du både luktar o sover

Efter en låååång sovmorgon och en lååång dusch och en gooood kopp kaffe så sitter jag nu här framför (J's) datorn.
Idag blir det plugg, har lite föreläsningar och lite uppgifter att lösa. Sen i eftermiddag ska jag o mamma till ÖoB och köpa en grill. Jag o J är nämligen så smarta att vi låtit grillen stå utomhus hela vintern. Så den är då rostig och äklig att det inte känns så fräscht att lägga sina grill-grejer på där. Vi ska grilla på lördag jag o J, ska bli mysigt! (hoppas det inte spöregnar!) Sen efter att jag o mamms vart på ÖoB så ska vi möta upp sis efter att hon slutat jobba, gå o ta en kaffe nånstans och sen bär det av till Gina Tricots VIP-kväll. 20% på allt i butiken! Mys mys!

Ni vet när man ligger och sover och någon ringer och man typ ska försvara att man ligger och sover? Ungefär som att det är fult att ligga o sova klockan 9 en onsdag. (Jag sov till kl 10 en onsdag som denna och det va uuuuuunderbart!) Sen så ljuger man alltid när personen på andra sidan frågar om man sov o så svarar man typ: Nej nej för fan, jag e vaken! Fast att ju peronen hör att man är bara är så borta som det går att vara! Hur som haver - Js jobb ringde i morse och denna incident inträffade. Det va någon som höll på att ordna med hans löne-grej som undrade hur många högskolepoäng han hade. Och så frågade hon/han: Störde jag kanske? Varpå J svarar: Nej nej, det är ingen fara! Han/hon: Jo, du sooov! (A-V-S-L-Ö-J-A-D!) Haha, det är ganska roligt, varför är det så roligt att avslöja nån som sover? (jag tycker ju också det) Det blir precis som att: Haha, jag är vaken, det är inte duu! Samma om man råkar vila middag en dag (åh, va skönt, f*n va längesen det var jag gjorde det!) då ringer ju alltid nån eller plingar på dörren eller så. Och så får man försvara sig! Phu.

Har nytt bodybutter (cherry) från Body Shop och jag kan inte riktigt bestämma mig för om den lukar gott på mig eller inte. Har alltid kört olive, i säkert 6-7 år, så denna radikala förändring att helt plötsligt lukta nånting helt annat känns väldigt skum. Får be J gå omkring o sniffa på mig sen.

Nej, nu blir det skola! Klockan tickar!
ha det kalas

varför kan inte måns zelmerlöw utför hushållsnära tjänster?

Idag fick jag äntligen en skymt av min underbara lillasyster - fick KÄMPA för att inte börja storlipa.
Vad är det med mig? Hormoner? Bara allmänt mega känslig? Martina?

Nu ska jag o J snart gå och handla. Ush va jag är i en mat-svacka. Va enkelt livet hade vart om man bara kunde få äta ute varje dag. Samt om nån kunde komma o städa lite åt oss. J är helt inne på att vi ska ha någon som utför hushållsnära tjänster hos oss när vi får jobb båda två. Som jag skrivit tidigare så har han ingen uppfattning om hur mycket vi kommer tjäna, han vet bara att det är mer än nu o då har man tydligen råd med sånn lyx.
J vill dock att det ska vara en tjej som städar. Jag vill mer att det ska vara Måns Zelmerlöw. Men det va tydligen uteslutet. Jahopp.

Pratade i en timma med min underbara BFF (best friens forever) innan! Åh vad jag önskar att vi alltid kunde vara tillsammans, så mycket klokt och vist som passerar våra läppar under ett samtal är nog till att få världsfred.

Fan va ekonomi är tråkigt när man inte kan relatera till det som sker. Tror vi lärde oss hur man fuskar bokslutet. Det gick i alla fall väldigt lätt att få det från pluss till minus. 70 000 hit eller dit, vad är det liksom? Nej, precis, inget man kan relatera till om man inte är insatt i företaget. Dock roligare att lämna in nått med plus än nått med minus, så får man se det haha.

Imån är jag "ledig" i den bemärkelsen att jag är "fri" från min grupp. Jag ska plugga in sånt som jag gick miste om förra veckan. Men känns så otroligt skönt att kunna sitta hemma o göra det. På torsdag blir det också plugg, men även en fika med Eve. Det va sjukt längesen så det ska bli kul att få en update. På kvällen blir det utgång med Fröken O. Wonderbar!

Nej, nu har J trummat klart så nu kan vi gå.......

Ha det kalas!

ett efterlyst recept

Kyckling i Ugn

4 personer


Detta behövs:

4 st kycklingfiléer

225 g champinjoner

1 liten grön paprika

1 liten röd paprika

1 medelstor lök

4-5 msk chilisås

1 pkt grädde eller matgrädde

Eventuellt buljong eller lite fond

4-5 msk riven ost

Oregano

Salt och peppar


Gör såhär:

1. Sätt ugnen på 250 grader

2. Dela kycklingen rakt på mitten o se till så att det blir ungefär lika stora bitar.
3. Stek kycklingbitarna ca 3 min på varje sida och lägg över i en ugnssäker form

4. Fräs svamp, paprika och lök och lägg över kycklingen

5. Blanda ihop grädde, chillisås (och eventuellt buljong eller fond, det tycker jag blir gött). Rör om och krydda med oregano och salt o peppar. Ta inte salt om du haft i buljong då såklart.

6. Strö över osten och svisch in i ugnen i 15 minuter.

(Jag brukar fiska upp en kycklingbit så att det säkert e klart)


Servera med ris eller pressad potatis och lite go sallad. Massa gott!


min önskelista

Hur mycket man än vill undvika att bli äldre så kommer ju dagen varje år.
Min dag är den 22 maj, och i år fyller jag 26. (Oh, det va jobbigt att skriva...)
Därav denna lilla önskelista:

1. Sunny Standup - 2 biljetter till den 25 juli 2009 (vill ju gärna kunna ta med mig min J)

dsc_3654[2]
biljetter köper man med fördel HÄR.


2. En parfym - gärna någon härlig, har inte kollat ut nån (läs: luktat ut) Fruktigt o lätt ska får det gärna va, inget tantigt och odöraktigt.


Denna är het: DKNY Fresh Blossom

3. Converse - vita i stl 5. Denna förbrukningsvara alltså, kan man konsumera för många? Nej! Mina nuvarande vita är för tillfället helt oanvändbara pga för hård användning av dem. RIP!


4. Nytt innehåll till garderoben.

För er som hade tänk att köpa ett hus till mig så måste jag tyvärr meddela att min kära lillasyster redan har paxat det.

en kort update

Dagen idag har vart förhållandevis slapp o go. Va i skolan mellan 10-13 och gjorde lite administration. Hoppas vi får mer klarhet i saker o ting imån. Därefter va det hemgång och lite fixa och ordna inför den "hemliga" trippen, ringa lite företag som fakturerat mig fel (irritation) och sen ut på stan för att lämna inbjudningar till ett frukostmöte med skolan.
Mötte även upp J på stan och vi följdes åt hem för att sedan sätta oss på baksidan va huset o njuta av solen. De 45 minuter som vi satt där blåse det o va mulet, väl inne nu igen så är det strålande sol. Såklart.

Lillsyrran har landat ute hos far och verkar nu som att dom har fullt upp med att ordna med hennes rum osv. (btw - MITT gamla rum.) Imån gör hon sitt första pass på Bikbok - får hoppas att det går bra!

Jag o J satt o drömde oss bort i helgen om saker så vi vill göra sen när båda fått jobb osv.
Bland annat kom J med helt korkade förslag som att satsa halva semesterkassan på kvitt eller dubbelt osv. Han tror nog att vi kommer ha hutlöst mycket cash, hur som hellst lite smått kom bröllop på tal - dock har J en prioritet som skulle går före ett giftemål: Köpa Brynäs och lägga ner dom.
Tror han kan glömma att det där med att brudens far betalar om han gör nått sådant.
Sen är ju frågan vad det stående och livslånga samtalsämnet dom emellan ska vara om han gör det.
Behöver jag nämna föresten att den mysiga stämningen försvann när han mitt i samtalsämnet om mitt bröllop börjar prata om att han hellre vill lägga ner Brynäs. Älskar dig också.

Nej, om man ska ta tag i månadens räkningar... alltid lika kul.

J sitter o spelar Wii.

Ha det kalas!

hej jag lever

Ni får ursäkta det lilla glappet i uppdateringen här på bloggen.
Mycket beror på att jag i veckan som varit har jobbat och vart i skolan samanlagt 65h.
En del tid (låt oss säga ca 45-50 h) var beräknade. Alltså jag var inställd på en jobbig vecka, men att gå hemifrån tidigt på morgonen, äta två ggr i skolan, hem och lägga sig o sen upp o till skolan igen. Der va väll inte rikigt så det var tänkt.
Men, det gick bra det är huvudsaken och förutom att jag är lite trött och stressad i själen så finns det absolut inget att klaga på. Det är ju bara att bita ihop, snart är det examen.

Mamma va så söt häromdagen - hon blev orolig för att jag inte hade uppdaterat min blogg och ringde och kolla så det inte hade hänt nått, att jag låg sjuk eller så.

Är lite småkänslig idag, lillasyster flyttar till varberg och jag är överlycklig. Så lycklig att jag igår kväll börja lipa och att J fick trösta mig. Kommer ju garanterat inte kunna hålla mig när jag träffar henne ikväll!
Stackars henne, kan inte vara lätt att komma hem till en halv-utbränd syster som börjar lipa vid blotta tanken på att hustomten snart är tillbaka! Ska bli underbart ialla fall!

Nu ska vi åka ut till Chilli så hon inte kissar inne!

ge mig mer sol

Vad jag önskar att jag kunde få vara ute lite mer i solen om dagarna. Enda gången man får sol är till och från skolan och från datasalen till cafét för att köpa kaffe. Har lite dåligt samvete att jag inte gick en sväng med Chilli, men med tanke på att jag ännu inte är klar för dagen så får det nog dessvärre vara så.

J sms:ade innan, dom dricker folköl och spelar biljard. Öl va nog det sista jag trodde han skulle dricka efter i lördags. Det inträffade en liten incident pga för mycket alkohol i blodomloppet. Men det kan väll hända den bäste!

Hoppas denna veckan går smärtfritt, ex-arbetet ska lämnas in på fredag för handledning sista gången innan elgrande final-inlämningen. Spännande, men en del press...

Nu blir det lite administration.
Känner mig otroligt peppad.


orättvist

Imån åker J till Nyköping i fem dagar. Det är en kurs i skolan dom ska ha är uppe och vist låter det roligt o så men nu har vi knappt sett på en vecka! Mycket orättvist! Förra veckan va jäg rätt mycket ute hos far o hade Chilli och eftersom jag hade mycket i skolan va det inte direkt läge för honom att joina mig nån kväll, sen nu i helgen så har jag ju vart i sthlm och idag har vi mest bara vart utslagna båda två. Vi har dock sagt att nästa helg blir vår helg. Mysigt, längtar!


Jag o min Homer S.

På söndag flyttar käre syster hem till Varberg!

Kommer ihåg mig egen reaktion kring att flytta från något nytt som man själv byggt upp och kämpat för.
Tyckte att det va jättejobbigt, för på bara en månads tid så flyttade man ifrån sitt första riktigt egna hem, sin nyfunna vänskapskrets och slutade sitt jobb för att komma in i vardagen och rutinerna i sin gamla hemstad med ny lägenhet (som ju de flesta vet va sådääär), nytt jobb och så vidare. Dock sina gamla, hederliga och underbara vänner vilket ju va underbart och att ha sin familj i närheten är oövervinnerligt.
Jag va hur som hellst helt knäckt dom två första veckorna, vägrade packa upp och började gråta när jag gjorde det. Fast jag ville ju ändå vara i Varberg. Vi hade ju en plan och sista tiden i Oslo hade jag börjat längta hem. J va en ängel och tröstade mig. Mamma hjälpte oss att packa upp men inget va bra ändå, va nog kort och gott en riktig bitterf*tta och en lipsill. Sen en dag sa J till mig: Packa din väska du behöver komma iväg, vi ska åka till Åstol! Sagt oh gjort, vi åkte upp och vi hade några underbara dagar och jag slutade deppa ihop. Han vet vad jag behöver när jag inte själv vet det.
Sakta men säkert så vänjer man ju sig och hemma blev hemma igen och varken jag eller J ångrar oss, det va rätt tid att flytta tillbaka, men jag mins ju tiden i Oslo bara med ett leende på läpparna!

Vet väll inte vad jag ville ha sagt med det, mer än att en flytt är jobbig men man klarar det!
Ska bli underbart att få ha dig här igen!

jag o syster

silver

Besvikelsen va väll ganska stor igår efter att aik fick i 2-4 målet.
Delar av klacken gick och man kunde för första gången faktiskt höra aik-supportrarna.
Kan dock ta (idag) att aik vann, dom va bättre igår. Men det va väldigt surt just då. Har man under dagen lyckats ladda sen kl 6 på morgonen och 12 timmar senare så blir det förlust, så blir man rätt grinig. Ursäkta till er som ringde som jag tryckte av eller bara inte svarade på. Va inte på humör (vilket min kära mor fick erfara, tyckte hon va elak mot mig när hon sa att aik va bättre. Va nog inte mogen att höra det. Dålig förlorare? Jag? Förlåt mamsen!)

Här kommer lite bilder från dagen:

  
Påväg upp i det blå tåget
   
Jag o pappa va med i ett quiz i vår kupé
  

* * *

  
Väl framme i STHLM och vidare med t-bana till globen
  
Här är vi i vår vip-lounge innan matchen
  
Uppladdning, uppladning och uppladdning till max.
  
Såklart tråkigt att fröken Okkels inte va med, men jag höll helt klart till godo med hennes trevliga bröder!

Min i särklass snyggaste tröja!

  
Träffade lite folk man inte sett på länge, alltid kul!

  
Matchstart o alla är på g. Gick ju bra fram tills 3e började och aik fick i 2-4...
  
... klacken höll dock igång.
  
Pratade med dessa herrar i pausen och även några från warbergs damlag som numera spelar i div 1.
 
aik vann med 2-6, warberg "vann" silver.


Grattis aik.
Men VI ÄLSKAR WARBERG!


nyfiken i en strut

Kunde inte låta bli att skratta när det enda som kommenterades i föregående inlägg var de kursiva längst ner. Till er besvikelse/glädje så är det praktiska saker som ordnats kring min lillasysters 20 års dag! :-)
Men vad kommer jag inte att berätta! Det är hemligt och vem vet, hon kanske kommer att vara själv, det kanske är någon som är med henne... det kanske rent av är en kidnappning? Kanske en färd i en luftballong... ja vem vet, endast fantasin sätter gränser som man brukar säga!

IMÅN ÄR DET GLOBEN SOM GÄLLER!!
Va o hämtade matchtröjorna precis! Såååå fina!
Direkt när jag klev ut ur tenta salen runt kl 12 så började det kittla till i magen. Har liksom lite åtsidosatt  den underbara känslan runt omkring! Gah, ska bli så roligt!

Nu ska jag ut till Lindberg o göra pasta sallad m.m. Helt enkelt ordna inför morgondagen.

&  bild &
FINAL!
Tänk på mig imån när ni tittar på Innebandy-finalen kl 15.30 på 4an!


* * *

ps. Tentan kändes bra, men det gjorde den ju sist jag gjorde den med o då klarade jag den uppenbarligen inte. Litar dock ändå på min magkänsla denna gången... ds.

allt löser sig

Denna veckan som vart nu har verkligen inte alls stämt. Ni vet ibland känns det inte som att det är en viss dag fast det egentligen är det. Idag känns det som onsdag, fast det är torsdag. Har väll att göra med att det va röd dag i måndags.
Nästa veckan lär flyga fram i ett fasligt tempo, inte mig emot men ibland känns det som att dygnet hellre borde haft 30 h/dag. Hade vart perfekt! (o detta säger jag som egentligen i stort sett bara behöver ta hand om mg själv)
Men våren känns oftast så, det finns så mycket man vill göra som inte handlar om att sitta framför en data skärm, eller sitta med näsan ner i en bok eller sitta och sträckskriva ner svar på massa övningstentor (detta har jag alltiså gjort idag). Exempelvis så känns det otroligt lockande att gå en två timmarspromenad o bara njuta av naturen.

Finns mycket som oroar mig inför framtiden, vad händer i höst?
Men, allt löser sig. Den frasen är viktig att ha i åtanke. Det är faktiskt så; allt löser sig!
Det finns bara så mycket som jag vill och jag vill prestera och jag vill jobba!
(så GE MIG ETT JOBB)

Nä, nu satte pappa på kaffe här. Bäst att stänga av datorn o bege sig tillbaka till pluggstationen vid köksbordet.
Imån är det tenta - ni ägnar mig väll en tanke eller två?
Jag ska f*n sätta den!

Ha det kalas!

* * *

ps. har fixat o ordnat lite idag med inför en speciell händelse som inträffar i juni... vad kan det vara...!? ds,

en skymt av sol en doft av vår

en skymt av sol en doft av vår


Nu bär det av till Lindberg o full isolering o endast tenta-pluggs fokus fram till fredag kl 9.

Ha det kalas!

glad flickvän för sin pojkväns skull

Idag ringde ännu ett jobb och ville ha J till sommaren!
Vilken boost för självförtoendet.
Är så glad för Js skull, inte varje dag man ödmjukt får tacka nej till ett bra jobb på grund av att man har fått ett bättre jobb.


Vad händer idag då?
Jo, en inlämningsuppgift har redan skickats in
Lite ex-jobbs skrivning
Lite undersökningar
Sen ska jag lämna in tröjorna för tryck
Ut till Lindberg med J, rasta hunden o äta mat
Hem o se DHW (dubbla episoder!) Wiiii!

Ha en kalas dag, ut i solen! (om möjligt)

påsk på åstol

Tack o lov han J bli frisk så att den efterlängtade vistelsen på Åstol kunde bli av!
Fick låna mammas bil upp med så vi slapp (Js stora skräck) kollektivtrafiken, tack tack!
Undebart väder, mysigt, trevligt sällskap och massa massa god mat blir beskrivningen för denna gång!

  
Fick med J på en promenad på långfredagen...
På bilden längst till höger ser ni det som ska bli påskevagan (silltunnor som placeras på höjden med förtorkade gammla julgranar innuti som man sen tuttar eld på. Längre ner finns en något sådär bra bild på det.)
 
Det märktes på de tusentals grodorna att våren kommit till ön...
  
Ute på baksidan av familjen E huset

Världens sötaste lilla hund och nyförvärvet till Familjen E
   
På påskafton blev det först en runda till Rökeriet och en öl i solen, sen grillning.
 
Påskevagan och påskelden lite senare på påskaftonskvällen!


Tack för en jättemysig helg allihopa!

(och självklart va saknaden stor efter J:s mellansyster som är på Sicillien...)

ännu ett steg närmare globen

Klockan kvart i elva ställde vi oss i kön nere vid Sparbankshallen idag. De tappraste hjältarna va där redan vid midnatt. Biljettsläppet ägde rum klockan 15.00. Tack VBP * för biljett och matchtröja! Ska ner till sportbutiken imån och få dom tryckta med nr och namn. Pappa ska ha 57, Bengtsson. Jag ska ha: 5, Martina! Hur coolt blir inte det då?!

* - Världens Bästa Pappa


massa folk va det...

Nästa lördag bär det av, 06.30 - med glatt humör och en påse med öl!
Ska ta en dusch nu och öva på hejaramsor.


jag i min nya snygga tröja

vi ska till globen

Igår avgjorde warberg och nästa lördag bär det av till Globen!
(sålänge man får sig en biljett på måndag vill säga)

Underbart!

Men, nu ska jag njuta av den påskledighet som är kvar!
Ikväll blir det grillning och om en stund ska vi bort till röeriet och ta oss en öl.
Mys!


snart dags att ta på sig sina blåkläder o åka tåg kanske

Oj vilken match igår - 2-1 i matcher är det nu o jag har en känsla av att det avgörs i Botkyrkahallen på fredag och att man kan börja planera in en Sthlms-tripp. Något säger mig att det blir en repris av förra året vd det gäller lagen: Warberg - AIK.
Kommer ihåg förra året när man skulle få tag på biljetter. Hoppas att det blir lite smidigare i år. Biljetterna släpptes hur som hellst klockan 9 en lördag morgon. Mins att det var min enda lediga lördag på ett tag så jag passade på att "gå ut o ta en öl" vilket slutade med att en full Martina ramlar i säng runt klockan två. 2,5 timmar senare ringer pappa och säger att jag nog bör komma o ställa mig i kö vid Sparbankshallen. Det hade vart rätt så fint väder ett tag, men just denna dag så passar våren på att spela oss ett spratt. Fram med vinterkläderna och ställ dig bakfull klockan fem på morgonen vid Sparbankshallen i snöblandat regn- Yippie! Runt tio-halv elva snåret hade vi våra biljetter och jag kunde gå hem och lägga mig. Folk hade till och med övernattat utanför för att vara på den säkra sidan om att få en plats i det blå tåget.
Men vilken upplevelse det va sen!

 
Klicka HÄR om du vill se fler bilder.
  

* * *

Idag sitter jag hemma och jobbar på examens-arbetet. Vi behöver få ihop vår teoretiska referensram lite. Det är inte så svårt egentligen, men det tar lite tid. Men det får det hellre göra, bara det blir bra till slut.
Pojkarna i min examens-grupp står troligtvis just nu utanför Jysk i Kungsbacka - får hoppas att det inte regnar på dom. Moahaha!

Fick två trevliga uppvaknanden i morse.
kl 06.23 - Chilli ville ha mat = en blot nos i ansiktet.
kl 07.12 - Knoppen ville genast ut och gick omkring o jamade lite, jag orkade inte gå upp med en gång o släppa ut han så då gick han demonstativt upp på köksbordet och och välte pappas vas med påskris o fjädrar så att allt vatten och ris rann ner på golvet. I get your point  katten - gå upp med en gång, annars blir det andra bullar.

Tog sovmorgon idag - blev inte överdrivet tidigt som jag somnade igår så för att dagen skulle bli produktiv (hade ju inte heller bestämd träff med gruppen) så kändes det bättre. Fick skjuts av farfar in till stan o nu har jag suttit här i snart två timmar.Men en mittpaus är man ju värd!

Nu blir det kaffe sen ska jag se till att få klart det här.
Det sista inför påsken - känns så lyxigt med ledighet att jag har lust att gråta!

En öl med Skorpan blir det ju ikväll med! Mysigt!
Ha det kalas!

irriterande vardagsproblem

Jag har skrivit om det förr, men jag skriver det igen: TV-avgiften.
Denna räkning är den mest irriterande räkningen att betala. Mer än 2000 spänn om året, är inte detta att ta i lite?
Till på köpet fick J hem ett brev från dom idag. Dom har ringt hit o frågat efter honom och då har han sagt att vi redan betalar, men det står ju på mig (vilket han också sagt) och dom har då bett så mycket om ursäkt och sen liksom inte registrerat det. Hur som hellst, idag fick J hem ett brev där det står att om han inte redan betalar tv-avgift så ska han göra det och "det är du som gör det möjligt att genom att betala tv-avgift slippa tv-kanaler och program som tar hänsyn till annonsörers och politiska intressen".  Ja men tjena, har han något val? Nej, för sen lite längre ner i brevet är dom inte alls lika gulliga och säljande längre: "Enligt lag ska du betala tv-avgift..." 
Jag slipper hellre en räkning än att slippa tv-kanaler och program som tar hänsyn till annonsörer och politiska intressen, för det stör mig inte avsevärt på de andra kanelerna. Kan inte dom här kanelerna få bli ett val istället? Tycker det är helt sjuk. I den bästa av världar köper 4:an Melodifestivalen och sen blir det ett val att ha SVT, SR och UR.

Fick ett sms idag med. Lika tråkigt varje gång: "Ditt brev från Betmarks Förlag finns att hämta..." Ja det kanske låter kul, men nej. För ungefär 3,5 år sen kom en försäljare och knackade på hos oss och han fick mig att skriva på en "premunation" på en årsbok som enligt honom va JÄTTEBRA och som man kunde sitta o läsa i och slå upp massa intressanta grejer. Så fick jag berätta vad jag tyckte va intressant och så demonstrerade han hur man slog upp i den osv. Detta gick jag på och är nu bunden i 5 år (5 böcker, detta blir min 4e). En gång varje år, ungefär vid denna tidpunkten så får jag en rolig räkning på en årsbok som jag sedan lägger på hög i sovrummet o aldrig tittar i för vill jag ha reda på nått så googlar jag det (eller frågar J). Nästa år vid den här tiden så ska jag ringa till dom och säga: Skicka inga mer jävla Aha-årsböcker, jag ska nu sälja mina oanvända årsböcker på nätet för 100 kr styck (ord.pris 750:-) o det priset är prutbart sålänge jag slipper se dom. Samme kille (dock ganska trevlig) kom tillbaka för lite drygt ett år sen och då ville han sälja en JÄTTEBRA kompletterande altlas. Jag sa: "Med tanke på att jag knappt öppnat Aha-årsboken så lär jag ju knappast göra det med atlasen. Jag ska säga upp det med en gång, när jag kan!"
Den trevliga försäljaren va inte lika trevlig längre och sa lite småspydigt: "Jaja, om du känner så får du la göra det..." sen gick han och jag tror inte han kommer tillbaka!
Man kan summera mitt köp av Aha-årsboken som: Mitt genom livet sämsta köp någonsin.

Ungefär som Tv-avgiften.

Jaja, jag hade iaf tur med deklarationen. Två papp tillbaka - tack för det!

utgången igår

Oj, va förvånad jag blev över att jag skrivit här på bloggen inatt när jag kom hem, mindes det när jag såg det, men ja... Sen har jag även kommenterat i lite bloggar. Tror dock bara det är i BFFs och syrrans. Va sjukt trött när jag kom hem. Sommnade som en stock (efter att jag tydligen uppdaterat bloggen....)

Hur va kvällen då?
Jo, den va jättetrevlig! Vi möttes upp här hos mig kl 18, drack lite vin, åt lite snacks och sen begav vi oss ner till Grappa och käkade. Vi hade vunnit både vincheckar och pengar till middagen. Lyxigt va?!

Efter maten (mycket god mat) gick vi till cheers n beers, men målet va ju reed room. Vi stog på listan (VIP liksom) på Oscars så vi gick före den noll personer långa kön.

Väl uppe på reed room blev det drink! Älskar lime-drinkar men lite socker få det ju vara i.
Två av tjejerna gick ner en stund o kom sen tillbaka med varbergs stolthet - vi fick oss ett litet snack med honom om hans (nakna) stund i rampljuset och självklart så frågade vi så att skjortorna va bra!

   
På reed room senare på kvällen (den gravida gick hem vid tio-snåret)
 
På bildern till höger så ser man streakern (om inte något suddig, dock är han här påklädd)


Blev hemgång runt klockan 1.
* * *

Nu blir det matlagning!

hemkommen

Har precis kommit innanför dörren efter en kväll med tjejerna på jobbet.
Lite sallongsberusar sitter jag nu här... Hes röst har jag och lite lullig o så i hjärnan!
Har haft en jättetrevlig kväll!

Har tagit lite kort, kommer imån!

Nu väntar sängen!

historien om påskriset

Innan när J kom hem för lunchen så satt mitt påskris i brevlådan (det jag plockade häromdagen ute i Lindberg, farfar fick ta det i sin bil för jag ville inte ta det p bussen kl 8 på morgonen med x-antal gymnasieelever på). Har pyntat det nu iaf, lagom aktivitet en dag som denna. Visst blev det fint:
Är ju inte hemma över påsk så därför kommer det fram lite tidigare.

Nu måste jag även ta och berätta historien om när jag klippte påskris ute i skogen:
Det va i onsdags och solen sken och det va en av de första vårdagarna. Jag tog med mig Chilli ut för att leta påskris. Väl ute i naturen gick jag omkring i typ en halvtimma innan jag vågade ringa pappa o fråga hur påskris såg ut. Fick (förutom ett skratt i luren) en utförlig beskrivning och där jag hade strosat omkring fanns ju massa björkris. Jaja tänkte jag, hur lätt är det? Va ju flera år sen jag gick i mulle-skolan och det va ju inte direkt att man förde anteckningar. Gick omkring lite till, såg två rådjur som va snälla och söta. Efter att jag fått ihop en bukett (eller säger man kvast?) så skulle jag bara gå o kolla på ett annat ställa om där kanske fanns lite mer fint ris, det va ju så fint väder så det va skönt att va ute. När vi gick där längs skogsvägen så kommer det, tio meter framför oss, två gigantiska j*vla älgar och springer (ser ut lite som en blandning mellan en häst, giraff och ett kylskåp som springer omkring. Oerhört ograsiöst iaf. Blir ju skiträdd. Chilli blir ganska glad men drar som tur är inte i kopplet för jag står som förstelnat o hade garanterat släppt om hon dragit.
Men älgarna sprang inte rakt mot oss (tack gode guuud) utan bort ut över åkern och in i skogen.
Ringde pappa igen o sa: Två älgar, TIO meter från oss!
Sen diskuterade vi lite om jag är en lantis eller stadsbo. Sen gick jag o Chilli in i värmen, vem f*n vågar vara ute i värsta djungeln? Det är ju inte det att jag inte sett älgar på nära håll innan, men man blir lika paff varje gång. En gång, tror jag va typ 13-14 så höll jag på att cykla in i en älg påväg till en sånn där konfirmationslektion. Stog som förstelnad, sen gick den iväg.

Nästa år ska jag köpa påskris på torget!

detta underbara läkemedel

Stöön... det enda jag kan tänka på nu är att J kommer komma hem om 2-3 timmar med Panodil och nässpray. Längtar, tänk känslan när yrseln försvinner och näsan är fri från diverse. Åh, underbara nässpray! I love yooou!
Klarar verklgen inte av att gå ner till skolan, får bli en hemma-dag.

Gick omkring här i lägenheten inna och plötsligt slog det mig att jag gick omkring och typ flåsade. Allt för att det inte går att andas normalt. Va tvungen att sätta på radion så jag slapp höra på mig själv.

Nu blir det slappning o appelsinätning.

omeh allvarligt

Fy f*n va förkyld jag är idag!
Näsan rinner, jag har sovit ca 9h men är ändå dödstrött, kaffe smakar äkligt (katastrof, hur ska jag bli pigg?), halsen kliar och vi har ingen nässpray hemma.
Ska ner till skolan en timma sen, får bli en sväng om apoteket och nån slags kur (läs: ett stort pkt Panodil Zapp och nässpray). Ska gå lös på Js apelsiner här snart.
Som grädde på moset så vaknade jag i morse och såg att Js sida va tom. Gick i i v-rummet och där låg han o sov på soffan. Väckte honom, för han skulle till skolan och fick onda ögat. Jag är nog inte den ena som lider av att jag är förkyld, tydliligen störde det nattsömnen för honom!

Har försökt sitta med omtenta-grejerna men jag tror jag fräste ut hjärnan innan. Jag får hoppa det idag och istället satsa på att plocka iordning o städa lite här hemma. Träffa grannen nere i tvättstugan och hon berättade om sin lilla förkyldning hon haft för ett tag sen: sängliggandes och sovandes i tre dagar. Ja hua mig. Hon avlägsnade sig ganska snabbt. Förstår henne, har man en sådan förkyldning fräsh i minnet så är jag nog inte den första personen man vill stå och småprata med.

Mycket snack på nätet om matchen som va igår. (6-5 till Balrog) Tycker inte det va så mycket av en skräll, det va en jämn match, vem som hellst hade kunnat vinna, tror detta va sista gången Balrog "skrällde". Nu är det stog och de får väll bara njuta av att spela sina två sista matcher för denna säsongen.

Nu ska jag snyta mig!
Prosit!

vad som komma skall

Ni kanske märker att bloggen inte är överprioriterad just nu?! Detta beror på att jag inte har tentaperiod (allt annat än rå-plugg är ju intressant just då) och istället lägger jag den mesta av min lediga tid på Ex-arbetet, den nya kursen och diverse andra saker. Har rätt mycket i skolan just nu. Imån blir det dock tenta-plugg, har omtenta om två veckor som jag absolut inte vill missa, sen har jag även en liten ambition om att hinna städa iordning lite o tentaplugga lite på söndag igen. Alltså lär det bli uppgång tidigt imån om jag ska hinna. Ska på seminarium kl 14-15 imån med. Sitter o lyssnar på SR och matchen mellan Balrog-Warberg som går av stapeln i Botkyrkahallen i Sthlm. Just nu 5-5 efter kvittering av Warberg i sista sekund. Spännande! Nervpirrande om inte annat.


Vad händer mer i helgen då?
Jo, imån ska vi ut en sväng till pappa och käka middag med han och A. Mysigt! Blir nog tidig hemgång för på lördag är det jobb några timmar för min del och J ska tok-plugga inför sin tenta på tisdag.
På lördag kommer jobb-tjejerna hit och vi ska dricka lite vin innan vi går ner till Grappa och äta middag! Ska bli kul att träffas utanför jobbets fyra väggar.
Söndagar är min obligatoriska slappar-dag, ska bli skönt! Blir dock några timmars tenta-plugg, men från och med skärtorsdagen så är det slappning deluxe över påsken. Man behöver avsätta tid för ledighet, trots att man är student, ingen mening med att pina sig själv.

Har inhandlat lite födelsedagspresenter idag till Js lillasyster som fyllde 14 år för ett tag sen, men även till Herr Karlsson som nu är 6 år gammal. Bäst att inte skriva vad det är - man vet ju aldrig vem som hittar hit?

Ush och fy - jag håller på att bli förkyld. Inte populärt!
Kände redan igår att jag hade ont i halsen, svaljet liksom. Idag kliar det mest i halsen och jag känner att näsan rinner och jag nyser en massa. Ja, ni vet ju symtomen för förkyldning...

* * *

... gaaah, straff i förlängninge för Balrog! I die....... mitt hjärta går på högvarv!

Fan. Han satte den.
1-1 i matcher.

Nu blev jag upprörd känner jag.
* * *

Varför har inte jag fått min deklaration än?
Drömmen hade ju vart detta. Men jag räknar istället med att få betala tillbaka, det hade ju vart min sedvanliga tur.

Nej, nu blev jag aldeles för upprörd. Blir nog en film nu. Har en Love-film på lager, med betoning på love.
Ha det kalas!

RSS 2.0