nått som ligger och skaver

Har liksom en slags oro i kroppen - kan inte riktigt sätta fingret på vad det är?!
Är det att sommaren snart är slut, att lillasyster åker snart och vi hunnit umgås en bråkdel av det vi velat, att jag o J jobbar om varandra hela (och då menar jag verkligen heeela) tiden, eller ja, vad? Är det samvetskvalet att jag inte vart och besökt f&f på ett tag, likaså vart ute hos min far eller hos min mor? Är det att besöken på ön inte vart fler än ett denna sommaren, eller att man inte hittat på mer saker som man velat? Är det den uteblivna träningen....?

Eller bara en fin kombination.



mys på sunny standup

Vilken mysig em och kväll jag o J hade igår ♥


Påväg från resturangen.

  
Sunny stand-up på majas. Fr v: Batra, Måns Möller och Johan Glans

 


  
J sitter på en stol.

en ledig dag i mitt liv

Va skönt det var att gå upp i morse. Låg ändå i soffan o tittade på PB till kl va ett, men det va ändå inte så svårt att gå upp. En ledig dag helt för sig själv va nog vad som behövdes. Men lite skadad är jag, har lust att ringa ner till jobbet o få reda på siffrorna från igår. Men, det ska jag inte göra, jag är ju ledig idag! (Sen dels för att jag vet att T på jobbet ska ringa ikväll. Kan ju fråga henne i förbifarten!)

Har mest tagit det lugnt idag, dock tvättat lite, åt frukost i 1,5 timma. Läst i min bok, suttit på FB. Slappat helt enkelt. Börjar känna mig rastlös. Klockan är snart bara två, vad ska man göra med en ledig dag? Planen var att bara ta det lugnt och vara själv. Men ibland när jag längtar efter en sådann dag och faktiskt får uppleva den så blir jag (efter 5 h nu då) jätterastlös! Kan inte J komma hem nu, så kan vi gå en promenad, eller nått. Jag behöver, som J brukar säga: rastas!

Lagade makrill igår för första gången i mitt liv! Guuud, va gott det var! Färskpotatis till, dillsås och skirat smör. Vi rörde inte ens salladen. Man kanske skulle haft ärtor eller lättkokta morötter till? En stor sallad kändes liksom inte matchande, trots att jag är en salladsmänniska i grund o botten.

Nej, har precis tagit en dusch, får ta o fixa till mig lite.

Tvätten är nog klar med. Då har jag nått att göra i lite drygt 30 min! Lovely!

* * *

Vill ägna en rad och tanke åt min barndomsvän som förlorat sin vän!
Ta hand om dig, jag blev väldigt berörd av det du skrivit.
Tänker på dig!

gratulerar


Grattis mamma som fyller år idag!


vad är rätt vad är fel

Hemma sent inatt efter en trevlig middag. Lite efter att vi lagt oss bankar någon i husväggen och ropar efter J, sen ringer det två gånger på hans mobil. Helt plötsligt hör man: Han sover nog! Snillen spekulerar efter en blöt utekväll under W&W. Lite roligt va det allt.

Har ordnat lite med en klassfest i början av augusti. Grillning, brännboll och kubb med gamla bcp-klassen, kan det bli annat än lyckat? Ska bli roligt och jag hoppas på att många kan komma! Give us good weather, plz!

I tisdags firade jag, bror, mamma + sambo att lillasyster fyllt år. Det blev första fika och en öl i trädgården, sen vidare ner till minigolfbanan vid fästningen. Efter att lillasystrer vunnit (och bror förlorat) så gick vi till Bodégan och käkade. Avslutningsvis blev det lite drinkar på harrys! Helt klart en kväll att minnas, mycket roligt!

   
Minigolf is the shit - lillasyster hamnade på best of the day-listan.



Dagens projekt är att göra så lite som möjligt! Dock behöver vi nog besöka matbutiken... känns som 5 mil ner till Ica, snarare än en promenad på 2 minuter. Lika bra att ta tag i det. Phu...


* * *


Brukar väll vanligtvis inte ha så svårt att skilja på rätt och fel. Men ibland blir det bara fel hur man än gör.  Men egentligen undrar jag ju om jag inte gjorde rätt. Det kanske bara va så att nån annan gjorde fel?


varje kvinnas rätt

... vore faktiskt en walk in closet!

Håller just nu för femhundrafemtioelfte gången på att försöka få iordning i min garderob och det är omöjligt att hitta det man söker eftersom jag inte kan ha allt på ett o samma ställe, dvs garderob + byrå och en överfull garderob med alla skor och jackor i hallen. Jag vill att allt ska hänga på galgar så att jag snabbt och enkelt kan se. men nu hänger allt bara trångt och jobbigt.

Om det någon gång ges möjlighet till att renovera ett hus precis som man vill ha det ska prio ett vara en underbar walk i closet! Ljus och luftig och med en snygg schäslong i mitten brevid ett  bord där jag kan ha ett sånt där smyckesträd med halsband och grejer. Kanske står det även en vas med ständigt fräscha blommor på bordet med...

... nej, dags att gå tillbaka till verkligheten.

som en sjuk man

Det borde vara förbjudet att vara dålig under en helg. Känns jätteorättvist för att vara helt ärlig! När jag skulle sova igår (efter att ha sett klart PB) så började jag knna mig febrig, mycket mycket slemmig i halsen, tät i näsan och snuvig. jag har vart lite halvkass sen i torsdags men det har liksom inte vart så farligt. Igår va jag jättetrött men kunde verkligen inte somna pga feber, hosta m.m. Fick gå ut o lägga mig på soffan, inte så kul att väcka J som ska upp kl 5. Yrade en massa för jag va helt säker på att nån plingade på dörren ett par gånger. Men nu i efterhand så tror jag att jag bara slummrat till och att någon plingat på sin ringklocka på cyckeln.

Somnade vid halvfyra tror jag, det va sista gången jag va uppe och drack vatten och hostade upp massa slem inne på toa. Mysigt va?!

J väckte mig därefter kl 5 och sa att jag skulle lägga mig i sovrummet. Sagt o gjort, vet inte ens om jag fic förklarat för honom varför jag sovit i hans morgonrock på soffan. Därefter förljer bara en massa orolig sömn, vaknar och somnar om vart annat. Klockan nio är jag klarvaken. Är vaken en stund, sen somnar jag igen och sover lugnt o fint fram till kl 13. Kul att man yrat och sovit bort större delen av sin lediga dag. När inte såå!

Men ush va jag känner mig konstig i kroppen, börjar känna mig som en man som är riktigt, riktigt förkyld.

en gammal ung

Kom hem från Åstol i onsdagskväll. Blev först en sväng till Kållered, Ikea, elgiganten, siba... osv. Skulle inhandla nya glas för vi har lyckats slänga ett flertal i backen samt att de fem som är kvar är rätt gamla. Vi kommer nog och få dras med dem ett tag till dock, fanns nästan inga glas alls. Kommer det nytt till hösten eller? Hur som helst - hade kanske inte slängt glasen vi har ändå. Det är ju trots allt ärvegods från min mormor. Vanliga standard glas ni vet, men löv på. Finns att köpa lite överallt, men just mina har ju min mormor haft. Ni fattar poängen antar jag.

Känner mig rätt gammal här jag sitter, klockan åtta en lördagkväll och jag är helt slut. Har förvisso jobbat idag (5 h) men vem blir dödstrött av det? När vi kom hem i onsdag kväll började jag känna hur halsen kliade och näsan kändes tilltäppt. Är det inte så att när man slappnar av och är ledig ett par dagar, så kommer sjukdomarna ifatt en? Har ätit Panodil två gånger om dagen från i torsdagsmorgon. Har med vilje struntat i att kolla febern, bäst att inte veta och låta Panodil ordna saken.

Igår ringe min lillasyster när jag va på jobbet, hon hade svimmat två gånger och ville bara att nån skulle veta det. Min första tanke va ju akuten. (Hade jag fått välja så hade hon ringt efter en ambulans.) Efter att hon lugnat mig och jag insett att det va järnbrist så konstaterade vi att jag skulle ordna järntabletter, leverpastej, Proviva och jordgubbar och att jag och J skulle åka ut senare på kvällen. Även pizza skulle inhandlas. Sagt och gjort, efter en visit på Kvantum (glömmde köpa leverpastej) så gick jag hem, ringe pizzerian och sen satte vi oss i bilen och åkte. Väl på Pizzerian hade dom inte fått in någon beställning på en Capricciosa, en kebabpizza och en kycklingpizza. Nähe? Trodde först dom drev med mig. Berättade hur jag hittat "deras" nummer (genom eniro) och de sa att det troligen va en annan pizzeria i närheten som jag ringt. Åkte dit och förklarade läget för dom. De skakade på huvudet och tyckte jag va rätt yr. Det är ju inte direkt att Varberg har 3-4 pizzerior heller, utan snarare 10-15 st. En trött J som gått upp kl 5 va måttligt road av situationen men vi körde hem och sökte än en gång på eniro. Visade sig att om man söker på Varbergs Pizza så kommer Varberg Bästa Pizza upp som enda alternativ. Det va alltså där våra pizzor var. På andra sidan stan, helt i fel körriktning ut till landet. En halvtimma försenade till pizzerian så förklarade jag för dem vad som hänt. Ingen sympati och 3 ljumna pizzor som väl framme var till större del helt kalla. Var mitt trevliga jag, hade ju trots allt inte struntat i pizzorna, hade ju likagärna kunnat beställa nya på Varbergs Pizza. Som grädde på moset så fick varken jag eller J någon sås till pizzorna. Inte heller den där salladen som man ändå bara låter stå i kylskåpet ett par dagarn innan man slänger den. Js pizza såg dock otroligt torr ut. Stackarn!

Har föresten blivit helt besatt av Prison Break - lånade första säsongen när vi va uppe på ön. Planen var att vi skulle se serien tillsammans, men nu ligger jag 5-6 avsnitt före J.

Tog en kaffe med Söder idag som är hemma från Dubai. Mycket trevligt, alltid kul att höra hur folk bortom ens egen vardag har det. Blev ju mest förvånad över att jag intalat mig själv att Dubai är jätte-jätte stort. 1,5 miljoner är väll en del, men jag tänkte ju i stil med London och inte lite mindre än hela Stockholms kommun. Man lär sig väll nått nytt varje dag.

Host, host och snörvel. Ledig imån, blir väll att ta igen sig och fixa lite hemma. Inget ansträngande inplanerat iaf.

irriterande fluga

Vaknade klockan 4.30 inatt av att solen smög sig in i rummet där vi sover. En irriterande fluga tyckte tydligen att jag luktade ko och envisades med att sätta sig i ansiktet på mig hela tiden. Efter en timma så hade J dödat den, somnade om o vakna klockan 11. Men vad gör det - man har ju "semester".

Om en stund blir det en promenad ner till cafét. va där o käka glass häromdagen. Solero - den smaka INGENTING, sen såg jag att det va bantarglass. Idag bliur det den största glassen med högst andel grädde och socker i!

Ikväll ska vi som sagt till Rökeriet - Daniel Lemma spelar och vi har bokat bord precis utanför med utsikt över havet. Hoppas på uppehåll alltså!

fiska krabbor

Vaknade i morse och insåg att det nog inte skulle bli sol o bad idag. Jaja, det kan ju va skönt med en slappardag. Va nere vid cafét innan och åt glass med J och såg några fiska krabbor. Mysigt! Gick hem till Js föräldrar och ordnade fiskeredskap (snöre och klädnypa) och va redo att ta Js systerbarn med mig ner. Ingen respons, ingen ville följa med! Får se om dom har större engagemang till det imån!

Ikväll ska jag göra fiskgryta till större delen av Familjen E.

Btw - va va det jag skrev om häromdagen att dett skulle bli dåligt väder? Just nu ser det ju inte så lovande ut. Va dock inne på smhi o kolla innan o imån kanske det kan bli lite bad o sol här uppe. Man får hoppas! Enligt GP skulle det blir regn, regn o mera regn. Vem ska man lita på? Smhi såklart!
I vart fall blir det rökeriet en sväng imån, Daniel Lemma ska spela o vi ska hänga utanför o ta en öl eller två.

lediga dagar

Kom till Åstol igår efter en aningens varm bilfärd. Somnade dock en timma i bilen. Gött!

Dagen spenderades på Rönnäng, vid en klippa där det såklart blev sol och bad. Va där med Js barndomsvän och hans tjej. Mycket trevligt! Det va inte så kalt i vattnet heller. Har faktiskt i skrivande stund just precis vart och tagit mig ett dopp i havet.

Direkt när vi kom hem öppnade vi varsin öl och satte oss på baksidan av huset. Underbart med sommar! Sen blev det grillning och som sagt ett kvällsdopp.

Imån kommer Js storasyster, ska bli trevligt!

Nu blir det kaffe!
Va skönt det är med ledig sommar!


vg

Nu har det minsann vart fullspäckade dagar!

I onsdags var en vän här o dela en flaska vin med mig, hon är hemma från Eskilstuna och iom att jag åker till åstol idag så kommer vi inte kunna ses nått mer för denna gång. Mycket trevligt att träffas iaf!
Igår vart det jobb och sen schlagertorsdag på socitén. Missade dock Jessica Andersson men hon som hade värmt upp inför henne hade tydligen vart bättre. Hade en inbjudan till såsen igår så jag o en klasskompis åt och drack helt free under två timmar igår. Ens sväng om Bodegan med J och jag va nöjd med kvällen!
Tack CC för igår!

Lite tråkigt slut när vissa fyllon inte kan uppföra sig, men men!
Vakten "fixa" honom!

Från nått tråkigt till gårdagens verkligt stora händelse - VG på examensarbetet!!
Glad är bara förnamnet! Otroligt stolt och glad, såklart!

Nu ska jag iväg o jobba ett par timmar - sen bär det av till Åstol för en välförtjänt femdagars semester! Ska bli underbart!

* * *


Sa även hej då till två Londonbor i onsdags - ses snart igen! Väldigt kul att träffa er båda!

RSS 2.0