en bra dag

Idag fick J sitt efterlängtade telefonsamtal - nu har han sommarjobb!
Så sjukt glad för hans skull!

nu kör vi fram till påsk

0-0 mot Portugal, AIK fick pisk mot Svorvreta och warbergs damer upp i div 1 (o frölunda är ute...) det summerar väll det mesta som jag har gjort (läs: sett) i helgen. Förutom att jobba o pussa på J då.

Nu har jag lagt upp ett litet mål vad det gäller skolan fram till påsk, känns bra, handlar mycket om ex-jobbet och omtentan som är veckan efter påsk. Men från och med torsdag em. i nästa vecka o fram till måndag ska jag ha lång-ledigt o jag tänker banne mig inte vika mig en millimeter för det. Jag ska bara ta det lugnt! Ingen dålig morot att sträva efter!
Det finns inget bättre än ledighet som man känner att man verkligen förtjänar, och då är det bästa att göra upp en plan (hålla sig till den) och sen ha ledigt med gott samvete!

F*n va tråkigt det är att tvätta!!
Dessutom så syns det knappt i våra garderober att vi behöver tvätta, vi har så mycket kläder som vi inte använder.
Vi skulle rensat ut m.m. i helgen, men det blev inte så (läs:lathet) så vi får väll se när det blir av...
Skulle behövas iaf!

Imån bär det av till skolan o kursstart m.m.
Därefter semifinal i sparbankshallen!

du släckte väll

... och där va Frölunda borta.
Allt utom HV71 får vinna finalen nu.

Har jobbat några timmar idag, kul va det!
Va inom Bokbok på hemvägen och sa hej till Kakan som hade på sig en väldigt söt t-shirt, 2 för 99:- och även en fattig student fick med sig nått hem från stan!

dålig bild kanske (mobilkameran) men en ljusrosa o en ljusgul blev det!

Mår lite illa, har kännt mig lite halvkrasslig från mitten av förra veckan.
Kan det liksom inte ge sig nån gång?
Blir att trycka i sig vitaminer, sova tillräckligt och ta det relativt lugnt. Lättare sagt än gjort!

Imån blir det innebandy - närmare bestämt damlaget som ska försöka ta sig upp i div 1.
16.00 i Sparbankshallen!
På måndag bär det av dit igen - första semifinalen. Spännande!!!
Blir jag o "fröken" + dom gamla hederliga som beger oss.

Ska ni släcka lampan ikväll?
Har tänk på en sak, vill såklart också släcka lampan, men får man ha igång tv:n?
Det är ju trots allt vm-kval mot Portugal!

Mitt liv innehåller nog inte så mycket mer än sport, skola o sova just nu känns det som.

Nu ska vi laga mat!
Lasagne och sallad, mumma!
Ha det kalas!

börja just gråta

Herregud, fick precis sett lite bilder på min väns nyfödda dotter och hennes sambo, och så känner jag bara hur ögonen fylls av tårar! Så otroligt söt liten tjej! Jolene heter hon - hur fint är inte det då?!

en (naken) rysare

Warberg låg aldrig under, men med 5-4 i 3e period så är inte en innebandymatch över. 8-4 blev det till slut!
Har verkligen gått och spänt mig hela dagen, vart nervös, nojjig osv. Men det gick ju bra till slut - skönt att se att laget var "tillbaka" igen. Ny match på måndag, första semifinalen och Balrog står för motstånd. Dom ska tydligen ta warberg med 3-0 i matcher. Inga höga krav dom ställer på sig själva.

Det va en yngre man som sprang naken under matchen. Han sprang rakt förbi oss och jag säger:
"Va f*n gör han?"
och pappa svara: "Va, vaddå, va hände?"
Ganska naturligt får han svaret: "Ähm en naken man sprang just förbi!",
"Va, det missade jag", svara pappa.
Då är man rätt inne i matchen. Men jag menar, han sprang ju rätt över planen!

När jag tittar upp (ni kan ju inte dömma mig för att jag råkade titta ner!) så ser jag till min stora förvåning vem det är!
Jag hjälpte han på jobbet häromdagen med skjortor. Dock va han inte näck då!
Blir en rolig historia att berätta för tjejerna på lördag!

Nu väntar kudden!


i dag är det avgörande

Är näst intill så nervös att jag vill kräkas - ikväll avgörs det om warberg går till semi eller om det är slut för denna säsong.
Det är liksom sju timmar kvar till nersläpp o det enda jag kan tänka på är att dagen bara ska gå så snabbt som möjligt så att matchen börjar och sen är den klar o warberg är vidare. Huamig, man är allt bra besatt alltså.

Hockeyn igår va ju mindre kul - J stängde av TVn när det blev 1-1, kanske lka bra med tanke på att HV vann med 1-6.
En arg sport-J är ingen rolig syn! Höll mig mest i köket, sen smygtittade jag lite med ljudet av medan han diskade.
Men jag känner på mig att detta är en bra dag, än så länge känns ju allt på topp och jag har höga förväntningar. Tänk om både warberg o Frölunda vinner ikväll - det hade ju vart topp notch, så att säga!

Man är väll en aningens medgångs suporter kan jag tänka mig. Jag tänker aldrig att det andra laget är bättre, utan att de laget jag håller på spelar kasst. Men jag menar våren höjdpunk är ju slutspel tillsammans med att solen skiner. Oh, va underbart!

Nej, nu är det lunchdags och sen är det tre-fyra timmars lyssnande på redovisningar o opponeringar.
Skönt att man inte är i rampljuset idag.

Ha det kalas

(jag tippar 5-3 till Warberg och 3-1 till Frölunda)

väkommen till världen



Får ju kanske ge mig på en liten översättning:

Our thoughts have been with you both one and several times per day the last time.

And today is finally the day when she came - welcome to the world baby girl!

Congratulations, we wish you all the best!


ganska nerstämd

Dagar började rätt så bra, jag har känt mig frisk o kry, solen sken och allt va bra. Hade en positiv inställning till dagen helt enkelt, vilket jag tror har stor inverkan på hur dagen faktiskt kommer allt bli. Skön känsla o god inställning = en bra dag!
Tänk va mycket ett kasst tenta-resultat kan göra. Kändes faktiskt inte rättvist att jag fick U, men jag vet ju tack o lov vart felet låg så jag ska klara omtentan har jag bestämt!

Nu blir det matlagning, sen DHW o plugg om motivationen finns.

det stavas: FRUSTRATION

Fan va frustrerande det är att hålla på ett lag när det inte riktigt stämmer för dom!
Gah, jag höll på att slita av mig håret, bita av alla min naglar och skrika alldeles för fula och för många ord för mitt i vanliga fall ganska väluppfostrade språk.

6-5 till Falun och ny match på torsdag - dock hemmaplan, vilket är en fördel!

+ & -
- - - = att man inte har riktigt greppat att Falun kontrar
- -   = backarna i första femman
-     = att man inte ser viljan i HELA laget

+       = Warbergs andra-målvakt
+ +    = Bult!
+ + + = Warbergs andra femma

over and out.

snorungar

Natten mellan lördag o söndag efter att jag kommit hem från festen så var det ju TV-spels afton hos oss och mitt i rådande omgång så hör vi att nått kastas mot väggen och några av modellen mindre, sprang snabbt iväg. I går förmiddag så fick jag även reda på vad det var: ÄGG! Dom har alltså kastat två ägg på väggen till vår lägenhet.
Idag va det dags att torka upp skiten. J uttryckte sig: "Hade jag fattat att det va ägg hade jag sprungit efter och använt dom som torktrasor." Vi brydde oss inte så mycket om det i lördags, engagerade oss inte ens i att gå ut o kolla va det va... det lät ju inte direkt högt. Ja, man har väll själv gjort massa lustiga saker när man va barn, men alltså va hände med det gamla hederliga busringandet, sno äpplen i trädgården osv.
Synd att man inte vart mer på g, hade ju haft ett paket ägg i kylen som jag kunnat springa efter som och kastat på dom. Men ja, där är ju ett problem. I den åldern så springer man ju tio ggr snabbare än vad jag antar att jag gör idag... Lätt att vara efterklok också.

 
Jag torkar ägg, J tittar på.

yr i annan bemärkelse än vanligt

Antar att ingen hade velat vara i mina kläder igår. Kände mig rätt så bra hela dagen, njöt (för ovanlighetens skull) av att det va söndag. Känns ju annars som att denna dag är en övergångsdag, en dag då man bara ställer om sig till att det är vardag snart igen. Men runt fyra, halv fem började jag känna mig yr så jag la mig i sängen och slängde på Gossip Girl (som jag lånat av lillasyster). Efter någr avsnitt och otaliga mängder vatten så va jag fortfarande inte bättre, J o jag käkade lite rester från gårdagen och jag la mig än en gång i sängen. Ingen ork, armar o ben kändes blytunga och jag va fortfarande yr. Dessutom fick jag otroligt ont i magen. Fram till klockan fyra i natt låg jag o hade ont i magen, nästan krampaktigt men ändå inte. Somnade till slut och vaknade många gånger i morse... men vid halv två kändes det bättre o jag gick upp. Har känts bra i några timmar nu, men så nu precis så är yrseln tillbaka. Ska gå ut i vårvädret tänkte jag o få mig lite luft, det kanske är det som behövs? Fick ringa in mig sjuk till skolan idag också. När hände det sist liksom? Kan inte minnas! Jobbigt bara att jag kände mig yr redan i torsdags o fredags.
J har en teori; jag behöver ha ledigt. Oh ja, behöver komma ut till öa och slappna av lite. Inte långt kvar nu, får hålla ut! Men gud va jag längtar, ska bli otroligt skönt att hämta krafterna!

Har ni vart inne på denna sidan? Har hittat de flesta kursböcker där till otroligt bra priser. Ca: 9-1000 kr i nypris o här har jag fått det för ca 250 för två av de tre böckerna. Känns helt okej! I denna kursen vi ska läsa nu (Butikens administration) behöver vi inte ha alla böcker utan man kan dela om man vill, men jag gillar att kunna ha alla böcker tillgängliga när jag själv vill. Så den 3e boken tänker jag att man lånar på bibblan vid behov.

Nä, en promenad va det ja. Blir nog påskbergsskogen!
Sen bär det av till Willys, blir spagetti med köttfärssås ikväll!

Sen är det ju innebandy, kvarsfinal 4 av 5. Vinner Wic så blir det semi!

Nu har 9 månader gått - vi hoppas alla att allt kommer att gå bra :)

XOXO
(har ju blivit helt skadad av att kolla på Gossip Girl)

en mysig helg

Vilken skön känsla jag hade i fredags eftermiddag och kväll: Vi hade skickat in de första 3 kapitlen av ex-arbetet, J kom hem från sin tenta. Jag gjorde lite lunch till oss och solen sken - Härligt härligt! Sen städade vi lägenheten och lite över klockan 6 på kvällen kom mamma + sambo. Vi drack lite vin och öl och gick sedan ner till Grappa där mamma hade bokat bord till oss. Underbart  mysig kväll, god mat (tycker deras pasta rätter är underbart goda), gott vin som ska inhandlas på bolaget vid nästa besök där och trevligt sällskap. Sen gick vi vidare till Harrys och runt tolv blev det hemgång! Tack för en väldans trevlig kväll!

Vaknade på lördag morgon av att mobilen ringde och var oerhört torr i munnen, något yr och kände mig rätt olustig. En bakfylla av klassen mindre hade hittat till mig denna morgon. Min stackars jobbarkompis hade inte möjlighet att gå till jobbet och hade nog inte tyckt att det hade vart så bra om hon gjorde det heller - trots min bakfylla var jag nog lite mer lämpad för en dag på jobbet. Efter en dusch och lite frukost så va det inte så farligt ändå, lite seg i huvudet. Va bara tre timmar och kunderna va på glatt humör så tiden flög mest förbi.

Jag o J hade bjudit in pappa-E o Isa på middag, Js bakfylla sen gårdagen va dock av klassen värre än min och han låg i sängen till klockan fyra och jag fick serva honom med "frukost på sängen" vid tre. Lagade kyckling i ugn med svamp o paprika och ris till. Massa gott. Första ölen va dock inte lika god.
Efter maten satte jag o Isa på en film och tog fram lite godis. Hur lätt är det att vara i tid till en fest när Isa säger: "Artina, va mysigt vi har det nu!" Ska lätt inhandla lite roliga barnfilmer och så Isa kan komma och se på film med mig nån mer gång!

Anlände till Lisas födelsedagsfest och var nog den segaste i sällskapet, dock var det väldigt roligt!
   
   
   
  

När tjejerna gick till Oscars gick jag hem (läs: jag är en tråkmåns) och somnade trots att det satt tre killar i v-rummet och spelade tv-spel.

Imorse gjorde jag o J mysfrukost: Pannkakor, frallor och massa gott pålägg, juice och kaffe.
Ska snart slänga på en film som kom med posten häromdagen, Lovefilm är faktiskt en helt perfekt tjänst: fast månadskostnad och man kan hyra så mycket film man vill. Enkelt och lätt att skicka iväg! Perfekt för mig o J som älskar att titta på film. Sen får man två åt gången! Idag blir det Försoning för min del.

Ha en riktigt mysig söndag allihopa!


chilli är envis

Vaknade vid 6 imorse, skit trött, men Chilli hade bestämt sig för att det inte gick att vänta 1 minut till med frukosten. Dock 1,5 timma kvar att sova. Men jag sov vist 2,5 timma till. Underbart! En viss hund hade dessutom lagt sig vid mina ben, Vist är hon "en snäll och väluppfostrad hund"? Snäll är hon, och till viss del väluppfostrad, men hon är så sjukt envis. Exempelvis: "Nej, Chilli, lägg dig i din korg." Efter tjugo minuter så orkra man inte säga detta mer och då har hon vunnit, hon får sova i sängen. Kanske problemet ligger i att hon vet att jag ger mig? Troligen. Trots allt en väldigt fin vovve!
Har lite huvudvärk, kan det va att jag spände mig så mycket igår? Hade redovisning, fick massa inspiration efter opponeringen till vårt exarbete, samt små infallsvinklar som vi inte tänkt på. Men själva tiden innan redovisningen kändes bara som en lång uppförsbacke, spände mig mer och mer och till slut satt jag och spände mig så mycket att jag skakade. Hade huvudvärk redan igår.

Sitter hos far och inväntar min grupp som ska komma in på msn. Vi ska bara gå igenom vårt ex-arbete en gång till innan vi skickar in samt en checklista.
Innebandyn ja! 9-7
Underbar seger igår och en sjukt rolig match.
Säger bara: Simon Nilsson, va kan det bli av han tro?
Bådar gott inför framtiden!

Kvällen bir mysig!
Middag en resturang i stan med mamma o hennes sambo.
Fördrink hos oss vid klockan 18. Mys!

Ha det kalas!

pms vs. tenta-vecka

Vissa veckor är man grinigare än andra...

Nu tror ni att jag enbart menar det som jag och många andra kvinnor får stå ut med en gång i månaden. Tja, delvis, men ändå inte. Näst efter det kommer tenta-veckan. Jag o J blir som zombies och irriterade över minsta lilla sak som tar upp en bråkdel av vår värdefulla tid att trycka in det allra, allra sista. (Läs: J blir irriterad på att jag finns/existerar/tilltalar/fått honom att lova nått han glömt o viceversa jag blir irriterad över att J finns/existerar/tilltalar/och glömt att jag lovat honom nått) Kan dock jämnföras med pms - kanske något att ta till vid nästa gång J påpekar en viss tendens till humörsvängning att han uppvisar ett liknande olidligt beteende vid tenta-perioder. Värst är ju om dock om min tentavecka krockar med en pms-vecka. Inte alltid J tycker att det är så synd att jag är bosatt i min fars hus då detta fenomen inträffar. Fast ännu värre, tenta-veckan avlöses av en pms-vecka. 2 veckors helvete. Kan jämnföras med att J först har tentavecka och sen insjuknar i en hemsk och näst intill obotlig förkyldning. (Buuu tänker alla killar nu, hon tar till förkyldnings-vapnet mitt i den rådande diskussionen. Lamt!)

Vad är värst: PMS eller tenta-vecka?

 
* * *



Dags för kudden, imorgon är det en lång dag:
8-10 personalmöte
10-13 förberedelser inför en redovisning
13-17 redovisning och opponering
snabbt ut till fars hus och rasta Chilli, äta lite mat och fräsha till mig för
18.25 ska jag vara redo när samåkningen in till Sparbankshallen kommer för
19.00 börjar 3e kvartsfinalen av Warberg-Falun
ca: 21.15 blir det hemgång.
Gissar att jag somnar tidigt!

Mest av allt önskar jag att det går bra på Js tenta på fredag, han kämpar så hårt och är värd det!

Ha det kalas!


sex laxar i en laxask

Just nu är jag inne i en "jag-älskar-att-äta-god-mat" period. Dock känner man ju inte alltid för att lägga ner flera timmar på att laga maten. Igår blev det därför Lax-paket i ugnen, som förvisso tar lång tid, men som inte kräver att man själv står och fixar och trixar förutom själva förberedelserna som tar ungeför 10-15 min. Här kommer min version av lax-paketen som vå åt igår:


Lax-paket
2 pers

Du behöver:
2 laxfiléer
4 medelstora potatisar
2 medelstora morötter
8-10 charlottenlökar
1 pkt mozarella ost
olivolja
4 msk grön pesto
salt o peppar

Gör såhär:
Sätt ugnen på 225 grader.
1. Riv av 4 bitar grillfolie och häll på lite olivolja. Dela laxen på mitten och placera dessa mitt på.
2. Hacka potatis i skivor samt morötter lök och mozarella ost. Fördela det jämt i de 4 paketen.
3. Droppa över pesto och salta o peppra efter behag.
4. In i ugnen i ungeför 45-60 min.



Massa massa gott!
Vi hade riva morötter och gurka till!

Nu blir det DHW!!!

oslo 12-15/3 - 2009

Torsdag:
Kom upp till Oslo runt klockan halv fem. Jag o lillsyrran gick hem och hon lagade en ypperlig middag till mig och jag behövde inte göra nånting. Kycklinggryta med broccoli i sötsur sås och ris till det. Mycket gott! Efter det bänkade vi oss framför datorn för att följa Warbergs första kvartsfinal (ingen kommentar) samt Frölunda-Luleå matchen. Den sistnämnda slutade ju lyckligt och semifinal is the shit! Efter det gick vi och sussade. Fint kuddöverdrag till mig och J2 sov på soffan!

 

Fredag:
Ingen sovmorgon bara för att man är på semester - upp med tuppen och ut på byn. Första anhalt blev Holmenkollen. Som jag skrivit innan så var ju inte hoppbacken där och det var väldigt dimmigt. Men, nu kan dom två oslo-borna iaf säga att dom vart uppe på Holmenkollen.

   
  

Efter Holmenkollen var det nödvändigt med kaffe, J2 tog fram den stora norska plånboken och bjöd mig och lillsyrran på Wayne's Coffee vid Coloseeum. Johanna sa: "Martinas J är mycket bättre än dig!" i samband med att jag skröt om att J köpt tulpaner till mig för några helger sen. J2 kontrade med: "Har du redan glömt Paris-helgen över vår ett-årsdag?" Behöver jag säga att hon blev rätt så tyst... en stund!

  

Tack för kaffet och vidare mot Froggnerparken och dom roliga statyerna.

  
 

Dags för hemgång och en snabbis förbi mataffären. J2 och lillasyster skulle iväg och jobba och jag hade dejt med min gamla jobbarkompis. Hade kameran med mig under kvällen, men glömde givetvis att ta kort. Vi hade det hur som hellst väldigt trevligt! Hon hade minsann fått sig ett riktigt kul jobb, vilket gjorde mig både glad för hennes skull och halvgrön i ansiktet av avund. En student som snart är klar vill ju inget annat än att framtiden skall utbringa utmaningar, tillfredställande arbetsuppgifter och en fet lön på kontot. Dock så är hon en av dom personerna som är värd ett sådant toppenjobb - stort grattis!
Några timmar senare med middagen i magen och två påsar med varuprover i handen släpptes jag av utanför lägenheten. Vi såg på en film, sen somnade vi gott efter en lång och händelserik dag.

Lördag:
Ingen vila - upp med tuppen och iväg ut på shoppingrunda!
Första anhalt var glasögonbutiken och hemlån för lillsysters del. Snart får vi se henne i andra ögon! Snyggt!
Det blev övre delen av Karl-Johan, Bogstadveien och Stortinget som avklarades denna för- och eftermiddag. Lillsyrran gick helt lös inne på Bikbok och jag kom hem med en ljusstake och ett par leggins från Indiska.
Fika/Lunch blev det - den utan tvekan godaste fralla jag ätit, åts på Baker Hansen!

  

Att gå på shoppingrunda i en stad som aldrig tar slut tar på krafterna. .


Efter en stunds vila lagade vi mat, sen drog J2 iväg på fest. Vi laddade upp inför Melodifestivalen och inväntade lillsyrrans jobbakompis. Skandal slutade det i om ni frågar mig, Måns skulle vunnit. Eller EMD. Tydligen så har kontantkorten gått upp i pris, det va därför inte 14isarna röstade.

Söndag:
Sovmorgon och en bamsefrukost bestående av pannkakor, frallor, ägg, gott pålägg och kaffe! Söndagsfrukost är underbart! J2 berättade att han gav bort sin halvfulla Jack D till en uteliggare dagen före eftersom han inte viste vart han skulle göra av den medans han var inne på krogen. Efter hem-packningen gick vi ner till Oslos bussterminal och sen väntade bara en 5 timmar lång resa hemåt till Varberg.

  

Tack för en jättetrevlig helg!

ps. Även lillsyrran har förevigat denna helg, HÄR kan du se ännu mer bilder. ds.

här va det lika öde som i öknen

Nej jag har inte gått och dragit nått gammalt över mig, det har snarare vart så att schemat vart en aningens fullspäckat så datorn har inte vart igång sedan i onsdags förra veckan. Men inom kort så kommer det komma en uppdatering om hur helgen i Oslo har varit och lite annat.

Ha det kalas!

på tur i oslo

Idag gick jag, syster o J2 upp med tuppen (kl 9), käka frukost och gick ner till t-banan. Första anhalt: Holmenkollen. Kul när vi kom upp o upptäckte (förutom att det va massa dimma) att dom just nu bygger om själva hopptornet, så egentligen va vi bara där en halvtimme o såg vart det skulle stå, sen åkte vi igen. Fin utsikt över oslo därifrån iofs.
Blev en kaffe på Wayne's Coffee bredvid Colosseum, sen vidare till Foggnerparken. Rätt roliga skulpturer ändå.
Påväg hem stannade vi på Centra (en stor matbutik) o handlade lite mat inför imån (och givetvis Tuborg Grøn på flaska, samt sörlands chips med havsalt, helt klart världens godaste chips).

Om ungefär 2 timmar ska jag ner till Youngstorget till Santinos och äta middag med min gammla jobbarkompis från Ultra Bryn. Blir bara hon och jag, ska bli jättemysigt! Va längesen vi utan dåligt samvete kunde prata massa interna grejer, sen har hon fått nytt jobb också. Ska bli kul! Dessutom är Santinos en jättemysig resturang här i oslo(om ni frågar mig, sis va inte så förtjust i den, men sen har jag en förkärlek till italiensk mat).

Imorgon blir det shoppingrunda med lillasyster!
Och givetvis Melodifestivalen på kvällen - heja Måns!!

Jag o syrran bunkrade igår upp oss framför dataskärmen, och slog igång radiosändningen från Sparbankshallen i Varberg för att följa slutspelet Warberg-Falun. Besvikelse, glädje o ännu mer besvikelse. 6-7 till Falun, nu har Warberg 4 matcher på sig att vinna 3. Frölunda blev klara igår iaf... skönt det!

Gud va jag fnissa igår innan vi somnade. Hade pågränsen till träningsvärk i magen i morse.
Allt är som vanligt när man har sleepover med lillasyster!

Ha det kalas!


oslo

Nu lämnar jag snart lyan för en lång-weekend i Oslo med sis (och J2).

Rolig match igåt mpt frölunda - hoppas den blir lika skoj idag.
Kunde ju inte låta bli att tänka på Js storasysters kille som va i Scandinavium igår. Alltid kul att uppleva sport live.
Jag missar både VF o Warbergs matchen idag - det blir att följa det via nätet.
Men men, vad gör man inte för att få hänga lite med sin syster.

Nä, en macka o sen ska jag packa det sista!

Höres!

irriterad på sj

Egentligen har inte sj gjort nånting precis just nu, men idag när jag skulle boka tågbiljett från vbg-gbg så vågade jag inte boka det tåget som är framme en halvtimma innan bussen går till oslo för att risken att tåget är försenat och att jag missar bussen är för jäkla stor att jag anser att den tidsmarginalen är för liten. Därför kommer jag vara i gbg 1½ timma innan bussen går. Jaja, bättre att vara i tid än att missa bussen.

Nu ska jag strax ut till Lindberg!
Det blir en långpromenad med Chilli så att hon får sprungit av sig. Chillis andra hundvakt har opererat foten så hon får bara springa i deras trädgård under månadar och tisdagar. Hårdträning idag med hunden alltså!
Sen blir det hockey, frölunda - luleå. Kul kul!
Ska göra pastasallad till mig o J med! Gött!

Hoppas jag packat ner allt nu inför Oslo trippen... har iofs en timma på mig mellan att jag kommer in till vbg och tills tåget går så jag hinner väll.

Ha det kalas!

en missad friends episode

Nu ska jag snart nussa-kudden, men måste bara berätta en sak som hände mig igår.
Skulle kolla på ett avsnitt med Friends innan jag skulle sova och till min stora förvåning-förtjusning och stora glädje hade jag INTE SETT JUST DETTA AVSNITT. Hur är det möjligt?
Har tittat på serien om och om och om igen med start nån gång på gymnasiet - och missat ett avsnitt!. Eller grejen är väll den att jag kände igen en del i avsnittet, men inte det andra. Det va "The one with the joke" när Ross får ett skämt publicerat i Playboy och Chandler säger att det är hans skämt från början. Men i samma avsnitt så frågar Monica - Rachel o Phoebe vem dom skulle vilja vara tillsammans med om dom bara fick välja bland dom tre och Rachel säger att hon inte kan svara på det, vilket Monica också säger att han inte kan. Sen säger Phoebe att hon skulle välja Rachel för att Monica är så krävande eller nått. Och det är just hela den grejen jag inte kan minnas. Har jag somnat under ett avsnitt o sen lyckas att inte se det mer eller förträngt det tro? Ja, who knows.



Tänk om jag missat en Sex and The City episode med? Gud förbjuuude... får plöja egenom den med start ikväll. Natti.

dhw in my heart

DHW på femman om lite mindre än en halvtimma. Massa mys, vi har glass i frysen med. Ännu bättre!! ♥

Har vart hos frissan idag. Hade ställt in mig på lugg, men kom därifrån i vanlig sedvanlig jag-frisyr. Lite tråkigt, men men. Har en liten utväxt på typ 3-4 cm som inte är sådär fasligt mycket olik det slingade i håret, men om jag klippt lugg nu så hade det bara blivit lite slingor i luggen och sett lite småskumt ut, så vi hoppade det. Har inte lust att slinga för tillfället heller. (Läs: min plånbok tillåter inte det!)

Kul innebandymatch igår, trots att det blev en sånn där riktig brakseger (12-4) och kanske inte nått direkt hot. Men ändå jättekul, o härlig stämning! Även skönt att VF vann igår så att J va på glatt humör när jag kom hem. Det råder en liten diskussion här hemma om när han blir arg på dommaren, hela VF-laget, det andra laget som spelar gris-hockey, etc. - J tycker att det hör till, men jag tror ju att han ska kasta ut fjärrkontrollen genom rutan liksom. Det är inte ovanligt att han stänger av TVn (även om man kollar ihop) och sätter sig nån annan stans i lägenheter, ringer sin far och säger att han inte ska titta mer och att hockey är en skit sport och att VF suger. Fem minuter senare sitter han där! Men igår va en bra dag, tack o lov! Brynäs förlorade dessutom sin tredje raka kvartsfinal, vilket såklart också bidrog till en del av lyckan.

Imån blir det hockey igen, fast ute i Lindberg! Ska hänga med Chilli tills på torsdag så J kommer ut o ser det med mig.

Kort skolpass imån, skönt!

frånvarons update

En aningens frånvarande här på bloggen de senaste dagarna. Tiden bara försvinner, dock har det hänt en hel del skoj de senaste dagarna och de närmsta dagarna lär inte bli så tråkiga dom heller.

Fredags:
Tenta (Läs: stön - bajs - ångest) Va som vanligt va jag helt borta efteråt. Men fick ändå utfört ett par ärenden. Hämta mina röda skor hos skomakaren, va på banken o växlade, ordna en ny bankdosa + pratade pension och fonder (vuxen point.)
Tidig kväll /e.m. efter en powernap på trekvart och Js specialare-toast, mötte jag upp jobbarkompisarna och drack lite öl. Jättemysigt! Kom hem, jag o J laga mat, sen somnade jag med Friends i bakgrunden.

Lördags:
Upp med tuppen och iväg till jobbet. Mycket folk och väldigt roligt!
Hem, lagade mat och bänkade mig till Frölunda - Luleå (Wii 4-2 till VF)
Snabbt iväg efter matchen med rödvinsflaskan i högts hugg. Destination "fröken" och Isa för 2a chansen. Stor besvikelse. Scotts gick inte vidare trots typ 10 röster från oss.
Mer rödvin... hemgång klockan sent.

Söndags:
Dagen då Gud hatade mig. Min enda lediga dag och jag sover till jag vaknar, så att säga.

Idag:
Har vart i skolan, Ex-jobbs skrivning.
Ikväll är det sista serieomgången. Sjukt spännande. Vinner Warberg så vinner dom serien, vinner Umeå så kommer dom 8:a och då är dom även med i seriespelet. Mycket annat som står på spel ikväll. Spännande, spännande. Med farsans frånvaro så blir det jag o "fröken" som intar säsongsplatserna. Mycket kul!
Även VF spelar ju ikväll - J får se det sjäv. Hoppas VF vinner (inte kul att komma hem till en sur sambo nämligen)

Imån:
Skola, skola och skola.
Sen blir det frissan!! Vem vet vad som händer där...
Ska även ordna det som lillsyrran o J2 vill ha med upp.

Övermorgon (ons):
Skola, skola och skola.
Packa så gott det går, sen bär det av ut till Kulla och Chilli.

Överövermorgon (tors):
Åker tillbaka hem, packar det sista innan jag sätter mig på tåg o buss med slutdestination OSLO!

Fre-Söndag i Oslo:
Holmenkollen, Froggnerparken och shopping.
Middag med min gammla jobbarkompis.
MELODIFESTIVAL FINALEN.
Massa mys med lillasyster!

Ja det var väll en kort resumé om vad som hänt och savd som kommer att hända det närmaste!
På återseende!

elitserien

Ville bara skryta lite om min lillasyster!

Igår spelade hon sin första elitserie-match med Akerselva!

Växte typ en cm när jag hörde det!

 
Bild 1: Bajsunge påväg till innebandyträning
Bild 2: Bajsunge fick utvisning 10+2+2.


Sista slutspurten i pluggandet snart...

I både hockey o superligan går det ju sisådär.
3-0 i skrivande stund mellan Luleå och Frölunda.
0-5 mellan AIK-Täby. (jag menar har man sänkt sig så lågt att heja på AIK i en match så kan dom ju iaf försöka att vinna!!!)
Men men, inte slut ännu! Allt kan hända!

* * *

update 21.33
Ja allt kan hända. Iaf när det gäller innebandy!
8-5 till AIK. Tack för det AIK, i 24e omgången är Warberg serieledare tackvare den vinsten, förlusten, hur man nu ser det.
Rolig match, först gör täby 5 mål på raken, sen gör AIK 8 mål på raken.
Bara i innebandy!

(Frölunda förlora dock, 5-0 till Luleå. Only in Frölundas world)

ökat fokus idag/födelsedagar

Lite bätter självdiceplin och fokus på tentapluggandet idag. Känns helt okej! Går omkring här ute hos pappa och rabblar diverse olika saker högt för mig själv. Chilli undrar förvirrat om det är henne jag pratar med.
Håll en tumme för mig imån!

Grattis vännen som fyller år idag!

Jag o "fröken" från i sommras.


Ett grattis även till BFFs sambo som även han fyller år idag!

Nu blir det ännu mer rabblande, sen duschen, criminal minds och sen sängen. Ush va jag e trött på mina tenta-drömmar nu.

Ha det kalas!

inlägg nr 400



Sen den 27/2-08 har jag alltså publicerat 400 inlägg här på bloggen, mer eller mindre intressanta, mer eller mindre innehållsrika och mer eller mindre genomtänkta! Men, det är min blogg - jag bestämmer!


För att räkna ut hur mycket jag "tjänat" på bloggen så kan jag ju berätta att det är ca: 7 kr/inlägg!
Det är ju fantastiskt, och vi studenter klagar när man kan tjäna pengar på sin hobby.
Nu ska jag sälja bloggen och ta med mina nära och kära på en dagsutflykt till Gekås!

Skämt å sido - har inte tjänat en spänn och kommer troligen aldrig göra det heller.
Men man kan räkna ut hur mycket sin blogg är värd på HÄR.

Ha det kalas!


neeeej dumma varuprov

Sitter här med tenta-pluggandet på sin topp. J kommer hem, vi pratar lite, jag får en kexchoklad (naaw) som ska hålla pluggmotivationen uppe och dessutom kollar vi igenom posten. Har fått nått reklambrev från Glamour (ni vet tidningen) och jag sliter upp det för det finns vist ett varuprov från Body Shop. Jag sliiter upp det och tror att det är parfym. Sprutar ganska mycket och läser sen att det är en Deep Sleep-spray som man ska spruta på lakanen innan man lägger sig för att somna lättare o sova bättre. OCH DETTA SPRUTAR JAG PÅ MIG SJÄLV MITT I TENTA-SPLUGG-STRESSEN! Sprang till kranen och praktiskt taget öste vatten på mig själv och mina kläder. Så nu sitter jag här och är (troligen inbillning, men ändå) lite halvseg i hjärnan.

Gah! Får vädra ut hela köket tror jag och sätta på kaffe.

Kom på en bra liknelse av en hur man känner sig efter ett tentaperioden är över, alltså ni vet när man precis kommit hem efter en tenta och sätter sig i soffan: Lobotomi mina vänner! Detta va ju dock en metod för att få bort oro och ångest förr, men känslan av när dom tait bort en del av hjärnan måste ju vara densamma som man upplever efter en tenta. Man pratar relativt osamanhängande och det känns som nått är borta ur hjärnan. Nä, ush, hemsk liknelse. Faktiskt väldigt många som dog av detta.

Mitt liv ser nu ut såhär: Mina dagar fram till tentan: mat o kaffe, plugg, plugg, plugg, mat, pussa på J, plugg, plugg, plugg, mat, plugg, massa kaffe, plugg, laga mat, äta mat, titta tv, plugga lite till, sova. Drömma om att jag pluggar!
Likt många andra studenters liv.
Nu ska jag som sagt vädra o sätta på kaffe.
Tack The Body Shop!

i väntan på potatis

Sitter o väntar på att potatisen i ugnen ska bli tillräckligt mycket färdiga att jag kan börja med fisken.
Idag blir det:
Ugnsbakade potatishalvor
Egengjorda fiskpinnar
Dillsås
Grönsaker

Att göra egna fiskfinnar är ju inte speciellt svårt. Dessutom innehåller dom fisk med, vilket kan ses som ett plus.
Det är egentligen bara att panera vanlig fisk. Idag blir det pangasius-fileér som är långa o smala - så det ser tillomed ut som fiskpinnar.

Plugget idag har väll gått sisådär, men ändå en bit på vägen. Räknar med att vaa klar med all nerskrivning så att jag under ons-torsdag kan sitta ute på landet och rabbla allting högt för mig själv.

Kul att när man är inne i tenta perioder så drömmer man till och med om det.
Inatt drömde jag att jag skulle göra en omvärldsanalys - precis som en av frågorna på övningstentan.

Är inte potatisen klar snart... snart nersläpp ju.
Nope, om fem-tio min kan jag börja.

Just det, inga avsnitt av Samantha Who? kvar. Tråk!
Dock väldigt rolig serie!

Ha det kalas!


vad händer ikväll

Ikväll är det seriefinal borta mot Dalen.
Tv-match o allt, 19.00 på Tv4 Sport.
Tänker inte ha nån lång utläggning om själva matchen mer än att jag tippar:
4-5 Vinst för Warberg alltså.

En liten önskan är ju att Täby förlorar mot Balrog.
Tippar därför 6-4 till Balrog!

Åter till studierna!

love

Hihi - nu har J ordnat Patrik 1,5 till mig på nätet - dvs på love film, va trodde ni?
Dimper ner i lådan imån eller i övermorgon. Enligt Js storasyster så ska den vara helt klart sevärd!

Nu väntar kudden!

Märks det att jag har tenta-period föresten?
Längesen jag uppdatera bloggen såhär mycket!

Natti.

höga klackar från hugo boss

Är jätteirriterad för tillfället. J vill inte hyra Patrik 1,5 ikväll för det skulle resultera i att han får halsbränna - säger han. Är det inte snarare så att det är kvällsmaten pizza och cola som kommer bistå med det? Tydligen inte. Jaja, får hyra den själv nån gång.

Melodifestivalen '09 finns ute nu. (Klasskompisar - är inte detta branschglidning så säg, skivan finns enbart ute på statoil än så länge och inte på exempelvis cdon där släpps den den 6/3) Så nu kommer mitt andra irritations-moment. Scotts möter Sarah Dawn Finer. Det är DOM TVÅ som jag vill ska gå vidare från andra chansen. Pest eller kolera fast tvärtom känns det som. Helt stört rösningssystem i andra chansen. Det blir väll inte rättvist med duellering liksom? Då får ju inte alla samma chans?! Får hoppas på att scotts går vidare från andra chansen och Sarah från internationella juryn.

Vem vinner den 14e mars då? Jo, det gör Måns Zelmerlöw !

att kosa är vägen till mitt hjärta

Finns ett ord som Norge har, som inte Sverige har (finns säkert fler, och troligtvis vice versa också) nämligen ordet kos, eller att kose seg! Att säga mysa får liksom inte samma effekt i detta avseendet och jag kan inte komma på ett ord på svenska som har samma betydelse. Hur som hellst - helger då man inte har nått annat trevligt inplanerat så älskar jag att bara kosa meg, helst med J. Det betyder att vi äter och dricker gott och bara umgås och gör sånt som vi tycker är kul.


Mysmat till Melodifestivalen = koseligt

Igår blev det: Chilli och vitlöskmarinerad lax, potatisgratäng, wokad blomkål, grill-stek sparris med salt o peppar, och en god sås till det. Lite Hof och Tuborg Grön på det och till och med J tyckte att Melodifestivalen va kul. Han va till-och-med engagerad i att The Pilots absolut inte skulle få gå vidare och hejade på Agnes i duellen. Det ni! (för det vaaar så mycket plagiat från iaf två låtar som det möjligen kan bli... pinsamt!!)
Efter det så spelade vi guitar hero, jag hade mestadels hälften av de poäng som J samlade ihop. Eller dubbelt så lite, som jag så positivt uttryckte det igår (kan ju jämnföras med glaset halvfult eller halvtomt....).


rock'n'roll

Vi gjorde ett misslyckat försök i att gå ut på krogen dessutom, vi hade mest lust att gå ut och ta en öl och tjöta lite med folk, men tyvärr känns det ibland omöjligt i den här stan. Alla ställen är så gapiga och skrikiga (börjar jag bli gammal?) och det finns liksom inget mitt-emellan-ställe. Synd! Va dessutom så lång kö (lönehelg!) att vi gick hem efter att beskådat Js klasskompis o min släkting F stå och diskutera med två 18åringar som inte verkade sköta sig. (F är alltså vakt!)

Somnade gott efter ett avsnitt Samantha Who? efter att jag o J legat o pratat en stund.

* * *

Nu fick jag just bevittna ett samtal mellan J och hans kompis L.
L: Kommer du in på msn sen eller?
J: Nja, just nu så har Martina snott min internetkabel.
L: Men fan du får väll visa vem det är som bestämmer i huset, eller?!
J: Ja, eller så kan man ju göra som du o skicka henne till Indien! (L:s tjej är just nu i Indien)
L: Ja, då kan man dessutom springa omkring i samma kalsonger i 3 dagar om man vill.

* * *

Idag blir det mestadels plugg, sitter här med alla böcker och anteckningar framför mig. Om jag bara kommer igång så kan det ju gå bra idag, men det gäller att komma över den där gränsen, svårt en söndag. J sitter i v-rummet och har allting upplagt framför sig. So, here we go...

 
pluggstuga


Ha det kalas!

RSS 2.0