gott nytt år...

... till er från mig!


E-cup

Idag är det Eolsson cup här på ön!
Alla (vi är 9 st) kommer på två frågor var och sen blir det poängpromenad av det hela. Kommer bli kanonbra!

Vad har hänt med mig, jag sover till 2-3 på eftermiddagen. Trodde jag skulle vakna tidigare idag, men icke. Vaket och sovande tillstånd är alltså typ 50/50 just nu. Kallas det jullov? Japp. Nu ska jag dock sätta mig o plugga lite.

Ha det kalas!

till oss snälla barn


I sedvanlig ordning va tomten o hälsa på under julaftonens eftermiddag.
Stekartomten va hos oss!

En liten presentation av vad som fanns i mina klappar:

1. Väckarklocka - från jobbet
2. Stora Schlagerboken - från BFF
3. 3 askar choklad - från min hyresvärd, morbor m. familj och farmor o farfar
4. En flaska skumpa - från Chilli
5. Elektrisk knivslip - fråm mami o sambo
6. DHW säsong 4 - från bror o syster
7. Vantar - från syster
8. Röd söt o jättefin cd-spelare - från världens bästa J

Fick även äran att få det största paketet på julafton:

En micro - från papi

Och den minsta:

En kylskåpsmagnet - från BFF

Som alltid så får man en tomte:

Denna söta hamnade hos mig - från mami o sambo

Ett kuvert med pengar från farmor o farfar spenderades på mellandagsrean idag, det blev:
 
En rosa topp, skjortklänning och ett armband.

julen i korthet

Så va julen så gott som över. Nu väntar snart nyår på Åstol, samt lite plugg i mellandagarna!

Lillsyrran åker tillbaka till Oslo imån, därför är en middag inklämd ikväll ute hos far med både J x 2 och pappas tjej. Ska bli roligt!

Julen i korthet:
23/12
Bror ringer och skämer livet ur en - han ligger på akuten! Blev dock lugnare fram på kvällen, då va han ju iaf i närheten och man kunde gå o kolla o se att han faktiskt andades om man ville det. Syor besvikelse för mig o syster som hade förberett den årliga väckningen på julaftonsmorgon. Nästa år ska han inte komma undan!

24/12
Upp med tuppen o ordna tillsammans med pappa o lillsyrran. Gästerna anländer kl 12, Därefter blir det mat, mat, kalle och paket på löpande band. När alla åkt så somnar vi lite varstans i huset. Sen blir det TVn o allmänt mys i soffan kvällen lång. Har träffat den roligaste tomten - stekartomten!

25/12
Lite sovmorgon och sen iväg till mor (skiljsmässobarn firar juldagen hos den andre föräldern). Efter massa god mat o ännu en tomte. Mys mys. Hem fort som sjuttan o ornda inför den traditionella juldagsutgången - hade ordnat lite snacka o ost o kex. Mysigt! Dock hutlöst dyrt ute...  205 kr för entré o jackan.

26/12
Dagen då inget kändes bra - bakfull är bara förnamnet,
Nytt "rekord". Fick inte behålla maten förän klockan 21.00
Ska sluta dricka alkohol.

27/12
Mellandags rean kollades in på stan tillsammans med mor o syster.

Nu ska jag krama på J som nyligen är hemkommen!
Ha det kalas


bror o syster


Syskonen Bengtsson!
Ses ikväll!

dan före dan

Vakna kl 8 i morse. Galen man är! Man har tillfälle att sova lite längre, men prick åtta, en timma innan klockan ska ringa så vaknar man. Jaja, nu fick jag ju lite mer tid idag på morgonen!

Låg o läste Chick igår (förövrigt en jättebra tidning, den är inte så jäkla tjock!!) och då märker jag till min stora förtjustning att han den blonde i Scotts är med. Men nu har jag kommit över honom, han verkar ju inte ha alla hemma alltså! Såhär svara han exempelvis på Hur ser din drömkvinna ut? "Hon måste ha humor. Jag gillar blonda naturliga tjejer med en naturlig framtoning. Om hon har silikon eller inte spelar ingen roll, jag är mer en rumpmänniska." Allvarligt, varför behövde han ens kommentera silikon? Dessutom på hans topp 5 av snygga tjejer ligger prinsessan Madelene som nr 1, sen är det systrarna Graaf tätt följt av Carolina Gynning.Jag känner inte att jag behöver kommentera det.

Hade sjukt svårt att somna inatt, va väll för mycket uppe i varv.

Tomten har kommit med ett paket som jag ska lämna över till Isa idag. Dock hade tomten redan vart på dagis!

Nu ska jag packa det sista sen ska jag dammsuga här. Det blir ju girls-night out på juldagen!!

Ha det kalas!

dan före dan före dan

Vilken daaaag, säger jaaag!

Tentan... (tack gode gud att skolan är över tills dagen efter annan dagen ska börja plugga inför nästa tenta då o göra en individuell juridik uppgift). Tentan kändes bra! Den tog låg tid bara... men jag som e en segis kände att det är lika bra att sitta liksom. Gick efter 3 timmar och 40 min. Tiden gick dock fort...

Va redo att börja jobba klockan 13 - o vilken dag vi hade. Glada roliga kunder, sånna här dagar är bara för rolig att jobba!

Träffa mina tre gammla kombosar från hemsedal idag e snabbis!
Blev tillsagd att inte börja gråta - höll på att göra det sist med.
Men jag kan inte hjälpa att jag blir tårögd när en vän är gravid!
Det är bland det finaste och vackraste jag vet! Nä nu får jag sluta skriva om detta, nu känner jag hur dom börjar komma igen

Nu ska jag packa, imån efter jobbet kommer far o hämtar mig o då bär det av hem till Kulla! Ska bli sååå kul att träffa lillasyster igen!

Ha det kalas!

scotts va bäst

Pratade precis med jobbet - tydligen inte en människa där nere. Tror jag det, Varenda Svensson ligger väll o sover eller dukar fram söndagsfrukosten nu. Dom har ju både måndag o tisdag på sig att stressa sig igenom butikerna. Inte helt nödvändigt med söndagsöppet från 10, är nog fler än jag som anser det.

Såg Madagaskar 2 igår med J, o så Dansbandskampen såklart. Var det för att Scotts framträdande va så bra eller för att sångaren är så otroligt söt som jag gillade dom mer än dom andra (som vann...) Js kommentar när jag tycker nån är snygg är alltid så förutsägbar: "Ja, men han e en tönt" eller nått liknande. Igår va det: "Du ska se att han snart kommer ur garderoben!" Sa vänligt att "det gör mig ingenting, han skulle ju aldrig kunna konkurrera med dig iaf!" Då blev han tyst o smuttade lite på sin andra whiskey för kvällen. Han är så söt, min lille J! En annan offentlig personlighet som J tycker är en tönt är Orlando Bloom. Han är den största tönten och den absolut sämsta skådespelaren i världshistorien.

Längtar till i kväll! Kommer hem lite efter fem, då pyser J på innebandy efter en stund o då blir det ungefär 1,5 timmas plugg för min del. Skönt om man kan lyckas sätta det sista, har några punkter som jag heeeela tiden glömmer av (trots min toapapper-lapp framför toastolen) Sen blir det sallad o Lasagne, följt av glögg, pepparkakor o det sista av Sunes Jul. Kan hända att vi byter en o annan julklapp med :) Spännande!!

Nu ska jag fixa mig - min stackars jobbarkompis har fått en allergisk reaktion o är lite svuillen i ansiktet. Får ta o springa ner till henne!

Ha det kalas!

"julbord"

Längesen man va på Innebandy i sparbankshallen! Men idag brakade det lös o Warberg vann med 6-3, roligt, roligt!

Va ute med jobbet igår, skulle vart julbord men vi käkade billigt o drack för resten, och nyheten om att det blir tillökning för en av oss i juni kom som en mycket rolig överraskning!

Fick äntligen vart både på nyöppnade Cheers & Beers och Red room på Oscars, synd att dom inte gjorde den avdelningen lite större bara. Lite lagom rumpsnuddseffekt på det stället! Enda negativa med gårdagen va väll egentligen att man va seg idag.

Imån ska jag o J fira vår lilla jul, på måndag åker han till Åstol, sen ses vi inte på några dagar.
Min måndag blir som sådann att jag har tenta mellan 9-13, klockan 13.30 ska jag infinna mig på jobbet fram till klockan 20. Låter lite jobbigt såhär i förhand, men när man väl kommer till jobbet o det drar igång så är det inte så farligt!

I övrigt blir julen som vanligt, med några förändringar och lite nya traditioner.
Julafton firas hemma hos far tillsammans med syster, bror, farmor, farfar, kusin x 2, morbror med familj. Kvällen blir lugn, vilket känns otroligt skönt! Juldagen är det middag hemma hos mor o hennes sambo tillsammans med morbor m. familj. Ska bli mysigt! Juldagskvällen firas i sedvanlig ordning tillsammans med lite tjejkompisar, därefter utgång! Alltid trevligt!

Nyår firas på Åstol, ska bli så skönt att åka dit o varva ner o samla kraft!
Finns faktiskt inget bättre och ingen bättre plats på jorden där man kan varva ner.

Nu är det matlagning på schemat!
Ha det kalas

rädd för mig själv

Idag när jag kom hem efter skolan hittade jag inte min mobil. I sedvanlig ordning när det händer så ringder jag den från hemtelefonen. Sagt och gjort, jag ringde, men jag hörde den inte nåntans i lägenheten. Till slut ringde jag J som satt nere i skolan o han svara med att säga: Va det din mobil som ringde nyss? Får lite smått panik, allvarligt, jag har blivit så sjukt förvirrad det senaste! Man glömmer inte sin mobil i ett sunkigt grupprum i skolan!

Suck alltså...


jag är väll värd en pause

Ja nu blev det lite blogg-pause.

Har haft enormt nedsänkt matlust de senaste dagarna. Fattar inte vad det beror på, jag brukar ju älska mat.
Just nu är jag bara sugen på att ta en snus, lite vatten, kanske te...
Igår kväll när vi skulle äta kunde jag bara få ner en halv portion.Hoppas att lite fisk-gryta ikväll känns tillräckligt aptitretande att jag får ner nått.Är det tentaångesten tro? J tror det, men jag vet inte... har aldrig reagerat så förr.
Man kan ju inte leva på kaffe och en ostmacka per dag liksom...

Undra just om J kom hem med en julklapp till mig idag... han hade vart på stan sa han.
Spännande!

Nej, back to school.
ha det kalas!

tentaångest

Så kommer den krypandes... tentaångesten!
Har just suttit med min tentapluggskompis och gått igenom övningstentor och lite anteckningar från föreläsningarna. Då kom vi osökt in på tenat: tentaångest och kort och gott redogjorde för hur det egentligen känns: Lite smått illamående, klump i halsen, magen, oro, press och stress. Kan man göra nått mer? Har jag missat nått superrelevant? Phu!
För att inte tala om tomheten som kommer när man går ut ufrån tentasalen. Nu kan man inte påverka sitt resultat något mer, finn inget mer att tillägga eller göra för att det ska bli en högre prestation. Total tomhet och avlsappning som leder i bästa fall till att man blir lite trött o hängig, eller att man får huvudvärk för att spänningarna försvinner.

Är just nu mitt i det där med ångesten, illamåendet osv. Pluggkompisen har gått till jobbet och här sitter jag själv i ett sterilt grupprum, med tre böcker och mina anteckningar... redo att fortsätta arbetet med att trycka in det i hjärnan.

Jag säger bara, måndagen den 22 december klockan 13.00.... då är jag garanterat klar med tentan.

(sen att jag ska infinna mig på jobbet som en representativ säljare kl 13.30 fram till klockan 20.00... det får jag ta då...)

Ha det kalas!


tentaångest...

+88213213608

Fler än jag som råkat ut för bluffnumret verkar det som. Längst upp på aftonbladet...
Läste på en klasskompis blogg precis, Js syster o respektive har också fått samtal från detta +88313.... nr.

Verkar dock som att de flesta vet att man inte ska svara o inte ringa upp.

* * *

Mycket sliten Martina som sitter vid datorn idag.
Lite sömn kombinerat med tenta och tentaplugg och då får man det resultatet.
Vad jag längtar till jul nu!
* * *

Föresten, du har väll röstat inför årets rockbjörne-gala?

ha det kalas!

dåligt samvete

Inatt har Chilli gnytt och vart allmänt irriterande. Klockan tre inatt hade jag somnat o vaknat typ 5 ggr o då gick vi ut för att se om hon kanske behövde göra lite business. Hon sprang omkring o va allmänt förvirrad, inte alls som hon brukar. Vi gick in igen o hon fortsatte o gny så hon fick lite mat. Sen gick vi upp igen o la oss. Hon ville hela tiden ligga vid min sida o vägrade lägga sig i sin korg. Till slut somna jag men blev väckt lite då o då. Imorse när vi gick o hämta tidningen va hon fortfarande lite nervös, hon kunde exempelvis inte göra 2:an trots att hon försökte typ 4 ggr. Stackarn, det måste vara nått med henne, så jag ringde pappa o han misstänkte att hon hade mask... men när jag kom till skolan idag fick jag förklaringen. Denna! Stackars Chilli, sitter här med måttligt dåligt samvete. Hon måste ju blivit rädd och stressad och jag som inte ville att hon skulle hoppa upp i sängen o ligga bredvid mig. Säkert därför hon va nervös i morses med o inte kunde göra sina grejer som hon brukar. Tydligen många hundar som vart oroliga hela natten, trots att själva skalvet var i morse. Stackar stackars Chilli!

Ska hem vid fyra, får ta hand om henne ordentligt ikväll!

see y'll later

Nu lär det inte bli speciellt uppdaterat här på ett tag.
Om en halvtimma blir jag hämtad och sen blir jag bosatt i Lindberg förnågra dagar!
Kommer vara plugg som står på schemat och förhoppningsvis en o annan promenad med Chilli!

Ha det så bra så hörs vi när jag är tillbaka i sivilicationen, dvs onsadg kväll.

Ha det kalas!


.

mitt idol eftersnack

Jag måste ju bara kommentera Idol igår. (Va på tjejkväll så för att vara helt ärlig va jag inte lika fokuserad som jag brukar men hur-som-hellst.) Kevin är en värdig vinnare, men serriö-ööst va duktig Alice var igår. Tyckte hon höjde sig till Kevins nivå och vinnarlåten är ju synd och skam att inte hon får rättigheterna till. Hon gjorde den ju mycket bättre! Så, Alice är en värdig tvåa , det är hon verkligen. Men om man bara skulle bedömma gårdagen tyckte jag Alice var bäst. Över tiden så är Kevin en värdig vinnare - han är ju hur duktig som hellst. Alice har vart mer ojämn.

Har lite ångest idag. Drack inte så mycket igår. Faktum är att jag inte ens drog i mig hela vinaren, men ändå sov jag skitlänge idag och känner mig lite skrumpen. Nu måste jag verkligen sätta igårn o plugga på allvar!! Men allvarligt, I'm gonna rock on mina tentor!

Ha det kalas!

jag har en plan

Känns som att jag har en (iofs allt är relativt om man heter Martina Bengtsson) bombsäker plan för de nästkommande 4 dagarna. Planen är nerskriven, någorlunda jämt fördelad och innehåller även förhoppningvis två roliga saker. Marknadsföringen och Säljtekniken är noga födelad över dagarna fram till tenta 1, mitt i alltihopa blir det innebandy semifinal på TV och förhoppningsvis finalen på lördag e.m. Måndag och tisdag f.m blir dock rätt hårda dagar. Känns helt okej, men jag vet hur min frustration kommer låta på tisdag f.m. Men men... kan trösta mig med att "det inte ärhela världen" om jag kör. Men man vill ju inte lägga ner tid i onödan. Vilket det faktiskt känns som när man lägger tid på en tenta som man fått reda på två veckor innan den ska vara. Hemska tanke om jag kör på båda bara för det liksom. Ush! Hade en mardröm om det häromnatten. Fatta hur nojig jag är då! Vaknade av att jag grät. Längtar till jul i dubbel bemärkelse, för det ger mig några dagars ledighet. Känns lyxigt värre och ännu mer taggande att faktiskt klara detta nu och vara "värd" ledigheten! Ush, allmän ångest, prestationsångest och stress över att få in så mycket som möjligt, varför är det så vanligt i studenternas verklighet?

Hoppas allt löser sig med Chilli nästa vecka med. Känns lite hopplöst just nu. Hade vart otroligt skönt om jag slapp stressen o pressen över henne nästa vecka. Dels så har J två tentor och superfokuserad och väldigt noga med att inte bli störd (förståligt). Jag har dessutom två långa heldagar tis- och onsdag, och slutar sent. Hundar behöver ju både kissa, bajsa o äta. Hellst ska ju det förstnämnda inte ske innomhus. Men - jag har nu förtiden lärt mig att höra en lugn röst i huvudet som säger: Det löser sig! Jag kanske inte alltid visar att jag tänker det, men så är det.

Nej, nu har jag inte tid att sitta här. Dock är det skönt att få skriva av sig lite.
Ha det kalas!

då va det dags igen

Ja då bär det va till fars hus igen om några timmar!

Dagen i skolan kändes inte så produktiv rent kvantitetsmässigt, men samtidigt så fick vi skickat in två arbeten (varav den ena iofs vart klara sedan nån dag tillbaka) och kommit en bit in på analysen på den stora rapporten. Hade vart überskönt att vara klar med den på fredag eftermiddag. Då kan man sätta sig i lugn o ro och tokplugga inför kommande tentor. Har bestämt mig för att göra omtentan, kommer inte lägga ner speciellt mycket tid (för att tiden finns inte) men vi misstänker lite att den kommer vara busenkel eftersom läraren i princip vill att alla ska vara klar med den snart. Så, ordbajsar man lite så kanska man kan roffa åt sig ett litet G. Har dock inga förväntningar och jag ska inte ta tiden ifrån tentan jag har den 22e december.

Tiden går så sjukt snabbt!
Jag trodde någon skämtade med mig när jag fick reda på att det var endast 4 veckor till jul för ett tag sen. Och nu... nu är det ju bara 14 dagar! Galet! Veckorna bara springer fram och man får inte tid att sätta sig ner och njuta av denna underbara tiden som december faktiskt är. Mycket tråkigt... hoppas det blir bättre nästa år! Nyårlöftet kanske borde vara att inte stressa igenom livet? Nä, kör på det gamla vanliga: Ta körkort, har ju funkat alla andra år, haha.

Nu ska jag packa mina sovsaker och bege mig!
Ha det kalas!

paprikagift

Skrev ju för en tid sen om de olika E-numrena som finns i diverse dagligvaruprodukter och efter såg jag nått repotage på nyhetrena om vad konsumenter oroar sig mest för inom livsmedel - och det var att grönsaker innehåller allt för mycket gifter.

Hittade just en artikel om det. En paprika som innehåller 29 olika bekämpningsmedel. Är det verkligen nödvändigt?

Denna mat vi stoppar i oss alltså...

Nu är det plugg som gäller!
Ha det kalas!


+88213213608

Detta numret ringde mig precis, gick fram typ en signal så jag han ju inte svara.

Gogglade lite och det verkar ju inte direkt vara någon jag känner för att säga det så.
Här läste jag att det kostar 134kr/min att ringa upp. Har man vänner som reser land o rike så kan man ju misstänka att det är nån av dom, så det är ju inte helt omöjligt att man ringer upp heller. Men smarta-jag gogglad först! (vad gjorde man innan google-tiden?) Det är tydligen nån satelit som ringer upp ens mobil och lägger på och sen när man ringer tillbaks så kostar det massa.

Läser man på wikipedia så verkar det som att det är antingen mottagaren betalar, eller nått satelitnumer.

aftonlbladet står det att man inte ska svara o inte ringa upp och att dom endast fått en fet räkning.

Verkar inte som att det va nån jag kände som sagt!

. . .

Efter en liten sovmorgon började dagen och skoljobbet redan vid frukostbordet. Jag o min boss fick äntligen tillfälle att prata om ex-arbetet. Hon tyckte vårt förslag lät bra, vi fick lite tips och det känns just nu som att det kan bli riktigt bra. Fick även ett annat tips: Färga ögonbrynen! Kanske låter som ett lustigt tips, haha, men tror faktiskt jag ska göra det i nån mörkbrun nyans. Mina ögonbryn är så sjukt ljusa (nästan baby-blondie-ljusa, och ansiktet blir mer inramat. (Vi kom in på detta samtalsämne när hon berättade att The Studio ringt henne eftersom jag satte upp henne o dom andra på jobbet på en lista och att jag under sminkningen blev rejält sminkad just runt ögonen är därmed ögonbrynen) Får se när det blir...

Skolan gick ganska snabbt och smärtfritt. 2/3 av min grupp gjorde klart en övning till ett seminarium samt satte ihop teorin i en rapport. Hade vart skönt att vara klar med allt sånt denna veckan...

Efter skolan och en snabbvisit i matbutiken gick jag hem til farmor o farfar och drack lite kaffe. Mysigt!

Imån kväll efter skolan är det landet som gäller igen och en hel del plugg.
Oj vilket tråkigt inlägg...

Ha det kalas!

jag sitter på nålar

Ja, jag sitter just nu som på nålar och önskar att matchen mellan Frölunda o Brynäs ska vara slut. Står just nu 4-2 till Frölunda och det hade vart så skönt att få hem en go och glad sambo. Tänk om Brynäs skulle vända nu - vågar inte ens tänka tanken.
* * *
21:23
Phu, där va det över! 4-2 till Frölunda! Inte värt att störa J nu bara, han har mängder med barndomsvänner och svärföräldrar att mobba nu. Får väll messa o skriva att han ska hälsa pappa ;-)

vm

Är lagen jämna i Innebandy-VM?
Nja, 18-1 till Sverige blev det. Gårdagens match va ifs mer sevärd.
Tycker bara att det är lite kul att Innebandymagazinet kan ge Rysslands lag ett snitt på 2,31 (det vill säga lite bättre än godkända) när dom förlorar med så mycket? Sverige fick ett snitt på 3,21 (dvs lite bättre än bra). Men dom kanske menar att det va lite bättre än bra att dom inte förlorade med det dubbla, ja det måste va så dom menade! Hade Sverige dock vunnit med det dubbla, hade dom då vart värda iaf en 4:a i snitt?
Tycker det är lite spännande att vet hur dom bedömmer det hela.

Nu har J åkt till Göteborg med destination Skandinavium o frölunda-brynäs.
Dags för mig att sitta i lugn o ro och plugga!

Ha det kalas!

2a adventsmys på liseberg

Äntligen blev det Jul på Liseberg för min o Js del (och massa massa andra människor). Vi fick dock upplevt det som vi ville: Gå omkring o mysa, hålla i handen, andas in både jul- och sockervadslukt, pussas o se en skräckslagen J i Tornet. Dagen till ära va det Jullotta o Magnus Carlsson på stora scenen. Vi va bara där o vända, men sen när det va slut va det helt omöjligt att ta sig fram i folkmassorna och än mer omöjligt att äta nånstans. Detta resulterade i att vi letade efter en prisvärd resuaurang som sedan fick bli Burger King, haha. Fast sen gick vi till en pub o tog varsin öl och kollade på sista persioden av Sverige-Tjeckien matchen. Sen gick vi glada i hågen till tåget. Väl hemma öppnade vi julglöggen, åt pepparkakor och tittade på Wallander. Mycket mysig dag!


Liseberg taget från Heaven 23


Ingen vinst...


Såhär glada var vi!


Nu ska J snart iväg till Göteborg igen, denna gången är det dock inte göteborg som lockar utan Frölunda - Brynäs.
Antingen blir det en glad och mobbnings-lysten J som kommer hem, eller en sur o butter J.

Ha det kalas!


mindre nykter

Skrev ju för ett tag sen att Malin va in town. Tog lite kort under den kvällen (eller Malin gjorde).

 

Ser ni mina rödvinsläppar eller? Snyggt.

18 - 0

Synd att dom inte visade dagens Frölunda-match på nån pub istan idag.
Lite roligare än att hålla koll på databurken.

 * * *


Roligt resultat i dagens VM-match - 18-0 mot Italien. Kul att tt nytt land är med iaf.

* * *


Vad har ni hittat på idag?
Jag har jobbat mellan 10-16, sen när jag kom hem röjde jag ut hela min garderob och tog bort det som inte passade och proppa ner det i två stora pappers ICA-påsar och en plastpåse. Lite mer ordning o reda nu. Varför envisas man med att ha kvar det man inte använder?
Ska leta upp en stor låda att ha det i o ställa ner i källaren. Lillsyrran blir kanske inte glad om hon inte får kolla igenom det först.

* * *


Nu ska jag laga mat!
Idag blir det fiskgryta med chilli, ris o sallad.

Håll tummen för fint väder imån!
Ha det kalas!


julklapp

Nu är det bara J kvar som ska inhandlas en julklapp till.

Har du förslag så maila mig:
[email protected]


ännu mer snor

Ursökta mina fräsha rubriker, men allvarligt, idag har jag snytit mig typ 500 ggr. Hur mycket snor kan egentligen rymmas i min näsa? Känns som att jag snart blåst ut min hjärna! Är sådär röd och narig under näsan som små barn brukar vara. Känner mig med andra ord både het och sexig just nu.

Vem ryker ur Idol idag då?
Tror det är Alice. Kevin är ju i en klass för sig och Robin har blivit bättre o bättre allt eftersom tiden har gått.

Imån är det första VM-matchen. Jobbigt för sverige att stå upp för sina tidigare VM-prestationer när dom aldrig förlorat en enda VM-match. Tror och vet nästan med all säkerhet att det är War... förlåt Sverige och Finland i finalen.

Det bästa som hänt i veckan, alla kategorier, är ju att J2 har fått jobb!
Detta kombinerat med hans ledighet över jul resultarer i att det blir hemfärd för lillskiten o J2 över jul Hela 6 dagar! Najs!

Dagens todo är:
1. plugga typ en timma till
2. dammsuga + hänga upp tvätten
3. handla julklappar
4. ordna mat
5. se idol

Låter inte så pjåkigt va?

Ha det kalas!

på begäran...

...så kommer här min kycklingsoppa (som från början är min fars kycklingssoppa som jag gjort om lite, så min är mycket godare)

Kycklingssoppa
2 pers

Detta behöver du till soppan:
2 kyckling filéer
1 pkt passerade tomater
1 gul lök
ca: 2-3 vitlöksklyftor
ca eller lite mer än ½ dl olivolja
några droppar grön tabasco
1 buljongtärning eller Höng kalvfond
svartpeppar
oregano

(Ibland har jag nudlar i så att det blir lite mer matigt.)

Detta behöver du till servering:
Baguette
Creme fraiche

Såhär gör du:
1. Hacka löken, skala vitlöken och tärna kycklingen.
2. Häll olivolja i en kastrull och lägg i löken. Rör om hela tiden så att löken inte bränner fast. Den ska liksom bara "svettas" och bli mjuk. När du anser att löken är nästan okej så pressar du i vitlöken, rör om lite till.
3. Häll i de passerade tomaterna, samt ca 250 gram vatten (det vill säga fyll upp halva förpackningen med passerade tomater och häll i kastrullen)
4. Rör om och smula ner buljong (börja med halva så att det inte blir för salt) eller fonden. Droppa i tabasco (börja med typ 5-6 droppar), krydda med oregano och svartpeppar. Låt det koka upp och smaka av.
5. När det bubblat lite i kastrullen så kan du lägga i kycklingen. Lättast här är att lägga kycklingen på en stor sked och liksom "lägga" ner kycklingen. Av erfarenhet så vet jag att soppan är rätt varm och det kan skvätta lite och kläderna blir rödprickiga.
6. Låt soppan puttra upp igen, provsmaka inte än, eller just nu, det är ju trots allt rå kyckling i soppan. Låt soppan puttra i typ 7 min. Ta upp en kycklingbit o kolla om den e klar. Är den inte det så lägg tillbaka den o låt det puttra lite till.
7. När soppan är klar smaka av igen och se om det behövs tillsättas nått (buljong, peppar, tabasco eller oregano)
(8. Om du vill ha nudlar i så krossa dom i paketet och lägg i dom här.)
9. Servera med baguette och creme fraiche.

Hoppas det smakar!

snorkråka

Jag är fortfarande jätteförkyld. Har försökt hålla mig borta från nässpray, vilket resulterade i en relativt sömnlös natt, nu natten som var. Dessutom slogs Chilli med typ hundra elefanter i sömnen, vilket inte direkt underlättade. Va bara tvungen att köpa nässpray idag, och jag kände mig nästan som en alkis som inte fått en öl på länge när jag praktiskt taget slet upp förpackningen och drog i mig några härliga droppar nässpray.

Är det inte lite kul att Per Gessles nya album heter Party Crasher - känns ju lite ironiskt eftersom en fest med hans låtar garanterat skulle bli just en party crasher, men det va kanske det han menade med titeln?

Antar att alla kommer följa VM nu från den 6e och framåt ;)

Nu ska jag o J ut till pappsens hus.
Det står pytt-i-panna och ägg på menyn för ikväll. J har förövrigt börjat klaga på att han går ner i vikt nu när han inte får lagad mat alla dagar i veckan (när jag är i pappas hus får han ju stå för maten själv). Har dock påpekat att jag inte på nått vis har ensamrätt över spisen när jag inte är hemma. När jag är hemma däremot uppskattar jag om jag slipper äta hans mat. Matlagningskurs i julklapp tro?

BTW - det är väll Phil Collins som gjorde You cant hurry love från början?

Ha det kalas och God bless the nässpray!

allvarligt - jag sa ju nej till att bli sjuk

Har nog nyst ca 20 ggr sen det senaste inlägget. La min i sängen o skulle läsa, resulterade bara i att jag mest fokuserade på att hosta, snörvla eller nysa. Efter ca 50 min o mitt andra "nära-att-sömna"-senarie gav jag upp. Somnar jag så somnar jag garanterat inte ikväll. La böckerna åt sidan, vad är vitsen när man ändå är helt tjock i huvudet för att kunna fatta även de enklaste sakerna? Tror jag har feber... men febertermometerna får vänta. Står fast vid att om jag ser att jag har feber så blir jag ännu sjukare.

La mig i soffan, tände lite ljus, laddade upp med clementiner och juice och såg för andra gången - Sex and the city The Movie. Båda gångerna jag sett denna (förövrogt helt underbara film) så grät jag vid precis samma scener. Eller första gången grät jag tre ggr, men denna gången grät jag en: När Samantha lämnar Smith. Allvarligt, det är så sorgligt!

Nu blir det nog så att jag får ta o läsa lite - I'll give it a shot.

Ha det kalas o be små böner till bacillguden att han ska lämna mig ifred!!!

det händer ju inte

Vaknade i morse av en riktigt rejäl j*vla förkyldning. Har ont i halsen, är hutlöst trött, snorar och är allmänt gnällig. Toppen! Likt många andra så har jag inte tid att bli sjuk nu. Har inte vågat kolla om jag har feber, känns som att det kvittar. Får jag reda på att jag har feber så blir jag garanterat ännu sjukare.
Skulle vart nere i skolan idag o läst, men det går inte. Behöver vara på hemmaplan o vila. Får lösa det på annat sätt!

Har fått Phil Collins på hjärnan. Började med att jag fick You can't hurry love på hjärnan häromdagen o nu har det gått över till x-antal hörda o sedda youtube-klipp.

Nej, får ta tag i läsandet nu igen!
Ha det kalas!
/snörvel

RSS 2.0