inte mycket för världen

I torsdags var det nollning för dom nya ettorna, och jag kan ta och tala om för er att jag är fortfarande inte helt återställd. Den här bakfyllan har vart både långdragen och tvär. Mår fortfarande lite dåligt. J var ute igår och när han kom hem en sväng för att käka och byta om så hade jag svårt med att han luktade alkohol. Det är sittning på torsdags, och med dagens form och goda minne om hur dåligt jag mådde i fredag (och lördags o idag) så lär jag ju inte skänka många slantar i baren.


Idag va det innebandy-säsongs-premiär för min del. Fick sitta på kringelkrok-vägar till Borås för att se Warberg spöa Pixbo i Ligacupen. Märks att det är försäsong, men oj va kul det är att det snart drar igång med seriespel. Jag o J ska snart sätta oss ner och boka in nån Frölundamatch med framigenom.

Har lite småpyssel hemma som ska tas tag i med, nya färger i vardagsrummet. Ska dessutom ge mig på lite loppis-grejer. Gäller bara att fynda dom först. Har lite lust att hitta en sånn där lite stols-fotöljs-aktig grej. Alltså en stol, som har en dyna och ett ryggstöd i tyg som man lätt kan klä om. Tänkte slipa och sen måla den svart. Kan ju vara lite kul, då kan man ju dessutom byta tyg lite när man känner för det kanske... eller om man orkar. men frågan är om stolen får plats med tanke på att Js trummor till xboxen står framme heeela tiden. Vad hände med lådan?

Imån är det pluggdags igen, blir nog bara lite läsning och förberedelser inför föreläsningen på tisdag - man får ju börja lite lätt.

Ha det kalas!


hat

Ibland så kan man få uppleva att man inte"klickar me någon, ibland kanske t.o.m. rent hat uppstår. Så är det för mig just nu. Jag och min dator klickar inte för fem öre och den hatar verkligen mig! Den är lite drygt två år och har alltid krånglat, exempelvis så går det inte att få in webcam:en igen, för det hände nått och så försvann den, typ i början. Och hela tiden går det ett program som inte går att få bort som segar ner datorn jättemycket. Dessutom så går det inte att få bort pop-ups, även fast jag blockar dom. Nu bara denna veckan så har det börjat komma upp ett fönster där det står att jag har virus, men det har jag inte! (J har kollat det...)

Just nu har jag bara lust att slänga datorn i väggen!

Nu ska jag strax till skolan.
Ha det kalas!

tentan är gjord och även lite shopping

Nu är tentan gjord, vågar inte säg så mycket men det kändes helt okej. Vi får väll se! Sitter iaf här med den sedvanliga efter-tentan-huvudvärken. Fler än jag som får den?

Innan tentan va jag med en stund på vårat upprop, känns som två roliga kurser. Det va kul att träffa klassen igen med. Efter tentan antog jag att de precis va klara, men nej, alla va typ hemma redan. Slappt o gott upprop på 2 timmar. Imån är det första föreläsningen. Ska strax in och beställa böckerna, va ju ganska säker på att vi skulle få en littertur lista i båda ämnena, men nej, det va bara i ett ämne.

Igår inhandlade jag en supersnygg och praktisk skolväska:

Snygg va? Jag är lite kär i den.


Gick en tur på stan idag med, hittade en superfin klänning på Gina och en små-blå-randig kortarms-skjorta. Alla sånna skjortor är alltid för korta för mig, men denna va perfekt! Blev även ett halsband.

  
Gina Tricot sviker då (nästan) aldrig.


Ska nog krypa ner tidigt i sängen ikväll, läsa igenom lite av det vi fick på uppropet så man får någorlunda koll.
Ha det kalas!

Dagens To Do:

To Do:

- Plugga inför omtentan

- Tvätta två maskiner tvätt

- Gå till banken och ordna med kåravgiften

(- på väg hem från banken: möjligen spendera lite av lönen som  kom idag )

- Träna mellan 19-20


Lika bra att bara sätta igång. Har dock inte tränat på 2 veckor (shame on me) så jag kan ju bara se fram emot en träningsvärk som heter duga imorgon.
Känner mig ganska lugn inför tentan, vilket är på gott och ont. Kände mig lugn sist jag gjorde den också...

Ha det kalas!


- - - -

10.07

Jävligt kalas då, näsan och ögonen har börjat rinna och jag har nyst tre-fyra gånger samtidigt som jag har ont i magen. Känns sådär alltså. Hur tar man kål på en fökyldning? Ska messa J och be han köpa med nån supderduper-vitamingrej från affären.

Bajs.


Oj vilken helg


Underbar helg med min J


Vilken mysig och avslappnande långhelg jag o J har haft! Vi har som sagt vart bosatta i fars hus utanför stan. I torsdags va vi ganska trötta och sommnade tidigt efter att ha käkat lasagne och druckigt några öl. I fredags satt jag här och pluggade lite på min omtenta och J åkte in till stan en sväng. På kvällen hade vi vår egna lilla kräftskiva och blev lite lagom lulliga och somnade fulla och glada långt in på småtimmarna. I lördags va vi rätt sega, det regnade och dessutom gick strömen. Det blev rätt stressigt med att hinna laga mat så det blev Donken en lördag kväll och sen bio. Såg nya Arn filmen. Tyckte du om den första så kommer du älska denna!

  
Fredagsmys och lördags-snabb-mat.



Chilli och alla 4 katterna är så himmla roliga. Chilli väckte mig varje morgon runt 7 med en blöt nos i ansiktet och talade om att det va matdags för henne, sen gick vi och hämtade tidningen och sen somna vi om.
Katterna är så sociala att det till och med följer med på den timmes långa promenaden med Chilli och fram och tillbaka till brevlådan på morgonen. Sen somnar de (eller iaf Knoppen) på lite roliga ställen.

   
Vist är katten söt?


Nu ska jag gå en sväng med Chilli, sen blir det hemfärd!
Ha det kalas!

pinsamt dålig förlorare/vinnare

Loggade in på facebook innan och såg att brosan laddat upp en "dålig förlorare"-film från Youtube. Gud det är så pinsamt att man ryser i hela kroppen. Kolla in den här.
Gud, det är så kul när folk gör bort sig! Det finns ju alltid den med Arne Hegerfors med, kolla in den här.

Nu är det ju som så att jag ka  vara riktigt pinsam vissa gånger när jag förlorar. Jag tror jag kan vara rätt argsint, barnslig, irriterande, oresonerlig och dryg. Det hela blir liksom tio gånger värre om jag förlorar mot J och mina vinster mot honom i exempelvis MarioCart, MarioParty m.m. är rätt så lätträknade, tyvärr. Det har liksom gått så långt att jag kanske föreslår en kväll att vi ska spela lite MarioCart och han säger nej för att han inte vill att jag ska lägga mig inom 40 min och vara skitsur, barnslig, irritarende och fruktansvärt dryg.

Om ungefär två timmar ska jag åk ut till fars hus, ska vara hund och kattvakt i helgen, jag och J. Kommer garanterat att bli supermysigt, vi har bara slappa aktiviteter på schemat och massa mat. Pappa har dessutom ordnat kräftor åt oss!

Efter tentan den 27e så ska jag o J sluta snusa. Det började med att jag skulle sluta och jag har förberett mig lite genom att sätta en datum, njuta av varenda snus, tjata på J att han måste gömma sina snusdosor o.s.v. J har sagt att han kan sluta med mig vilket är supergulligt så nu är det nog som så att vi båda ska sluta. Igår provande vi att inte snusa. Hade papper under läppen osv. Det slutade med att J hånskrattade åt mig när han hade klarat att vara snusfri i typ 4 timmar och jag kanske 2,5 och jag stoppade in en snus och försvarade mig med att jag inte ska sluta förän jag har gjort omtentan. Hörde om Js kompis som slutade snusa och svettades kopiösa mängder, hans tjej sa att man i princip kunde vrida ur hans lakan. Ska nog googla lite kring detta. Man kanske kan få lite tips...

Föresten så vill jag påpeka det att J är ju nästintill världsmästare i TV-spel så det är ju inte så konstigt att jag förlorar oftare än han, eller hur? När vi tävlar i andra grejer så vinner jag mer. Kommer aldrig glömma när jag o lillsyrran spöade skiten ur J och syrrans dåvarande kille i Alias. Eller när jag och Js storasyster vann i påskas. Jag har en annan dålig egenskap med, sjukt dålig vinnare, blir nog rätt dryg och barnslig då med. Tror lätt att jag är bäst i hela världen!

Nej, nu ska jag packa lite inför långhelgen och dammsuga.
Ha det kalas!


- - - -



Fick föresten en kommentar på mitt förra inlägg, skitkul! Ser ju att folk läser i bloggen och folk komenterar när de träffar mig, men det är fasen inte ofta som folk kommenterar i bloggen.

Jo, vist kan man känna sig fri som student, men samtidigt så är det svårt att hålla diciplinen uppe. Jag tycker snarare att det kan bli lite väl inrutat, och det är väll så det är med att ha jobb och en vardag med? Jag tycker snarer att fördelarna som student också blir till ens nackdel. Ta bara flextiderna man har. Man behöver inte börja förän klockan tolv, men när kvällen kommer så orkar man kanske inte sitta med div. skolgrejer utan vill hellre hänga med nån kompis, se en film eller nån serie, gå och träna. Så det är väll det enda jag har problem med som student: Diciplinen.

Vi lever helt klart i en inrutad värld och när sommaren kommer stressar vi omkring på diverse olika aktiviteter för att sen sakna vår inrutade vardag igen. Sen när det är typ okt, novemver så saknar vi sommaren och blir lite smådeppiga och så går vi och längtar efter vår 4 veckors långa semester.

Eftersom jag ändå länkat såmycket i detta inlägget så kan jag ju länka till denna passande musikvideon:
Living in a box! 

Återigen, ha det kalas!

Vardagsrutiner

Det ska bli så sjukt skönt att komma in i de vanliga rutinerna igen. Gå upp, gå till skolan, plugga, gå hem, gå och träna, se på tv. Ta en spontan vardagsfika eller bara ta en promenad innan höstkvälls-mörkret faller. Låter det inte underbart?

(Om en månad kommer jag garanterat spy på det här inlägget, men just nu känns det väldigt lockande.)

Hur mycket jag än hade längtat efter att få jobba några månader, så va det ändå ganska skönt att sluta jobba och börja fokusera på skolan igen (har ju omtenta om en vecka). Har redan suttit i 1,5 timma och hör och häpnad, jag fattade en grej som vi satt och slet med i timmar i skolan. Lite kul, men är det inte så att hjärnan behöver ett break ibland?

Det här sista året ska jag göra en om strukturation i min vardag. (ska dessutom försöka vara stenhård på att hålla den)

1. Inte jobba mer än 3 ggr / månaden (blev oftast upp mot det dubbla om inte mer förra läseåret, för att kunna fokusera mer på skolan behöver man 1,5-2 lediga dagar i veckan, inte 6-7 dagars veckor. Dessutom får man ju inte jobba hur mycket som hellst för csn...) Är man student ska man ju ha kass ekonomi, så jag behöver ju inte satsa på att bli miljonär riktigt än.

2. Ha mer fasta pluggtider och inte tänka: "jag kan plugga lite på söndag så kan jag ta resten av dagen ledigt".
8.30 - 16 låter det rimligt?

3. Träna regelbundet (vilket jag faktiskt gjorde hela vårterminen och orkade fokusera flera gånger mer än innan)

September månad har alltså: 3 jobbdagar inplanerade, endast på lördagar och söndagar. Mån - Fredag tillängnas skolan och 2 kvällar är det träning.

Min träningskompis har ju flytt landet, men jag tror det kommer gå bra ändå. Ska försöka få med mig Eve att träna lite Box 'n Kick. Hon kommer garanterat tycka det är roligt (och jobbigt)!

Syrran verkar förövrigt ha det bra i Oslo. Hon har fått ett värligt bra jobb (som det verkar so far), lägenheten är fin och ligger i ett okej område. Kommer nog att flyta på bra. Hoppas att tiden tills att hennes J kommer upp går snabbt.

Vist har man lite dagliga internetrutiner? Man besöker diverse bloggar. De bloggarna jag brukar kolla in är dom du nedtill till höger (som liksom min har vart ganska ouppdaterade under sommaren). Sen kollar jag in min syrras bilddagbok för att se så att hon har det bra, givetvis blir det facebook, aftonbladet m.m.

I helgen ska jag och J bosätta oss ute på landet i min fars hus. Han ska åka upp till Värmland och sätta in fönster i en kompis sommarstuga. Jag och J ska då aggera hund- och kattvakter och dessutom plugga lite. Ska bli jätteskönt att komma från stan lite, har ju knappt vart nån annanstans på hela sommaren. Åstolsvistelsen gav helt klart mersmak för ett tyst och lugn miljö utan alltför mycket bilar och människor.

Nej nu väntar kalkylatorn på mig. Bäst att ge sig för idag!
Ha det kalas!

Överraskning i brevlådan

Igår när vi kom hem till Varberg (runt åtta på kvällen) låg det ett jätteroligt kuvert i brevlådan. Såg med en gång vem det var ifrån, vissa handstilar känner man igen mer än andras.

Öpnnade det och läste på lappen:

Hej Kusin!
Hittade denna magnet & tänkte på dig, fint va?
Hihi :)

Kramar Mikaela

Nyfikna på vad det var på?



En helt klockren magnet! Den har numera hedersplatsen på kylskåpet!
Magneten kommer härifrån.

Tack så jättemycket!

Ha det kalas!

bilder från helgen

Som sagt så hade vi (eftersom kräftorna uteblev) räk- och krabbfest på Åstol i helgen, fick inte tagit så många kort men här är iaf ett precis innan vi ska käka:
räk- och krabbfest på Åstol
Ser det inte härligt ut?


- - - - -


Dagen efter var vi i parken och det såg ut såhär:

Ruschbarna och lite gungning
    
Sen hängde vi i sandlådan
   
   

Vårt grymt snygga sandslott:


Ha det kalas!

utvilad och slapp

Idag ställdes det minsann inga klockor, vaknade klockan halv elva och tog en dusch. Man brukar ju alltid känna sig lite halvdåsig när man sover länge, men idag känner jag bara att stress, press och för lite sömn börjar ge med sig för att kunna samla kraft till skolstarten. Om 1,5 vecka börjar jag, med en tenta... Men det känns helt okej!

Sitter just nu på Åstol i familjen E:s vardagsrumm och tittar ut över havet och en närmast klarblå himmel. Familjen O/E var här i helgen vilket va kul. Lite synd att jag blev trött och somnade vid klockan ett, fyra timmar från att festen skulle ta slut. Missade tydligen J som Rambo, mycket ledsamt.

Gick ju inte helt strålande för Kallur idag, inte för Mustafa heller... men det är det väll ingen som missat.

Js mormor var precis här med lite kräftor som vi ska stoppa i oss snart. Kräftor på en måndags eftermiddag - snacka om vardagslyx! Tror dock inte J är så sugen på ett glas vin till, hans bakfylla igår var helt galen.

I övrigt under Åstolsvistelsen har det mest vart lugna och slappa aktiviteter, förutom i går eftermiddag. Då mötte jag o Fam O/E upp Js systerbarn och gick till parken. Vi byggde sandslott, gungade, åkte rushbarna, gungade gungbräda och jagade varandra. Mitt i gungandet av gungbräda spräckte jag även mina favoritjeans så då kan ni ju själva tänka er hur vilda vi var! Har lite bilder som jag lägger upp imån. Min nya favorithobby är helt klart att bygga sandslott!

Nu ka jag pressa ute i solen en stund till, man får ju försöka bygga på solbrännan. Är just nu helt kritvit så en utomlansresa hade nog vart min enda räddning.

Ha det kalas!

Flirtin' with disaster

Gissa vem som plinga på dörren en halvtimma efter att jag skrivit klart det senaste blogg-inlägget? Jo, min J! Hur gulligt som hellst! Nu har han dock åkt igen, men vi ses igen på lördag och då är det bye bye distans-förhållande och förhoppningsvis blir det inte så nästa sommar. Synd att det ska blir sånt piss-väder i sommar, men vi kommer garanterat ha det toppen ändå. Håller en tumme för att Js morbror får upp lite kräftor till oss med.

Har en låt på hjärnan, Molly Hatchet - "Flirtin' with disaster". Lyssna på den här. Finns en anledning att jag har den på hjärnan, den här. Tragiskt men sant - kul att det kommer nått gott ur Rockband.

Ikväll har jag vart ute hos lillsyrran och pappa och sagt hejdå. Ush va tomt det kommer bli, men gud va kul hon kommer ha! Såhär såg det ut när sakerna bars ner, ut till bilen och packades i släpkärran:
   
Min J var med och bar ner sängen innan han pyste tillbaka till ön,
sen hjälpte jag de 3 blivande sambosarna att bära ut resten till släpkärran.


Nu ska jag sova, ska upp och jobba imån. Näst sista dagen för sommaren! Känns bra, är nöjd med min insats och det va det fler som var - kul!

Ha det kalas!

höns-syster

Ni har väll hört talas om uttrycket "hönsmamma"? Höns-syster har precis samma innebörd...

Min lillasyster flyttar på fredag och som den hönsiga syster jag är har jag ordnat en liten goddiebag (som snarare blev en goddielåda) med bra-att-ha-saker. Den innehåller bland annat lite lättlagad halvfabrikats-mat som de kan käka när de kommer upp och håller på att flytta in, knäckebröd, räkost på tub och kaffe till frukost dagen efter, lite vanliga kryddor, plastlådor, en rosa potatisskalare m.m. Vad gör man inte för sitt yngsta syskon som i ens ögon alltid kommer vara liten?


Jag och världens bästa syster



Oj vad jag längtar till helgen och Åstoltrippen, ska bli riktigt kul. Hoppas väder-människorna har fel ang. 14 grader och regn. Kläder efter väder får det lov att bli...

Imorgon (onsdag) kommer J!! Ska inte släppa tagen om honom förän torsdag vid middagstid, då ska jag ut till lillasyster och lugna henne inför flytten.

Nån som följer OS eller? Kollar lite på samandragen på kvällarna men annars är det rätt lungt på den fronten med mig. Det är mycket skriverier och mycket som händer både i och utanför OS-arenorna, men en artikel som jag blev riktigt arg över när jag läste den var den här om invigningen. Ni förstår säkert varför utan att jag behöver utveckla det något mer.
 
Påtal om barn så har det blivit tillökning både här och där. I fredags va lyckan frame hos Familjen Jonsson, vist är han söt?

Nu ska jag nog ta o käka lite, får ta o sova snart med så att jag är pigg och utvilad imorgon.
Ha det kalas!


jag behöver dig

Efter en lite lätt start på veckan (tio timmar på jobbet) sitter jag nu här hemma framför laptopen och tycker synd om mig själv. En sommar med distansförhållande håller på att gå till enda och jag saknar J mer än någonsin. Vet att han kommer hem om lite drygt 47 timmar, men timmarna bara kryper fram i snigelfart. Kan inte tänka på nått annat, har ingen lust att hitta på nått speciellt, ingen energi till att gå och träna - känner mest bara för att tycka synd om mig själv.

Nu ska jag toffla ner mig i soffan och se en riktig tjejfilm.
Ha det kalas!

- - -

Du är så fin!

färdigtorkat

Oj, vilken helg det har vart! Som vanligt så har helgen vart späckad från morgon till kväll - den här sommaren har verkligen vart aktiv och rolig, trots att jag jobbat mycket. I helgen var Maia här på besök från Oslo. Mycket mat på schemat: I fredags va hon här hos mig och åt, i lördags var vi ute och åt och gick en bar-runda, sen idag innan hon åkte var vi och käka frukost. Men gud va skänt det är att träffa en vän som man inte träffat på länge och ändå är allt precis som vanligt! Väldigt kul att ha dig här på besök!
Tog mig typ en dag att börja tänka på norska igen. När jag bodde i Oslo så började jag faktiskt till slut att tänka på norska, men ändå prata svenska (förutom till de gammla tanterna på jobbet, dom fattade inte vad jag sa om jag inte pratade norska).

Om mindre än en vecka så flyttar lillasyster till Oslo. Känns faktiskt helt okej om man jämnför med hur det kändes innan. Varenda gång hon nämnde Oslo förrut så sa jag: "nej du får inte åka, vem ska jag träna med, vem ska våldgästa mig o J och äta upp våran mat?" Men nu (efter några månader) har jag nog vant mig vid tanken och jag har fått hjälpa till lite så att jag är säker på att allt kommer gå bra osv.  Sen mins jag ju självklart hur bra jag o J trivdes i Oslo och jag själv har bara bra erfarenheter därifrån så det hjälper nog lite med. Men J: Vår telefonräkning kanske kommer bli lite högre nu i framtiden!

Sista jobbveckan står för dörren! Känner mig nöjd med min insats som ansvarig när chefen vart borta på semester. Nu vet jag vad jag behöver tänka på i en framtida arbetssituation.
1. Planera din dag
2. Stressa inte upp dig, då går allt tio ggr saktare
3. Deligera tydligt, folk hör inte vad du tänker
4. Gör allt pappersjobb kontinuerligt

Imorgon startar en mega-kanpanj: 40% på alla varor i hela butiken. Allt är fixat, bara lite mer skyltar som ska upp. Vi ska starta dagen med en bamsefrukost i vårt lilla fika-rum kl 8.30.

Saknar min J, det börjar kännas att man vart ifrån varandra i stortsett hela sommaren. Men de helgerna han har vart hemma har vart helt underbara. Vi har verkligen hittat på saker hela tiden, förutom förra tisdagen när jag helt out of the blue fick en dag ledigt (tack tack tack tack) och vi sov länge, åt frukost i över en timma, tittade på film, gick en promenad och bara slappad. Du är kärlek för mig hjärtat!

På lördag åker jag och familjen O/E till Åstol där J kommer stå och vänta på bryggan. Förhoppningsvis blir det lite kräftor och rökta räkor och även sällskap av Js syster, Js bästa kompis och hans tjej. Ska bli helt underbart att komma upp till ön!

Snart börjar ju skolan också, eller den 27e. Börjar lite löst med en omtenta, nu j-vlar ska jag sätta den! Ska faktiskt bli skönt att börja plugga igen, komma in i vardagen liksom.

Nu ska jag se lite SATC, finns det nån bättre söndagsunderhållning?

Ha det kalas!

Torka

Ja här på bloggen har det inte vart mycket livat på senaste. Men det är sommar, man har lite andra saker för sig. Imån åker J och vi lär inte ses på 1,5 vecka. Det är anledning nog till att inte skriva nått mer för idag...

Ha det kalas!

RSS 2.0