått på hans dator, tror han vill att jag ska fråga vad det är.
"Hihi - only i Russia bilder hihihih"
Jaja... får väll gå dit o kolla!

Ha det kalas!

vad ska vi ha till middag

Idag va en riktig såndär lång-körar-dag med start klockan 8 med föreläsning, vidare skrivning på både Ex-arbete och en annan rapport, lunch framför datorn i datasalen, fortsätta skriva och sen iväg på intervju med en Ica-handlare här i staden, snabbt tillbaka och skriva ner anteckningarna. Alltid kul att träffa butikschefer från matvarujättarna! Hur som hellst så ringde J vid halv sex när jag fortfarande va kvar i skolan o sa att vi nog inte kunde göra spagetti och köttfärssås för att jag nog inte skulle komma hem innan han skulle gå till sin kompis o spela tv-spel. Jag svara:
"Ja men du kan laga det så kan jag bara värma sen när jag kommer hem!"
"Mmm... eller så tar vi bara pytt-i-panna eller macka eller nått..."
"Ja men nu har vi ju bestämt köttfärssås!" (Vi hade liksom först hörts om VAD vi skulle äta, sen en gång till för att jag kom på att köttfärsås e ju gott o då sa J ja och han viste redan då att jag skulle bli sen.)
"Jo, men du hinner ju inte hem."
"Nej men laga du det då."
"-Ja men jag KAN ju inte!"
"-Klart du kan!"
(tystnad, sen:)"-Nää... nu tar vi pyttipanna!"
"-nej köp grejerna så kommer jag hem o lär dig!"

Sagt o gjort, gick hem och lärde J att göra köttfärssås o spagetti, bler riktigt gott!
(hade ju trots allt vart aktiv i 10 h så jag va ändå inte speciellt produktiv.)

Så sa jag: "-Det va väll inte så svårt?
"-Nej, men det va nått annat också."
"-Jaha?"
"-Jävligt tråkigt!"

Jaja, alla kan inte tycka det är kul att laga mat!
Men J har lovat mig att vi ska gå matlagningskurs ihop sen när vi e klara i skolan!´

* * *

Snart kommer lillasyster - måste dammsuga!
Ha det kalas!

fan va gott



Hade tippat 6-7 men den gnutta ära o berömelse som man får över ett rätt-tippat resultat går ju knappast att mäta med denna vinsten! Mycket uppskattat för att summera känslan!

Nu e det läggdags - riktigt trött!
Vill ju va pigg imån när det vankas frukost med tjejorna med.

nya inne-semlan

Va inne på kvantum idag efter skolan i jakt efter mysig tisdagseftermiddags-fika. J har vart lite krasslig sen i måndags, så lite mysig fika kanske kunde muntra upp honom, och om inte annat ge honom en sockerkick och motivation till det sista pluggandet inför hans matte-tentan imån. Bulle kändes lite tråkigt, men det är ju semla-tider och där i hyllan stog det choklad-selmor. Man blir ju lätt lite trött på vanliga, känns som att det är gott typ i gång/år och resten av gångerna är det sådär. Men dom va (förutom väldigt mäktiga, vilket är alla semlors stora nackdel) riktigt goda, istället för florocker va det kakaopulver över, choklad i grädden och istället för mandelmassa va det en annan massa-liknande sak med inte allt för söt choklad, utan antagligen rätt så hög kakaohalt. Som J's mellansyster skulle sagt: Smaaakaaar braaa!

Om 3 veckor är det f*n tenta igen. Ska sätta mig ikväll ute hos pappa och påbörja rå-pluggar-periods pluggandet redan nu alltså. Ex-arbete, rapport som ska in i den andra kursen + tenta, allt bara hopar. Men, skam den som ger sig! Lägger man ner den tid som det krävs känns det så sjukt bra efteråt. Ibland får man dock göra saker halvhjärtat i form av tidsbrist, känns lite tråkigt, men vad ska man göra? Är det vad man kan kalla att grisplugga, känns som att det är lite synonymt med det, jag menar en plugghäst gör ju allt, en som grispluggar klarar sig fint men prioriterar bar vissa saker men tar sig ändå igenom.

Plugghäst vs. Pluggris

Helgen kommer bli himmla mysig alltså! Redan på torsdagkväll kommer lillsyrran hit som sagt, på fredagen ska jag se till att plugga några timmar, sen bär det av till mamma o hennes sambo på kvällen för middag och mys (btw en väldigt mysig lägenhet). På lördag blir det brunch hos farmor o farfar eftersom pappa och min farbror fyllt/fyller år. Därefter på lördagskvällen blir det middag hos pappa och Melodifestivalen. På söndag är det tack och lov sovmorgon men sen åker jag o lillsyrran med min granne och hennes pappa till Kinna och kollar på Innebandy. Späckat schema, men det ska bli bara roligt! Kommer vara mätt långt in på tisdagen bara känns det som...

Föresten så har jag ju glömt/inte hunnit att kommentera helgens melodifestival. Går konstant kring och sjunger på Hope and Glory med Måns Zelmerlöw! Är överdrivet förtjust i denna underbara artist alltså, och vilken LÅÅT! Va rädd att jag skulle bli besviken med tanke på att den jämnfördes med typ en uppföljare till Cara Mia, men icke - har en liten segerkänsla i kroppen för den låten! Min tippning vad ju inte helt uppåt väggarna jämnfört med förra veckan heller. Amy skulle iofs gått till final, tyckte den va svängig!

Warberg-Täby ikväll. Jag har tippat 6-5 till Warberg. Kan bli tajt, men pigs might fly.
Ska följa matchen på internet (kommer sitta en kille och typ skriva vad som händer och när det bli mål osv). Kalla mig inte nörd nu. Följ den här.

Nej, nu ska jag packa ihop och bege mig ut till far!

Ha det kalas!


aah gud helt glömt av

Jag har fått mina förstoringar nu!
I förra veckan skickade jag efter förstoringar på bilderna jag tog i gbg i höstas. Lillsyrran har retuchat dom och gjort dom superfina så nu hamnar dom snart på väggen i sovrummet. Bra att ha en allt-i-allo, handy-man-syrra som hjälper en!
Jag tyckte 45x30 va lagom på ett av dom - vissa tycker nog det är lite stort, haha! Sen blir det 3 småbilder vid sidan av dom (två stycken 15x15 och ett 15x20 tror jag det är). Ego som f''n och hur ballt och fint som hellst!

Natti igen!

"tjejsnus" och "tjejchoklad"

Nyss hemkommen från myskväll med två snyggingar!
Synd att BFF åker på onsdag, blir så stressigt att ses så mycket som man vill, man har ju skolan o vovven att tänka på. Men, hoppas jag kan få övertalat pojkarna om sovmorgon på onsdag så kan jag va med o äta mysfrukost!


Jag o bejbsen gör vårt bästa för att bli bra på kort, för lite drygt ett år sen.

Idag va jag o pojkarna (min studiegrupp alltså) i Mölndal på Willys huvudkontor o pratade med en kille där som arbetar med att lägga upp Willys butikerna. Grymt kul och givande!
Fick till och med se massa grejer som vi inte fick skriva om i rapporten, mycket kul, älskar inside information!
Okej, riktigt så hemligt va det inte. I övrigt pratade vi om Willys framtid, köttfärsskandalen, mat e-handel och så fick vi svära en ed: "Vi ska alltid handla på Willys!" Haha, nej, det gjorde vi inte. Men fick reda på massa kul om deras egna varumärke. Ska bli inressant att höra om ICAs egna varumärke med.

Hur som hellst, fick varuprov på snus, sånn där mocca, så nu sitter jag här o snusar mint-snus och undrar varför man inte snusar mini istället o med smak. Mycket sötare burkar med! Äter lite Premium choklad med hallonsmak också, såhär vid läggdags. Säkert nyttigt!

Nu blir det Samantha Who? och sen sova!

På torsdag kommer en annan bejb till stan!
Lillsyrran!! Wiiiie!

Natti.

en blogg om sport

Har lovat min grupp i skolan att jag ska göra lite reklam för deras blogg!

Så, besök: SPORTXPERTERNA!

Har blivit lovad att göra ett gästinlägg i framtiden - bara det är ju själ nog att kolla in den då och då!

alla hjärtansdag med J & BFF

Formen idag har ju kanske inte vart den optimala, men ändå inte det värsta tänkbara med tanke på att 3 flaksor vin, 12 öl och ½ flaska bacardi slank ner som att det var saft igår. J har legat i fosterställning nästan hela dagen, stackarn.

Hur som hellst - vi hade riktigt kul igår!
BFF dök upp runt klockan sex, vi korkade upp en flaska vitt vin och högg in på den trerätters långa middagen som jag planerat in i minsta detalj.

Alla hjärtansdag menyn
Förrätt:
Räkor, avokado och en aiolivariant.
Huvudrätt: Klyftpotatis med kycklingfilé i en gräddig sås med champinjoner med smak av vitlök, persilja m.m. samt en sallad.
Efterrätt: Smulpaj med blåbär och hallon och vaniljsås.
Blev riktigt lyckat!

Vi spelade guitar hero, nått golf-spel sen satt vi och pratade till klockan var närmre sex på morgonen.

   
Såhär mysigt hade vi!


Fick även fina blommor av båda mina älsklingar! Jag älskar verkligen att få blommor!
 
Rosor, liljor och nån annan blomma i en fin bukett av J. Fina underbara tulpaner av BFF!


BFF hade även med sig varsin film till mig o J, vet inte om jag kommer se filmen som J fick, men alla auditions från idol 2005 kommer jag garabterat att titta på.

* * *

Idag åkte J's mellansyster till Sicilien, resan hade gått bra och så! Tror hon kommer ha en toppen-tid där nere!


Ha det så skoj!!

* * *
Idag infaller också en väns födelsedag!
Stort grattis till dig!


Vi på Winnerbäck sommaren '08

* * *

Bästa att krypa till kojs så att man är utvilda imån. Skola, sen intervju i Mölndal, hem snabbt och sen tjejkväll!

Ha det kalas!

en hittills lyckad fredag den 13e...

... men vem vet, jag ska ju till matbutiken sen och allt är ju möjligt.
Vore ju dessutom pricken över i:et om ens sista vecka i livet har bestått av tenta ångest.
Nej, men jag är inte bitter, fick bara en annan syn på det hela.

Hur som hellst - tentan är avklarad och det kändes bra. Skrev sida upp o såda ner, motiverade bra tycker jag och handen gör ont så som den brukar göra efter att man skrivit tenta i några timmar. Allt är som det brukar efter en lyckad tenta.

Vi har skickat in första kapitlet på vårt ex-arbete och håller givetvis tummarna för att det är så skarpt som vi anser att det är. Känns bra, men man har ju haft fel förr...

Nu är det helg, vilket käns otroligt bra!
J rekomenderade en power-nap för min del, vilket låter rätt så bra, han är tillbaka om dryga timmen så en halvtimma för att sova känns otroligt lockande!

På återseende!

lite lagom...

... med ångest!
Shit alltså vad skolan ger mig ångest för tillfället. Högst upp på listan hamnar väll tentan i morgon. I övrigt är det så mycket att det är svårt att värdera vilket man ska börja men, vilket man ska göra halvhjärtat (är det inte tragiskt?) och i vilken grad man ska göra saker. När det är så här mycket så presterar man ju inte sitt bästa villjag påstå, just nu känner jag att jag bara vill lägga mig på en G nivå, för att göra allt till mitt yttersta skulle betyda att jag inte skulle ha nån fritid oh sen sova 4 timmar per natt.

Men, jag har bestämt mig, tentan imån ska jag fan i mig besegra.

Dagen idag kommer fortsätta med rabblande och intryckande och repeterande så att jag klarar den!

Tack Lill-M för igår - du hade så rätt så rätt!

Oh, alla hjärtans dag på lördag! Hur ska ni spendera denna dag i kärlekens tecken?
Jag o J brukar inte fira denna afton sådär makalöst mycket, det brukar vara en vanlig myskväll 
I år blir den dock lite speciell, det är inte ofta man får fira alla hjärtans dag med två av sina älsklingar (och som J sa: "Det är inte ofta man får fira alla hjärtans dag med två snygga tjejer!"
Igår när Varbergs Posten kom så var det sånna där små alla hjärtansdag hälsningar i den o jag sa till J:
"-Åh har du satt in en sånn här till mig?" (var ganska övertygad om att så inte var fallet)
"-Nej jag glömde det men jag satte in en till M!" (Är han inte för söt? Dock hittade jag inte annonsen...)
På vårt alla hjärtansdag schema för kvällen står:
- Tre rätters middag för tre
- Melodifestivalen (helloo, kan det BLI mer perfekt?)
- Tv-spels turnering (J ska slå M i Tiger Woods eller nått, antar att det är vid denna tiden på kvällen som jag kommer pimpla som mest vin. Efter det blir det säkerligen både Guitar Hero och Mario Party)



Nej, tenta-plugg va det ja!

Ha det kalas

jag längtar ut

Ny vecka, nya möjligheter. Denna veckan kommer väll dock inte handla så mycket om möjligheter så som jag ser det. Jag kommer sitta djupt försjunken i mina böcker o tentaplugga ute hos min far. Helt okej en vecka som denna, J har också tenta och dessutom inga föreläsningar. Så han kommer spendera den mesta tiden hemma hos oss. Av nån anledning så är det lättare för mig att inte plugga hemma heller. Vet inte varför, men får mer gjort på bortaplan. Därav så blir de kommande dagarna mestadels ifrån honom, men nog rätt så bra för våra studieresultat trots allt. Går vi båda hemma blir det så lätt att man hittar på nått annat, vill laga lite god mat ihop eller bara mysa i soffan.

Dagen so far har erbjudit ett möte med BCn på Willys. Vilken man alltså, vi hade dryga timmen på oss med mötet, men jag sa till han när vi (jag o min grupp) va klara att jag lätt hade kunnat prata en timme till. Livsmedelbranchen är rätt intressant ändå. Vissa saker kan man ju bara lära sig i verkliga livet och inte genom studentlitteratur. Jag längtar ut! Ut och jobba!

Nu är klockan lite över tolv och jag ska sätta igång o plugga. Jobbigt att man känner sig lite halvkass idag, en bra start på veckan brukar ju båda gott. Får helt enkelt trycka ner det halvkassa som rör sig i kroppen och komma upp på toppen igen! Man har inte tid att vara sjuk o halvtrött som student.

Tänkte gå ner till skobutiken i eftermiddag med o reklamera skorna, och apoteket o köpa Compeed. Dom nya vinterstövlarna gav mig skavsår i lördags. Stackars J hade gått och lagt sig när jag ringde vid två för att jag skulle ta mig hem efter schlager-kvällen. Hade på ditvägen märk att det gjorde pyttelite ont på hälarna, på natten gjorde det dock skiiitont. Men som den gentleman J är så går han upp ur sängen, klär på sig, packar ner ett par andra skor till mig och traskar iväg. Tänk att jag hade börjat gå när jag ringde och vi möts ändå halvvägs, sånn tid det tog. Skönt att man har världens mest omtänksamma sambo! Så Compeed får det bli.

Men först blir det plugg!
Ha en toppen dag!

jag tror på oss

På framsidan av alla dagens tidningar står det enbart om hur fruktansvärt dålig röstningen är, samt att Mede är den dåligaste programledaren i Melodifestivalen ever. Kan hålla med om att röstnings-sättet är super dåligt, är det inte bättre att ha det liiite enklare. Folk sitter ju troligtvis ute i stugorna med ett glas vin eller en öl i handen tillsammans med sin familj eller sina vänner, tro f*n att man inte vill lägga för stor energi vid hur röstningen fungerar. Man sitter ju inte tysta allihopa och kollar med största engagemang på precis allt som sägs. Nej precis, man sitter och småpratar, smuttar på sitt vin, lyssnar på låtarna, allt däremellan är inte så intressant. Så nej, ta bort det där med duellerna. Vem kom på det där från första början?

Jag förstår heller inte kritiken mot Mede, jag tyckte hon var toppen! Folk saknar Luuk, men minns ni hur sågad Luuk var efter sitt första Melodifestivalen-program? Nej, tänkte väll inte det. (läs här och här) Han blev kritiserad både av tvpubliken och av artisterna och nu saknar vi honom. Tror alla kommer gilla Mede när festivalen är över.

Dock tror jag inte att röstningen kommer vara nått vi kommer gilla varken under eller efter programen.

Ja jag tippade ju inte så många rätt angående vilka som skulle gå vidare och inte, det enda som man på nått vis kan kalla rätt var att scotts iaf gick vidare till nånting. Tycker deras låt är skitbra! Stackars Shirley Clamp - sist liksom. Men nej, låten fastnade inte som de andra hon framfört i Melodifestivalen.
Youtube:ade lite innan, man kan ju inte se uppträdandena där från igår, det står: "Videoklippet är inte längre tillgängligt på grund av ett upphovsrättsanspråk från SVT." Det enda man kan se är dom som åkte ut, typ Marie Sernholt. (synd att hon inte gick vidare till andra chansen föresten. Den låten gillade jag.) Men va det verkligen så förra året att man inte kunde se alla låtar på Youtube? Mins inte riktigt. 
Kan inte hjälpa det men jag kan inte falla för Emilias musik - låten va okej o så, men jag tycker inte om henne. Va inte sådär vansinigt förtjust i Alcazar heller... känns som man hört låten innan. Och ja, man har hört dom framföra låten innan - deras musik är för mig bara: samma samma.

Ikväll blir det chilli con carne.
Efter en långpromenad med J så ska det bli gott med lite käk!

Ha en toppenkväll!

Denna hittade jag - undrar just hur lång tid det tar man inte kan se på denna heller.
Lite störiga "effekter" då o då - typ Ha ha på Maries låt.

sen brunch

Vaknade ganska sent idag och gick upp runt halv elva. Har en dålig vana att jag kämpar emot mig själv att vara vaken om inte J är hemma och jag vet att han ska komma hem. Antar att jag tror att det ska hända nått när han går hem. Dock hade J fått göra precis som igår; stänga av datorn och ta av mig glasögonen, när han kom hem.

Pyste ner på stan en snabbis och köpte nya vinterstövlar. Mina budget stövlar/bots för ca 500 kr från Din Sko höll inte vintern ut, måttligt irriterande. Funderar på att gå ner o reklamera dom, jag har ju trots allt rätt till det. Dom är ju bara ca 4 månader gamla och dom ska väll ändå hålla mer än så. Okej att jag använt dom mycket, men ska man går barfota varannan dag för att dom ska hålla liksom? Har ju ändå haft två par andra skor jag använt under denna tiden. Får väll se om jag orkar vara en irriterande konsument.
Vad skulle ni gjort, hela undersulan har liksom delat sig på mitten?


Köptes den 25/9 -08 - ska man låta bli att reklamera för att en sko är billig?

Mina nya stövlar är inga budget-skor iaf, dom här ska f-n hålla!
Kostade dock samma som dom andra, men det är äkta skin och dom har kostat 1500:- Det är väll vad man kan kalla ett klipp?

Nya och fina

Va även inne en sväng på systemet, köpte två flaskor vitt vin. En är till värdinnan ikväll - hon har gjort om sin lägenhet och drack vid ett kris-tillfälle (fanns inget annat att dricka med alkohol i) upp sin sjukt snygga inflyttnings-vinflaska hon fick av mig o J för massa år sen. Därav en ny, den är dock inte lika snygg. Men ändå rätt så.
Den andra ska jag o J ha nästa helg.


Serie-vin

Efter en snabbis på ICA med fem miljoner andra Varbergsbor som inte planerat mat för helgen så kom jag äntligen hem och började göra den utlovade mys-frukosten. Vid det här laget blev det snarare en brunch. Men det blev jättegott! Tjocka pannkakor med blåbär i, rostmacka med ost o skogsbärs-marmelad, juice (som J anser att man kan stava: jos) och kaffe såklart! Massa gott!


Blåbärspannkakor

Ha en fin lördag - som jag antar kommer gå i melodifestivalens tecken!

en kväll i mitt tecken

J är just nu iväg och bowlar med sin klass, vilket blir ett ypperligt tillfälle för mig att bara strosa omkring i min ensamhet vilket jag älskar att göra lite då och då. Sagt och gjort, när J stängde och låste så satte jag igång min röda lilla söta cd-spelare och började baka. Tanken var först att jag skulle göra två små (alltså en vanlig sats) kladdkakor. Men det gick så snabbt, så jag gjorde även en annan chokladkaka, typ sockerkaka fast med choklad och apelsin i. Den ena kladdkakan har även den apelsin i, men J tycker inte om det så därav två olika. Ska ha med mig den ena när jag ska till Fröken O imån och se på Melodifestivalen med henne och Isa.
   
baka baka liten kaka

Vill man ha lite smak på sin kladdkaka så finns det faktiskt mängder med olika saker man bara kan tillsätta, jag kör mest på apelsin och mint (pepparmints flaskor från Ekströms finns på bakavdelningen nästan överallt och ser ut ungefär som karamellfärgsflaskor, sånna där små, ungefär 4-5 droppar ska man ha, men smaka av.) Annars kan man typ krossa i digestivekex har jag hört. Eller jordnötter. Ja nä, nu sätter bullmamman i mig punkt, kände att det blev himmla klämkäckt.

lyssna på scotts låt



Här är 1 minut av låten som Scotts kommer köra imån i Melodifestivalen.
Vill du lyssna på dom andra? Klicka här.
(funkar fram tills imån klockan 20.30)

en ny blogg är född

Nu är jag klar med mitt lilla projekt!

Nästa söndag åker Js mellansyster till Sicilien och kommer tillbringa 4 månader där.
Därför har jag skapat och designat en blogg åt henne, så att man kan följa henne och vad hon hittar på för galet!

* * *

Kolla in bloggen:


* * *

att göra en J

Igår skulle jag "göra en J" när jag skulle lägga mig, vilket är att flytta datorn till sängen och titta på nån serie eller film innan man somnar. Va ganska trött igår så jag la mig rätt tidigt, kopplade in datorn och satte i en Friends-skiva. Tittade på ett av mina favvo-avsnitt, ni vet det där när dom spelar armerikans fotboll och Ross och Monica ligger kvar på planen med armarna om bollen. Älskar det avsnittet, vet dock inte varför. Hur som hellst, ögonlocken va tunga, men ett till avsnitt kunde jag nog klara av tänkte jag. Men sen mins jag inte så mycket mer. Så J som låg på andra sidan av sängen o kolla på Lost eller nått fick stänga av min dator och ta av mig glasögonen sen när han väl skulle sova.
Har fått inside information om detta i form av ett sms av J tidigare i eftermiddags.
Kanske inte är min grej att kolla på Friends innan jag somnar, jag somnar ju som regel inom 5 minuter efter att jag lagt huvudet på kudden. Men det är rätt mysigt!

Nu är det dags att ta tag i det som bör göras under helgen. Det är mest plugg, tvättning och städning, men jag har även ett hemligt "projekt" (haha, det låter nästan lite super-viktigt, men det är mest en kul grej!)  på g som måste vara klart nu i helgen.
Nu blir det Scotts på högsta volym och renbäddning av sängen. (Ja jag vet BFF, jag gav upp!)
Det bästa med att vara ensam hemma är helt klart att man kan lyssna på sånn musik, sjunga för full hals och inte behöver skämas för att det ibland låter lite falsk i "Lilla söta fröken fräken".

Ha en toppen dag!

melodifestivalen '09

Alla som på nått vis kan säga att dom känner mig vet att denna tid på året är helig! Jag va först ut med att hurra högt av glädje när melodifestivalen blev en process i form av deltävlingar istället för en mega final. Tycker man får längre tid på sig att lyssna in sig på låtarna - UNDERBART!
Nu drar äntligen denna underbara säsong igång igen, med start nu på lördag i Göteborg.

För att slaviskt kunna följa melodifestivalen är jag mycket inne här och här.

Nedan följer mina tankar kring årets melodifestival:

Artisterna / jokrarna:
Helt spontant så tycker jag att det är grymt roliga artister med i år och det är flera deltävlingar som jag på förhand har svårt att veta vilka två jag vill ska gå vidare. Självklart ska ju låten va bra, men man har ju alltid en förhoppning om att en viss grupp/artist är lite bättre än dom andra. Och såklart självklart vissa som man INTE vill ha vidare. Alla har väll någon redan innan låten spelats som en liten favorit, eller? I alla fall har jag det.

Har ju vart lite skriverier om att jokrarna i år suger. Okej att inget kan toppa Carola (och Andreas) men jag tycker ändå att Markoolio, Malena Ernman, Marie Serneholt och E.M.D. är roliga jokrar. Jag menar hur stor är chansen att Robyn skulle ställa upp?

- Göteborg:
Nina Söderlund, Jonathan Fagerlund, Shirley Clamp, Scotts, Emilia, Alcazar, Carolina af Ugglas och Marie Serneholt.
Jag tror Shirley Clamp och Scotts går vidare och Marie Serneholt går till andra chansen.
Emilia eller Caroline af Ugglas slåss (som själv inte ens tror hon går vidare) om sista platsen och Alcazar snubblar på mållinjen för att få gå vidare till andra chansen.
Ska bli väldigt kul att höra Nina Söderlund (hon är ju som säkert bekant musikalartist)! Vem vet hon kanske blir juryns val om hon inte går vidare direkt eller till andra chansen. Shirley och Scotts går vidare för dom är folkkära hos så många, och inte som Alcazar som troligen har lite mindre fans i just denna tävlingen.

- Skellefteå
Lili & Susi, Lasse Lindh och bandet, Jennifer Brown, HEAT, Markoolio, Amy Diamond, Cookies n Beans och Måns Zelmerlöw.
Jag tror inte att varken Lili & Susi, Lasse-bandet eller Jennifer Brown har en chans utan det är Måns Zelmerlöw och Amy Diamond som går till final och Markoolio till andra chansen.
Tycker det ska bli kul att höra Cookies n Beans, mest för skoj skull.

- Leksand
Velvet, Rigo, Molly Sanden, EMD, Mikael Rickfors, Maja Gullstrand, Sofia och BWO.
Okej, varje gång jag ska säga eller skriva BWO kan jag bara tänka på B&W ni vet den gamla matkedjan. Jobbigt! Hur som hellst så tycker jag att dom de andra åren e så offantligt tråkiga, men dom går ju vidare så uppenbarligen så tycker ju folk dom e bra.
Jag tror att det är EMD, Molly Sandén och BWO som går vidare, dock så hoppas jag att nån av de andra är bättre o att folk inte röstar på BWO så dom inte kommer med till varken final eller andra chansen.
Ska bli kul att höra Maja Gullstrand. Tror Rigo hamnar sist.

- Malmö
Agnes, Star pilots, Susanne Alfengren, Anna & Maria, Thorleifs, Sarah Dawn Finer, Next 3, Malena Ernman.
Han mycket svårt att tro att denna veckas joker går vidare, det går nog inte hem i stugorna med kombinerad pop och opera. Dom vill ha schlager (läs: jag vill ha)! Star pilots, har ni sett dom eller? Jaja, Brandsta city släckers gick ju ganska bra ändå.
Tror dock att Torleifs (jaja... nu är det va jag tror, inte vad jag vill!!) och Sarah går till final o Agnes till andra chansen.

Dom nya reglerna:
Verkar ganska yra och mest ett sätt att få in ännu mer pengar. Men det är ju trots allt svt´s största intäkt (tror jag, jag har inga belägg för detta) så det är klart att i dessa tider vill de väll få in så mycket sommöjligt!
Här kan du iaf läsa om reglerna om du inte redan gjort det!

Programledaren:
Hur mycket jag än kommer sakna Luuk så tror jag att Mede kommer göra det toppen!

Paus underhållningen:
Däremot blir det svårt att toppa Björn!

För dig som är lika nördig i detta som jag så kan man från och med i morgon klockan 13.10 lyssna på 1 minut av varje låt på svt's hemsida. Spännande va?
 

På deras hemsida kan du även gå in o kolla vad dom säger om sina låtar o framträdanden, som Scotts gör här.

Vi får väll se om jag har samma syn på finalister, respektive sista placeringar imån då efter att jag lyssnat egenom Göteborgs bidrag!

Stor kram från en schlager nörd!

I rock

Fick reda på för ungefär två timmar sen att jag fick VG på juridik tentan jag gjorde i mitten av januari - för att samanfatta min glädje så kan man väll säga att det kan liknas med nån som vinner en miljon. Nä, kanske inte en miljon, men tio tusen då!

I dessa bistra tider, med extremt mycket plugg och ofantligt mycket som ska struktureras osv så kändes det lite som en spark i baken att jag faktiskt klarade de två förra kurserna (som även de lade grund till en hel del press + jul o allt vad det innebär med jobb och köpa julklappar osv.) med marginal. Är så otroligt stolt över mig själv!!


Wiiii!

Förövrigt så måste jag ju berätta att jag gjorde en otroligt yr sak idag - detta slår nog allt.
Jag låste in J i våran lägenhet så att han inte kom ut och eftersom han inte kom ut skulle han inte kunna ta sig ner till sin dugga. J ringde mig klockan nio, han började 9.15 och va (som min far skulle uttryckt det) fly förbannad! Dock rätt så förståligt, vem vill inte ha med sig några extrapoäng till en tenta liksom?
Fick då dommen att han nu inte skulle hinna, eftersom det skulle ta mig iaf 10 minuter att ta mig upp och sen 10 mn för han att ta sig ner. Men, snabb o vältränad (?) som man är så tog jag mig upp på fem minuter. Med andan i halsen (läs: jag fick knappt nån luft) och nycklarna i högsta hugg så kunde jag öppna o J sprang ner till skolan o han till sin dugga.

Idag är det korvstroganoff-dagen. J står för matlagningen! Hur härligt är inte det då?
Kom precis hem (8-17 i skolan) o det kan väll få vem som hellst att vilja lägga sig vid åtta.

Ha det kalas!

summa summarum: CRAP



Det går INTE så bra just nu...

när det snöar får man sitta inne

Oj va det är svårt att veta VAD man ska börja när man har så mycket att göra.
Dock kom jag igång o satt själv här hemma o plugga i 2 timmar efter att jag kom hem från skolan vid tre. Helt plötsligt känns det inte helt omöjligt att det är tenta nästa fredag. Gäller som regel oftast bara att ha en plan, o nu är den ju fastställd så då va det bara att följa den med. Alltid lättare att dela ner sina studier i delmål - synd bara att det tog sånn tid för mig att förstå detta.

Imån blir det samma visa, skolan, sen plugg hemma. Men vem är jag att klaga? Jag har ju precis haft semester!

Tips till alla som pluggar: Gör listor som du följer över dagen! Sätt upp relevanta mål för dagen och sitt inte i 3 timmar konstant. Då sitter du bara av tiden (eller nu talar jag egentligen bara utifrån mig själv) men sitt en timma, ta en pause en stund, gå sen tillbaka o sitt en stund till. Hade man vart på en föreläsning hade man ju inte suttit i mer än en timma utan en bensträckare liksom.

Idag kom det minsann snö - mysigt men kallt kallt!
När kommer våren tro?
Jag o J tog en liten promenad i snön innan. Är nog åldern för jag sa till J att Converse inte är vinterskor. (När jag va 20 hade jag Converse i - 25 grader i Hemsedal)
Med Conversde som vinterskor får man helt enkelt sitta inne om man vill.

Ligacupen mellan warberg o balrog nu. 2-2 med dryga 10 minuter kvar. Spännande!

Imån kommer ett roligare inlägg än vad som vart det sneaste dagarna - nyfikna på vad det kan vara va?

vi hade ett samtal

Ibland behöver man ha ett pepp-talk med sig själv alltså!
Gick omkring större delen av dagen o kände att ingenting löser ju sig över att man "går ner sig". Så efter lite samtal med klasskompisar, J och efter att ha läst de fina komentarerna på bloggen (tack!) så hade jag ett eget pepp-talk med mig själv, sen gick jag o träna o solade. Tänk om nån hade filmat mig när jag stog där inne på toa o pratade till mig själv!
Man får ut rätt mycket av att träna när det är nått som tynger en, man tar liksom i lite extra. Imån kommer jag garanterat klaga över träingsvärk.

Allt känns så mycket lättare, det liksom försvann stegvis under dagen. Som jag skrev igår nittionio dagar av hundra vet jag att jag kan ALLT!

Nu ska jag duscha medans maten är i ugnen, sen väntar en timmes plugg - deyt har jag lovat mig själv att jag ska göra innan jag lägger mig.

Ha det kalas!

* * *

Hur vet du hur du alltid ska få mig på bättre humör o andra tankar?

vad händer med mig

Ush, idag har jag verkligen haft en sånn där jobbig känsla i kroppen. Försöker att sätta den åt sidan, eller i alla fall att tänka annorlunda. Men det är verkligen inte lätt!
Det som grämer mig är att jag går ur skolan till sommaren och min lilla trygga skol-bubbla då är, ja vad ska man säga, sprucken. Trots att det har vart ett liv på delvis lånade pengar så har det ändock vart en tid då man vetat VAD det är som kommer att hända. De flesta dagar så är min självkänsla och mitt självförtroende där det ska vara, angående detta. Nittionio gånger av hundra så vet jag att jag kommer få ett bra jobb, jag kommer göra bra ifrån mig och något företag kommer vara lyckligt lottad som får mig som anställd. Men så kommer den där dagen då man blir lite rädd, hellst i dessa tider.
Tror att jag mest är rädd för att bli arbetslös. Det handlar inte om att det på nått sätt är dåligt av en person att vara arbetslös innan man hittar sitt jobb, eller att jag är rädd att det ska skita sig ekonomiskt. Det är det att JAG verkligen inte klarar av det. Jag va arbetslös en månad i Oslo och jag gick på väggarna. Har inget minne av denna tiden direkt, vet bara att jag sökte kopiöst mycket jobb, diverse bemaningsföretag tänkte troligtvis att dömma av deras ton i slutet av den månaden att "nu ringer den dumma svensken igen, fattar hon inte att om det inte ligger några jobb ute på hemsidan så FINNS det inget jobb heller" och när jag va utmattad av min egen tristess så kollade jag på Friends. Tack o lov att jag fick jobb! 

När vi flyttade från Oslo till Varberg anmälde jag mig till arbetsförmedlingen, men fick jobb nästan direkt (o som alla andra va detta inte via arbetsförmedlingen), och jag minns att hon som höll i själva mötet som man var på sa: "Att vara arbetslös är också ett jobb, ni går upp tidigt på morgonen, tittar på internet om det finns några jobb att söka eller söker på andra sätt... bla bla bla." Och jag mins iaf att jag tänkte: Herregud, detta måste vara det jobbigaste och svåraste jobbet som finns! Det tror jag fortfarande. Jag klarar det galant att söka jobb, det är bara känslan o stressen omkring det.

Sen är jag lite rädd för en annan sak, som lite skulle bli som en ond cirkel till allt det jag just skrivit om. När man vet hur gärna man inte vill eller klarar av att vara arbetslös, blir man som en annan person under den absolut första arbetsintervjun man gör. Jag har gjort två sånna arbetsintervjuer, den första va under den där perioden i Oslo. Jag skäms när jag tänker på vad jag sa, hur jag va och hur jag beteede mig. Det va som att någon hade hoppat in i min kropp och jag satt på min axel och bara lyssnade på hur jag förnedrade mig själv. Den andra gången va här i Varberg, jag ville verkligen ha detta jobbet, men det sumpade jag också ganska rejält. Dock fick jag bara lite senare ett jobb som jag stormtrivts på.

Så, detta va väll en liten bekännelse. Detta är vad jag är rädd för!
Så varför gå och tänka på detta till den grad att man mår dåligt. Egentligen är det ju så enkelt att allting löser sig. Sen är det också så att hur jag än gör så är inte chansen speciellt stor att jag kan lösa det just nu. Det jag kan göra är att fokusera på skolan och inte lägga all min energi (som jag typ gjort idag) på att må dåligt över något som inte kommer ske förän om ett halvår. Och vem vet, då kanske det redan löst sig.

Phu. Nu blev jag helt utmattad.

då va det februari

Sitter här på Js sida av sängen, med Js svarta mega stora laptop i knät och väntar på att en den mellersta av systrarna E ska anlända. Då blir det kaffe och Staoil-bulle. Vilket fint väder det är - skam att man inte tagit sig ut mer än till soptunnan o tillbaka idag.

Gårdagen spenderades med lite plugg (minimalt iofs med tanke på att det är tenta om två veckor), fika hos farmor o farfar med bildvisning från resan o firande (cherry efter kaffet) för att de äntligen fått sålt lägenheten, middag med J, ensamkväll med ett glas rött, körslaget och en film. En lördag som kändes väldigt bra!

J spenderade sin kväll tillsammans med några killkompisar. Bastning med öl och sen tv-spl o öl. Låter det inte härligt?

Chaos Theory igår (rekomenderas) och The curius case of Benjamin Buttum på bio ikväll med den bäste!

Nu kom det nån här!

Ha det kalas! 

RSS 2.0