1a advent

Idag har det vart jobb! Skylt söndag o en hel del folk i rörelse.
Är ensam hemma nu så jag ska sätta mig i sängen och läsa lite. J är hemma först om 3 timmar så vad passar väll bättre än att få lite lugn o ro med sina skolböcker?

Älskar att det är Wallander på söndagskvällarna numera. Blir garanterat lite popcorn o julmust till det!
Sen får jag ju tända det första ljuset idag med!

* * *

Den här helgen blev allt annat än vad som var planerat!
Och det beror bara på att det snart är jul...

jul på liseberg

Åh jag vill verkligen att det ska vara kalasväder o sådär så att vi kan åka till Liseberg i eftermiddag!
Just nu regnar det inte, men känns ju inte direkt stabilt. Dessutom lovade dom i princip regn på väderleksrapporten igår. Men vi ska vänta en timma eller två o se vad som händer. Tänk va mysigt o gå omkring på Liseberg: J spelar på nått nalle-lotteri och vinner en liten söt teddybjörn samtidigt som allt går i slowmotion och det spelas nån lugn ballad. Haha, eller så gör vi det på vårt sätt: Spelar bara på toblerone-hjulet o filmspelet och går sedan o tar en öl.



Uppdatering kl 13.54
Nej det blir ingen jul på liseberg, har precis börjat regna. Jag är jättebesviken o det enda vi kan komma på att göra sitället är att gå o bowla. Synd bara att det är typ 500 mil till bowlinghallen. Vad ska man hitta på istället en ledig lördag som inte blev som förväntat?

piiinsamt

Va ju inte jätteoväntat att Johan skulle åka ur idol, tycker iofs han är rätt cool o charmig. Men det va nog dags! Alice, Robin och Kevin är ju bara helt toppen, nästa vecka kommer bli stentuff! (oj va jag just kände mig som en inbiten idol-nörd...)

Nått som fick mig (o säkert fler..) att krypa upp o skämas i tv-soffan var ju Johans hysteriska fan som skrek precis som att hon sett Jesus när Johan sjöng till henne. Allvarligt, jag tyckte det va hur jobbigt som hellst och sen ställer hon sig o säger att det va det bästa hon vart med om i hela sitt liv o att hon ska se på reprisen av det om o om igen. Hade jag gjort så hade jag dragit nått gamalt över mig ett tag (eller alternativt aldrig visat mig för nån igen) o hoppats på att jag sluppit se det. Detta kommer hon bli påmind av resten av sitt liv, stackars stackars lilla tjej! Allvarligt nånting bättre måste hon ju vart med om? Nånting!


Glad idol, hysteriskt fans o ett stycke Jhide


Nä, nu blir det väll kudden om en stund!
Ha det kalas

nu kan nedräkningen börja...

Så, nu tycker jag att man kan börja räkna ner till jul. Det är ju första advent på söndag!
Har gjort lite advents mysigt idag:


Mormors adventljusstake som via en del omvägar har hamnat hos mig!
Behöver jag säga att jag älskar den?


Erkänn gulligt?
Ljusfat från Hemtex, Ljus, sten o siffror från Village.


Gjorde därför en lite "coolare" till köket.
Ljus från Netto, siffror o sten  från Village, ungsfast form från Duka.


Ikväll blir det ju såklart Idol, men innan det (eller om bara en liten stund) ska jag o J äta räkor, avokado, aioli och vitlöksbröd. Till det blir det en flaska vitt vin! Jättegott o man slipper laga nått!

Håll tummarna för att vädret blir bättre imån - isåfall blir det jul på Liseberg för min del!
Hade vart supermysigt att åka dit med J, när jag är ledig o allt!
Ha det kalas!

hög o ljudlig suck

Suck alltså, mina krafter räcker inte till... Jag som brukar vara relativt allert!

Längtar till helgen - jag o den bästa har mysiga planer, sålänge vädret håller hög standard!

Nej, har ingen inspiration... ska ut till landet nu, återkommer.

/inte alls less på denna gråa dag

sömnbrist

Ush fick ungefär 5 timmars sömn inatt. Det är faktiskt inte samma sak att sova i sitt föräldrar hem som att sova i sin egen säng, med sin egen kudde och egna sängkläder. Trots att jag sover i mitt gamla flickrum...

Långdag idag. Var här klockan 8 och kommer nog hem först halv fyra. Jaja... jag överlever nog!
Inatt ska J sova med mig ute på landet, somnar bättre med honom bredvid mig.

Nu blir det lunch - chilli con carne!

Vad händer hos er idag?

ha det kalas!


en liten enkel uppdatering

... som tog x antal timmar för att jag råkade rader allt en gång.

Men, nu är min sida rosa/lila, enkel o skitsnygg om du frågar mig.

Nu ska jag ut till pappsen!
Ha det kalas!

en helt vanlig dag

Vilken dag de va igår!

Steg upp o hasade mig i väg till skolan och va där runt kl 8, vilket gjorde att jag fick kommentarer om att jag faktiskt inte var sen. Tog emot dessa stående ovationer, satte mig lugnt ner och inväntade kursens första seminarium, som vi just då trodde skulle sluta med en komplettering på vår Övn1 (fick idag reda på att det blev ett G+). Självklart så va vår grupp först ut med att presentera vårt arbete. Vår ena gruppmedlem var lite sen med tåget vilket resulterade i vi bara var två som stog där framme. CC gjorde sitt bra men jag flummade mest, fick inte fram några vettiga eller samanhängade ord, dessutom hade jag tidigare sagt att "en butik som inte riktar in sig på ett specifikt segment är ungefär samma sak som att Mc Donalds bara skulle sälja BigMac". Sen skulle jag utveckla detta och kom liksom inte fram till riktigt vad min hjärna hade tänk. Ren o skär otur! Dessutom sa jag "jag tänkte nog innan jag prata" istället för "jag prata nog innan jag tänkte". Underbart! Snacka om osamarbete i hjärnan denna tidiga tisdagsmorgon...

Med seminariet avslutat blev det en kort pause och sen Juridik. Vi har fått byta vår underbara lärare mot en stressad, dansk kvinna som gör så gott hon kan men inte alltid når riktigt fram. När vi hade vår gammla lärare va det som att hon stg ut ur telebild skärmen och satt med oss där i klassrummet o pratade med en sagoröst! Med vår nya får man: 1. Sitta på helspänn för att hänga med för att det går så fort 2. Koncentrera sig extra mycket på vad hon säger eftersom hon bryter på danska. 3. Vara lite halvnervig över att man i efterhand kanske inte riktigt antecknat rätt, vad det såhär hon menade liksom?
Men, hon gör ju så gott hon kan! Hon har ju viljan, men vi har bara vår gamla lärare i bakhuvudet o jämnför med henne. Stackarn!

En snabb o halvvarm lunch iform av gårdagsens rester i koridoren på Campus Varberg, tätt följt av en planering av det resterande dagarna av veckan. Lämnade min lilla men trogna grupp för att springa till jobbet och ge dom lunch - stort tryck i butiken. Ni kanske inte har missat reklamen som gick på TV? Helt otroligt roligt när det är sånt tryck, hade önskat att jag kunde jobbat hela dagen! Jag o bossen stog tillmesta dels i kassan o med vårt toppen humör underhöll vi kön som slingrade sig långt bort i butiken...

Skulle bara jobbat i 2 timmar för att alla skulle få en lugn o fin lunch, men man lämnar ju ingen i sticket sådär så jag stannade en timma till. Prick kl fyra sprang jag hem, slängde i mig ett äpple o två glas vatten, hoppade i träningskläderna och gick ner till gymet. Innan jag kom iväg insåg jag att mina nyklar va borta. Letade hysteriskt efter dom, utan resultat! Fick för mig att jag glömt dom på toa i skolan och såg framför mig hur någon skulle bryta sig in i vårt hem. Två timmar senare och efter mycket letade hittade jag dom i min luvtröja, i den där fickan som finns på magen. Jag börjar bli rädd för mig själv! Jag tappar bort saker, glömer av saker och gör saker som man vanligtvis inte gör! Finns bara ett ord: Förvirrad!!! 

När jag kom hem från träningen, hittat nycklarna o duschat tänker jag en fin tanke om min chef som köpt mat till mig som jag kunde äta på kvällen! Värmde veggo-rullen i micron, fyllde upp ett stort glas vatten för att försöka återställa vätskeballansen i min kropp och satte mig framför tvn. Kl är halv åtta. Prick klockan 22.30 efter Friends, Uggly Betty, DHW o Christine somnar jag på soffan. Blir väckt av J som leder mig in till sängen, är lite halvt otrevlig (jag e alltid det när jag halvsover o tycker att livet suger för att jag inte sover just precis just då). Envisas med att jag ska läsa min nyinköpta tidning. Somnar med den uppslagen på första sidan på bröstet, hör hur J skrattar åt mig, blir irriterad och försöker läsa vidare. J kramar mig lite smått o jag lägger ifrån mig tidningen o somnar!

Ja det va min dag igår det!
Idag är det plugg framför datorn och böckerna som gäller, sen bär det av till landet!
Ha det kalas!

omeh suck

Ja nu råkade jag då ta bort allt som har med min blogg att göra, alltså stilen på den. Egentligen så va det kanske bara bakgrunden men ja. Ush va tråkig o precis som alla andras den ser ut....

Nån som vill ta på sig att göra om min blogg?

/inte alls bitter just nu

sett med andra ögon

 
 

Jag i mina nya fina glasögon!

framtidens ex

Idag är det dagen då vi förhoppningsvis ska komma fram till nått bra, relevant och spännande men inte för avancerat som gör att vi inte riktigt når enda fram. Låter det flummigt? Jag o min pluggkompis ska ner till bibblan idag och bläddra i lite böcker, fundera på vad som kan intressera oss båda såpass mycket att vi vill lägga ner en termin på det tillsammans - det vill säga el grande rapporten, Ex-arbetet!

Fantasin har verkligen stått på sparlåga det senaste. Båda måste ju vilja samma sak, samtidigt så vill man inte har för brett och inte för smalt ämne heller. Jaja, det löser sig. Saker och ting brukar ju gå bra när vi jobbar tillsammans, så varför skulle inte detta göra det?

Va jag arg eller va jag arg igår när jag kom ut till pappa? Hade inte tagit med mig några plugg-böcker eller nått annat relevant jag hade kunnat göra. Detta för att det först skulle vara Uggly betty som jag missade i tisdags (pga fylleslags-klassresan) och sen skulle det även visas Pixbo - Helsingborg på tv4 sport. Men nej, en halvtimme innan tekning så får jag reda på att tvsändningen därifrån är inställd o dom ska sänga helsingborg - jönköpings matchen istället pga att Henke Larsson ska vara med och det är ju Innebandy-historia. Allvarligt?
Satt framför sportradion hela eftermiddagen, läste en veckas Hallands Nyheter två ggr och sen kollade jag lite surt på helsingborsmatchen och hånade kommentatatorerna som helt klart trodde att henke skulle göra mål såfort han ställde sig på plan. Pinsamt! Dom började liksom skrika i falset när han entrade planen.

2-4 till Warberg iaf, Svensson skadad och 50-50 pixbo-warbergs-supportrar på Pixbos hemmaplan.

Nu ska jag göra mig iordning!
Ha det kalas!

helg

Vilken mysig kväll det var igår! Det enda som är synd är att tiden alltid går så fort. Vi ses om en månad igen, men det är som vi brukar säga: Har man fått en liten dos av Mallan, så vill man genast ha mer!
Rödvinet igår har satt sina spår, hade hemskt gärna sovit ett par timmar till men om ungefär en timma ska jag ut till far o va hundvakt. I eftermiddag är det även innebandy, Pixbo - Warberg! Jag tippar 3-4.

Har tänkt att jag ska kommentera att Henke Larsson just för tillfället spelar i SSL, men samtidigt så känns det inte rättvist förän man sett han spela. Men om man säger såhär: Hur teknisk i innebandy kan han egentligen vara på en skala? Då vet ni ungefär vart jag står, just nu. Samtidigt är det ju ett dragplåster för sporten.

Nu får jag nog ta och städa upp lite - jag o J städa igår men det syns ju inte på tvrums bordet så att säga.

Ha det kalas!


jag o mallan



Idag är det min o Malins dag och oj, vad jag längtat efter denna lördagen!

Det blir mat, vin, dansbandskampen (såklart!) och vin!

1 timma o 10 minuter tills vi ses!

Ha en kalas lördag - det ska jag!

simply the best

Fick tillbaka tentan idag och nu firar jag!



Tack för alla fina komentarer angående förra inlägget och bilderna, har växt ungefär 10 cm tack vare det ;-)

look at me

Var ju som sagt uppe i Gbg och blev fotad i söndags - här kommer bilderna.






















fylleslag

Fylleslag på gekås camping igår. Jag är nått sjukt bakis.
Hade dock en otroligt rolig kväll - vi bcp:are vet hur man gör!

Jag lyckades förstöra min egen singstar-skiva och en säng. har lite ångest över att jag sa till ordningsvakten att den bara hade brakat ihop... Är antagligen otroligt trovärdig.

Nu ska jag ut till far.
Kan man må mer illa?


Lill-M, jag och cissi. Bilden är stulen från lill-M

gekkan

Hur skönt är det att vakna med huvudvärk då? Inte så jätte skönt.

Bloggen kommer inte uppdateras på några dagar, ska på klassresa och sen bär det av till landet för hundpassning!


Ha det kalas!

tips

Detta är faktiskt ett av dom bästa sätten att ordna upp i allt man ska hinna göra:

"Drick lite te och bara slappa 20 min, sætt dig och planera på ett papper vad du ska gøra! Då klarar du det fint. " - sis

Jag tror jag ska börja göra så, sätta mig ner och ta det lugnt en stund och bara skriva ner vad som behöver göras under dagen! Kanske helt enkelt så man borde starta dagen. Thanx sis!

Övrigt som är på g just nu...
1. Klassresa imån
2. Glasögonen är beställda (tror dom hatar mig i den butiken just nu...)
3. Bilderna ska skickas till lillasyster för retuschering - sen nån gång när jag har mer pengar ska dom framkallas och upp på väggen i sovrummet (eller några av dom). Lagom ego va? Är otroligt nöjd med bilderna föresten!
4. Hundpassning på ons-torsdag
5. Första inlämningsuppgiften ska in på fredag. Känns som att det kommer bli mycket i skolan fram tills jul.
6. BFF KOMMER PÅ FREDAG! På lördag är det vår dag o vi ska göra mysig mat, dricka vin och se på dansbandskampen - vi är sjukt coola!

Nu ska jag o J äta!

Ha det kalas!


utbränd

Nu måste jag planera min tid väl, annars kommer jag sluta som utbränd i mitten av december. Det är mycket nu, och jag gör inte saken bättre av att jag inte planerar, inte tar tag i saker i tid och kort o gott, inte har en plan över min dag.

Reminder till mig själv: PLANERA!!!!

modell

Nu ska jag strax iväg till Gbg för att fotas på The Studio. Sitter här nyduschad, osminkad och redo. Som alltid när jag ska åka tåg så är jag klar långt innan. Idag dock bara 30 min innan. Har hårdbantat i 4 veckor, solat 375 ggr och poserat framför spegeln dag ut o dag in och sett till att det inte finns en enda liten finne i ansiktet. Nej haha, mat är aldeles för gott, jag har solat en gång (vilket inte syns det minsta), och posera framför spegeln gör jag ju dagligen (hur tror ni att jag blev en linslus?). Dessutom har jag en röd fin finne på näsan! Känner mig som vanligt helt enkelt :-)

Ska bli jättekul att bli fotad! Man ska ha tre ombyten med sig o jag kör: 1. Svart tubtoppsklänning och pumps 2. Svart t-shirt klänning, röda strumpbyxor, pumps och ett snyggt halsband från Gina och 3. vanliga blåjeans, rosa tisha, en grå mysig kofta och boots.

Ha en toppen söndag allihopa, det kommer garanterat jag o resten av tjejerna att ha!


jaja, jag ger mig

Känns ju hur bra som hellst nu. Nu ska jag träna två ggr i nästa vecka, sen vet jag att jag är fast igen! Denna gången ska jag inte ge med mig, inte vika mig för mina "ligga-raklång-i-soffan"-begär. AFV, Friends och allt va det är som går på eftermiddag/kväll har jag ju ändå redan sett.

Va o sola efteråt med, bara i 10 minuter. Syns faktiskt, men det är klart, är man en albino-blekfis så syns ju vad som hellst. Brukar inte sola solarium så, men ska på fotografering på söndag så det va därför, lite solfräsh vill man ju vara!

Trodde inte att det var sant att Henke Larsson skulle börja spela innebandy på elitnivå. Viste att han va gammal innebandyspelare och det har ju vart lite skriverier om det, men nu när dom ha det på band - vad ska man säg? Den gammla verkade till-o-med rätt ödmjuk. Tycker han brukar vara lite dryg i sina kommentarer annars. Men - OM han nu blir ett med Helsingborg, finns det någon bättre reklam för sporten? Nej.

Nu ska jag skryta om min syster! (för det har ju "aldrig" hänt...)
På lördag klockan 15.00 ska hon spela sin första A-lags match (kamp på norsk för er som vill ha lite norska kunnskaper) för sitt lag IK Akerselva.
Hur coolt är inte det då? Kort och gott - min syster rockar fett!

Ha en kalas kväll - vem tror ni åker ur idol?

Nu ska jag duscha!
Ha det kalas!

idag fick jag skäll

Idag när jag (slapp som jag är) skulle avboka mitt bodypump pass sa J till mig med sin strängaste röst (jag fick typ skäll): Du kan ju lika gärna säga upp ditt träningskort! Jag svarade med att sucka lite grann. Då sa han: Allvarligt, det tar dig 1,5 timma. Bara gå o gör det, det kommer kännas bättre sen! Så då va jag tvungen.

Han har ju rätt, dessutom mår jag bättre när jag tränar typ 2 ggr i veckan. 3 timmar i veckan kan man väll undvara på att träna liksom. Och lite promenader med Chilli...

Så ett uppdrag till mig själv: VA INTE SÅ JÄVLA SLAPP!!!

täby

Idag möter warberg täby.

Jag tippar:
4-3 till Warberg

Dags för en dusch, sen mat o innebandy vid sju!

Ha det kalas!

lägenheten

Va ju och fotade farmor o farfars lägenhet för ett tag sen. Nu har den kommit upp med! Vill du se?

vad innehåller det

Nu har jag tagit fram lite grejer ur kyl o skafferi och kollat vad det innehåller:

ICAs grönsaksbuljong
Innehåll:
Salt, palmfett, jästextrakt, grönsaker 7,8%, smakförstärkelse (E621) socker och aromer.
Jag börjar med palmfett: Det är ett vegitabiliskt fett och brukar endast benämnas som just vegitabiliskt fett. Det förekommer ofta i bland annat margarin. Användandet av palmfett (palmolja) är ifrågasatt av miljö och hälsoskäl eftersom det hotar visa djur och växtarter i bland annat Malaysia och Indonesien. Det har även vart påtal att man ska använda palmolja som drivmedel - läs här om du vill.
Okej, det var ju okej ur den synvinkeln att jag personligen stoppar i mig nått konstigt ihopsatt, men ja i övrigt kanske inte helt okej nä.
E621: Natriumglutamat. Lite dubbla budskap i mitt letande här. Dock tror jag nog mer på Livsmedelsverket än Wikipedia. Känns dessutom lugnast så...
Livsmedelsverket säger att det är lugnt (E620-625), att glutamat inte är skadligt, men att det har förekommit hos vissa personer att de fått huvudvärk, svettningar m.m. Wikipedia säger som så att det är rena giftet känns det som. Natriumglutamat kommer från sockerrör, ris, vete och majs.
Ja det blev man ju inte mycket klokare av.
Men natriumglutamat är nästintill smaklös, men ändå går det under "smakförstärkelse... Konstigt!

Men jag går vidare. Hittade en jättebra E-nummer tabell!

ICAs Grekiska salladsdressing.
Sjukt många E-nummer här under surhetsregeleande medel: E262, E330, E296 och även här natriumglutamat. Orkar inte skriva ner alla ingredienser, men nått annat som är värt att kolla upp är antiklumpningsmedlet E551. Verkar inte vara nått annat mysko.
E262: Ett konserveringsmedel i form av Natriumacetat / natriumväteacetat. (typ: ättika)
E330: Ett antioxidantmedel i form av citronsyra (du pressar exempelvis citron över äpplen för att de inte ska bli bruna.)
E296: Ett konserveringsmedel i form av äppelsyra
E551: Kiseldoxid (Kisel är det näst vanligaste grundämnet på jorden.)

Ja det mesta verkar ju helt okej, och enligt Ica's hemsida så låter det mer kemiskt än vad det är.

Nä, det får vara nog för idag...
Men är det inte lite konstigt att det inte stog nått E-nummer på kycklingen jag kolla på i affären?
Stog ju bara konserveringsmedel.

Nu ska jag laga majskyckling o en pasta-tomat-röra-grej med blomkål.

Ha det kalas!

ganska lat

Helt plötsligt så blev jag för lat för att gå med J bort till simhallen och simma, för lat för att gå en promenad och absolut för lat för att dra mig ner till gymmet. Ska ju träna på fredag! Suck alltså... pilla i min navel är det enda rätt idag känns det som. Vart är min träningsnarkomans syster när man behöver henne? Jag behöver en spark i baken.

vad står e för

Ni vet all mat man stoppar i sig, serriöst va jag ska börja läsa på innehållet numera. I tex kycklingfilé så innehåller många märken typ 78% kyckling och resten är: vatten, salt, socker och konserveringsmedel. Som den urfattiga student man är så letar man efter det billigaste, men tyvärr sunkigaste man får tag på. Så, om man ska köpa kyckling exempelvis då, vad ska man köpa som är utan konserveringsmedel? Jo, Guldfågeln! I deras kycklingfilé fanns inga konserveringsmedel, och inte heller i deras kycklinglår av majskyckling. Procenthalten kyckling va dessutom väsentligt mycket högre (ca 90%). Ganska intressant att exempelvis Torsåsen kallar sin kyckling för marinerad när den innehåller ca 85% kyckling, resten är just som jag skrev däruppe: socker, salt och konserveringsmedel. Mmm!

Alla dom här E:na som man ser överallt, fan va det irriterar mig, tycker det är helt okej när det står E+lite siffror och sen vad det står för, men hur ska man annars veta?

Nu ska jag se vad alla E:na står för...

morgonstund...

Allvarligt, nu händer det igen - jag har skitsvårt för att gå upp på morgonen, är ap-trött!. Det kan bara bero på en sak! Träningen är åtsidosatt och har vart aldeles för länge. Måste börja träna igen så att jag orkar mer. Problem nr två: tid.
Nä, nu får jag ta mig tid.

Om lite drygt en timma är det frukostmöte.

Är inte kaffe för gott?
Mmm...


anniversary

Får sluta med mina engelska rubriker... (men när jag googlar mina tänka stavningar så kommer jag snart fram till rätt, och det är väll bra att man lär sig lite engelska i sin hobby?)

Hur som hellst - idag har jag o J 2årig förlovningsdag!
J sparar nu alla sina csn pengar så att vi kan gifta oss. Det bör bli nångång år 2010.


kärlek

du luktar

Lill-M är inne på vad det är som gör att man dras till vissa människor. Står helt fast vid att en blandning mellan blicken, självsäkerheten och sist men (absolut) inte minst: Lukten!
En kille kan ju verka super, ha underbar blick och vara lagom självsäker (o mil ifrån självgod) men, har han ingen lukt som du tycker om så hamnar ni garanterat i "Men vi kan väll vara kompisa"-snacket.

Nej, nu ska jag sluta äta solrosfrön och gå ner till ica o se om dom har nått annat att erbjuda.

J ville att jag skulle köpa frukt... nyttigpetter!

Ha det kalas!


är det en vanlig dag?

Idag fyller J år!

Han blev väckt med supergod frukost :tjocka pannkakor, fralla med skinka, brie och grönsaker, samt kaffe o juice! Äntligen fick han veta gömmstället för paketet i 3-påsen, nämligen i min garderob, längs ner i min klädpåse med kläder som ska skänkas bort. Där hade han minsann inte letat. Dock tråkigt att han på hundrade gissningsförsöket lyckades gissa rätt... men men! Jag är inte bitter för det! Det var en toast - kanske inte världens roligaste paket, men han blev glad i alla fall. Vår gammla gick sönder och toast är ju bara så gott, tänk er med tomater, mozarella ost, olivolja och basilika... mmm! Eller Js special: Räkröra, ost, champinjoner och lök. Gott-i-gott-gott!
I det andra paketet låg en sprillans ny vinterjacka som J vart med o provat ut själv, så egentligen var inget av paketet någon speciell överraskning haha. Jo, lite kanske!

Nu ska vi ner till Espresso House och ta en kaffe!

Ikväll blir det indiskt:  Tikka masala gryta, basmatiris och raita.
Till efterrätt: Äppelpaj o vaniljsås.

Ha det kalas!


födelsedag

Dagen gick som en dans. Vi stog i köket större delen av förmiddagen och bakade rökeriet-bröd och äppelpaj, la upp lax och kalkon lite fint, skar upp melon, paprika, gurka och stekte bacon. Pappa o A hade med sig det nybakta stenungs-kulla-bröd, supergott! Jag gjorde tonfiskröra och äggröra innan jag la mig igår och den va perfekt god idag. Massa gott!

Vi möblerade om i v-rummer och rullade in köksbordet så alla fick plats i samma rum. Blev en helmysig eftermiddag!

Men den stora dagen är imån, och jag o J ska bara ta det lugnt!
Jag är ledig hela dagen, superskönt! J slutar tolv, perfekt!

Ha det kalas!


babyboom

Att man aldrig lär sig - gå inte ut dagen innan du ska och jobba. I alla fall inte på butikens egna julafton: dagen innan fars dag! Sjukt mycket folk och slipsar. Inte konstigt att alla män klagar på att dom har en miljon slipsar hemma när dom får en på farsdag, en i julklapp och en i födelsedagspresent. Våga ge era pappor andra acessoarer! Min ska få en flaska starkvinsglögg. (Tyvärr inte årets, den va slut... )

Hur som hellst - va på oscars igår. Trevligt och så, men oj vad jag gillar lite mysiga barer och sånnt bättre än värsta disco dansar techno ställena. Va aldrig på övervåningen där jag tror det är nån slags lounge, sånt gillat jag mer, när man kan prata med varandra utan att skrika sönder trummhinnorna. Va ett tag sen jag va ute...

Imån (eller klockan är ju över midnatt, så idag) kommer js familj ner till oss och firar Js 26års dag! Har förberett lite inför brunchen, men resten gör vi imån. Blir nog mysigt och bra trots vår lilla lya. Blir antingen ett besök på varbergs fästning, eller bowling efteråt. Återstår att se vad herskapet vill hitta på!

Träffade min gravida vän idag - såå underbart vacker hon är! Tycker det är bland det finaste i världen när folk är gravida. Gör ju inte saken bättre om det är någon man känner, höll på att börja lipa mitt i Gallerian. Lyckades dock behärska mig. 

Nu väntar kudden!
Om några timmar är det kalas!

tror ni jag är intresserad

Alltså reklam mail!! Tror dom seriöst att en tjej i 25års åldern är intresserad av 3pack kalsonger för 97kr?



Hatar rekalm mail, tar ju hundra år att sortera ut dom två mail i veckan som man faktiskt vill läsa!!

i dag blir det inte ljust

Ush va jag vaknat på fel sida idag (läs: pms). Känns som att allt går emot mig, känner mig svullen i hela kroppen + magont och huvudvärk. Dessutom ska vi städa. Vi är inte på något sätt kapabla att ha iordning hemma hos oss, trots att vi tycker om när det väl är iordning.

Skulle sova länge idag, vaknade pigg som en mört kl 8. Lyckades till slut somna om, men blev väckt heeela tiden, efter varje gång jag vaknade mådde jag allt sämre, huvudet bara bankade. Ush!

Dagens höjdpunkt än så länge har varit när jag hittade garantipapprena till min mobil (som är sönder för tredje gången på ett år. Mycket "bra" mobil... inte!) Hade jag haft ett värre pms-humör idag hade jag slängt mobilen i väggen och sen spolat ner den i toaletten. Men så gör väll bara freaks och idioter - därför undviker jag detta så gått det går. Eftersom mitt humör idag kan resultera i att jag börjar lipa eller får ett utbrott när som hellst så skjuter jag upp besöket i telia butiken tills på måndag. Stackars J idag - idag är nog en dag då han saknar singellivet ;)

Kommer det ens bli ljust ute idag?
Det är ju helt otroligt mörkt och dystert ute.

Ikväll kommer Js syster, det ska bli kul + att det är idol.
Besök + Idol + rödvin. Detta måste ju göra mig lite glad!

Hur gulliga är inte mina farföräldrar då?
Igår när jag kom hem efter en lång dag stog det blommor på köksbordet med ett litet kort: Tack för att du finns!
Blev jätteglad!

Ha det kalas!
Nu ska jag (med hjälp av J) städa.

Nä, städning!

running for president

Är så trött på allt prat om valet i USA nu. Hur länge har det inte hållt på? (Känns ju mer långdraget än att börja fira jul i början av november....) Dock kan man ju inte undgå världens största debatt just nu. Utan att vara överdrivet insatt så tycker jag Obama verkar vara rätt man för jobbet. Tycka får man ju, insatt som oinsatt, amerikan som svensk.

Mest av allt ska det bli skönt när allt i media inte bara handlar om valet i vart fall!

Idag har jag o farfar vart och fotat deras gamla lägenhet. Gick toppen! Lill-M är en ängel som lånat ut sin kamera till mig nu när min är på lagning och de ville ha fotograf-hjälp. Synd bara att mina sladdar inte funka till kameran. Får springa inom fotobutiken imån och få bilderna överlagda på en cd-skiva. Allt löser sig och stort tack Lill-M, än en gång för lånet!

Är inte bara J2 för söööt? Min minisyster (man är fortfarande liten när man är 19,5!!) har blivit bjuden på en resa till Paris över deras 1års dag, är det inte bara fööör gulligt! Fick nästan tårar i ögonen! Supergulligt!

Imån blir det pluggdag - fick tillbaka vår rapport i konsumentbeteende med lite kompletteringar. Ska även öva inför vår presentation och göra en opponering på en annan rapport. Tjoho.... Hoppas dock fortfarande på en ledig fredag.

På lördag kommer Js mellansyster hit, resten av familjen + min pappa och A kommer hit på söndag på brunch för att fira Js födelsedag och farsdag. Ska bli mysigt! Sprang på en perfekt födelsedagspresent till J här-om-dagen. Den kom hem i en 3-påse. Vad kan det vara? Jag vet någon som hatar överraskningar. Denne någon har dessutom letat igenom lägenheten... undrar just vart det blåablommiga paketet i 3-påsen kan vara?

Föresten, J fick VG på sin första tenta! Med tanke på hur mycket han pratat om Cosinus och allt vad det så hade jag nog satt ett G. Nä, jag skoja bara!

Nä, nu väntar kudden!
Blir ingen valvaka här inte. Ha det kalas!

så här såg jag ut för 4 år sen


Oj, va shockad jag blev när jag just hittade denna goa bilden på facebook. Ja det va inte illa!

det börjar verka kärlek banne mig



Hemskt ledsen, men jag tyckte detta va skitkul!

Inte helt olikt orginalet heller...

caipirinha por favor

Ikväll är det tacos som gäller! Provade även Caipirinha just för första gången (jaja, jag är lite efter) och jag kan nog tänka mig att den är lite godare på sommaren än, mitt i första iskalla minusgradiga-natten. Men men, god va den och stark med. Får räcka med en, snart ska vi ju käka, kan inte sitta där o sluddra. Kan nog bli påverkad av lättöl alltså.

Skulle precis ställa mig och skära grönsaker till tacosen och man brukar ju alltid ta bort de översta bladen på insbergssalladen, så jag tog bort blad, efter blad, efter blad, efter blad... till slut va den typ hälften så stor. Skärde den i mitten och det va massa svart gegg i den liksom ända in i mitten. Kul. Så nu är J nere på ica och köper en ny. Hatar isbergssallad i övrigt just pga detta, köper alltid bladspenat eller ruccola, men alltså till tacos ska det vara isberssallad tycker jag.

Ha en toppen kväll allihopa, kvällen här hemma kommer innehålla lite tv-spel (Mario-party och Mario-cart). Håll tummarna för att J förlorar i bådadelar, jag kan behöva det!


Såhär snygg va vår Caipirinha... nä, det va den inte, men nästan.

RSS 2.0