alltid lika arg

Man blir lika arg varje gång man ska betala radiotjänst-räkningen!

Såhär står det på fakturan:
För 2 032 kr/år får du massor av tv- och radioprogram från SVT, SR och UR. Allt från nyheter och dokumentärer till underhållning och utbildning - oberoende av politiska och komersiella intressen. Det är möjligt tack vare din tv-avgift. Tack!


Vaddå tack? Jag VILL inte betala den, men jag MÅSTE! Så tacka inte, bara ta era pengar. Jag skulle vilja att alla slutade och betala denna räkningen så att dom inte kunde ha den. Är helt säker på att de få programen jag ser på SVT kommer att sändas på annat sätt ändå. Som det är nu betalar vi 4740 kr om året, enbart för att kunna se på tv. Tv-avgift o boxeravgift. Är inte det lite sjukt? Jo, man kan ju välja att inte ha nån tv och allt det där, men varför måste jag betala nått som jag inte vill ha? Jag hade hellre struntat i att ha SVT 1 och 2 o dom radiokanalerna, för det är inte värt pengarna!

Gah!!

Ha det kalas!

äntligen

VG VG VG VG VG VG VG VG VG VG VG VG VG VG VG



Fick VG på ekonomitentan!

Det va verkligen värt den extra väntan som det tog pga posten och att högskolan sen inte hittade tentan.

Shit va skönt, är så himmla glad!

Nu känenr jag att jag har kraft och ork att sätta mig med min andra omtenta!


fallenhet

J visade mig just denna roliga film. Hur kul som hellst!

blondie

Har precis sovit ikapp helgen. 10 timmars sömn, det ni. Känner mig som en helt ny människa. Somna kl 10 igår och gick upp 8 idag! Väldigt väldigt skönt!

Har helt glömt av att skriva en sak här. Blev otroligt chockad! Jag o lillsyrran småpratar när vi går ifrån mamma i söndagskväll efter en kvällsfika. Mitt i nånting jag håller på att säga så kommer det två fjortisar på en cykel, jag slänger ett öga ditåt och då säger den lilla blonda tjejen som styr cykeln: Hallå blondie, fått nån k*k ikväll?? Jag blir helt paff och tittar på lillsyrran, sen börjar vi skratta! Så kan man väll inte säga? Vill inte minnas att jag o mina kompisar cyklade omkring på en cykel o sa massa konstiga saker till folk. Dagens ungdom!

Nu ska jag koka kaffe, sen ska jag väcka han som sover!
Ha det kalas!

ändrade planer

Bossen ringde, bara att packa ihop böckerna o gå till jobbet. Gör man sig själv en björntjänst?
Men vad ska man göra, en tjej befinenr sig i malmö eftersom hon är ledig, den andres son är sjuk och bossen har även hand om resten av regionen. Det får bara ta o lösa sig!

Nu blir det kostymförsäljning!
Ha en kalas-dag!

näsdroppoholic

Ja det har minst sagt vart en farfylld helg och lite tid att vila. Ska försöka få en helledig dag nån dag i veckan. Fredag kanske, isåfall blir det 3 dagars ledighet. J tjatar på mig hela tiden att jag borde ta det lite lugnt. Lätt för han att säga som inte har myror i benen. Han vill nog trots allt bara mitt bästa!

Lillsyrran av ju som sagt hemma i helgen. Mysmiddagen hemma hos pappa var kanon, vi fick grillad kycklingfilé med gorgonzolaost i mitten. Alla utom jag hade bacon inne i kycklingfilén med. Finns ingen som lagar så god mat som min far. Eller jo det kanske det finns, men hur som hellst så lagar han mat som likaväl hade kunnat serveras på en topprestaurang! Kanske nått att tänka på till de äldre dagarna? han är ju trots allt bara 60 då, så varför inte öpnna en liten krog. Haha!

Lillsyrran besöker hemstaden igen om ungefär en månad, bara att börja räkna neråt. Håller tummarna för att hon kommer hem över jul.

J har haft besök i helgen. Trots att jag skulle jobba i lördags så kunde jag inte med att gå ut i vardagsrummet och be dem att dämpa sig lite. De träffas ju trots allt inte så ofta! Somnade efterhand med en öronpropp i högra örat och andra öret nedtryckt i kudden. Höll på att somna på farmor o farfars balkong efter fikan där i lördags eftermiddag. Kom hem runt elva på kvällen i lördags och då va det grabbförfest hemma. Kunde ju inte med att slänga ut dem, för jag viste ju att jag ändå inte skulle kunna somna innan J va hemma igen. Lyckades slummra till o vakna ungefär var 5 minut. Vaknar av att det ligger en spritfabriks-arbetare bredvid mig o säger att han är hemma. Då somnar jag och vaknar 6 timmar senare och går till jobbet.. Efter två nätters dålig sämn så gick jag o Lillsyrran o la oss för att sova igår kväll i mitt o Js sovrum. Men med en Martina med för lite sömn i kroppen är ingen rolig Martina. Efter 10 minuter och 10 minuters tjatter från vardagsrummet gick jag ut lite väl surt och sa att dom fick "pip" hålla tyst. Och det blev det! 5,5 timma senare ringer klockan. Upp upp... 8 timmars sömn varje natt it's the shit!

Än så länge ingen förlust för hemmalaget i Innebandy. 7-2 mot Jik igår, glömde dock tippa, men det hade nog vart fel ändå. Trodde det skule vara lite jämnare målmässigt. Älskar när man har fel åt det hållet.

Har nog kommit över mitt nässpraysberoende. 3 veckor och två föaskor nässpray har konsumerats. Skönt att det är över, ser fram emot att bli helt frisk och kunna träna och andas normalt. Det va en sjukt ihållande förkyldning jag haft. USH, finns det inte nån sätt som man kan bli imun mot förkyldning?

Nu blir det plugg en stund! Har vart i skolan i ungefär en timma...
Ha det kalas!

dagens + & -

Minus sidan

- -   = Nervös inför tentaresultatet på måndag. Skulle bara inte orka!
-     = Borde varva ner

Plus sidan

+     = Helt nystädad lägenhet
++++++++  = Syrran is back in town för en helg
 


deltids husägare

Nu vet jag varför jag vart hängig. Igår när jag kom hem från skolan o sko-shoppingen så kollade jag om jaf hade feber. Och gissa vad, det hade jag! Har antagligen haft det i 2-3 dagar. Men, med lite värktabletter i kroppen gick jag till jobbet. va lite varm av och till, men sen kändes det bättre. har inte haft feber idag så det va nog inte så illa. Känner mig mycket piggare idag!

Här om dagen såg jag filmen: Mamma pappa barn på nån svt kanal. Har slö-kollat på den nån gång innan, men blev så glad när jag hörde musiken dom hade med i den: Moneybrother. Har sedan dess haft diverse Moneybrotherlåtar på hjärnan.

Lite tips från YouTube:
1. Blow him back into my arms
2. Dom vet ingenting om oss
3. Moneybrother sjunger Håkan
4. Guess who's gonna get some tonight

Lill-syrran är nu hemkommen till Varberg. Ska möte henne o J2 efter jobbet och fika hos farmor och farfar. Sen imån kväll blir det middag hos far, Söndag blir det middag nånstans med mor. Sön-måndag ska lillen sova här. Ska bli kul! Trots att det inte va så länge sen vi sågs så känns det längesen och det ska bli skitkul!

Sprang på en vinterjacka (ja, ute i god tid, men det är då man får dom snygga jackorna) på Carlings idag. Den är rätt enkel, men har lite roliga detaljer. Svart och knälång och där bak går den ner nästan lite pingvinkatigt. Stora härliga fickor och lagom tjock! Blir nog snyggt till bootsen.

Ska jobba både lördag och söndag. Endast 4h/dag så det känns lugnt. Känns knappt som att man går o jobbar. har alltid kul på jobbet, och tur är väll det. Trots allt det jag lägger ner mycket tid på i skolan så...

Till veckan så blir jag o J delvis husägare. Pappa kommer inte vara hemma så mycket så jag o J ska, med gid hjälp av farmor o farfar, ta hand om huset och katterna. Tycker om att vara där ute, det är fridfullt, lugnt, tyst och ingen stress. Ska nog inte bli några problem.

J har besök av en gammal jobbarkompis i helgen, verkar som att det blir en hel del xbox 360. Gör det ju inte bättre att J fick en månads Xbox live som kompensation för att han vart utan det ett tag när det va på lagning. Snällt....

Sovdags, jobb imån!

Ha en kalas natt!

stängning

Igår va jag o jobbade en sväng. I o med löningen så va det öppet till kl 20 igår kväll. Efteråt möttes jag o J upp för att gå till BnB o ta en öl. MEN! Det va stängt. Mycket konstigt tyckte vi, en lönedag, studentkväll o långöppen kväll på stan, men gick till harrys istället...

För en stund sen fick jag dock reda på anledningen, stängning pga skatteskuld o därför; alkoholförbud.
Läs om det här.


En lättöl tack

Lunchrasten slut.

Ha det kalas

stolt över mig själv

Har slängt mina jättefina vansliknande skor i vitt med mönster på, ett par likande svarta, fast ett slags ormskins likande material, samt ett par svarta stövletter som vart en favvo genom åren. J ringde o bad mig slänga hans gammla converse, men jag hade inte mage att slänga några av mina. Har dessutom inpregnerat mina nya skor. Sånt glömmer man ju alltid göra...

Fick min telefon räkning idag. Hade kostat ungefär samma att åka tur och retur till Oslo som att skicka så många sms och ringa så många samtal som jag gjort till lillsyrran. Stolt? Nej... Nu kommer det nya regler: Endast ringa en gång i veckan, o max i tio minuter! Ringa från hemtelefonen, typ halva priset jämnfört med mobilen. Trodde inte det va så dyrt att messa till Norge heller. 81 sms (ja jag vet...) = 202 kr. (1,5/sms) Pappa kanske hade en poäng i att jag prata för mycket i telefon när jag bodde hemma.



nu är det kört

Hur lågt får man sjunka? Sitter nu hemma och väntar på att Js Xbox 360 ska levereras. Trodde jag aldrig om mig själv, en lönedag och allt.

Lön va det ja, äntligen!
Skor blev det, och innan J ens han öppna munnen så lovade jag: Jag ska rensa bort de skorna som är trasiga och aldrig används.


Båda är från Din Sko


Dagens lunch: Chili con carne

Ha det kalas!

dagens + & -

Minus sidan

- - - = böket och stöket i skolan
- -   = att J inte blev nöjd med resultatet på buggan
-     = mitt lättretade humör

Plus sidan

+      = äpplepaj o vaniljsås till Idol ikväll
++    = sitta i det underbara vädret med J nere vid Ankaret med en caffelatte i handen
+++  = ett halvår till Mars


I give up

Gav upp och gick hem för att skriva på en av gruppuppgifterna. Är fortfarande måttligt irriterad över att det inte kan finnas en enda lugn miljö att sitta på vissa dagar. Idag va det precis som att alla var i skolan, pratade i min på varandra eller som jag sa innan: Spelade hög musik eller videoklipp eller vad det nu va. Känns ju sådär att ha ödslat 3 timmar på nått som skulle tagit typ 1 timma. Effektivitet. J kommer hem snart och lunchar, sen går han igen vid ett så då ska det väll kunna bli lite gjort.

Nu när jag ändå har klagomålsdagen så vill jag passa på att klaga på ännu en grej: Fick mitt nya lösenord till en sida så att jag ska kunna se resultatet på min tenta. Fick det i måndags och det skulle ta lite drygt en dag innan det gick att logga in. Två dygn har gått (sen jag fick brevet) och det går fortfarande inte att logga in. Irritation!

Nu plinga micron, min mat är klar!


klaga

Varför är jag så trött? Är det att jag inte kunnat träna på ett tag (förkyld o ont i halsen, inte bra att träna då) som det är så? Jag sover ju 7-8 timmar varje natt, inte borde man känna sig som att man sovit endast 3 timmar då?

Blir en del jobb i veckan, dock bara 4 timmars pass. Torsdag kväll till åtta, lärdag och söndag. Skönt att man alltid prickar in OB-tiderna!

Sitter i datasalen i skolan - sjukt stimmigt och mycket folk som pratar och spelar musik (tar för givet att det är till ett skolarbete...)

Lite fler grupprum med fler än en dator efterlyses på Campus Varberg!

Ha det kalas!

dagens + & -

Minus sidan

- - - = mitt humör
- -   = missar Idol ikväll
-     = J som testar gränserna för mitt humör

Plus sidan

+      = vädret
++    = sjukt fint i vardagsrummet
+++  = Trots allt min lille J


kärt besök

I helgen kommer lill-syrran hem! Ska bli hur kul som hellst att se henne igen, trots att det bara blir lite drygt 2 veckor sedan sist. Höns syrra va det ja. Blir middag hos far till helgen (igen för min del). Söndag blir det middag ute med mor o syrran.

Nån mer än jag som har slut på kontot?
Student-liv i all ära, men det är jobbigt när man får skrampla i burkar och skåp för att kunna köpa en kaffe i skolan. (till studentpris)

Ha det kalas!

fel sida

idag känns inte mitt humör alls på topp, har lust att lägga mig i sängen och sova bort hela dagen. Men det går icke, får försöka lägga band på mitt dåliga humör, ta tag i mig själv och göra det som ska göras. Satt just och kollade igenom lite enkäter som vi lämnat till ett företag i stan som handlar om hur personalen trivs m.m.. Kul att BCn där sa: Ja men det går fint, jag vet nog vart jag har mina medarbetare, och gav ett hoppfullt leende om att här kommer inte fram några smaskigheter. Men smaskigt blev det. De anställda tyckte inte hon va nån bra ledare och ansåg inte att de hade bra konakt med henne. Dessutom jobbar de hellst inte tillsammans med henne. Oh, jobbigt att lämna tillbaka det resultatet till henne sen. Fast det kan ju å andra sidan vara det hon menade, att hon viste att det va som det va. Kan ju vart jag som övertolkade.

Ikväll ska jag o två tjejer i klassen ha en fokusgruppsintervju. Det ska handla om eko-kläder och vad kvinnor i 20-25 års åldern tycker o tänker om detta. Kan bli kul! För att det utvalda skulle ställa upp har vi ordnat med en kvällsfralla, kaffe te och godis.

Såg filmen Varg häromdagen, den va la sådär får jag säga. Fina landskap och så, men handlingen kändes lite b. En man (Stormare) och hans brorson har lite renar, det kommer en varg, man får inte döda varjar men brorsonen gör det ändå. Farbrodern tar på sig anvaret, hamnar i finkan och hans hund dör i slutet. Så det tog er 10 sekunder att läsa, sätt er ner och blunda och tänk er lite fina fjäll landskap och där har ni filmen.

Nu ska jag hänga ut tvätten från igår i trädgården istället för i källaren, solen skiner och lakanen är garanterat inte torra ännu. Lite lagom dålig ventliation där nere vilket kan ge en unken lukt. Fräsht!

Ha det kalas!

är det inte underbart

Dagens match va väll inte super-kul, kändes som att den likagärna kunde slutat som jag tippade, men ja, bollen måste in i mål. 5-4 blev det dock. Ingen match som kommer gå till historien kan jag tro. Frågade en bekant vad han tyckte om matchen och han sa: Menar du matchen idag, det kallar inte jag en match. Ja, tycka vad man vill får man ju, även om man tycker fel. Kul va det iaf när dom i första periodpausen visade dom bilder från Wic-Täby matchen säsongen 06/07. Mycket blandade känslor när jag inte hade möjlighet att ta ledigt från jobbet (jobbade dessutom endast 4 timmar, fast å andra sidan så missade jag ju inte början av matchen) och hela familjen åkte upp till Globen för att se detta spektakel. Men, skjortor och slipsar säljer sig inte av sig självt och vad gör man inte?! Hur som hellst så ringer min BFF från Thailand efter att matchen är avblåst. Hade inte pratat med henne sen nyårsafton på telefon och när jag väl har henne i luren så filmar TV-teamet även en väldigt glad man - min far. Kan det bli mycket bättre? SM-guld, efterlängtat telefonsamtal och pappa på TV på en och samma gång. Lustigt. Va även då som citaten Once in a time life kom till, dock va det inte jag som sa det. Underbart citat!

Nåväl, Mullsjö har nog en del att komma med i SSL ändå. Blev stundtals lite impad, eller jag menar; jag trodde dom skulle vara sämre. Trots 4 insläppta så tycker jag Warbergs nya 2e målvakt gjorde det skapligt. Vinst är vint och det är det som räknas.

Säkert ett tråkigt inlägg för många detta, men måste ju bara kommentera att Frölunda inte vinnit en enda match hittills. Skulle inte detta vara super-laget? Hur som hellst, precis som min lille J säger så är det många som suger i början av säsongen. Det får vi innerligt hoppas. Man kan väll inte vara glad för att man får 1 poäng på 4 matcher med ett sådant lag?

Är det inte underbart att all sport dragit igång igen? Pratade med BFF idag och hon och jag konstaterade detta. Dock håller hon på Linköping, men även solen har sina fläckar.

Är inte I ditt ansikte hur kul som hellst så säg!? Ser fram emot nästa vecka när Betnér och gänget ska till Aftonbladet.

Ha det kalas!

grönt är skönt

Dagen idag ängnas mestadels åt att göra det fint i TV-rummet (gardiner, lite detaljer o grejer ska på plats, tavelupphängning mm.) So far, är jag väldigt nöjd. Kommer nog bilder när det är klart! Vist är det kul att göra iordning hemma, byta färg i nått rum eller hänga upp nån tavla?
Synd bara att inte gardiner kommer färdigstrukna...

Idag spelar Wic mot Mullsjö, jag tippar 9-4.

Nu ska jag o J fika, köpte bullar innan! Mumsigt!

Hoppas ni tappra läsare har en kalas dag!
Jag vet att ni var lite mer än 20 stycken häromdagen, skriv en rad!


Hittade denna, vist är den vacker?

bilder

Bilder från insparksfesten igår finns HÄR.

Har snott denna bilder därifrån:
Klicka f�r att st�nga bilden
Get a room!

bäbis


Va ju bara tvungen att kolla!



Undrar just hur rädd J blir när han ser detta inlägget... ;-)

I värsta fall så får jag lägga in en stöt på Orlando Bloom. (Js favorit)


Ha det kalas!

fashionista

Kvällen igår var lyckad, mysig skaldjursbuffe-mat, neonblå fördrink och 20 kr per öl. Alla var glada, och efter hand ganska fulla. Men är det insparksfest och invigning så är det! Där va givetvis ett liveband som spelade gammla dängor. Men när klockan va elva så vart jag så trött, så trött. Har man hållt igång en hel vecka så är fredagskvällarna heliga: God mat, nån öl eller två, lite godis och sen decka i soffan. Det är min fredagsfavorit. Gick hem, nyktrade till väldigt snabbt när jag mötte en vän som fått sin kväll försörd av en idiot inne på festen. Suck alltså, varför kan inte vissa människor låta andra ha kul?

Idag är planerna en del, men ganska slappa sådanna.
Ska till farmor och farfar efter att jag dushat, ätit frukost (ja jag vet att kl är drygt tolv) och köpt en inflyttningsblomma. Jag o J bor numera grannar med min farmor och farfar. Så nu är det dags att gå över och fika i den nya lägenheten. Farmor är en riktig fashionista. Gäller egentligen det mesta, hon hänger gärna med i modet och vad som är är inne för tillfället. Hon har nämligen övertalat farfar att dom ska ha en fondvägg i sovrummet och hennes vänninors som vart och tittat har tyckt att det vart lite skrikigt, men hon tycker det är fint! Ska bli spännande! Ibland när farmor vill göra om så anlitar dom en stylist som ordnar allting, stylisten får helt enkelt en budget och sen kommer hon med prover och grejer och till slut så har farmor exempelvis vardagsrummet klart som hon vill ha det. När jag bli pensionär ska jag minsann också ha en stylist hemma hos mig.

Hur som hellst, ikväll ska jag o J ut till min far. Ska träffa pappsens flickvän för första gången. Är väl förberedd, och alla som träffat henne gillar henne jättemycket, inte minst min lillasyster.

Ush, jag o J har stopp i vasken i köket. Med tanke på att både jag o J är lite småbakis så vette-katten om det kommer hända idag att vi gör rent det. Eller att J gör rent det, för det lova han igår på fyllan. (va ju inte så dyrt att supa han full igår, och dessto lättare att få han att erbjuda sig att göra rent det.)

Nu blir det frukost framför tv:n!
Ha det kalas!

dressed in red

Ikväll är det invigningsfest för Campus Varbergs nya hus. Sitter och väntar på att J ska sluta blockera toaletten. Tro det eller ej, men han är expert på detta.

Campus 5.0 - Invigning och 5 års kalas på Campus Varberg, lördag den 20 september
Ikväll är det studenternas kväll, imån ligger vi bakfulla och då är allmänheten välkommna!

Hittade jättefina strumpbyxor i Oslo, nämligen knallröda! Ska ha dom ikvöll tillsammans med en svart kjol och en svart topp med puffärmar och hög krage samt min röda fina väska som min syster gav mig. Lite matchig ikväll alltis!

Ha en kalas kväll! I know I will...

I need

Är i stort behov av skor. Två av mina favoriter går en mörk tid till mötes, nämligen soptunnan pga hål som läcker in vatten m.m. Nu har jag endast ett par blommiga converse och ett par svarta höga stövlar + en hög med finskor (och diverse balleringaskor) Hur som hellst, behöver lite vardagsskor som inte är super-propra eller jätte-barnsliga. Hade nog tänkt mig ett par sköna street gympadojor och ett par lite coolare stölvar/bots eller nått. Din sko har ju massa skoj:

Är nog mest inne på de svarta botsen längst upp till vänster. Väldigt snyggt med instoppade jeans, provade dom häromdagen. Alla skor kommer från Din sko.


Nej, läggdags!

Ha det kalas!

kärlek vid första ögonkastet

Jag har så länge velat ha en svart tubtoppsklänning, och nu äntligen va lyckan framme när jag hittade en på Gina Tricot. Antingen har alla klänningar suttit bra överallt förutom över bröstet, där har den vart aaaldeles förstor. Men denna va perfekt, väldigt slimmad men helt perfekt. Helt klart kärlek!

Va på innbandy nu ikväll ju, slutade 9-4 till Wic. Alltid roligt när Wic möter FCH, men det jag kan störa mig på när det gäller helsingborgarnas spel är att de kör stenhårt i 2 perioder och sen i den sista så tappar de alltid och blir så frustrerade att dom gör diverse onödiga osportsliga saker. FCH stog för 6x2minuters utvisningar plus + en 10minutare på Nede (kan inte hjälpa att jag blev glad när han fick en tia, 12 sekunder kvar av matchen...) Warberg hade 1x2 minuter. Kändes lite som en favorit i repris...

Men, nog om FCHs fantasilösa spel - underbart kul att Innebandysäsongen är igång igen!

Ringde min BFF innan idag. Hon har gjort sin livs första tenta och satt och drack öl med några klasskompisar. Första tentan är alltid värst, tyckte jag, sen kommer man in i det hur allt funkar osv.

Min lillsyrra kommer hem nästa helg! Hon ringde för en halvtimma sen och berättade det! Jättekul! Längtar redan! Som jag förstog det så saknade hon och J2 varandra så mycket att det va illa tvunget att åka till Varberg en sväng. Dom är så söta! Är dock inte avundsjuk på den 4 timmar långa bussresan. ush va tråkigt det är att åka swebus själv.

Nej, sängen väntar!
Bör väll försöka lägga mig i tid idag för imånkväll är det invigning för Campus nya hus + ett 5års jubileum för hela Campus Varberg.  Kommer vara lite buffe och musik o grejer. Kan nog bli skoj!

Ha det kalas!

frisk - tack

Nu får jag faktiskt ta och bli frisk! Nu känns det som att jag har tagit ansvar för min del av höstens förkyldning som alla tycks råka ut för. Känner mig allmänt ofräsh varje morgon när jag vaknar, snurvlar och knaprar tabletter. Är dessutom rädd att jag ska bli näsdroppoholic. Har nog bestigit 10-dagarsgränsen i vartfall. Att dagarna framöver känns hektiska gör ju inte saken bättre. Inte för att jag har det värre än någon annan student eller arbetande person, men hade jag kunnat ta ut en sjukdag så hade det uppskattats. Risken med att vara hemma en dag är att man inte bara hamnar efter, man tar också risken att man blir ännu sjukare. Precis som att man accepterar att sjukdomen verkligen tar strypgrepp om en.

Träffade en rolig gubbe idag. Han va 75 år och miljonär sa han och han skulle polisanmäla alla religoner, för han hatade religoner. Får väll se om det blir nått mediaspektakel kring detta. Men i såfall - kom ihåg vart ni läste det först! Han hade ett långt utlägg om varför han skulle göra detta och trots att en del resonemang han hade kunde tyckas vara ganska förnuftiga (hedersmord, vi ber till gud så blir allt bra etc.) så kändes det lite motsägelsefullt och en aning främlingsfientligt. Men men, hittar jag en artikeln om det fram igenom så ska jag helt klart länka den. Stolle-gubbe! Dessutom hatade han fortboll eftersom det tog sånn plats i media, men all annan sport gick bra. Han hade även ett rekord i Go-cart och den som slår hans rekord ska få 100 000 kr.

Nu ska jag hoppa in i duschen, ska iväg o jobba om lite mer än en timma.
Ikväll smäller det i Sparbankshallen. Jag tippar 5-3!

Ha det kalas!

århundradets ris

Helt klart ska man vara bitter mot försäljare om man anser att de är påträngande och jag menar vad är med påträngande än att komma hem till någon kl halv sju på kvällen eller att ringa hem till någon runt halv åtta. Att dessutom bli irriterad över att personen ifråga inte köper något eller säga: "Så självklart vill du väll ha det här?" och sen ställa frågor om varför man inte vill känns ju om inte ännu mer påträngande. Ush!!

Dagens ris och årets ris och århundradets ris, alla kategorier, går alltså till Hemförsäljare och telefonförsäljare. Grattis!

Sitter i skolan o ska precis käka. Vi har suttit och finulat fram o planerat lite inför alla rapporter som ska in framöver. Känns som att vi har koll på läget. Det är skönt!

Nu väntar matlådan!
Ha det kalas!

konsten att säga nej

Idag har jag o J haft en försäljare på dörren och en i telefonen. Båda va skåningar, har dom inga andra jobb där nere eller? Tacka nej till båda. Hemförsäljaren blev sur och den andre visade inget större intresse alls. varför ska jag behöva förklara mig när jag inte vill tacka ja till ett erbjudande? Det tycker jag är irriterande, dessutom ringer dom lite titt som tätt, sånna där tidningar som man prenumererat på 3 nr för 49 + lite fina gåvor. I övrigt har jag Nix men det hejdar ju dessvärre inte allt. Så tack men nej tack - och låt det vara bra sen!

Helgen spenderades i oslo tillsammans med sis. Helt underbart att se henne igen! Känner mig numera lugn över hennes Oslo-vistelse. Lägenheten va mysig, jobbet verka bra, jobbarkompisarna bra och såklart staden - underbar! Dessutom bor en kompis till mig 3 minuter bort, kan det bli bättre? Nu kan ja ha stenkoll på henne dygnet runt! Nej, skoja bara. Fick träffat Maia både en och två gånger, dels hos syrran på lördags-middag och kvällsfika hos Maia på söndagen. Där va även Roger, en gammal jobbarkompis från Ultra - mycket kärt återseende!

J ringde upp på lördagen och sa: "Du vet att Ingela är i Oslo va?" Ähm... nej, det viste jag inte. Lille snokar-J hade vart inne på facebook och fiskat reda på detta, så efter många om och men så fick J tag på Ingela via facebook och sen fick jag nummret till henne och vi bokade in en fika. Lustigt, men väldigt roligt och kul att träffa henne! Och det är ju som vi sa: Nu vet man inte när man ser varann igen, skönt dock att allt är som vanligt när man väl ses igen.

Stackars sis har varken fått skatte-kort, norskt personnumer eller bankkonto så de stackars krornorna hon hade på fickan va inte många. Tur att höns-syrran kom upp och fyllde kyl o frys för ett tag. Stog i mitt horoskop att jag skulle ha en ekonomisk diskussion under dagen och mycket riktigt. Sis gillar inte när man betalar för henne. Men jag vann!

Fick respons på min individuella uppgift idag och blev väldigt glad, fick G (det enda förutom IG man kunde få) och kommentaren: Genomsnittligt bra på alla sätt, bra driv i texten och extra bra hantering av källor. Tack det behöver jag efter den smärre ångestattacken jag fick dagarna innan den skulle in.

Ni missade väll inte "I ditt ansikte" igår? Han är ju underbar Betnér.

Frölunda-matchen va väll däremot inte så mycket att se, 1a perioden va väll okej, men resten. Inte så rolig start! Men den viktigaste säsongs-starten blir på torsdag kväll kl 19. Första hemma matchen för Warbergs del. Kommer bli kanon-skoj! Lite kul att alla innebandy-bloggar dragit igång igen.

Nej, nu ska jag dra ur kontakten till Js 360, slänga ner han i källaren för att hämta tvätten så att vi kan hänga upp den. Sen blir det mat!
Ha det kalas!

nu åker jag

Väskan är packad, jag är iordning och tåget går om 1,5 timma. Är inte det typiskt mig att vara klar långt innan när jag ska iväg på trippar och resor?  Ska gå om ungefär 55 minuter, tar en stund ner till tåget + att jag ska köpa biljett.

Ska bli skoj skoj!

Ha det kalas och håll ställningarna här hemma!

klar o nöjd

Nu är rapporten inlämnad. Fick en fix-ide om att det inte skulle gå att öppna dokumentet så jag va precis inne och kollade, och hör o häpnad - det gick! Nu känner jag mig helt slut. Men jäkligt nöjd.

Har ändå lite projekt för kvällen:

1. Packa inför Oslo-trippen (man är mer packåsna än besökare)
2. Stryka gardiner (turkost bye bye, välkommen olivgrönt, svart och grått)
3. Ordna med lite olivgröna detaljer i v-rummet

Kommer bli skitsnyggt, har tröttnat lite på det turkosa, plus att det aldrig känndes helt toppen snyggt!
Nästa vecka ska jag ordna med våra tavlor. Nu j-vlar ska dom upp! har även en liten vit tavel-list-hylla som ska upp i köket. Funderar på att blinka lite med ögonen till min granne så kanske han hjälper mig med två lampor också?

J köpte ett par svarta jättegossiga mysbyxor på gekås nu när vi va där, bara det att det ligger svarta små ludd över hela lägenheten och han vägrar tvätta dom. Han tycker nämligen att dom förlorar sin gossighet på insidan då. Hör ni en bitter underton? Då hörde ni rätt.

Nej, gardiner va det!

Ha det kalas!

mer i fas

Ligger nu snäppet bättre till tidsmässigt med rapporten, känns oerhört lättande. Blir dock som så att jag får sätta mig imorgon bitti och skriva lite till. Men imorgon eftermiddag kommer det vara klart och ivägskickat (och glömt tills kompletteringen kommer).

Varför tippade jag inte 2-1 för? Kändes dock rätt ologiskt att det skulle hända med tanke på kvaliten på första halvlek, från båda lagen. En kort analys av den skulle kunna vara: Katastrof. Dock en stor eloge till Källström (!), Larsson x 2 och Zlatan. Hansons direktiv innan matchen måste ha varit: Passa hemåt till Isaksson på det vattenfyllda underlaget eller skjut ut bollen till hörna eller inkast. Om direktiven inte va sådanna så vågar jag inte spekulera i vad han höll på med. Medias uppförstoring av svensk landslagsfotboll är dock en katastrof, det va ju flera år sen vi va super grymma!! Inse fakta och lev i nuet.

Föresten - snart drar SSL igång. Kommer man nånstans med världens bästa spelare i sitt lag tro?

Imorgon, eller idag (klockan är efter midnatt), är det 11 september. Denna dag är nog inte mest känd för att min lilla farmor fyller år, är jag rädd. Hur som hellst - grattis farmor! Räcker nog inte med att grattulera henne här, får nog bli ett samtal och en snabbvisit efter skolan. Risken är inte så stor att hon läser min blogg, eller ens vet vad en blogg är. Eller jo, kanske, det har säkert vart med i nått korsord nån gång.

Ha en kalas-natt!

vm-kvalet

Tippar 1-0 till Sverige.

Men jag kommer inte bli besviken om vi losar, är det inte dags att inse att Sverige inte är bäst bara för att vi har Zlatan? Få kan göra vad han kan göra, men en man gör inte laget. Isåfall kan vi lika gärna säga att det är Zlatan mot Ungern.

Jaja, den som lever får se, jag kommer beskåda matchen mellan rapportskrivandet från Js dator i vardagsrummet (min egen dator är fortfarande ond).

- - -


Tack J för att du alltid får mig att inse saker jag egentligen redan vet, och att du lugnar på vägen!

jag vill bo i en svamp annars får jag (skriv)kramp

Oj vad jag har skrivkramp! Sitter och lusläser diverse artiklar och angivna böcker, tänker fram-å-tillbaka, finular, tänker och formulerar om mig och i slutet av dagen har jag bara blivit förvirrad och sitter med 300 skriva ord. Nej, nu får det vara nog. Nu sitter jag garanterat själv i hela skolan, men nu ska det minsann produceras. Fick till o med en panik-gråt-attack innan pga att jag inte får till det. Kände mig som en 12 åring som tog till lipen för att hon inte orka/fattade/ville. Moget och pinsamt. (Tänkte att det va lika bra att skriva det här.)

Ush vad jag hatar när saker och ting inte lossnar, när det inte bara flyter på. Jag som alltid vart så grym på att skriva. Försvann det i sommras? Återstår att se...

Det värsta (läs: enda) som kan hända är att man får komplettering.

sen-plugg

Pga min lilla vilomorgon så sitter jag nu i skolan och försöker plugga lite, ska snart dra hem dock. Tänkte bara skriva klart en del av en individuell uppgift så att jag kan starta med analysen, first thing in the morning. Hoppas nämligen på en helt huvudvärksfri dag imorgon. Kan det tänkas tro? Lär väll behöva svänga inom apoteket för att säkra detta.

På fredag tar jag mig via tåg och buss till Oslo för att hälsa på syrran. Åker nån gång på fredagsförmiddagen och är hemma igen på måndag em. Ska bli skönt att komma iväg lite. J tycker att jag behöver semester, kan han inte bara skicka iväg mig på en spa-weekend? Egentligen skulle jag behöva bosätta mig i en stuga långt ut i skogen, helt isolerad från allt o alla. Det enda som skulle finnas tillgängligt att göra skulle vara att promenera i skogen, läsa lite härliga böcker, dricka te framför en brasa, givetvis nån som kommer med lite mat och ställer i en korg utanför dörren och att sova. Men, en helhelg med syrran kan bli fullt så avslappnande. Gud va jag saknat henne, tränar endast en gång i veckan (trots planen om 2 ggr/vecka), min telefonräkning kommer garanterat få mig att svimma och vi har allt för mycket mat kvar i kylskåpet vilket tyder på att hustomten inte är i stan. Det va helt enkelt bättre förr, för min del, men man vänjer väll sig.

Längesen jag var i Oslo nu, känns lite scary att åka dit faktiskt, det va ju trots allt mitt hem i 2 år och det va jobbigt att lämna det bakom sig, trivdes ju så bra. Men nu känns det mer som ett avslutat kapitel, får väll se hur det känns att återse den härligaste huvudstadet jag vet.

Nej, plugg va det ja!
Ha det kalas!

jag blir galen

Nu har jag snart haft lite små-huvudvärk i en vecka, idag va det så illa att jag låg kvar i sängen och inte gick ner till skolan. Nu är klockan elva, ska väll ner om en timma eller så. Ska gå förbi apoteket och köpa lite värktabletter. Är dessutom förkyld, ont i halsen och lite små snuvig. Inte alls vad jag vill just nu! Jag ska ju plugga, träna och på fredag ska jag till Oslo, då kan man ju inte vara sjuk!

Igår va jag o J på Gekås, vi handlade enbart sånt där tråkigt som man inte vill köpa typ tvättmedle, tandborstar, disktrasor etc. Men vi hittade äntligen gardiner till vardagsrummet, ska bli kul att änmdra färg, är trött på turkost som inte blev superbra ändå.

Nu ska jag göra kaffe och käka lite.

Ha det kalas!

äntligen

Äntligen kommer våra skolböcker, ska hämtas idag efter kl 17. Blir det en plugghelg tro?

Fy va jag är trött idag, skön känsla dock. Skönt att komma upp lite innan åtta varje dag och pallra sig ner till skolan eller sätta igång här hemma. Än idag har jag iofs inte gjort många knop. Men det är ju fredag - vad

Va ute en sväng innan och stötte på en bekant med hennes två söta pojkar.

Nej, nu finns det inga undanflykter, först lite käk, sen plugg.

Ha det kalas!

belönad

Idag påväg ner till skolan så hör jag hur någon ropar på mig. Det var en tjej från jobbet, det hade kommit brev till mig på jobbet. Var lite stressad för jag ville vägen om Espresso House och köpa en latte innan sista föreläsningen, men såklart att man blir nyfiken, inte så ofta man får adresserad post till sig på jobbet. Sprang gladerligen upp för att få höra att jag stod med på Mästerplakatet som 3 bästa säljare under Juli månad (dvs bland dom som sålt för mest på ett och samma kvitto, som jag skrivit om här). I kuvertet låg det två biobiljetter, kul kul! Irriterande att nr 2 var ca 120 kr över mig, hellst med tanke på att kunden ifråga fått snormycket rabatt på några slipsar. Jaja, 3e bäst i Juli och Varbergsbutiken visar framfötterna! Gött!

Ville bara skryta lite om mig själv!
Ha det kalas!

överdoserad O'boy, barkis och skol-irritation

Har just kommit hem från skolan och dagens sista föreläsning. Sitter och trycker i mig barkis och ett stort glas överdoserad O'boy (enligt Js mått mätt). Måste bara skriva om denna helt meningslösa sak som att dosera O'boy, Vist vill man att det ska smaka lite choklad och inte bara mjölk? Då kan man ju inte bara ta 3 tsk till ett glas (ca 3dl). När J gör O'boy smakar den ingenting.

Har en kurs nu som heter Företagsledning II och den är uppbyggd på en stor rapport och 8 föreläsningar. Sen kursstarten, som var för lite mer än en vecka sen så har jag endast lagt ner 3-4 timmar på denna kurs och det i form av de två föreläsningarna som vi har haft. Den andra kursen däremot har jag lagt ner all övrig studietid. Eftersom kurserna är värda 7,5 HP vardera bör man ju lägga ner ca 50/50 i tid på varje kurs. Sen eftersom det inte är nån tenta i FL II kommer vi endast att bli bedömda på den stora rapporten, som kursen i sig endast bygger på. Vi får välja vad vi vill att skriva om, inom ramen av Företagsledning med betoning på just ledning. Men, mer info om det kommer vi få nästa eller nästnästa vecka. Är inte det lite elakt? Ska man få ut mest möjliga av sin studieperiod så vill man ju hålla ett jämt tempo och inte ta det megasoft nu och tokplugga sen. Eller kommer det vara så att man gör rapporten lite slappt och sen är det bra, liksom lägger ner dubbelt så mycket tid på den andra kursen för att man kan och softar sig igenom FL II?
Gillar den utbildningen jag går, mycket pga de kursledarna man har som faktiskt ger en nånting, som gör sitt jobb och det jag faktiskt har fått med mig hittills. Men ibland (4 av de samanlagt 10 kurser jag gått och påbörjat hittills) blir glappet mellan kvaliten på kurserna så ofantligt stort. Hade jag gått på på högstadiet hade jag säkert gillat det upplägget.

Nej, nu ska jag vila lite innan J kommer hem. Lill-M kommer hit sen med, vi ska ner på sittning tillsammans med övriga klassen och några klasser till. Nykter kväll för mig ivartfall.

Ha det kalas!

höstigt värre

Man märker verkligen att hösten är pågång. Säkra hösttecken är som alla vet: regn, rusk och jacka, skolstart, plugg och det bästa av allt, tv-serier drar igång. Igår va det Uggly Betty, idag är det Idol och Heroes. Inom kort förväntar jag mig DHW och Lost. Kalla mig tv-nörd, men vist är det skönt att runda av en dag med att sätta sig framför tvn med en kopp te? (läs: en kopp te med kakor eller choklad.)

Just nu längtar jag efter en riktigt fin höstdag, klarblå himmel och orangefärgade löv.

Nu ska mitt träningsuppehåll vara över. Min lilla svacka började direkt efter att syrran stack till norge. Men, jag har ju lovat mig själv att träna 2ggr i veckan, så det ska det minsann bli också. Ikväll ska jag och Eve på Box ´n Kick och jag ska göra mitt yttersta för att hon ska tycka att det är roligt. Hon verkar taggad, dock lite nervös, men jag tror hon kommer tycka att det är kul.

Imorgon är det sittning, det lär bli ett nytt fylleslag (för alla utom mig).

Ha det kalas!


morgonstund har...

Gick upp lite innan 8 i morse, sitter nu i skolan och har kollat lite på FC, men det har inte kommit ut nått nytt. Har inga pengar på mitt "skriva-ut-papper-konto" så jag lär vara papperslös den här föreläsningen också. Vill att alla mina böcker (och Js böcker) ska komma nu, börjar bli lite stressad. Adlibris, sätt lite fart. Har 2 föreläsningar idag, slutar runt kl 3.

Stackars J, han har legat och hostat halva natten. Till slut la han sig på soffan, trots dess mjukhet så är det kanske inte den bästa platsen att sova på.

Tycker det är konstigt att alla har fått sina CSN pengar, men inte jag!
Gör dom nån specialgranskning på mig eller?

Ringde min bror innan, han hade gjort sin studiepremiär igår genom att försova sig till föreläsningen som började kl 13. Vad ska man säga, även solen har sina fläckar! Vet dock ångesten man har, det är liksom liiite mer okej att försova sig om man börjar kl 8 på morgonen. Men jag är inte sämre än andra, en morgon när jag inte hade sovit på hela natten skulle jag bara snooza en liten stund, vaknade kl 14, en halvtimma innan sista lektionens slut. Har dessutom försovit mig till Studenten och skolavslutningen i 9:an. Kommer aldrig glömma den stämningen när jag stressade omkring på morgonen. Dom va säkert mycket stolta över mig...

Nej, nu ska jag fylla på mitt "skriva-ut-papper"-konto och sätta mig och läsa nån artikel om kunsumentbeteende med en Campus-kaffe.

Ursäkta det innehållslösa inlägget.

Ha det kalas!

fyra år - fyra flyttar

Idag är det på pricken fyra år sedan jag och J flyttade ihop. Den 1 september 2004 tog vi med oss varsin väska, satte oss på bussen upp till Oslo och skrev på ett kontrakt för en pytteliten lägenhet på en tvärgata till Karl-Johan. Js föräldrar kom upp med min gammla tv och våra köksgrejer. Nån eller några månader tidigare hade det vart en ganska lugn gata (allt är väll iofs relativt, vi bodde granne med en strippklubb) men när vi flytta dit va det värsta hor- och knark gatan. Pundare och prostituerade stog i skift utanför på gatan. J kunde knappt gå till 7eleven utan att att få diverse erbjudanden.

Hur som hellst, lägenheten va möblerad, såg ut lite som ett hotellrum och va jättesnuskig när vi flyttade in. Den kostade 8000 Nkr imånaden o va på ca 45 m2. Fyra månader senare (på nyårsafton) flyttade vi därifrån till en supermysig 2a på Majorstuen. Första månaden hade vi typ inga möbler (bortsett från en kvarlämnad tv-bänk som vi använde som matbord och en ful lampa som var vår enda). Första veckan sov jag på en 3 cm tjock bäddmadrass, sen kom vår soffa från ikea och J som sovit på en matta på golvet fick lyxen att sova på madrassen och jag på soffan. Sen kom äntligen flyttlasset. Vilken lyx med en riktig säng, matbord, stolar och byrå att lägga kläderna i istället för att ha undekläderna i en resväska.

Valborg 2006 flyttade vi till en lägenhet på Håsten. Vi hade sökt med lykta och lampa efter en lägenhet i varberg eller göteborg och tillslut fick vi användning av att jag stått i kö i närmare 4 år på Varbergs bostad. Pågrund av tidsbrist hade vi inte vart o kollat hur lägenheten såg ut, vilket va en miss... Vi hade bara godkännt och hoppats på att allt va prima. Den hade mörk-mörk-blå tapeter med silvriga små fyrkanter som dessutom va sönderrivna och målade på. Detta va tydligen helt okej, men de andra rummen va nytapetserade med tapeter vi valt eftersom de tapeterna inte genomgått kontrollen. Den va inte städad, garderoberna va vingliga och i ett skåp i köket luktade det katt-piss. Grannarna va så högljuda och konstiga att vi redan efter 2 månader började söka nytt. Försökte dessutom få hjälp av VBAB ett flertal gånger iform av möten men det hjälpte inte. Den dagen då vi fick lägenheten vi bor i nu grät jag av lycka! Har aldrig vantrivts så mycket som jag gjorde på Håsten. Kommer aldrig, över min döda kropp, att någonsin bosatt mig därigen. (har åandrasidan kompisar som haft mycket mer lycka med att bo på Håsten och som trivs där)

Under det året som vi bodde på Håsten genomled vi att polisen hämtade "gubben" mitt inatten och det var ett herrans liv. Vi vaknade klockan 7 varje morgon (vardag som helg) av klampningar i golvet, gap skrik och bråk (från föräldrarna för det mesta). "Gubben" kom dessutom hemdragandes med diverse konstiga saker på väldigt udda tider, mest cyklar. Förutom dena udda familjen så va det ett gäng killar som gärna spelade fotboll mot vårt köksfönster, sa man till dom att sluta fick man otäcka svar. En kväll när jag cycklade hem blev jag förföljd av kill-gänget som sedan sa att jag skulle flytta om jag inte ville att dom skulle göra diverse saker med mig. Allt detta sket VBAB rätt och slätt i.

Här nere i världens mest oplanerade, gammla charmiga lägenheten, med mysiga vinklar och vrår, samt äldre fina dörrar och garderober bor vi nu och trivs heeelt underbart bra! Vi har grannar som stannar och pratar och är hjälpsamma.

 En perfekt lägenhet är inte sådär mega-flashig, den har sin charm i att den är inbodd men iordning gjord, den har inte den där typiska standarden med vita garderobver från ikea (inget ont om ikea, i love ikea).

Vi höll på att falla in i vår vanliga rutin: flytta en gång om året, eftersom vi fick ett erbjudande för ett tag sen. Men nej, nu är det färdigflyttat, känner att jag vill bo här ett tag. Vem behöver en altan/balkong när man har en hel trädgård med uteplats utanför?

Nu ska jag hänga upp tvätt på baksidan av huset, hoppas jag stöter på min granne så jag kan prata med henne en stund, sen ska jag sortera klart vårat "släng-in-allt-huller-om-buller"-skåp i köket. Sånna skåp förfäljer mig. Har alla ett sånt eller?

RSS 2.0