egypten '09


Efter minimalt med sömn började vår resa klockan 05.30 då lilla mor kom och hämtade oss. Jag va lagom hispig, pratade konstant och tyckte resan upp till Landvetter tog typ femhundra år. Första flygresan med ett riktigt stort flygplan. Det gick dock bra, eller som J sa när han pratade med en kompis om det: "Jag hade ju lite ont i handen efter att vi lyft och när vi landat men annars gick det väll bra med henne!" Jag kände lite att: Va det allt?! efteråt, och skönt va väll det.

Väl framme i Hurghada och på vårt Hilton Long Beach var vi ganska trötta, tog oss ca 12-13 timmar att komma från punkt A till B och med resnerverna lugnade och en öl i kroppen så somnade vi rätt gott, klockan nio på kvällen...

  

Vi va inte först nere på stranden, men efter en lång och god frukost med pannkakor, croissanter, färska frallor, massa grukt och färskpressad juice m.m. så kom vi oss ner. Tydligen så är det inne med speedos, J som tvekade så om han skulle köpa detta innan vi åkte iväg. Männen (mest tyskar o ryssar förstås, sprang omkring där i sina speedos i olika färger. Mycket, mycket avtändande!

Fick klappa på kamelen Farres, gubben skulle dock ha 80 dollar för att jag skulle få rida på stackars Farres, prutade ner det till 20 dollar o skulle då även få ett kort, men då kom jag på att jag hade ju inga pengar med mig. Sen sa J att kamelen säkert hade loppor eller nått så jag smygtog kort på kamelen istället. (fy på mig!)

På eftermiddagen hittade vi Pool Baren som blev vårt lilla stammis ställe. Två servitörer fajtades om oss, den ene vann och vi tippade honom med en dollar. Baren stängde efter soledgång, men han sa: "If you want to stay after sunset, no problem!" Åtta välspenderade kronor! Med glaset halvfullt så va det redan påväg en ny öl in till bordet.


Lite aktivitet blev det minsann, här spöar jag J i biljard på Sports Bar. Erkänn snygg stil? Ser ju ut som att jag spelat detta hur länge som hellst. Det blev 2-2 i olika grenar under resans gång. Jag vann i biljard en gång och minigolfen. J vann på sten, sax och påse (genom fusk) och en gång på biljard. Sportsbaren va även utrustad med TVÅ lcd skärmar vilket tydligen va stort för dom. Såg handbollen här också... men den matchen är ju inte mycket att minnas. En gång blev vi kalas-fulla och det inträffade även här på sports bar. Dock såg vi rätt mycket danskar som va fulla för jämnan.


På bakis-dagen blåste det förfärligt, gick inte att sola nått vidare. Vi sov länge, promenerade omkring och gick sedan till den underbara Pool baren och drack kaffe. Vi mötte även en egyptier som satt i vinterjacka och huttrade i de dryga 20 graderna och hackade fram mellan tänderna "Welcome to Egypt!". Det är ju trots allt vinter där nu.


Den 24 januari är min o Js årsdag och detta året va det 5 år sen vi träffades. Här är vi påväg hem från en mysig middag på en av resturangerna.

 

Stranden, stranden och stranden!
Underbar behaglig värme, det va ca 24-25 grader varmt, sol och ljumna vindar alla dagar förutom blås-dagen.

 

En av alla gångerna på vår underbara Pool bar. Vi drack antingen ölen Sakkara, Luxor eller Stella. Mest Sakkara dock!

    

Båttur ut i röda havet och till Dolphin House och korallreven. Vi hade turen att få se hela två delfinfamiljer, vilket tydligen inte hörde till vanligheterna. Dessutom snorklade vi i det helt klar-blå vattnet bland mängder av "Nemo" fiskar. Dessvärre läckte vår undervattens kamera in. Vilket inte va direkt uppskattat. Men får ni möjlighet att snorkla i röda havet nån gång, gör det!

Påväg till båtturen på morgonen såg vi en himmla rolig sak. Fyra poliser som puttar en polisbil längs vägen. Är inte det ett Kodak-moment så säg? Synd bara att dom kör så snabbt i egypten, hade ingen chans att fiffla fram kameran. Mycket rolig syn dock!


I Hurghada fanns det sjukt mycket hus som bara stog där halvklara. Detta berodde på att om de byggde klart husen så skulle de få skatta för det, dessutom va egyptierna tydligen inte helt på det klara med hur man la upp en budget vilket också var en stor orsak till dessa halvfärdiga hus.

 

J köpte fem små kameler, en till mig och fyra till pappa. J hade gjort en liten marknadsundersökning och tydligen kostar en kamel 7000 EGP (vilket motsvarar lite mer än 11 000 svenska kronor) och det va andra som hade blivit erbjudna två. Som J själv brukar säga: "Liiite bättre än alla andra!" (dock syftar han oftast på sig själv när han säger detta.) Dessa fyra kameler gav han sedan till min far då som sagt, efter lite förhandlingar via sms.

På båtresan va det en lite äldre dam som hade blivit erbjuden 40 hästar för att hon skulle gifta sig med en egyptier. Hon va inte direkt nöjd med detta bud och kände att hon borde ju vara värd mer. En lite yngre tjej svarar henne med: "Jag tycker inte du ska vara så missnöjd med det, själv blev man erbjuden två åsnor!"

Egentligen kan man väll säga att jag och J va pensionärs-hypokondriker på resande fot. Vi blev i princip beroende av alkohol-gel och våtservetter och va livrädda för att bli magsjuka. Exempelvis när vi skulle växla in pengar till båtresan (vi hade bara amerikanska dollar eftersom de egyptiska är så ofantligt smutsiga) så hade vi med en liten plastpåse där bankmannen fick lägga i de egyptiska punden. Han skrattade åt oss och sa menande: "Why?!" varpå jag svarade och blinkade med ögonen: "Becouse you are nice!"


Dags för hemresa. Ett gruppfoto på mig, J och Ali (vår trogne servitör på Pool Baren) och en annan linslus vid namn Mohamed.

den som väntar på nått gott



Ett inlägg om vår underbara resa kommer, jag lovar!

* * *

hemma

Vi har haft det helt fantastiskt! Blir varm i hela kroppen och det pirrar i magen när jag tänker på veckan som varit.
Om 1,5 timma ska jag till skolan. Här får man inte ligga på latsidan inte! Har dock vart vaken jättelänge... vaknade prick klockan åtta, egyptisk tid, det vill säga klockan sju här. Tre timmat innan skolan börjar och klarvaken!
Det hör ju inte till vanligheterna direkt.
Får berätta mer i dagarna vad vi vart med om!

Kaffet i dag på morgonen va heeelt gudomligt gott!!

Ha det kalas!


12 timmar

Ja, om ca tolv timmar lyfter planet.
Allt är klart, väskorna är så packade dom kan vara, alla p:na är under uppsikt och vi har ingen flytande vätska i handbagaget. Vad finns mer att ha koll på? Nej, känns ganska lugnt. Väskorna väger dessutom inte för mycket, va och knacka på hos grannen som så gladerligen lånade ut sin våg!

Tack mamma som kör upp oss till flyget!
Tack grannen som tar posten o vattnar våra blommor!
Tack pappa som hämtar oss på flygplatsen!
Tack till familjen E som lånat ut både stora resväskor och snorklingsaker!
Både jag och J har fått lite bidrag till resan, fickpengar och till själva biljetten - Tack!
Tack till alla som önskat oss en trevlig resa - vi kommer garanterat ha det toppen!

Nu blir det dushen och sen sängen, ska upp klockan 4...
Ha det kalas! DET ska vi!

reinfeldt snygg?

Just nu pratar dom om på radion att Reinfeldt blev vald till stadsminister för att han är snygg. Detta är ju bara för dum för att inte kunna låta bli att kommentera. Både jag o J var eniga om att han inte är snygg, och att han är en blandning mellan en kiwi och Homer Simpson.

   
ser ni likheten?

städa städa varje fredag (läs: onsdag)

Ja, man kan ju tro att jag packar men icke - jag storstädar! (J gör ett tappert försök med att hjälpa till... just nu spelar han rockband dock, han kör städa 5 minuter, max, pause 15 minuter. Effektivt!) Dock gör städning med radion på hög volym mig väldigt lugn. Just nu är jag inte alls resfebrig, fick ett sms innan med önskan om en trevlig resa. Just då kunde jag inte fatta att det faktiskt är IMÅN vi åker. G-g-g-gaaalet!

Lillskiten (pappas smeknamn på lillsyrran) ringde igår o va alldeles hispig, samtalets början lät ungefär såhär:
Johanna: Heej (i typ falsett)
Martina: Hejhej. (ganska lugnt tonläge, men allt e ju relativt)
Jo: Jag har typ resfeber! (fortfarande i falsett)
Ma: Jaha, varför då!?
Jo: Jo, jag har typ resfeber FÖR DIG! (nån ton några oktav över falsett)

Efter en stund...
Jo: vad gör du då, packar du? (försöker spela lugn)
Ma: Nej, jag är typ inne på luftfartsverkets hemsida o kollar lite o lite på resebolagets hemsida.
Jo: VA, har du inte vart inne där FÖRÄNN NUU?
Ma: Jo, är bara inne igen o kollar.
Jo: Har du packat ner bikini, flipflopps, handdukar.........
(typ fem minuter senare)
...... schampo, balsam o tandborste?
Ma: Ja, jag har läget under kontroll!
Jo:Men alltså om det skulle hända nått å du behöver pengar eller så, du får ju bara höra av dig så sätter jag över!
Ma: Men bajs jag har pengar
Ja: Ja men OM!
Ma: Ja, va gullig du är
Ja: JA men jag är ju OROLIG!

(observera att det inte är en exakt återgivning men ungefär)

Är hon inte för gullig ;)
Typ hispigare än jag, iofs va jag rätt hispig när hon åkte till Turkiet innan förra sommaren men klassen (!!!) o skulle vara iväg en heeel vecka. Tvingade henne att messa när dom kom fram, en gång i mitten och innan dom åkte tillbaka. Hönsigt värre.

Nej, nu ska det städas!
Ha det kalas!

glöm allt jag har sagt

Nu jävlar har jag resfeber!!!

46 timmar

Ungefär 46 timmar tills vi lyfter med planet!!!

Fan måste ordna nån som tar posten....


Utanför vårt hotell vi ska bo på

3 dagar...

Dagen idag har mest gått åt till att pugga (lugn klasskambrater, jag råpluggar för att jag inte ska ligga fem mil efter er när jag kommer tillbaka BRUN, FIN O FRÄSCH FRÅN AFRIKAS SOL!!! Nej jag råkade inte trycka in Caps, det va med mening.) Blev en hel del gjort faktiskt, har jag tur så är jag klar med min plan som nu pågått några dagar, redan imån em. Det hade ju vart gudomligt skönt vill jag lova!

Har förutom plugget på hemmaplan ägnat mig åt att tvätta, städa (ser fortfarande bombnedslags-liknande ut) hälsa på farmor o farfar och försöka att inte bläddra i månadstidningen som kom med posten. Den ska jag ha på flyget!

Nån mer än jag som nallar på sparkontot typ hela tiden nu?
Phu alltså, Januari månad. Me no likey!
Men vad behöver jag bry mig om det, snart ligger jag på en solstol vid polen utanför vårt Hilton hotell.

Match idag, Warberg va inte så himmla bra större delen av matchen (typ första halva) men sen va det väll okej. Ganska rolig match. 2-5 till Warberg!

Nu blir det kudden!
Ha det kalas!

* * *

Ett gott skratt förlänger livet:
Lekiskorter


 


j:s dag

J, 26 år gamal, spelar xbox live med sina jämnåriga vänner samtidigt som han pratar med dem via ett headset.
Då och då hörs det fula ord i ett upprört tonläge från v-rummet.

X

BILD BORTTAGEN PGA ARG POJKVÄN.
smygtagen bild...


Innan idag varvade han mellan att sitta i köket och plugga matte och sitta vid datorn i sängen.

X

BILD BORTTAGEN PGA ARG POJKVÄN.

när man pluggar ligger man inte på latsidan

* * *

 
Vill du få presentkort på kläder från H&M, JC eller Nelly?
Klicka på bannern ovanför och anmäl dig så är du inte långt ifrån att få ett presentkort hem i brevlådan.
Det är helt gratis!

framtidsplaner


we give you good weather: sun, sun, sun...

Verkar som att det kommer vara fint väder i Hurghada när vi är där, denna sidan lär ju vara välbesökt av mig fram till resans avgång!

4 dagar kvar...

som utlovat

Skrev ju för några dagar sen att jag skulle lägga ut inlägg från min gamla blogg.

* * *


Det första inlägget är från Augusti '03
"Fina Flickor
Kom just på att när jag va liten hade jag en t-shirt (Jag va säkert en 4-5-6 år eller nått) där det stog: Fina flickor kommer till himmelen Vi andra kan komma hur långt som helst!
*det betyder....*
hmm...
Mina föräldrar satte alltså på mig en t-shirt när jag va så liten som menade att jag får minsan orgasm jag! Ja det va ju snällt av dom! (hur kunde dom?)

Det värsta var att min moster gick omkring med en likadan (fast några storlekar större)... o när jag tänker efter va hon singel då... ush, tänk alla som såg mig! Stackars mig! Jag va ju blott en liten snorunge!

Igår låg jag o Jenny o pratade om det vanliga samtalsämnet (haha... ) och är lika förvånade efter varje gång vi avslutar samtalet... som om det va igår! hahaha...
Ja, Juldagen... haha... det va en rolig dag! Alltid lika akutellt hahahaha =)
Ush va vi skrattade...
Citat: "Vad ville hon honom typ... klockan 5?" (jenny)

(det är meningen att ingen ska fatta)

Imån ska jag o erik fota mina studentbilder...
Ska bli kul!

Min lillasyster är bra slapp... En sån här fin dag har hon sovit länge, inte ens gått utanför dörrarna i vårat hus och dessutom inte bytt om från pyjamasen... o nu kollar hon på film!

Har jobbat idag... solade nån timma på Kåsa, sen åkte jag till stan 0o fika med några gammal klasskompisar! Mys!

Ha det bra.
Kram M."

Det andra är från september '03
"no no no nooo....

Förlåt för alla konstiga grejer som kan komma upp i min hjärna. De bara finns där och det är inget jag kan göra nått åt... En dag hoppas jag att det dyker upp nått vettigt oxå!

Inatt när jag kom hem efter krogen satte sig jag och Martina i min säng och vi (dvs jag) skrattade åt alla mina skämt... samtidigt som jag åt potatisgratäng. Det va rätt gott ändå! Sen somnade jag... med lampan tänd i taket och smink i hela ansiktet... och det är obekvämt att sova i jeans.

Idag på morgonen vaknade jag från min dröm att mobilen pep... fick inte upp ögonen. Mascaran hade kletat fast och jag fick leta mig fram till toaletten för att skrubba mig.. Messet va från malin...

En stund senare och lite sömn senare ringde hon och vi skratta åt alla roliga citat från gårdagen... o alla roliga händelser! Ja det va kul! Sen somnade jag om... nästa gång jag vaknade va klockan halv 5. Bra jobbat! Jag kommer säkert somna inatt... hells med tanke på att jag druckit 3 burkar Coca Cola medans jag kollade på Swe-Usa (Vi losade)...

Har ett enormt jobbigt och ont brännmärke efter en cigarett på min hand igår... Ush, vad ont! Killen som GICK PÅ MIG va dessutom kaxig och sa att jag fick skylla mig själv! Måste han dra ner det manliga könet i skiten och överbevisa mig om att det inte finns nått hopp om dom?!

Om ungefär en vecka åker Ingela o Liza till Thailand... sen en månad senare är det Norge =) Vi ska ses imån o snacka! Najs...

Ha det mys.
Kram M" 

Och nästa inlägg är från november '03
"en explotion

Jag o Malin va och sportade idag... den enda sport vi engagerar oss i är när Wic:s herrar spelar innebandy i idrottshallen... idag va det spännande. Haha... blev oavgjort 6-6. Men det va roligt...

Har jobbat två dagr irad... ska jobba fre o lördag oxå... dom ringer imån om dom behöver mig. Hoppas.

Har inte hänt nått sådär överdrivet intressant i mitt liv idag... eller på ett tag. Inget som jag har lust att skriva om här i alla fall...

Eller jo, jag kan berätta när brödrosten sprängdes i tisdags morgon klockan 05.52 innan jag skulle gå till bussen, till jobbet.
Går omkring helt yrvaken och irritared över att man ska behöva gå upp så satans tidigt. Det är inte mänskligt i min värld. Det exicterar inte ens! Men jag gjorde det i alla fall... Som omväxling hade jag kommit upp i såpass god tid att jag skulle kunna rosta en macka och äta... på vägen till bussen.
Så jag tar fram ett vitt fombröd ur frysen, tar fram brödrosten, sättre i kontakten och i med brödet och ner med knappen. Då här jag ett konstigt ljud... "psssss" och sen ett lite större ljud "POFF".
Alla lampor i hela huset släcka. Även lamporna ute på gården. Jag som livrädd... (och nu helt klarvaken) ropar: "Mamma!!!" Inget svar... som jag såg det va det mer ett "BOOOOOM" dvs värsta explotionen... och jag flög bakot flera meter in i kylskåpet (i slowmotion), men dom andra hade inte vaknat, så jag antar att det inte va så högt....... men det blev en svart fläck i bänken. Rädd blev jag iaf så jag gick stammandes och skakandes in och väckte mamma, som gick ner i källaren och fixade med propparna osv...
I rask takt gick jag sedan till bussen... och var inte längre trött och grinig útan med helt uppspärrade ögon... gick jag för att möta en ny dag... eller nått... haha!

Det va det... när jag sprängde en brödrost och fixade bort strömen i hela huset och på gården. Najs :)
Inte många dagar kvar till 6 december.
Puss M"


Dagen innan vi flytta till Hemsedal, december '03
"6 timmar...

Om 6 timmar åker jag till Norge..

Har pratat med alla jag velat idag, o sagt hedå och så... några har vart här o sagt hejdå. Mikaela tex. Åh... fattar knappt att jag ska åka...

Vissa av mina vänner e ju redan iväg... så dom kommer jag inte sakna lika mycket som andra, man har ju vant sig... Mikaela har jag vart ifrån innan, så det är rätt lugnt med, även fast det är skumt... Brukar ju inte vara borta i så långa perioder... men ett halvår, det är lång tid... Kommer sakna er alla... EVE (!), Mikaela... Ulfen... vissa jobbarkompisar osv... Han... den där matcho K. Familjen mfl. Ja det är skumt :) fast lite kul :)
Pappa sa innan ironiskt: Kommer sakna alla hårnålar i duschen... haha och så sa han: Ska bli intressant att se hur stor skillnaden blir på telefonräkningen *lalala*
Mamma sa: Här kommer bli så tyst!
Jaja... Morsan o jag har druckit lite nu.. det behövde jag med tanke på hur uppstressad jag har vart idag...

Lilla bajs-syrran!
Hon ska ju komma upp o hälsa på mig!
Blir arg annars!

Nu ska jag sova!
NattiNatti

Puss M."

Februari '04 i Hemsedal, precis när jag träffat J
"inte skoj...

Idag nær jag o Linn vaskade fick jag ungsrengøringsmedel i ansiktet o det frætte mycket så syster-Bjørn skicka mig till doktorn. Dom bedøva øgat o kolla så allt va bra o det va det, nu har hag bara massa sår på øgonlocken o i ansiktet som gør drittont!!!! Bajs. jag hatar ungsrengørningsmedel!

ikvæll ska jag jobba... 22 - 4

inget sova

puss på er alla! Eve, jenny, mickan kicki uffe o............. J :)"

* * *


Det va det... får se om det blir nån mer liten "serie med gamla blogg-inlägg".
Har ju faktiskt lovat att lägga upp från min 16-17 års tid. Här är jag ju bara 20.
Dom från 16-17 års åldern är lite mer, ja vad ska man säga, töntiga!

Ha det kalas!


va é väll en dans på baden

  
Förfest hemma hos M...
 
 som bjöd på god kycklingsallad, rökerietbröd m.m.

Vad är väll en förfest utan singstar?

Sedan bar det av till kvällens absoluta höjdpunkt - baden och Scotts!

  
  
På dansgolvet va det djungelns lag som rådde, störs går först bland 50+
   
Kram och gos!

Djungelns lag mina vänner, djungelns lag...
   
  
    
Tro det eller ej, men vi dansade faktiskt lite också...
 
  
... till Scotts såklart!

Så va é väll en dans på baden?
Jo, alldeles, alldeles uuuunderbaaar!


resfeber, 6 dagar kvar

Nu börjar jag få resfeber.

Har liksom haft tentan att fokusera på men nu är ju faktiskt nästa anhalt Egypten!
Först är det iofs Stenugsund och Baden ikväll, men sen kommer jag hem på lördag och då är det VERKLIGEN nästa anhalt Egypten. Egentligen fattar jag inte vad jag helt plötsligt blev nervös över, kanske att det är så snart!

Nej, finns väll ingen anledning att vara lite resfebrig. Men jag har ju liksom undrat varför jag har fjärilar i magen, varför hjärtat bankar lite hårt och så där... känns ungefär som att vara nykär, och vist en resa tillsammans med den man älskar får ju förhållandet att komma i en rejäl uppåt kurva, men fjärilar och att allmänt i kunna fokusera blicken eller vara näst intill okontaktbar, det måste ju vara resfeber. Tack gode gud att J är med mig, han om nån kan ju få mig lugn.

Nä... nu ska det fixas o trixas med diverse grejer här.
Packa inför stenungsundstrippen m.m.

Ha det kalas allihopa!

tomt i hjärnan

Efter fem timmars konstant tenta skrivande så känns min hjärna ungefär såhär:
Föreställ er att man stoppar in en damsugarslang i hjärnan och sen sätter på och hela hjärnan mörbultas och i princip för ur kroppen.

Jag är helt slut, när jag kom ut ur tentalokalen hade jag svårt att veta vad jag hette!
De mest enkla ja och nej frågor eller vad vill du ha för bulle till fikan känns liksom svåra. Nu tror ni antagligen det gick dåligt på tentan, men det kändes helt okej. Dock var den lång och svår på sina stunder men jag tror att mina resonamang håller till åtminstone ett G.

Nu kom J med fika - wienerbröd heter det ju!!

Ha det kalas!

världrekord i att skeda

Idag va det kvartsfinal i Ligacupen i Sparbankshallen, i ena pausen va det en bodybuilder och i andra va det världsrekordslagning i att ligga sked.

Lite dålig bild jag vet, men egentligen va det inte så mycket att se. En övertränad man i damtrosor typ...

  
Och här sker då världsrekordet i att ligga sked, 309 personer deltog. Här kan ni se det!

I övrigt så vann Warberg.

Imorgon är det tenta - 5 timmar! Jag brukar sitta ganska länge så detta lär väll inte bli nått undantag.
Hoppas det går ba för hela klassen! J är nu nere på ica åt mig för att inhandla choklad, snus och två bananer. Allt för att hjälpa mig att överleva tentan!

Har en sjukt gammal blogg från typ år 2000. Kika in om någon dag så kommer det ett gammalt inlägg från en Martina som är ca 16-17 år.

Nu blir det macka och te med den bästa!
(obs! 8 dagar kvar...)
Ha det kalas!

skeda mera

Kommer tyvärr inte kunna rekomendera Befor Sunset speciellt varmt. Hur kan en så kass film få 8/10 på IMDb? Folk kan ju omöjligt tyckt att den va bra, Den va bara 77 min lång, vilket innan känndes kort, men sen otroligt långt. Btw - Js kompis hade hyrt den från Lovefilm. Smart affärsidé det där.

Idag stod pojkarna för maten, lovade att jag skulle diska, men efter maten somna jag på soffan - tills för en stund sen (smart) och nu står disken där... Känner mig otroligt peppad att ta tag i den nu. Klockan 00.54... Hur ska jag möjligen kunna somna nu?

Fick boken idag, den där skolboken jag beställt. Känns ju helt underbart för jag har mån-onsdag i nästa vecka på mig att läsa ikapp innan jag åker på resan. Skönt att veta att man inte kommer hem och har missat allt för mycket! Bättre att ligga steget före än steget efter, det om nått har man väll lärt sig under den här studietiden. Dock jobbar man ju bättre under press, men ja... lite struktur o planering (jag har blivit en planeringsnarkoman o gillar fasta plugg-tider) är faktiskt det bästa. För mig, bör ju tilläggas!

Imån blir en rolig dag! Först ska jag dock tentaplugga det sista, men sen drar det av ner till gallerian och jobb i en vida känd klädbutik, dock inte den jag brukar jobba i. Ska hjälpa en vän, och det är man ju inte sen med att göra. Helst om man får prova på en helt annan butik.
Pga nedskärningar på mitt jobb så ser det inte så ljust ut på jobbfronten i vår, riktigt tråkigt, saknar det redan! Men det kommer ändå vara prio-1 i jobbväg än sålänge.
Hur som hellst, imån kväll är det innebandy och där ska det slås världsrekord. Inte vilket världsrekord som helst utan världsrekord o att ligga sked! Verkar som att detta är ett av det senaste rekorden, dock vet jag inte om jag hade ställt upp just här. Tänk er att skeda på rad med 270 andra festivalare. Ingen har duschat... dom har säkert skabb med (min förutfattade mening). Hua! Ja man vet ju själv hur fräsh man vart under festivaler. Rekordet idag ligger på 232 personer.

I måndags morgon hade vi föreläsning med vår lärare på plats (det är rätt ovanligt att man ser dom live i vår värld där telebild känns som det enda rätta). Då sa hon att vi fortfarande kunde skicka in case till henne som vi löst o sen få en kommentar på det, dock va det i senaste laget att skicka in "kvällen innan". Sagt och gjort, jag o min pluggkompadre skickade in några stycken på ett A4 i går (måndags). Man hade ju förväntat sig ett svar relativt snabbt, men icke. Får hoppas på svar imån, dagen innan tentan. Vet med mig sen innan att kommentaren vi kommer få tillbaka är i stil med: "Bra tänkt, men tänk på detta" - just det man vill ha förvisso, men det jag menar är att det tar ju henne max tio minuter att svara, dessutom så sa hon ju faktiskt att vi kunde skicka in. Ibland när kommunikationen brister så sjunker den här utbildningen i mina ögon. Iofs så har man blivit lite bortskämd av vissa ultimata skolboks-lärare!

Nu väntar kudden - och inte soffkudden denna gång!
Ha det kalas!

befor sunset

Oj, nu hänger ögonlocken. Måste hålla ut en stund till, somnar jag nu så vaknar jag ju typ runt fem. Inte kul att sitta och stirra i köket i flera timmar imån. J sover ju i sovrummet och hans kompis i vardagsrummet.
Bäst att äta lite choklad, ta filten o krypa upp i soffan. Te kanske vore nått!
Om en stund ska jag o pojkarna se på film - Befor Sunset.

Runt 1 maj flyttar min lillsyrra hem till Sverige igen!
Wihoo!

Ha det kalas!

 

tio dagar

Min dag började redan klockan 6.45 i morse. Föreläsning mellan 8-10, sen satt vi kvar en stund o löste lite case. Det är ganska kul med juridik, men man märker så tydligt hur ens egen nivå på saker och ting förändras allt eftersom nivån och engagemanget från lärarna skiftar. Denna juridik kursen har inte alls vart lika rolig jämnfört med den vi hade i våras. Men men, det ska nog gå vägen på tentan på torsdag. Lite pli har man ju ändå på sig själv!

Nu är klockan bara lite över tre och jag känner att det kommer bli jobbigt att vara vaken till kl nio. Power-nap kanske?

Känner en grymt otrolig lättnad över att jag fått tag på boken vi ska ha till examensarbetet. Den är slut hos alla bokhandlar o vi har en tenta den 13 feb på den. Iofs en ganska liten tenta, men ändå, inte kul att ha den efter sig direkt o ganska bra att ha den i tid känns det som. Men imån kommer den äntligen finnas i mitt förvar!

Vet ni att det är 10 dagar tills jag o J åker!
Spännande!!!

Ha det kalas!

grattis...

... brosan som fyller 27 år idag!

  


dagens citat:

"Pizza på bakfyllan är som sex.
Väldigt intressant innan,
men jävligt äkligt efteråt"
- Eriksson. L

demonstrationer

Skulle vart en fredlig demonstration igår på Karl-Johan, vilket ledde till tumult och att media gick ut o sa att man skulle undvika att åka in i Oslo centrum. Här kan ni se en film. Ringde syrran precis o skulle kolla så dom typ inte vart där för att "kolla läget" liksom. Får till svar: Jahaa, ja jag gick förbi Stortinget igår o undrade varför det va så mycket folk! 
En intet ont anandes och ovetandes svenska i Oslo!


Olso, bild lånad från vg.no

det som är gjort är gjort

Phu... fan varför väntar man till sista dagen att samanställa allt?
Vi har inlämnings deadline imån kl 12.00 på en juridikuppgift o idag har jag suttit o sammanställt det jag funderat på i två veckor. Mest kan jag väll säga att jag tänk: Nej, så får man inte göra! och bara kollat ut liiite lagar, men i princip inga. Ja, men nu känns det klart iaf. Ska upp vid nio nånting o läsa igenom skiten o sen skicka in det.
Till nästa gång: Börja i tid!!


min uppgift

Just det, tenta va det nästa torsdag o ja just det, jag ska börja i tid!

Natti-natti!
 
Vill du få ett presentkort på H&M helt gratis? Gå med här!

dansband is the new black

Nu är det definitivt!
Jag o två av Js systrar ska på Scotts den 16 januari på Stenungsbaden!
Kommer ju bli en kväll utöver det vanliga, helt klart!

gammalt blir nytt

Idag blev det faktiskt lite shopping efter skolan (föreläsning i 2 timmar, livet är hårt ibland). 3 baslinnen och ett par helt okej rea-jeans från Gina allt för ca 400 kr, som hittat. Därefter vart det apoteket, alkogel och magtabletter inför resan. Har ni märkt att dom försöker sälja på en grejer på ett helt annat sätt på Apoteket nuför tiden? Dom har liksom blivit lite mer försäljare liskom. Okej att dom rekomenderar, men när man blir rekomenderad både magtabletter, akutpiller för diarée, alkoservetter, vätskeåtergivande brustabletter samt solkräm när man endast frågar efter alkogel så tycker man ju det är i lite grövsta lagret. Men men, hon va himmla trevlig iaf!

Ibland blir jag trött på mina jeans o slutar använda dom i några månader (därav tycker jag att jag inte har några jeans) men igår hittade jag mina gammla lee-jeans med lite slitningar och med fickor som sitter utanpå på framsidan, riktigt fina. Passa perfekt nu efter julen också, haha!

Har en tjejkompis från klassen som snart ska flytta o håller på att ordna med diverse loppisfynd hon gjort. Fasen vad jag har lust att gå på loppis och sen åka hem o fixa o greja o göra om alltså... Bakom mig i skrivande stund står ett gammalt tidningsställ i blått som jag köpte för ca 30 kr på loppis, det ska målas om... då jag köpte det för ca 2 år sen. Men det är fortfarande blått o fullt. Har ju iofs lite ledig tid innan resan. Då om nån tid så behöver jag ju sysselsättas. Kommer vara hypernervös! Vill ju dessutom jättegärna fynda en stol med armstöd och en dyna o klä om... Får helt klart ge mig iväg nån dag efter tentan o ordna detta.

Ja, nä, men tenta o inlämningsuppgift va det ja...
Nu blir det skoljobb för resten av dagen.
Lite kaffe på det så ska det nog gå bra!

Ha det kalas!

 
Bli medlem här och få presentkort på gratis kläder!


Snørrunger



Haha, det här är ju hur kul som hellst! 12-åriga snorungar beskyller en norsk författare för att vara full. Om ni inte vet vem Aylar är så kan ni klicka här, så vet ni sen. Hon bodde några kvarter från oss när vi bodde i Oslo, såg henne ibland när hon rasta sin mini-hund.

Eller denna nedanför, 12-årig kille som stöter på massa äldre tjejer.



pinsamma grammisgalor

Va tvungen att gömma mig under filt när jag såg detta. Observera att även Kleerup skäms, om detta va det han skämdes över under kvällen så undrar jag ju hur hans skämmas-nivå-kurva går egentligen.


Uppdatering: Ja det är Kleerup som sitter med ansiktet i händerna!

dansband is the new black

Med risk för att J aldrig kommer återvända hem till mig (haha) måste jag bara få det sagt att jag tycker dansband är så himmla roligt att lyssna på ibland! Tänk att gå på en dans liksom, dansa bugg o grejer, det hade ju bara vart för roligt. Vi får väll se om det blir "baden" den 16e, hade ju också vart nått, haha!


äntligen ett bidrag till mig

Har nu idagarna fått en nya vana, nämligen att besöka sjuhavsenare.blogg.se vilket är väldigt roligt. Dels för att jag kan ha ständig kontroll över min BFF, men också för att hon har så mycket som snurrar i sitt huvud som är så otroligt roligt att ta del av. Idag fick jag tips om sidan GratisKläder.se och där samlar man poäng som man sedan kan omvandla till presentkort på H&M, Nelly eller JC. Ett presentkort på 250 kr på H&M är ju inte allt för svårt att göra sig av med. Låter ju dock lite för bra för att vara sant, men nu är jag medlem och tro det eller ej, jag har redan lyckat skrapa ihop 7 poäng! Shoppa är ju roligt och ibland behöver man ju en avstickare i sitt nörd-pluggande framför datorn så varför inte bli medlem? Der är ju inte alltid man har något nytt att skriva om på bloggen eller något att snoka efter på Facebook liksom, haha. Skämt å sido, som student har man ju inte bara råd att låta bli o kolla vad det egentligen är för sida. Det är helt gratis, så gratis som det kan bli. Ett sätt man kan skrapa ihop poäng på är genom att värva andra medlemmar, så vill du bli medlem så blir det HÄR.



I rock

Idag fick jag mitt tredje VG - bara så att ni vet! Ni är varmt välkomna att skriva en kommentar om hur sjukt j*vla grym jag är. Allt slit jag la ner innan jul har äntligen fått sin belöning. Kul att man än så långe har fått VG på iaf två kurser som är på B nivå (än en gång - I rock!) För att göra det lite mer långdraget så måste jag bara påpeka hur otroligt stolt jag är över mig själv!

Nu ska jag gå omkring o glänsa här i lägenheten för mig själv!

Ha det kalas!

har jag lyckats

Har nog lyckats göra det mesta som jag skulle ha gjort idag! Tvätten blev tvättad! (allvarligt 6 maskiner tvätt på tre dagar har jag tvättat, märks det att jag o J knappt vart hemma o att det vart en del innan jul? Kommer inte ihåg sist vi tvättade.) Har plockat unda så att lägenheten är bebolig! Har ätit mat!

Kyckling pasta

Nått jag bara rörde ihop faktiskt, kyckling-sås på påse importerad från norge (är man lat så är man) lite garam masala, en stor kyckling filé, röd lök, en morot i en panna o sen serverat med extremt mycket isbergssallad toppat med rödlök. Blev mat till imån med, najs!

Vi (läs: jag) brukar röra ihop små pasta rätter av lite rester m.m. Faktiskt riktigt enkelt, billigt + att man tar vara på det man har i kylen. Idag råkade kylen endast erbjuda lök, isbergssallad och morötter o skafferiet en påse sås o pasta, men nått som annars e jättegott att ha i en kyckling pasta är broccoli i små buketter.

Har även gjort det mesta plugget som skulle göras idag, men känns som att jag fick upp farten så det är väll bara att fortsätta. Lite kaffe på det så sitter jag nog här till ett iaf.

På lördag kommer J och hans kompis ner hit!
Längtar! Har bara vart ensam hemma i ca 48 timmar men ändå. Brukar uppskatta egen tid och att få tulta omkring alldeles själv i lägenheten, se på två rikiga Martina-filmer i rad o sånt. Kan erkänna att jag ibland sätter på typ Kelly Clarksson eller Westlife ashögt o sjunger med för full hals. Häromdagen blev det dock mitt gammla favoritband, kent. Oj va besatt jag var av dom! Men hursomhellst en dag/kväll räcker, sen är det tråkigt att vara själv, eller iaf utan J.

Nej, ska väll öva på redovisningen en gång till...
Ha det kalas!

dagens outfit

När man kollar runt på massa bloggar så har många (oftast kvinnor i 15-18 års åldern) dagens outfit i bilder o text. Gärna lite sådär poserande framför spegeln, putande mun och utstickande rumpa så här kommer mitt bidrag till dagens outfit.

 
Hood tröja som jag lever i hemma o som aldrig blivit tvättad från Carlings, jättegammalt linne från BikBok som helt förlorat passformen pga att det är så gammalt och tvättats säkert en miljard gånger. Urblekta leggins från Gina som har spruckit i sömmen på låret. På fötterna har jag mina nyinköpta mogna Hello Kitty sockar från H&M rean. En tjej kan aldrig få för många sockar!!

komma ur slappet

Börjar ordna till sig. Kom inte upp så mega otroligt sent som igår. Började dagen med lunch på Mignon tillsammans med Skorpan från Skottland. Blev räksallad och massa prat o skvaller. Mysigt!

Nu kommer jag vara vaken i ca 10timmar till, bäst att göra en plan. Jag har nämligen inte lyckas komma ur jul-slappheten ännu. Den liksom bara fortsätter... Planen blir att 1. tvätta 2. städa undan (allt stök gör att man inte kan fokusera) 3. PLUGGA! 4. äta imellanåt.

Bara att sätta fart.

Ha det kalas!

plötsligt händer det

BFF har skaffat sig en blogg!

Gå genast in och läs på sjuhavsenare.blogg.se!


en stund i rampljuset

Titta vilka jag hittade på frågan för dagen:
Vad ser du fram emot under 2009?

dagens + & -

Minus sidan

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - = jag hittade ett grått hårstrå mitt på huvudet o J skrattade åt mig o sa att jag va gammal.
- - - = tenta om 10 dagar
- -   = tänker endast på allt runt omkring resan o inte bara själva tiden där.
-     = klarar inte av att vända tillbaka dygnet

Plus sidan

+      = pratat med BFF i över en timma
++    = passen hade inte gått ut
+++  = J sa att han också haft ett grått hårstrå på huvudet en gång.


mitt '08

År 2008:

•        Fyllde jag 25

•        Var jag på Kolmårdens djurpark för första gången

•        Är året då jag började träna

•        Fick jag äntligen uppleva jul på Liseberg

•        Upplevde jag mitt första SM-guld i Globen

•        Bytte jag ut mina ca 9 år gamla glasögon mot två nya

•        Flyttade jag inte en enda gång

•        Mamma fyllde 50

         

Ja, detta hände bland annat, men såhär började det...


Några minuter in på år 2008 fick vår nyårsfest ett abrupt avslut. Vattnet praktiskt taget forsade ner från det spruckna taket, vi försökte rädda det som räddas kunde - vad ska man säga, det är ett tolvslag som man sent kommer att glömma. Tur bara att jag inte viste att det var avloppsvatten filtrerat av isolering som jag låg och torkade på golvet i min fina svart/grå nyårsblåsa. Stakars värden också, kul att ringa sina föräldrar: "Gott nytt år, rören i huset gick vist sönder precis, det droppar ända ner till tredje våning."


Vänner.

Motgångar gör oss starkare! Man hatar bara att höra de orden när man är mitt i en motgångs period. Jag har många starka vänner, men bara en som besegrat cancer och som trots detta vart den perfekta mamman. Du är helt klart årets kvinna i mitt liv - alla kategorier!


BFF blev sambo med sin kärlek och började plugga igen.

Tack för att du alltid är du! Alla borde få ha en BFF som dig!



Att kämpa och jobba sig upp är inte alltid det lättaste, det gäller att inte ge sig! E du fixade det, nu är du en butikschef - lucky you! Du om någon förtjänar det!


Skola / Jobb.

Fick inte bara mitt första, utan också andra VG detta år.


Är inte Ge-Kås campingen det bästa stället att åka på klassresa till så säg!

Kan dock inte skriva nått mer om det - det som händer i Ullared, stannar i Ullared.


Fick erfara att ha ansvar under min chefs semester - blev många erfarenheter rikare. Planering är A och O, saker går inte alltid så lätt som man tänkt sig och man bör ta tag i problem direkt och inte skjuta dem åt sidan eller se om det "går över". Är nöjd över min insats och det resultat vi presterade, oerhört tacksam för förtroendet och längtar tills jag får en egen liknande tjänst.


Kom på tredje plats för julimånads försäljare inom kedjan!


Familj.

Min familj är och kommer alltid att vara viktig för mig, dock har vi haft vad man i ett förhållande skulle kunna kalla "en fnurra på tråden". Besvikelser, ilska, ångest och tårar har runnit både över mig och ner för mina kinder. Samtidigt så måste man se sina föräldrar som människor, och inte bara mamma och pappa. Har under året kommit till insikten med att allt blev bra i alla fall. Ännu har inte alla bitar fallit på plats kanske, men så gott som. På vägen dit har jag dessutom fått lära känna två helt underbara människor.


Min älsklings syster tog studenten - tog sitt pick och pack, drog med sig sin J och for till Oslo. För mig innebar detta bland annat:

•         att jag inte tränar lika mycket

•         att jag fick sjukt höga telefonkostnader

•         fick min syster att starta en blogg


Helger, storhelger och sommardagar hemma hos familjen E är värdefulla och helt underbart mysiga!


J.

Hur smörigt det än kommer att låta så var helgerna då J kom från Åstol till Varberg dom mysigaste och underbaraste sommarhelgerna jag upplevt!


J kom även in på sin utbildning, klippte av sig håret och är numera naturligt blond och slutade vara mega über överbesatt av data- och tv-spel.


Jag o J bokade även vår första resa tillsammans! Egypten - snart kommer vi!


Älskar dig!


Övrigt.

Klockan 20.46 den 9/3 år 2008 stod det klart att Carola (o Andreas Johnsson) inte gick vidare till finalen i melodifestivalen. Jag fick inte mindre än 6 sms på raden samtidigt som det ringde både på hem- och mobiltelefonen. Min version av skandalen var tydligen väldigt intressant!


Har inte gråtit för att jag sett på film på många, många år - men under Sex and the city filmen grät jag två gånger!


Att bli fotad och stylad av riktiga proffs i höstas var otroligt roligt!



uppvilan pågår

Ursäkta dålig uppdatering; jag vilar, sover, äter mat o tittar på tv eller film. Då o då går jag en liten promenad! (man går runt ön på ca 20 minuter...) Om en stund ska jag, J: s mor o minsta lillasyster in till Stenugnsund.

Nu ska jag fortätta att vila, sova, äta o titta på tv eller film! Livet är allt bra underbart ibland!
Tänkte det skulle komma en liten samanfattning av året här på bloggen snart. Jag är ju ingen författare, men även en amatörskrivare kan väll sitta och titta på vågorna medand hon skriver?! Vi får väll se, vi får väll se...
På söndag börjar dock allvaret igen. Åker hem imån e.m./kväll... på söndag börjar jag plugga på allvar igen.

Ha det kalas!

RSS 2.0