ego-inlägg och Anna-Göran

Ja just ikväll / inatt känner jag mig lite ego. (mest för att jag sitter hemma själv en fredagkväll och mina näsa rinner och snörvlar som bara den, så det är lite synd om mig och ingen är här och tycker synd om mig!!) Mitt bland mina ego-tankar fick jag en liten härmapeide härifrån, så jag gjorde ett eget kollage på bara mig. Titta o njut!
316895-52

Hittade en sida innan när jag ego-googlade på saker jag "behöver", hittade fina skålar från eva solo. Tyckte dom va himmla snygga o smarta. Är väldigt mycket inne på kombinationen brunt och turkos, så jag skulle hemskt gärna vilja ha (ett hus) en fondvägg i sovrummet och typ en lite latte-aktig färg resten, hade blivit skitsnyggt till mina (läs våra) mörka trämöbler i sovrumet. (som vi fyndat på loppis o second hand - me like loppis!) Finns ju så många coola tapeter, men känns lite onödigt att lägga ner massa i en hyresrätt som man inte planerar att bo i mer än tills studierna är klara (iofs 2-3 år kvar ungefär).

Hitta just en skit-rolig sida, man kan tydligen släktforska, men framför allt kolla hur många som heter tex. Bengtsson. Även fast jag är ett orginal (!) så är mitt efternamn det 15e vanligaste i Sverige... kul. Hette Svensson innan det kom på 9e plats. Om jag lyckas gifta mig en dag kommer jag hamna på plats 1619 bland populäraste efternamnen. Lite kul att det finns
32 stycken som heter Göran i efternamn. Kul att heta Anna Göran tex.
13 stycken som heter Martina i efternamn med... kanske ska byta efternamn och heta Martina Martina.
101 stycken som heter Björne i efternamn
och om man söker vidare på typ ovanliga kändisnamn så kan man konstatera följande:
43 stycken Bengtzing
7 stycken Perrelli
19 stycken Rongedal
(okej nu blev det lite mycket melodifestivalen-namn, kan ju avansera lite)
24 stycken Zelmerlöw
21 stycken Jihde
30 stycken Schulman
346 stycken Wendin

Nu är det nog läggdags för mig, kommer ju säkert vakna typ 5 ggr inatt o hösta o snora så jag bör väll lägga mig.
Ha det kalas!

After School

Ja igår hade vi klassträff på Beer´n Bar. Himmla roligt fram tills efter maten, då hamnade många i ett slags "efter-maten-koma". Tog lite bilder med min telefon (därav den kassa kvaliten på bilderna)
   
Lite käk och dricka och ljus...

  
Fina flickor...                      och för god öl...
  
Rosa skor, sms på fyllan och en glad M.

Det finns bättre och roligare kort på en annan blogg, nämligen den här.

Det var även ett musikquiz lite senare, men det va så himmla svårt så ingen av oss vann nånting.

Imån blir det tjejkväll, med mycket fint besök!

Ha det kalas!

Hur ska det här gå till?

Vaknade och gick upp för en liten stund sen (runt halv tio), sitter här o väntar på att frukosten ska bli klar. Segade lite innan jag orkade fixa o ordna. Somnade klockan halv 4 inatt, för att det va så sjukt kallt i vår lägenhet och jag har legat och hostat och snurvlat hela natten. Underbart, känner mig inte alls utvilad - snarare typ överkörd av ett tåg. Va dessutom och träna box´n kick igår, det va jättekul. Men idag har jag träningsvärk - i ryggen? Konstigt...

Ska ner till skolan sen och se en föreläsning - sen e det klassfest vid fem tiden. Känner mig sådär sugen på en öl just nu kan jag ju berätta. Blir en lugn afton för mig i vilket fall för jag ska jobba imorgon.

Så nu känner jag bara att allting suger för jag e trött och snorig och ska iväg på massa roliga grejer - men hur ska det gå till? Jaja, vi får väll se...

Ha det kalas (host)!

Uppdatering kl. 13.36
Ja den här dagen påminner lite om fredagen den 13e.
Gjorde morgonkaffe i vår nyinskaffade presskaffe-kanna. Har gjort det några gånger och det har aldrig vart några problem - hur svårt kan det va tänker ni säkert. Men idag så bara sprutade det kaffe när jag tryckte ner den där grejen och det va liksom inte så att det bara rann över utan jag fick det över mig (eller J:s morgonrock), golvet och större delar av bänken. Blev ju lite paff så jag slant och hela j-vla kannan ramla omkull. Blev några få droppar kaffe kvar.

Efter frukosten skulle jag dusha. Gick ju bra fram tills jag står med balsam i håret och massa tvål-skum över hela mig. DÅ!! Tar varmvattnet slut. Lite senare, huttrandes, går jag ur dushen och funderar på om man möjligen KAN frysa mer? Sätter på kaffe på kaffekokaren och sätter mig i soffan och kollar på nått tråkigt ord-program. Alltså på sånna program kan dom lika görna säga till folk att dom ska ringa in och säga: Homer Simpson. Ledtrådarna är ju liksom lite väl förklarande. Jaja...! Tacka vet jag Alias!

Nej, nu ska jag vila lite - sov ju inte direkt för mycket inatt!

Ha det kalas!

Gekås personalradio del II

Hemma fån Gekås - blev tyvärr inget bra tillfälle att ropa ut min gamle mor i högtalarna. Hade ju vart kul dock...

Förutom allt tråkigt man köper när man e på Gåkås (sköljmedel, shampo, tandkräm etc. you name it) så köpte jag en sport-bh, (som förövrigt va precis på gränsen till förliten när jag kom hem - alltså jag har tydligen fått enorma tuttar! I wish!) träningsbyxor, tränings shorts till J, grymmt snygga kallingar till J ;) en tavellist, två taklampor med spotlights till s- och v-rummet och en kaffetermos.

På torsdag är det klassfest, ringer o ringer ner till pubben där vi ska va men det är ingen som svarar - stööörande! Får väll springa ner imån o kolla läget. Ska tydligen va musik quiz, kul (och öl för 29 spänn).

Nä, nu vankas det kvällsmat!

Ge-kås personalradio

Efter en timmas intro på Marknadsföringskursen va jag och lill-M och tog en kaffe. Eftersom lönen kommit in på kontot idag så bar det även av till Gina Tricot. Det inhandlades lite träningstoppar - gud va snygg jag kommer va imån på box´n kick. (för det är ju det som räknas... eller nej) Hade bara en träningstopp sen innan så det va faktiskt nödvändigt.

Om en stund kommer min lilla mor och hämtar mig - nästa destination för dagen blir Gekås. Ska lätt ropa upp morsan hos kundtjänst - alltid lika kul!

På återseende.
Ha det kalas!

lustiga folk på tåget

Hemma igen!

Känner bara att jag måste fort som attan dela med mig av min 40 min långa tågresa mellan Göteborg och Varberg. Den är faktiskt värd att minnas, finns så många roliga människor! Inte helt oväntat så var tåget helt fullsatt en söndag efter en långhelg - vilket naturligtvis skapar en viss irritation hon många.

Satt i den där vagnen med små stolar som man får fälla ner. Mittemot mig satt ett till synes fisförnämt par, frugan klagar över att det är obekvämt och trångt medans maken helst vill att ho när tyst så han kan vila sina ögon en stund. Några stolar till höger om mig sitter en kille i 20-25års åldern, han pratar lite knagglig finlands-svenska och frågar tjejen med serveringsvagnen om hon vill titta på hans biljett. Hon förklarar för honom att konduktören snart kommer och gör detta. Efter en stund börjar han prata med den lilla söta tjejen i rosa skjorta bredvid honom. Han inleder samtalet:
- "Du och jag är jättelika ju!"
Tjejen tittar förvånat upp från sin Cosmopolitan.
-"Va? Jaha."
- "Ja vi är blonda båda två och när jag ser på dig är det nästan som att jag ser mig själv, som i en spegelbild."
(bör tilläggas att killen har två tofsar uppsatta i sitt relativt kortklippta hår har gummistövlar och urtvättade mjukisbyxor)
Tjejen svarar: -"Ok?!"
-" Du vet tjejer är ju vanligtvis kortare än killar, kanske en 7-8 centimeter, jag är 1.80 ungefär och du är väll ungefär 1.73, där har du en annan likhet."
Tjejen: -" Men jag är bara 1,58"
-" Vaa, är du bara 1,58? Een och feemtioåtta....? Du ser ju mycket längre ut!
Tjejen svarar inte och det är tyst en stund... Men killen vägrar ge sig, han har uppenbarligen gått en kurs i hur man raggar på tjejer.
-" Jag brukar falla för blonda, korta tjejer... ja såna som är rätt så lika mig själv, vad brukar du falla för hos en kille?"
Tjejen: -"Jag faller inte för nånting och nu vill jag läsa min tidning!"

Killen inser att han blivit nobbad, och med ca 25-30 övriga resenärer som publik som nu försöker dämpa sina fnitter. Han tar istället upp sin mobil och börjar spela ett spel, självklart med högt ljud på. När det går bra i spelet utropar han: -"Ja det va bra, det va bra........... det va bra!" och när det går lite mindre bra: -"Neesh!"

I Kungsbacka kommer en solbränd blond minikopia av Ebba v S ombord och är mycket irriterad över att konduktören visslat på henne att så snabbt som möjligt stiga på tåget. Hon säger till konduktören: -"Alltså, nu står min stora väska däär boorta (pekar) och jag har min plats däär boorta (pekar), hur ska jag få den dit bort nu det är ju så fruuuktanväärt mycket folk överallt å jag fick liksom inte ens möjligheten att gå ytterväägen. Kan du hjälpa mig så att jag kan ha den vid min plats för nu står den där borta och jag vill ju ha den där jag sitter."
Konduktören förklarar med hög och tydlig stämma att tåget va tvunget att gå annars blir det försenat (!) och att han inte har någon möjlighet att hjälpa henne med väskan utan att hon säkerligen kan lösa det lika bra som han hade kunnat. -"Men gud vilket service det va här då!" säger hon och går irriterat iväg och sätter sig för att efter en stund gå iväg igen. När jag hoppar av i Varberg ser jag henne på perrongen flåsandes och dragandes på en gigantiskt stor ljusrosa väska. Mycket rolig syn ;)

Innan jag hoppade av tåget försökte den fisförnäma frugan att väcka sin sovande make, han hade nog hamnat någonstans bortom molnen och troligen ätit både ärtsoppa och lök till middag för precis när han vakna ur sin mycket roliga sovställning släppte han en hög och ljudlig fis och den fisförnäma frugan skämdes så hon blev alldeles röd i ansiktet.

Livad tågtripp!
Ha det kalas!

hemfärds-dag

J sover, hans dygnsrytm är den mest ojämna i denna värld. Men det är påskhelg - då får man.

Imån är det kursstart - Marknadsföring II. Det första kursen va väll helt okej, men såhär i efterhand fattar man vilken låg standard det va på den - antar att det kommer bli en hel del kommentarer under kursens gång. Har en kursstart nästa vecka med - Juridik i butik. Har hört via 2:orna att det är en rätt rolig kurs och att läraren är jättebra, så det ska bli kul.

Nu vakna han som sov!

Idag är det hemfärd för min del - Js mellansyster ska också hemåt så jag får skjuts till Stenungsund. Har vart toppen att få ta igen sig några dagar,

Box´n Kick på onsdag - lillasyster säger att det är jättekul så det tål ju att prövas. 
Ska på bodypump på tisdag med. Jag är inte som alla andra på bodypumpen, utan för att undvika att jag inte kan röra mig på 5 dagar så har jag inte alls lika tunga vikter som alla super-vältränade-stålmannen-människor på gymet har. Jaja, spelar roll!

Klassfest på torsdag.
Vi ska käka och dricka lite öl sen är det musikquiz. Lär inte blir riktigt så kanadas som jag va sist för jobbet kallar på fredag klockan 13.00. Men någon måste ju föregå med gott exempel och va den städade i truppen, synd bara att det måste vara jag!

Ja det blev väll inget superroligt inlägg idag - mest en uppdatering av vad jag ska göra i veckan.

Minstingen i familjen E fyller 12 idag, stort grattis!

Ha det kalas!

slapp påskdag

Det va inte för att plocka vuxenpoäng som jag gick och la mig klockan 12 igår - fick en sån oerhördt jobbig huvudvärk och lite lätt illamående. Tråkigt för det va singstar och rosévin det bjöds på uppe i vardagsrumet. Men efter en flaska vatten mådde jag bättre och somna som en prinsessa. Vaknade 12 timmar senare...

Pojkarna ville ha revach igår i Alias - men vi slog dem igen (inte helt otippat) och med råge dessutom!

Nu när jag är på Åstol så blir det inte mycket träning mer än skratt-musklerna. Höll näst intill på att göra i brallan igår när vi pratade som Tony Irving, domaren i Let´s Dance.

Frölunda åkte ut igår, tråkigt. Eller: Kaaa-taaa-stroooouf!
Fast egentligen va det väll inte så otippat. Hemmaplan för Färjestad och en massa missar från Frölundas sida.
Slutade titta efter liten in i 3e perioden.

Nej, nu ska jag vila frukost!
Hemresa imån eftermiddag!

Ha det kalas!

... & Odjuret

Efter gårdagens släktkalas och Så ska det låta, var det dags att göra upp i Alias. Många vinnar-själar fanns på plats och det va blod, svett och tårar, vinna eller försvinna - vilka lyckliga två skulle få äran att få mobba de andra resten av helgen?!
Det svarta laget: J och svärfar
Det röda laget: Jag och Marie
Det blåa laget: Svärmor och yngsta systern
(mellersta systern gick och la sig, snörvlande, eller kanske hon gjorde ett ihopkok av "Husets-försvarssalva" på övervåningen?)
Det började jämt för att sedan övergå i en klar ledning åt det svarta laget. Då gav de blåa upp, men vi i det det röda laget kämpade på in i det sista och mardrömmssenariot uppstod strax innan mål-linjen. Ett kort kvar - marie ska förklara ett ord för alla och den som tar ordet vinner. Mitt hjärta dunkade lika hårt som det gör under en Innebandymatch.
Maries förklaring: "Detta vill du att J ska tycka att du är"
Har aldrig fått så många lovord från J under loppet av 2 minuter. Men ingen kommer på vad ordet är så Marie fortsätter: " hm hm & Odjuret"
Jag: "SKÖNHET!!!"
Segerna var vår och pojkarna försökte för glatta livet överklaga. Men, det va som jag sa från början: det var vinnarlaget mot förlorarlaget!

Berättade även under spelets gång om mina två mardrömmar som har förföljt mig, Innan vi åkte till Sthlm för några helger sen vaknade jag med ett ryck för att jag drömt att jag blivit en AIK supporter och en vecka senare drömde jag att två AIK:are slogs med J. Svärfar (stödjande som han är) satte sig in i sutuationen och förklarade att om han drömt att han blivit en Brynäsare hade han nog snarare kastat sig ut från tredje våning - det skulle inte finnas någonting mer värt att leva för, ingen återvändo! Men han sitter här i soffan idag - så tack o lov hade han ingen mardrömsnatt!

Ikväll avgörs det: Frölunda - Färjestad. Ska man få se en vinst i år? Ja det är faktiskt sorgligt - har inte haft möjlighet (vi har inte Canal +) att se mer än 3 matcher i år och två har slutat i förlust mot Färjestad och en slutade 1-1 mot Djurgården. Hade ju vart ett utmärkt tillfälle att bryta trenden ikväll.

Har folk inget bättre för sig? Eller för den delen något roligare att lägga sina pengar på? När jag sitter och tuggar i mig mina frukostflingor så lägger jag hellre min energi på att hålla ögonen öppna och på att just gapa-tugga-svälja.

Nu ska det snart letas påskägg, kokas ägg och sen blir det en öl på rökeriet.  Det är strålande sol men -4 grader men vad gör det när man är på Sveriges finaste ö!

Ha det kalas!

image41
Härlig kombination ;)


Så tycker jag

Mycket snack om gårdagens skandal i Frölundaborg. För er som är intresserade så tycker jag såhär:

- Helt rätt att inte dömma mål.
Eftersom slutsignalen gick så slutar både Frölundaspelare (däribland målvakten) och vissa Färjestadspelare att spela. Det kan man se här. Frölundas målvakt är helt fokuserad enda tills slutsignalen går, då reser han sig upp - och då blir det mål. Hade de 3 extra sekundrarna fått gå hade han med all säkerhet inte ställt sig upp och då hade det kanske inte blivit mål. Förstår att Färjestads-spelarna är arga dock.

- Borde tagit om det från 5 sek istället för 3.
Men vad hade det hjälpt? Hur ofta avgörs en match med 5 sekunder kvar? Men - med tanke på situationen så skulle defenitivt klockan dras tillbaka och de skulle fått 5 sekunder.

- Kan inte konståkningen och hästhoppningen vara i Frölundaborg?
Hela Västkusten hade säkerligen vallfärdat till Skandinavium om det vart en större arena, dessutom är väll tidtagaruret förhoppningsvis modernare där.

Blir säkerligen massa tjafs om detta ett tag framöver.
Men på lördag avgörs det. Blir säkerligen massa heta känslor.
Ha det kalas!

Nattpromenad och ryggont

I natt kom det massa snö (kommer fortfarande snö, men det smälter typ bort). Nått med hög mys-faktor är att gå ut mitt i natten när det är snö och ingen är vaken. Har dessväre bara blivit två sånna nattpromenader  denna vintern. Tror det är tystnaden och att allting lyser upp som gör att det är så mysigt. Ja, konstiga intressen man har...

   
Nattpromenad med den bästa!


Vaknade i morse och började göra mig redo för att ta tåget upp till Göteborg, väkte Jonas lite senare (eftersom han blir oerhört grinig om han inte får ligga och dra sig). När han reser sig upp märker han bara att ryggen har blivit tio gånger värre och han kan knappt röra sig. Han har nu proppat i sig lite värktabletter och om en stund ska jag få han att sträcka ut musklerna lite. (Pappa-sjuksyster-förslag)

Har inte delat ut någon ros här på min blogg innan - men är det någon som är värdig den så är det J:s lillasyster som kommer enda till Varberg och hämtar oss. Stoort tack!

Ha det kalas!


9-2 & 5-4

Jag borde ju egentligen inte titta på diverse sporter - jag blir nämligen alldeles för engagerad och dessvärre är jag en av dom som kallar domarna för de mest fula smeknamnen. Har dessutom en dålig vana att skrika N E E J när ingen annan skriker, exempelvis vid felpassningar osv. Mitt hjärta pumpar för glatta livet och mina händer skakar som på en nykter alkoholist. Har dessutom redan berättat för J att OM det skulle vara så att Warberg möter Pixbo i finalen och Pixbo (mot förmodan) skulle vinna så sover jag inte hemma den natten utan kommer då åka ut till mitt barndomshem. Men det finns ju värre exempel. I skrivande stund så har Warberg precis gått vidare till semifinal och matchen mellan Frölunda - Färjestad pågår fortfarande pga en Frölundasupporter som kastat ut en flaska på isen. Jävligt moget.
Nu verkar det vara klart iaf så det lär bli Tvn med familjen E på Påskafton - underbart!

Imån förmiddag drar vi till ön.
Underbart :)

Ha det kalas!

Desperat hemmafru

Vaknade alldeles för sent idag, en halvtimma innan slutseminariet skulle börja. Det är så jag i ett nötskal - såfort jag vet att jag kommer vara ledig så slappar jag till lite innan jag är ledig. Och om jag ska träffa några i skolan o plugga (alltså ingen föreläsning eller så utan bara egen-tids-plugg) kan jag dyka upp en kvart försent, och det slår verkligen aldrig fel. Kan säkert verka arrogant osv, men det är verkligen inte med mening - måste jobba på det där tror jag. Kommer ju aldrig försent till jobbet tex. - men det har väll sin lilla förklaring med. Jobbet kommer man inte sent till - helst inte efter den klara men bestämda tillsägningen jag fick för lite drygt ett år sen (som jag såhär i efterhand villigt kan erkänna att jag uppskattade). Ibland kan man behöva en spark i arslet för att mogna lite. Men det va inte det jag tänkte skriva om idag, se det mer som en lång parantes!

Efter seminariet idag andades jag in massa frisk vårluft (blundade för att slippa se snön) och sen log jag för då viste jag - nu är jag ledig i 5 dagar! Fatta lyxen, glammet, värsta kicken! Så jag studsade hem nästan likt sådär som små barn gör när dom liksom hoppsa-går. Sparkade iväg sambon till skolan, satte stereon på hög volym och........... började plocka iordning och städa. Jag är nog sjuk i huvet, men det jag har velat göra sen typ 2 veckor tillbaka är att plocka iordning och fixa och dona. Jag tycker det är avslappnande, helst om man är ensam hemma och kan sjunga högt förs sig själv (och folk som går förbi utanför hör ut och tittar konstigt in genom fönstret, jag bjuder på det!) Fortsättning följer imån...

Har inte enbart agerat desperat hemmafru idag utan det hans även med en fika med Skorpan från Kentstad - mycket trevligt. Det är nästan som att gå på teater ibland när man träffar henne - enmannashow liksom! Helt underbar människa iaf. Om ni tycker jag är förvirrad, yr , flummig och schizofren så kan ni nog se vissa drag av detta hos Skorpan med.

Vi (eller jag) hade lite försmak på påsken idag, alltså ett påskägg fyllt med godis. Mår väldrigt illa just nu. Varför utsätter man sig själv för detta? J han är så inne i sitt dataspel att han inte hinner äta påskgodis, kanske borde börja spela "det tråkiga spelet"? Nej, skämt o sido...

Imån är det innebandy igen! Tjohoo! 3e kvartsfinalen så imån kan det vara avgjort. Kan nog med all säkerhet också säga att så blir det. Om inte hela matchen blir som period ett från matchen igår. Men det får vi inte tro... Tippar iaf 7-3 till hemmalaget.

På fredag åker vi till ön, längtar massor!
Ha det kalas!


Emosar- Hur mår ni?

När jag imorses (sen som vanligt) promenad-springer ner till skolan för att hinna till tentan så ligger det två Emosar på marken mitt på torget. Allvarligt? Jag hade väll också identitetskris när jag va 14 men jag kan aldrig minnas att man klockan kvart i nio på morgonen roade sig med att ligga raklång på Varbergs torg. Men det är väll nått jag missat - det kanske är inne. Bland Emosar!!!

Idag va det som sagt tenta - men jag gick därifrån. Kändes bättre att få plugga lite till på det så man kan få ett G man är stolt över eller ett VG man är ännu stoltare över än precis ett G som man undrar: "jaha-hur-gick-det-här-till?" över. Vill ju ha med mig det i framtiden. Så är det!

Var som sagt och fikade med en gammal kompis idag - närmare bestämt min skåpskompis från 7-9:an och min baldejt i 3:an - Erik! Värdigt trevligt: mycket att prata om, skvaller mm. Det enda negativa va väll min soppa som smakade fruktansvärt. Eller i mina mått mätt - jag skulle garanterat kunna göra en godare krabbsoppa! Det finns andra ingredienser än 10 buljongtärningar och matlagningsgrädde.

Lillasyster kom sedan på besök och som alltid när hon hänger hemma hos mig och J så ska man färga håret på henne och så äter hon upp ens mat ;) Men vad har man inte syskon till? Just det, vi va på Step också - vi va garanterat sämst i hela gruppen. Nästa vecka blir det Box´n Kick, ska tydligen vara roligt! Funderar (observera funderar) på att gå på ett bodypump-pass imån, kommer ju inte träna på 5 dagar sen. Och passet idag hängde jag nog med på hälften ungefär.

2-0 i matcher till Warberg efter dagens 5-10 vinst, najs! Såg inte matchen - kollade på hockeyn mellan Färjestad - Frölunda istället som slutade 3-2. Min syster säger att man skyller på domaren om man inte kan reglerna - men allvarligt! Va det inte en Färjestad-supporter som dömde matchen, så säg vad annars det var?! Men men... striden är inte slut än!

Imorgon klockan 12 har jag påsklov!
Sen blir det fika under eftermiddagen - Skorpan lämnar Kentstad över påsken och återvänder till Varberg. Kan man få finare besök? Nej!

Ha det kalas!


längtar till sommaren

Som sagt - våren visade sig igår men idag ser det ut såhär utanför mitt köksfönster (där jag sitter o pluggar)
316895-35
Om inte mindre än 2 månader ser det förhoppningsvis snarare ut såhär:
316895-36

Ha det kalas!


Uppdatering: 19.00 (Martina gör nu allt för att slippa förtsätta plugga)
Har förberett mig inför påsken! Hur länge kan man ha påskris, e ju lite tråkigt att man åker bort över alla helger så man har ju aldrig tex julgran, påskris osv. Eller inte tråkigt, i viss mån slipper man ju fixa o ordna. I julas tog vi inte fram nått julpynd alls, bortsett från lite som jag ställde fram på juldagen bara för att jag skulle ha tjejkväll.
Här är iaf mitt påskris:
image37

Jag får väll gå o plugga då...
Återigen: Ha det kalas!

Men. Det va ju vår igår!

Igår hade jag vårkänslor så det stog härliga till och idag när jag tittade ut va det praktiskt taget snöstorm. En väldigt ovälkommen överraskning. Skulle egentligen suttit nere i skolan idag och tentapluggat med mina kompadres, men min lille J har gått och sträckt ryggen så jag vågade praktiskt taget inte åka hemifrån. Hade ryggskott en sommar och då kom jag inte ur sängen, som tur va var mamma hemma. Hur som hellst, idag pluggar jag både inför tentan imån och är passuppare åt J.

Längtar jag efter påsklov? Ja! Den tyngden som ligger över en några dagar innan tentan är helt obeskrivlig, dessutom när man vet att man kommer att ha en långhelg ute på världens finast ö känns det som att man springer maraton och bara vill komma imål. Kom då ihåg att jag har världens sämsta kondition... 5 dagars ledigt, kan knappt förstå att det är sant.

Fick svar från min handledare i den individuella uppgiften idag - jag är godkänd! Hon skrev: "Ooops, här har det gått lite snabbt, men jag har noterat i mina papper att du är godkänd, så det är det som gäller!" Underbart skönt! Kan tom ta och säg att jag struntar i att det va försenat, att jag inte vetat under hela helgen - just bara för att jag fick godkänt. Hade jag fått komplettering hade jag nog fått ett ett mindre PMS utbrott, väder efter vind eller vad det heter ;)

Ska träffa en gammal vän imån efter tentan och luncha, ska bli riktigt roligt! Alltid skönt med vänner som man känt länge och där inget förändras trots att man inte pratar på några månader, man hörs när man är på samma plats helt enkelt. Hoppas även på att få träffa min lilla skorpa från Esilstuna innan jag åker till öa!

Nej, nu finns det ingen återvändo - jag kan nästan höra hur diverse ekonomiska modeller och kassaflödesanalyser bara skriker efter mig. Borde kanske ta en dush först - can´t stand myself!

Imån är det innebandy igen... ooh, va spännande!

Ha det kalas!


Schlager, omtenta och lasagne

Jag vaknade med ett leende på läpparna imorse - och det berodde inte enbart på att jag viste att jag skulle åka iväg och plugga en söndag morgon utan för att Christer Sjögren kom näst sist i gårdagens melodifestival! Tyckte att Perellis låt är bra och den kommer säkert funka i Eurvison Song Contest, men Sannas låt är så bra att jag nästan börjar gråta.
Det va allt jag tänkte skriva om melodifestivalen, bara för att jag skrev ett långt, superkul inlägg igår som försvann... blev väldigt arg och upprörd.

Idag kollade jag om min omtenta i Inköp kommit in och vet ni vad, det hade den och jag fick G, men hela 5 poängs marginal! UUUNDERBART!!! Hoppas det går lika bra på tisdag, isåfall har jag ingen omtenta som ligger och gnager på mig... för det finns inte en chans att jag kan få U på tentan i fredags, det kändes både bra och kan kanske tom vara ett VG, men jag ska inte hoppas på för mycket.

När jag ändå skriver om skola kan jag ju ta och skriva om en grej som jag skrev igår (men som sagt det försvann ju!!!). Skrev ju för några dagar sen om en individuell ekonomiuppgift som blivit försenad pågrund av att läraren inte var klar. I fredag efter tentan går jag och några till helt utmattade ner till Campus reseptionen för att hämta ut det. Fick mitt arbete först och med darriga händer och flackande blick började jag leta vart det stog om det blev komplettering eller om det va Godkänt, hittade ingenting! Sen förstog jag att dom som fått G hade fått det ifyllt på framsidan medans dom som fick komplettering hade fått Retur1 understruket med fin röd penna, på mitt va det ingenting sådant. Stog inte heller nånstans vad jag skulle komplettera, och jag hade endast likadana frågor och tankar från läraren som dom andra. Kan hon ha glömt att sätta dit ett Godkännt? Eller ska jag komplettera? Mycket irriterande med tanke på att man gått en vecka över returdagen och sen vet man ändå inte. Fick inte tag på henne i fredags heller... men imån hoppas jag på svar!

Idag står det lasagne på menyn, ska till och med vara så ambtiös att jag gör en till mig och en med riktigt kött till J. Han kommer säkert bli jätteglad, har vart lite kött-gnäll nu det senaste.

Längtar så till Påsk-helgen! Jag o min J ska till Åstol och hälsa på hans familj.
Det kommer garanterat bli både rödvinsklubben, avslappning, SingStar m.m. Har sett fram emot denna helgen sålänge, det kommer bli mitt lugn efter stormen (som jag är i nu). Men innandess ska det genomlidas två innebandy kvartsfinaler mot Balrog. Kan man sätta en vinst borta på tisdag tro? Hade ju vart gudomligt underbart! J håller stenhårt fast vid att det blir Warberg - Pixbo i finalen och att Pixbo vinner - svikare, vill han inte bli en äkta Warbergare? Han låtasdes dessutom ringa på Christer Sjögren igår. Han ligger mer på - än på + nu kan jag lova...

Såg ju gevetvis inte Frölunda - Färjestad matchen igår (melodifestivalen), men 4- 0 talar ju för sig själv och fick senare höra att det va lite lätt utklassning, underbart!

Ikväll är det först Parlamentet och Wallandes som gäller, underbara söndagskvällar!

Nu e det mat-tinan i mig som ska fram!
Ha det kalas!

Personal shopper

Japp, personal shopper kanske skulle vara nått för mig? (min personal shopper skulle lätt vara min lillasyster)
Idag har jag nämligen vart och shoppat vita vår-toppar till min farmor, (hoppas att någon av dom faller henne i smaken) har sedan innan vart och gjort diverse klädinköp åt henne och det brukar bli bra. Senast va det: "Martina, du vet väll vad ett par mysisar är?" (dvs. vanliga mysbyxor)
Min lilla sambo har sedan länge en liten brist på skjortot i sin garderob, så idag blev det även en svartgrå snygg skjorta till honom. Mycket nöjd!
Dessutom, för att stärka mina argument till att jag borde bli en personal shopper så fick jag just ett meddelande på facebook att min bror va "jättejättenöjd" med tröjan jag (och min syster) köpt åt honom. (för hans pengar) Så-det-så, behöver du någongång hjälp med ett klädinköp - just call me!

Ännu en plugg-dag är (nästan) över, sista råpluggsdagen inför tentan är imorgon. Sen är det bara att börja på ny kula och plugga inför tentan som är på tisdag. Känns helt okej med tentan på fredag... fast man känner ju sig inte alltid riktigt klar... vet att jag kommer känna att det hade vart skönt med en, bara en dags plugg till. Jaja, det ska nog gå fint.

Va lite avundsjuk igår på alla som va på Frölunda - Färjestad matchen, trots att Warberg - Balrog matchen va bra den med. 2 mål på 36 sek, sen ytterligare ett mål och en skott-statistik på 22 - 4 i första perioden. Kul! Är bara förnamnet. Har aldrig varit i Frölundaborg, men har hört ryktesvägen att stämningen är helt okej ;)
Synd bara att Michale Holmqvist överföll en Färjestads-spelare, käns lite som att det snackas lika mycket om det som det snackas om vinsten - onödigt av honom. Det är det jag kan tycka är tråkigt med hockey, slagsmålen "hör-liksom-till" och så anser inte jag att det ska vara i den graden som det är nu... Då fick jag det sagt!

Haha, idag har det publicerats en lista på schlagerstjärnornas inkomster och förmögenheter. Kunde utläsa så mycket som att Christer Sjögren leder ligan och att Amy Diamond har högre inkomst än både Nordman, Alexander Bard och det sammanlagda av de båda Rongedals-bröderna. Snacka om onödigt vetande. Står även om Björn Gustavssons inkomst och han kanske har förutsett att media kommer ta upp detta och därför komenterat två gånger att hans pappa är rik. Föresten så borde ni gå in på denna bloggen, för där står en intressant sak om Björn Gustavsson.

Den sista Schlager-lördag kommer tillbringas hemma hos Elisabeth, Christian och Isabelle och jag hoppas att jag inte kommer bli lika besviken som förra lördagen!

Nej dom vill man ju inte bli förknippan med!

Ha det kalas!

Härligt regning dag

En dag som börjar med spöregn påväg till bibblan kan ju egentligen bara sluta på ett sätt, trodde jag... Men nej, både Warberg och Frölunda vann sina första kvartsfinal-matcher idag.  (dessutom fick jag ut en hel del av dagen på bibblan med... men det är ju inte direkt intressant att skriva om.)

Tyckte det va lite dåligt med folk i Sparbankshallen idag, med tanke på slutspel och allt. Men det är kanske hockeyn som lockar hemma i soffan, Lite mer än 1700 personer va där i vartfall, förhoppningsvis blir det mer på Skärtorsdagen. Måste säga att de gånger jag sett att det blir tekning pga att domaren får bollen på sig är ytters få, eller så lägger jag inte så stor notis vid det eftersom det händer så sällan, idag tycktes det dock vara som så att domarna faktiskt ville va med o lira lite innebandy han med. Finns ett youtube-klipp med en rätt rolig domare och har funderat lite på om det är på skämt eller ej, men idag bevisade dagens domarpar att det är nog sant trots allt. I alla fall så fanns det en viss likhet, kanske är dom släkt? Det va också ganska kul när en Warbergs-spelare stog och diskuterade någonting med domaren och domaren då la armen om honom för att avsluta med att slå honom två ggr i rumpan. Kanske bara va jag o min syster som reflekterade över detta?
Bäst idag va Mikael Holmers målgest vid hans andra mål för matchen!!

Hade tippat 6-4 till matchen, men 6-5 blev resultatet... inte så illa ändå. Kanske borde köpa mig en lott en dag!
Nu e det bara den eviga väntan på nästa match mot Botkyrkalaget. Lite segt ibland med innebandy att det e sånn lång väntan mellan vissa matcher.

Både idag och igår har vi i BCP07 gått som på nålar i väntan på att responsen på en individuell uppgift ska dimpa ner på expeditionen nere på Campus. De andra lärcentrena fick dem redan tidigt förra veckan, och hon skulle vart klar i fredags. Så idag fick vi ett meddelande om att hon inte tappat bort dem, hon va bara inte klar med rättningen. Hon har alltså 15 arbetsdagar på sig, vilket blir 3 veckor och sen ska det skickas osv, så man kan ju räkna med ca 18 arbetsdagar, dvs 3,5 vecka. Det är ett sånt himmla ståhej om vi studenter lämnar in så mycket som en timma försent, eftersom "så-är-det-inte-när-du-ska-med-ett-tåg-att-det-väntar-en-timme-på-dig" och "så-går-det-inte-till-i-arbets-livet" blabla. Tydligen så gör det ju det. Trösten va att vi fick några dagar extra på oss att lämna in en eventuell komplettering, men vafasen, då e ju andra kurser redan igång och vem vet vad man har att göra då. Stress-moment säger jag bara!! Vet förvisso folk som haft det värre med högskolan o sånna grejer, men man tycker ju ändå det ska vara lika för alla det här med inlämning och tillbakalämning.

Nej, nu är det sängen som gäller. Imån är det ännu en hårdpluggardag!
Ha det kalas!


Tröttsamt

Håller med i vart enda ord som står i den här artikeln, lite det jag var inne på igår när jag skrev om att folk mest fokuserade på att få bort Carola/Johnson. Tror inte vi kommer få se allas våran Carola ställa upp i Melodifestivalen igen, nu är det nog!

Nu är det matdags här!
ha det kalas!


Sova ikapp.

Söndagarna ser alltid likadana ut. Oavsett om man vart ute eller ej så ställer man vanligtvis inte klockan, för man vill vakna av sig själv. Problemet är bara att om man gått upp runt halv 7 från mån-lördag och sover till runt två på söndagen för att sen somna på soffan (jag vet det låter helt otroligt) framför Helsingborg - Balrog matchen som säkert va en jättebra match om man kunde "se" den. När dom äntigen visar lite innabandy på en kanal man kan se (vanligtvis visas det på TV4 Sport, idag va det på Tv4+) så va det bildstörningar. Och det slog aldrig fel... varje gång det hände nått kul så va det extra dålig bild. Mycket irriterande och sövande, så jag somna fram till halv 8 på kvällen. Jo, problemet är att det är sjukt svårt att somna på söndagskvällen... därför sitter jag här denna sena timme och lider för att imån kl 8 - 10 har jag redovisning. Bra planering Martina.

Warberg valde alltså Balrog - första matchen är på tisdag. Spännande! Vi lär väll tippa i skolan antingen imån eller på tisdag.

Igår va min far, min syster och hennes kille Jonas här och käka och kollade på melodifestivalen. Det blev en rafflande omgång Alias och en lika tung förlust som Carolas skräll i melodifestivalen för laget Martina-Johanna. För er som inte spelat spelet så ska man förklara ord för sin medspelare och på såsätt plocka poäng. Många härliga citat blev det igår, inte helt oväntat så stog jag o Johanna för dom bästa ;)
"Det som sitter mellan näsan" - Johanna (rätt svar: storögd)
"Om man inte sitter på innebandy-macthen så...." - Johanna (rätt svar: står)
"Huvudstaden i Athen" - Jag (rätt svar: Rom)

   

Det är ju helt klart ett + om man känner varandra. Mins speciellt en gång när Johanna o jag även då var i samma lag. Johanna säger: "Mammas favoritgrönsak!" Jag: "BLOMKÅÅÅL!" Ni som känner mig vet ju hur tävlingsinrikatad jag kan bli...

Den lilla paparazzifotografen Johanna förevigade även mig när beskedet om att Carola/Johnsson inte gick vidare. Det såg ut såhär:
Pappa sa till mig: "Men Martina, du får tänka att det bara är en lek!"
Ja okej, svarade jag. Tänkte du så när du stog i Globen i april förra året och det stog 3-3 mellan Warberg och Täby? Nä, tänkte väll inte det...
Fast jag reagerade ju milt igår jämnfört med hur jag hade reagerat hemma i soffan hos Elisabeth om Täby vunnit. Ush, hemska tanke.

Nu ska jag sova!
Ha det kalas!

Den stora skandalen.

Från kl 20.46 när beskedet kom och några minuter fram fick jag 6 sms och det ringde både på hemtelefonen och mobiltelefonen. Anledningen va givetvis den stora skandalen i Melodifestivalens andra chansen.  Jag blev nog faktiskt mindre överaskad än jag trott, hade det lite på känn... Har upplevt att media och människor i övrigt vart mer inställda på att få bort Carola o Andreas, inte för att möjligen Nordman va bättre, utan för de personlogen inte ville ha med Carola o Andreas. Men vad vet jag... Nordman gick ju till final, måste väll betyda nått antar jag. Men det lär ju aldrig komma en dag då jag tycker att Nordman är bra.
Tyckte att Olas låt va bättre är Sibels...
Klockan 20.15 býtte vi kanal för att se Sanna springa. Men upptäckte då att hon inte fanns med, På text-tv stog det att hon var skadad. Hoppas det inte håller i sig!

Idag spelas den 22a och sista omgången i SSL och ikväll lär man väll få veta vem Warberg väljer till slutspelet.
Nu ska jag ser Helsingborg - Balrog matchen på TV4+. Lär bli spännande!


Glad pojke!

Jonas tindrar med ögonen som ett barn på julafton och sitter just nu och terroriserar folk för fullt via MSN och sms.
Anledningen? Den här! 

Skadeglädje

Jonas fick ett så roligt samtal från London idag, där hans föräldrar är för närvarande. Det handlade om Hockeyn som är ikväll och givetvis är de Frölunda-fans. Men, Jonas behövde bara höra av sig om Brynäs förlorade, och inte om Frölunda vann sin match mot Färjestad. Förlorar Brynäs idag går de nämligen inte till slutspel, vilket isåfall skulle förgylla kvällen mer än informationen om att Frölunda faktiskt vann. Så ja, vad säger man: Skadeglädje är den enda sanna glädjen!

För att spinna vidare på det jag skrev om Carola/Nordman osv för några dagar sen så kommer uppföljningen här. Men visst handlar det om att vinna röster alltid ;)

Nu är det kvällsmacka med tonfiskröra och räk-röra (eget recept btw) med te som gäller!

Ha det kalas!

Phuu...

Mycket som händer och sker just nu!

Det här får mig att känna mig lugn, slipper ligga och oroa mig i onödan... som det ser ut nu!
Enligt mig finns inga andra alternativ än att Ola och Carola/Johnsson går vidare, eller snarare jag vet inte vad jag kommer ta mig till om inte Carola går vidare!! (liten överdrift)

Efter Lost idag zappade jag över till 6an och CL-matchen mellan Roma och Real Madrid och som igår så blev då mål såfort jag visade min uppmärksamhet till matchen ;) Trodde först andra målet blev bortdömt, tycker det va en rätt solklar offside, men domarn kan väll inte se allt. Hur som helst... Grattis Roma!
Va det inte lite väl mycket gula och röda kort som gavs ut hej-vilt? På tal om domare - ni har väll inte missat denna? Skratta så jag grät.

Imån är det företagslednings-plugg som gäller, jag och C kommer bänka oss i en av skolans lokaler vid nio och sen inte ge oss förän vi ser dubbelt. Funderar på om vi kan behöva en liten socker kick!
På fredag blir det hursomhellst Ekonomi-plugg. När man va liten va det töntingt - men nu e det jävligt rock´n roll!

Ha det kalas!
På återseende...

Den inofficiella Martina-dagen

Idag när jag kom hem från skolan (klockan 17.15) såg jag att någon hade städat, damsugit och plockat iordning i lägenheten, samt gjort en liten fika till mig. Är det inte vardags-lyx så säg?! Med detta gjort och med maten handlad betyder det att jag inte behöver lyfta så mycket som ett finger på hela kvällen. Alltså en heeel kväll utan skola, hemma-grejer eller träning. Ska bara slappa o titta på Lost. Man skulle nästan kunna klassa det som den inofficiella Martina-dagen idag. Nu är han dessutom i full färd med att laga ihop maten, kan det bero på våren tro?

Svårt att lista ut vem som kommer kamma hem det här...

Skönt att veta att Sveriges just nu roligast komiker kommer medverka i "Sverige pussas och kramas". Den här länken är ju nått i särklass för 19 åriga flickor som fnissar vid bara åtanken av honom naken.

Igår satt jag och plugga till sent, men tog en pause för att se de sista femton minuterna av Arsenal - Milan, lagom till de båda målen. Kul!

Nu väntar TVn på mig!
Ha det kalas!

Utmaning: Gourmetmat för en fattig student

Nu startar jag en utmaning, eftersom jag är matintresserad, fattig student, men ändå vill äta god mat! Min fantasi på matfronten har vart = 0 den senaste tiden, vilket resulterat i samma mat, vecka ut och vecka in. När man får hem "svepet" på posten på måndagar vet man vad man kommer äta resten av veckan ungefär. Så nu utmanar jag er: publicera ett billigt och gott matrecept på er blogg snarast! Här kommer mitt bidrag:

image26

Fisk gryta med chilli och lime
2 personer

3 - 400 g Fisk (pangasius = studentfisk, torsk eller vad plånboken erbjuder)
1 pkt matlagningsgrädde 2,5 dl
1 grön chilli (en halv urtjänad om man är vek, en hel urtjänas om man är medel osv.)
1 lime
Hummerfond eller fiskbuljongs tärning
1 msk Heinz Chilli-saus (inte nödvändigt om man inte har det hemma)
1 stor tomat eller en ask coctailtomater
Olivolja, alternativt smör eller annan olja
Lök efter behag: purjolök, gul lök, charlottenlök eller rödlök, vad man tycker om eller har hemma.
Förslag på kryddor: Dill, Persilade
Salt o peppar

Tina fisken om den är fryst och dela den i lagom stora bitar (en pangasius filé i ca 4 bitar)
Häll olivolja i en gryta eller panna och täck botten med fisk-bitarna.
Dela coctailtomaterna på mitten eller tärna den hela tomaten, gör det samma med chillin och löken.
Fördela det jämnt över fisken och sätt på plattan.
Medans grytan blir varm och börjar fräsa lite smått så tar du matlagningsgrädden och häller den i en skål, blandar i ca 1 msk hummerfond eller alternativt smular i fiskbjuljong, blanda i en msk Chilli-saus, blanda i alternativt torkad dill eller persilade. Låt stå tills vidare.
Ta limen och rulla den hårt fram och tillbaka på bänken som en liten bulle och dela den därefter på mitten. Krama ur saften jämt i grytan, häll sedan över såsen och sätt på ett lock. Det ska inte stormkoka, utan liksom bara puttra, den puttrar för mycket om det skummar, så ska det inte va.
Det tar ca 10-12 minuter för grytan att bli klar, ta upp en fiskbit o kolla. Det beror lite på tjockleken. Smaka av med salt o peppar.

Servera med ris, klyftpotatis, pasta eller vad som faller dig i smaken.
Garanterat gott och billigt!

Antar du utmaningen? ;)
Gör en kommentar om du antar utmaningen samt när du publicerat ditt recept.

Han alla pratar om...

Hela Sveriges kvinnliga befolkning går nu omkring och är mer eller mindre kära i Björn Gustafsson. Är det våren tro? Har kommit på mig själv att gå och nynna på "Carina Berg-låten" mer än vad jag nynnar på exempelvis Carola-Johnssons "One love". Som Charlotte Perelli sa när hon chattade på aftonbladet igår: "Björn har redan vunnit", så varför har SVT då fattat det oerhört korkade beslutet att inte låta Björn vara med i andra chansen? Tror inte ett dugg på att det inte skulle finnas tid för ett uppträdande, snarare är det väll någon som tycker att Björn fått mer uppmärksamhet än själva Melodifestivalen i sig (som kanske har vart bland de sämsta på  många år - trodde aldrig jag skulle behöva skriva att Melodifestivalen tappat stinget). Tydligen så ska ju Luuk vara en slags underhållning i sig... får se hur bra det går. Han funkade förra året, men när väl publiken fått smaka på lille Björn så är det nog svårt att vänja av dom. När kommer ett Björn-rehab? Tack gode gud att han kommer tillbaka till den stora finalen!

Aftonbladet hade för övrigt en annan artikel om Björn där det står att hans framgång har gått lite för snabbt, vet inte riktigt om jag håller med om. Viste vem Björn va innan han satte sin fot i Parlamentet. Såg honom första gången på ett Youtube-klipp från Sthlm-live, men jag vill väll ändå poängtera att det var under Parlamentet som hans riktiga genombrott kom och då borde man väll tycka att det inte gått för snabbt om det tagit lite över ett halvår för honom? Han har nog hunnit vänja sig.

Lilla Nordman, allvarligt vad tjänar din psykning gentemot Carola till? Alla vet redan om vad Carola har sagt och dessutom har hon bett om ursäkt för sitt uttalande, men det är ju inte lika smaskigt för media att ta upp, sitt uttalande gentemot homosexuella lär hon ju i vilket fall få leva med resten av sitt liv, och alla är väl medvetna om det. Blir bara bisarrt när man går till media och snyftar om det så fort man råkar hamna mot dem i Andra chansen. Tror Nordman han ska vinna röster på det? 
Tycker det är ganska kul att Normans maneger Michael Brinkenstierna uttalar sig såhär:

- Hon lyssnar aldrig på någon annan än sig själv. Och så har hon ju heller inte lyckats utomlands.
Undrar just hur många utomlands som har hört talas om Nordman? Dessutom är det väll inte så överidvet många svenska musiker som lyckas utomlands, förutom i Norge, Danmark o möjligen Japan. Vissa undantag finns ju alltid såsom Robyn, Roxette etc. Dessutom är även den repliken urtjatad, vet inte hur många gånger jag har hört Bert Karlsson säga samma sak. Kom på något eget Nordman o c:o!

Varken jag eller mina compadres i BCP07 tippade rätt i söndagens innebandymatch, men vinst blev det så det stog härliga till. Nu är det slutspel som gäller. Vilka kommer Warberg välja? Tror på Pixbo. Men vem vet, kanske blir det Balrog, men 100 mil fram o tillbaka, undrar just hur kul det är. Men snart vet vi...

Det här är riktigt tragiskt... Finner inga ord!

Har nu haft huvudvärk i 4 dagar, är oerhört spänd i nacken. Kanske var på tiden att ha en dag hemma för sig själv? Jonas tror det är stress, men just nu känner jag mig inte speciellt stressad, befinner mig snarare i ett lugn före stormen. (Tenta om 2 veckor, med allt vad det innebär) Ska strax sätta mig o lösa några instuderingsfrågor i Företagsledning.

Oj va mycket jag hade på hjärtat idag.
Ha det kalas!


a BIG deal

Längtar!

Stockholms weekend

Som ni säkert läst här innan så var jag i Sthlm i helgen. Vi startade vår lilla roadtripp kl 9.52 i Varberg och tog tåget upp till Göteborg där Jessica stog på perongen o väntade. Det första vi gjorde innan roadtrippen skulle starta va att käka en stadig frukost på Espresso House, sen bar det iväg... Första stoppet blev i Gränna, där vi givetvis kollade in hur man gör polkagrisar.


Efter ett litet stopp på Max och Systembolaget i Linköping, bredvid Ikanohuset bar det av till Kolmården. Det såg ut så här:
 Jävligt psyko haj måste jag meddela. Han va ju inte riktigt frisk i huvet, har haft mardrömmar om honom och hans blick! Men i övrigt var där många fina djur... dessvärre träffade vi inte den där Jonas som alltid är på Kolmården på TV.

Väl framme och installerade på rummet bar det av till Dollys Saloon, jäkla massa mat va det iaf. Vi hade lätt kunnat beställa in en talrik med käk och ändå bli mätta, men det är ju som säkerligen bekant, en oskriven regel att så gör man icke.

Efter maten däckade vi på vandrarhemmet o vaknade utsövda o glada klockan 9 på morgonen. Tog tunnelbanan ner till city i spöregnet (regnade förövrigt skitmycket hela lördagen o söndagen)
Här är vi på tunnelbanan:
Väl nere så mötte vi upp Lars o Jerra på centralen och fikade (frukost) lite:
Men där skjildes våra vägar för en stund, eftersom boysen skulle på tvspelsmuseum och jag o Jessica mer kände för att kolla i affärerna. Shopping resultatet blev dock enbart tre paket med turkåsa och bruna påskfjädrar från Åhléns. Vädret förstörde mitt shopping-mood. Men vi trotsade regnet och gick o kollade på Sergels torg, som förövrigt ser minre ut i verkligheten än på bild o på TV.
 
Efter lite vila på rummet va det förfest o sen bar det av till Globen (fast det va på Hovet konserten var)


Mycket bra konsert, men en aning lång... 2,5 timma.
Somnade återigen för att vakna upp ett flertal gånger av skumma människor i rummet bredvid.
Vaknade ändå relativt utvilad o väl ute ur Sthlm va det frukost på Donkan. Det va dessvärre inte lika många äventyrliga stopp påvägen hem som på uppvägen.


Så kan det se ut när man är på weekend!

Ha det kalas!

RSS 2.0