Fru Gårman


Herr Gåman har gått och gift sig med Fru Gårman!

Tycker det är lite lustigt, det är 2008 och anledningen för att man tar fram den här skylten är för att det finns kvinnor i trafiken också... ähm, då får dom ju ha två skyltar vid övergångsstället så att det inte blir nån missuppfattning. Står det bara en skylt med Herr Gårman så kanske alla kvinnor tänker: "Oj, jag får leta vidare efter ett annat övergångsställe". Nej men allvarligt...

Ha det kalas!

skyhög teleräkning, why?

Igår va jag o två tjejer från min klass uppe i Ullared och synade butiker som gör fel i vissa juridiska samanhang, samt intervjuat butikschefen på Sko-Boo. Dagen blev allt annat än jag förväntat mig. Vi hittade massa roliga fel som butikerna gjort (dock inte sko-boo - han hade stenkoll), fick många oförutsägbara svar i vår intervju och det va kul ihop med tjejerna.

När jag kom hem såg jag att min Telia-mobilräkning hade kommit. Öppnade den glatt eftersom den vart så låg jämnfört med mitt andra abonemang. Men shi fick jag - 491 kr vill Telia ha, alltså ca 250 kr mer än vad det brukar vara. Kollade den lilla specifikationen man fick med och insåg att jag enligt räkningen ringt i ca 6 timmar på en månad. Vilket var om jag jämnförde med dom andra räkningarna, sjukt mycket mer än vad jag gjort innan... kan ju inte stämma tänkte jag och ringde Kundtjänst. Där kunde dom inte hjälpa mer än att skicka ut en preciserad lista för det jag ringt för o då skulle det kosta 150 spänn, men jag blev hämvisad till Mina sidor på Telias hemsida. Efter många om och med lyckades jag fatta att den tjänsten som jag ville ha - specifierad faktura skulle kosta 30 kr på mina sidor. Blev lite irriterad! Varför kostar det pengar? En struntsumma iofs, men ändå. Sidan va dessutom väldigt konstigt upplagd, ska hur-som-hellst in och kolla sen igen, va för irriterad igår. Tycker inte att jag ringt så mycket... inte mer än vanligt!

Idag är det Valborg och som det ser ut nu blir det fest ikväll! Har lite lust att gå till Socitén, men hörde att det va legg 19 där... hur e det på Oscars är det barn-ålder in där med eller? Tydligen legg 21. Får kanske blir där då...

Nu blir det plugg!
Ha det kalas!

Mission impossible blev uppklarat tack vare kaffe

Idag va det uppdrag: Hitta en studentklänning åt lillasyster. Den första timmen kändes det lite som Mission impossible, men efter en kaffe och scones på Espresso House så förvandlades hennes något mindre muntra jag till en sann shopoholiker och med lite hjälp av mig hittade vi en vit fin studentklänning på Rut m.fl. Helt underbar affär ju, prisvärda, underbar service och snygga kläder! Jag hittade en tunika-klänning som jag ska ha på min födelsedag o antagligen på studenten. I'm in love!
Efter många om och men hittade vi äääntligen ett par snygga skor inne på Åhléns. Min syster kommer garanterat vara hetast både på balen och studenten! (känns som att jag alltid skryter om henne men det står jag för!)

image141
Lillasyster på tåget hem...

Tog sovmorgon i morse för jag kunde inte somna inatt. Seminariet i morse va ändå inte obligatoriskt och anagligen inte speciellt givande. Men morgonen startade med att J inte hörde sin väckarklocka... fick säga till han flera gånger och till slut blev jag så sur och gick upp och dushade. En kvart senare kommer jag ut och en sur och morgontrött J står utanför och fräser: "Underbar tajming att dusha nu!" Tittar på klockan o ser att han ska iväg om tio minuter och svarar därför lika glatt: "Underbar tajming att snoza i TVÅ TIMMAR!" Vist är det härligt med glada miner på morgonen!

Imorgon ska jag o min grupp till Ullared och intervjua butikschefen på Sko-Boo. Har två roliga gruppuppgifter nu så det ska faktiskt bli riktigt skoj att se vad man kommer fram till!

Nu ska det lagas Martinas egna spagetti med kyklingfärssås. Sen middag idag!

Ha det kalas!

Min helg

Har just suttit o läst de bloggarna jag vanligtvis läser, alla verkar ju haft det toppen i helgen. Bara jag som större delen av tiden stått inne i gallerian och sålt kostymer. Hade sååå gärna velat gå på bröllopsmässan som va i helgen, hellst när man läser om hur bra det vart.

I fredagsmorgon va jag uppe med tuppen, hade lovat mig själv förmiddagen fri eftersom det va jpbb på schemat 13-18. Sagt och gjort - hoppa ur sängen redan vid halv nio. Gick omkring och lalade i lägenheten o tvättade och bara tog det lugnt. När jag skulle ner till tvättstugan o hänga upp tvätten träffade jag Kalle * Arne, måsen som mina grannar gjort tam. Den kommer tillbaka varje sommar! Det kan ju tyckas vara lite kul, men det är trots allt på gott o ont enligt mig - mest ont. Måsar är ju av naturen rätt åpna, den kommer ju bara tillbaka för att det vet att den får mat här. Stängde inte till dörren riktigt till tvättstugan och helt plötsligt hör jag hur Kalle * Arne låter oroväckande nära och inomhus. Går o kollar i dörren och mycket riktigt, där står han och gapar. Tur att han inte traskat in - hur f*n ska man få ut en dum mås ur en källare? Fick iaf skrämt bort han och stängt dörren.


Kalle * Arne-Mås

Min J har klippt av sig allt håret, han satsar på att få fram sin blonda hårfärg. Han passade sjuktbra i kortklippt frisyr så den tiden jag vart hemma i helgen har jag mest gått omkring o tafsat på han(s huvud). Värsta snygga karln man har!

Va hos E igår och drack några öl med lite vänner. Fick reda på en flytt - vilket är kul! Man önskar ju alltid sina vänner det bästa, även om det betyder att man inte kommer ses så ofta. Men det finns billiga flyg!

Nej, nu ska jag se om jag kommer in på FC, gick inte innan, lite dumt för jag måste ha gjort klart en grej innan skolan imån! Irritation!

* Uppdatering 2008 - 05 - 11
Satt ute i solen med min hyresvärd idag och då fick jag reda på att måsen inte alls heter Kalle, den heter Arne.
Undrar just vad jag har fått Kalle ifrån... hm?

tenta, städ o tvätt-dag

Oj vad många besökare jag kommer få med den rubriken... not!

Som sagt, dagen började med tenta. Gick väll sådär, men la som sagt ner hårdplugget för ett VG. Ibland tror man att man e stålkvinnan. Hade jag däremot haft tentan två veckor efter första tentan hade det säkert gått, men är man "ledig" några dagar mellan kursstarterna, inte fan sätter man sig o tragglar inför en tenta man har om 6 veckor. Inte jag iaf. Hade enormt höga tankar om mig själv när jag satt på tentan första gången: Jag ska plugga ek. en timma varje kväll. Kan räkna på en hand hur många kvällar som blev sådanna. Men men, man lär sig av sina misstag, right?

Tog samanlagt 6 timmar för oss att städa idag, det var välbehövligt. Har inte vart allt för många sånna aktiviteter det senaste. Hängde dessutom tvätt ute idag för första gången i år, torka på ett par timmar. Toppen! (oj va vuxen jag känner mig, skriver om städning och hur snabbt tvätten torkar ute)

Skulle rensa det där röret idag som går från undersidan av handfatet inne på toa och in o väggen, ni vet. Har gjort det tusentals ggr eftersom J anser att det är det vidrigaste man kan göra. Likaså tyckte min bror när vi delade övervåning hemma hos päronen en gång i tiden. Så ja, man kan väll säga att jag faktiskt kan detta (inte för att det är speciellt supersvårt). Hur som hellst så när jag va klar så gick det verkligen inte att få det tätt igen. Jag ljuger inte om jag säger att min hand va illröd för att jag tog i så mycket. När jag sen satte på vattnet så rann det vatten längs sidan av röret likt förbannat. Efter ett tag va jag så slut i handen o armen av att vrida på den där j*vla stora mutterliknande plast-saken att jag inte fick upp det igen, det jag själv dragit åt. Så i ett svagt ögonblick gick en sak inne i röret av och va i akut behov av att bytas ut. Samlade mod och gick in till min granne som skrattade lite o sa: ja, det har jag gjort minst hundra ggr! Sen förklarade han nått om att den där grejen (inne i röret) går av lite då o då eftersom man lutar sig lite mot handfatet och för att det är av plast. Toppen... vi får ett nytt imån så - tillsdess borstar vi tänderna utan vatten och spottar i toa-stolen.

Idag fyller Jessica 22 år!
Ja må hon leva, ja må hon leva, ja må hon leva uti hundrade år
Ja vist ska hon leva, ja vist ska hon leva, ja vist ska hon leva uti hundrade år
image138


Då vart det läggdags för min del, har ändå vart en rätt lång dag... Sov så gott!
Ha det kalas!

En liten teori jag har

När jag och J just hade börjat hänga ihop berättade han om liten teori han hade angående det här med att vinna saker, pengar, dyra resor etc. Det kan ju dessvärre även vara att man på nått sätt är ensam om något, inte nödvändigtvis farligt uatn tex. som min klasskompis, hon har fyra njurar. Det är 1 på 15 miljoner som har dubbel uppsättning. Ja, men ni fattar poängen va?! Nappade sedan på denna teori, vilket har bidragit till rubriken: En liten teori jag har (fast egentligen va det Js teori) Teorin går iaf ut på att man en gång får/råkar ur för en sånn här grej, en gång i livet, Once in a life time. (Shit va svårt det är att inte skriva Once in a timelife) Ja tänker ni, men det finns ju dom som vunnit massa pengar 2 ggr - kort och gott - dom räknas inte med i min teori, dom personerna är nämligen såpass få.

Nu råkar det vara så att J redan blivit välsingnad med 1 på miljonen grejen - så nu är det bara jag kvar. När kommer jag vinna snuskigt mycket pengar, en jordenrunt resa, eller jag är inte kräsen: denna skulle duga! (men då får fan renovering ingå med)

Jag går i väntans tider...
Ha det kalas!


(Obs! För er som inte hängde med så är jag inte helt seriös i detta inlägg)

Uppdatering;

Hade lite annat att skriva kom jag på.
Surfade runt lite o såg att norges stolthet gjort bort sig lite i 95e minuten. Liverpools suportrar sjöng med all säkerhet "You´ll Never walk alooone!"

(hahahah, skrattar just nu åt mitt eget skämt!)

Hittade även en sida på aftonbladet.se om kändisar och deras brott, shit va mycket man glömt!

Nej, nu ska det sovas!
Natti och återigen: Ha det kalas!

Man borde och man borde

Idag finns det mycket jag borde göra:
- Jag borde plugga mer ekonomi
- Jag borde tvätta vårt berg av tvätt
- Jag borde plocka iordning innan det blir totalkaos
- Jag borde väcka han som sover
- Jag borde inte sitta här

Men, vädret va för fint så jag va tvungen att gå en sväng efter att jag va hos optikern i morses. Ekonomin känns så tråkig och det känns inte det minsta lockande att ställa sig o sortera tvätten. Han som sover vaknar dessutom inte även om jag skriker han i örat.

Va på Ica igår efter att jag och J suttit på kyrkomuren med varsin latte i handen o kollat på folk.
I bageriet kunde man köpa denna tårtan:
316895-137

Nej, nu ska jag käka lunch! Sen SKA jag plugga lite ekonomi, men innan dess ska jag slänga i en maskin med tvätt! Jag SKA, jag SKA, jag SKA! Måste ju hunnit med lite idag innan kl fem, då kommer sis o vi ska ner o träna. Sen vet väll alla vad som händer på 5an kl 21.00? 
Enda gången jag inte har dåligt samvete för att jag sitter framför burken.

Ha det kalas! 

April-väder!

Lite smått ångest-laddat att sitta inne i skolan när det är ca 16 grader varmt och strålande sol ute. Känns lite ironiskt att jag för 9 dagar sen stog ute i skidställ, vinterskor, mössa och vantar och det kom snöblandat regn från skyn. Men men, det är väll det som kallas aprilväder?

Ha det kalas!

Vi är Warberg - BÄST I SVERIGE! (del II)

Kl 06:30 nere på stationen
     
Tåget är äntligen påväg, efter 1 timmas försening.
          
Vissa sover, vissa dricker öl...
316895-78
... eller har roat sig med diverse kreativa ansiksmålningar!

       
Pappas har givetvis med sig sin snyggaste t-shirt!

     
Jag och Johanna roar oss så gott det går! Inget fel på humöret iaf.

   
1200 glada suportrar påväg till Globen, bönderna åker t-bana!

   
Warbergs vip-lounge! 1 timma till matchstart...

     
Lagen värmer upp o Warbergs-klacken likaså

 
Alla på plats och stämningen är på topp!

   
Efter 3 perioder och 10 minuters förlängning är blir det straffar.

316895-102
Årets målvakt räddar 3/5 straffar, Svensson sätter sista straffen och Warberg vinner SM-GULD!

   
Warbergsklacken är gladast av alla!

   
Bults sista match, blommor som jag fångade och matchens (återigen) hjälte!

   
Pappa sjunger: "Jag e så lycklig, jag e så lycklig!"

   
Träffade isbjörnen på t-banan tillbaka till...
316895-114
... vårt chartade tåg!

       
Efter en stunds vila började firandet på allvar, skumpan smakade tyvärr sådär...

     

     

Efter en lång dag och en lång natt kröp jag äntligen i säng framåt småtimmarna!
Vaknade upp med en alltför bakis sambo bredvid mig. Jag själv var förvånad över att de högre makterna skyddat mig från söndags-sjukan!
Tog en tur till fästningen med J's kompis som var på besök, sen blev det torget tillsammans med många andra stolta Varbergs-bor. Runt kl 17 så rullade Warbergsbussen in.
316895-131
En av talarna sa "Såhär mycket folk ser man inte ens på torget en solig dag i Juli"
Så sant, så sant!

      316895-133
image135
SM-medaljörerna har anlänt och på löpet kan man även där läsa om det som alla pratar om just nu!
image136
image134

Ha det kalas!


Vi är Warberg - BÄST I SVERIGE!

SM-GULD, SM-GULD, SM-GU-ULD!!!

Dagsa att sova efter en heldag på lite drygt 22 timmar. Va tvungen att gå in o läsa lite vad media skrivit!

Vi ses väll på Varbergs-torg imån kl 16.30?

Hopp hopp hopp hela Warberg!!


Nu börjar det bli nervöst!

Imån kl 7 sätter sig 1100 personer inkl. jag själv, på tåget upp till Sthlm för att se Innebandy-finalen! Kommer vara lite drygt 1400 personer från Varberg uppe i sthlm, det ska bli himmla kul! 2 % av Varbergs invånare va det nån mattematiker som sa.
Tar just nu en paus från att fixa mat-lådan tills imån.
Ölen är inhandlad.
Öronpropparna köpta. (Råkar man hamna granne med Warbergs-trumman e man döv efteråt)
Den blåa nr 21 tröjan hänger framme.
Nu ska det bara gå 12 timmar....

Dagen idag började med 4 timmars juridiktragglande. Snacka om att jag fick myror i brallan efter 2 timmar. Trodde min sista stund va kommen! Sen blev det en tur på stan, hem en sväng, o sen en promenad i den där skogen uppe vid Nöjesparken - allt för att vädret bara va så toppen idag! Gled in på Willys för att inhandla saker till morgondagen (och köpte även Carmex, haha)

Tog lite bilder när jag satt vid ankdammen efter att ha snackat med min lilla mor:
Vårigt värre!
  

Nä, nu får jag återgå. Glömde av pastan till pasta-salladen - kan meddela att dom sväller rätt mycket när dom kokat 20 min för länge. Den blev liksom alldeles blek o ful... ser jätteäkligt groteska o gigantiska ut!


Ha det kalas!

Snart så smäller det...

Idag har jag inte använt några lincer pga det jag skrev om igår... känns faktiskt mycket bättre, så jag ska gå omkring halvblind imån med. Kan faktiskt inte använda mina glasögon offentligt. Det får bli nästkommande stora inköp - glasögo. Vet att jag sagt det X-antal gånger men nu måste jag. Kan ju inte gå omkring o inte se ett skit.

Va på tryckeriet med lill-syrran idag igen - förstog att hon inte godtagit det som dom gjort fel, almanackan blev sjukt mycket bättre. Man blir så stolt!

Va på bodypump idag, känner mig rätt så trött i kroppen, MEN! Nästa gång tror jag faktiskt att jag kan öka på mina vikter lite för idag kändes visa delar lite för lätt. Lite tråkigt med bodypumpen, man gör liksom samma sak varje gång, mer underhållande med box'n kick.

På lördag smäller det! Ibland kittlar det liksom till i magen när jag tänker på det, ska bli sjukt roligt, va längesen jag såg fram emot något så mycket som jag gör nu. Kan hålla med resonemangen som går angående 5 finalmatcher, men frågan är om innebandyn är riktigt där ännu. Kanske ska vänta några år till innan det är dags att ta upp det igen. Men samtidigt, surt att inte alla som ville åka till Sthlm o se finalen på lördag inte fick biljetter.
Min Warbergströja hänger just nu i föstret så att förbipasserande kan se den! Det är ju trots allt det hela stan pratar om.

Den 9 maj ska jag o syrran på Spa! Vi ska bada bubbelpool, slappa o få massage! Dock ett tag kvar - men oj, va underbart det ska bli!

E i klassen hade legat utanför sin lägenhet o solat igår och minsann fått färg. Det kanske hade vart nått nån dag, jag e just nu i mitt blekaste esse skulle man kunna säg. Lite sådär albino-varning!

Nej, nu ska jag se nyheterna!
Ha det kalas!

Dagen som inte blev som den skulle

Idag när jag (försenad en kvart som vanligt) gick ner till skolan så kände jag att jag va spänd i ögonen. Svårt att förklara, vet inte om det har att göra med den ovana solen eller vad. Kan jag va alergisk mot pollen? Fast det har väll inte kommit ännu? Kom iaf ner till skolan och står o fyller på min vattenflaska när mobilen ringer. Jobbet. Fick glatt tala om för min trogne plugg-kambart att jag dels är försenad och börjar jobba om 40 minuter. Traska bort till jobbet och får lite ångest över att 6 timmars pluggtid försvinner. Men vad gör man inte, jobbarkompisens vilde son hade ramlat och slått upp hela läppen - stackarn! Hon lyckades dock komma framåt eftermiddagen så fikan med farmor, farfar och lilla-syster blev av som planerat. Innan dess var Jag o lilla-syster på tryckeriet för att hämta hennes projektarbete (o jag skulle betala så länge som den snälla stora-syster jag är). Visade sig dock att dom gjort fel på tryckeriet så nu får jag o mitt enormt feta visa-kort följa med dit en annan gång. Men shit happends, hon ska ju trots allt bli betygsatt på det då förstår jag om hon e perfektionist. Vi han en svång om HM också.
Uppdrag: Inköp av blajjor!

Efter 3 sorters kaka, kaffe o tårta hos farmor o farfar (varför har äldre människor alltid så mycket fika? Men gott va det...) traskar vi hem till mig o Johanna ser sin chans i att öva lite gura när min J inte är hemma.
    

Efter många suck o stön från min sida drar vi oss ner till gymmet för lite Box'n Kick, känner mig just nu i skrivande stund helt matt i kroppen. Men det är ett väldigt bra pass, varierande och roligt!

 jag = stark (not)

Nä den här dagen trodde jag skulle bli en produktiv-pluggardag, istället blev det jobb vilket är kul på sitt sätt, men ändå stressande när skolgrejerna lägger sig på hög framför en.

Ha det kalas!

desperat hemmafru

Idag mellan 20.00 - 22.00 är jag inte anträffbar!

I skrivande stund...

... så är Malin på Backstreetboys i Sthlm! Backstreet's back!!
image55

... verkar det som att HV71 kommer vinna den 4:e finalmatchen. Återstår ju dock att se... allt kan hända!
... kan Warberg vara Svenska Mästare om 5 dagar.
... håller folk på att förbereda med ljus i fönstren.

Nu blir det Thé och kakor med min J.
Ha det kalas!


Uppdatering kl 00:11 den 15 april
Detta är kul, kunde inte Varberg få vinna lite fler biljetter?
Tävlade också, men vann jag? Men jag har min biljett i säkert förvar, efter timmars köande.

Än en gång: Ha det kalas!

www.hetast.nu

image54

Våren / Sommarens hårmode har nu kommit även till Åstol!

oerhört konstig helg

Ja den här helgen har minst sagt innehållt en hel del udda, konstiga, roliga men bakis-framkallande aktiviteter.

Allt började igår (läs fredags-morgon) då min syster ringer och ställer in träningen. Jaja, tänker jag, kan ju va najs o slippa träna då kan jag gå på happy hour med några kompisar. Pyser till jobbet och vi hänger om hela kostymavdelningen, det blev sjuukt snyggt! Hade pratat lite med Eve om att gå på afterwork så efter jobbet sneddar jag över galerian för att 5 sekunder efter att jag sagt hej vara nära på att börja gråta av glädje för Eves skull. Hon är nämligen tjejen som kämpats sig uppåt och som inom två månader kommer kunna kalla sig för Butikschef på Carlings i Varberg! Så... vi pyser till BnB, där jag vi sakta men säkert börjar dricka så många öl på happy hour vi bara kan. Får dessutom reda på att någon blivit upphånglad av bartendern för ett tag sen, det va lite kul! Kvart över sju (ja, jag e student jag köper bara öl när det är billigt) går vi till E, där vi efter en stund blir så lulliga att Sanning och Konsekvens är det roligaste spelet vi någonsin spelat. Mitt sista uppdrag på Konsekvens blir att sms:a två personer med följande text: " Om polisen undrar vad jag gjorde igår mellan 00.30 - 01.30, snälla säg att jag var med dig. Berättar mer sen..."  Tycker det är ett utmärkt tillfälle att smsa min bror för det va trots allt ca 2 veckor sen vi pratades vid sist. Efter bråkdelen av en sekund efter att sms-et gått iväg ringer han upp. Men, det stod även på konsekvens-kortet att man inte får svara om personen ringer upp. Får lite ångest, tänk om han ringer pappa och undrar vad jag håller på med. Kunde ju bli lite kalabalik så jag svarar varpå brosan säger: "Det är lugnt! "  Hahaha! Jag tackar för förtroendet och för att han ställer upp och förklarar sen att vi spelar Sanning och Konsekvens!
Rund halv tolv vill resten av sällskapet gå ner på stan, jag pyser hem och inser att jag anatgligen inte kommer vara nykter klockan 5 imorgon bitti när jag förväntas infinna mig vid Sparbankshallen för att köa för biljetter till Innebandy-SM i Gnaget nästa Lördag. Mycket riktigt, jag vaknar med huvudvärk, spy-känningar och en känsla av att jag sovit högst 10 minuter. Ringer pappa som säger att det är dags att komma bort nu... Drar på mig massa kläder och promenerar bort i snö-blandat regn. Efter en halvtimma är jag stelfrusen och börjar ångra allt jag sagt om: "Converse kan man ha i alla väder". Jag o pappas kompis (som tydligen är pisseblöt inpå skinnet) åker och byter skor och jag tar även på mig ett skid-underställ under mina mysbyxer och regnbyxer och två lager tröjor och min vinterjacka. Den röda mössan och handskarna från Hemsedal tiden får även de hänga med. 2,5 timmar senare börjar kön att röra på sig - äntligen biljettsläpp, kl är 9.00.

Klockan 10.30 ligger jag i min säng och skakar, ringer min syster för att göra ett misslyckat försök i att lura henne att jag inte fått några biljetter. Den här morgonen ska hon få betala tillbaka för! (Det va nämligen så att man endast fick köpa 2 biljetter/person så jag stod i mitt och Johannas ställe.)

Somnar och blir väckt dels av J, min chef och min mor!
Somnar om efter varje samtal och vaknar klockan 18.00 - känner mig fortfarande bakis och har extrem huvudvärk.

Går till kylen, finns ingen ätbar mat, en torr ostbit och en 5dagar gammal portion med Spagetti och Köttfärssås. Slänger allt gammalt och traskar sen till affären. Dagens middag: Dr Oetkers värmpizza!
Med pizzan i magen och en cola i handen kollar jag på Körslaget - jag hejar på Lotta och Brolle Jr!
Såg även 4:ans lördagsfilm: Intolerable cruelty, faktiskt rätt rolig! George Clooney är ju rätt het för sin ålder.
Köpte en film för 39:- nere på kvantum, American Dreamz, den ska jag se nu. Man får passa på att se all BRA film när karl inte är i huset! (Fast han valde faktiskt en bra film häromdagen: Mr. Woodcock! Riktigt rolig!) 

Det va min helg det!
Ha det kalas!

Då va det klart!

Inte helt oväntat så blir det AIK som möter Warberg i finalen. Känner man igen siffrorna 9-3? Så slutade den sista semifinal-matchen mellan AIK-Täby men även matchen mellan Wic-Pixbo i måndags. Nu ska bara Warberg vinna skiten också!

Va inne på aftonbladet.se innan idag och läste om ett äldre par som blivit bestulna på pengar i sitt eget hem. De hade hjälpt polisen att få fast de båda tjuvarna MEN de får inte tillbaka några pengar eftersom tjuvarna hade skulder hos kronofogden, dvs staten. Ähm? Lurar det svenska systemet sig självt ibland eller? Det är ju helt otroligt konstigt. Vem vet, kanske va det svenska staten som hade lejt tjuvarna? Nej, skämt-å-sido, efter den här publiceringen lär paret få tillbaka sina pengar fortare än kvickt.

Tur man har sina besparingar i madrassen och inte i skrivbordslådan! Madrassen börjar dock kännas lite tunn ;)

Ringde och prata några ord med pappsen idag, han var ute i vårvädret och satte potatis, till skillnad från mig som satt i vårt mörka personalrum helt utan fönster på jobbet. Blev lite avis, vad man saknar landet och att komma bort från butiker, bilar, avgaser och stress när man vart bosatt mitt i värsta storstadssmeter, i ett tätt bostadsområde och som nu precis bredvid en stor väg 2 min från centrum. Men gräset är väll alltid grönar på andra sidan, när jag va yngre ville jag inget annat än att gå just i smeten.

Kanske skulle tipsa pappsen om detta? Han skulle ju kunna smälla upp ett gigantiskt växthus nånstans på tomten. Som tack för mitt visade intresse borde jag ju lätt kunna få 50% av vinsten.

Blir allt som jag vill så åker jag nog till Åstol på lördag-morgon till på söndag. Men då måste det först lösa sig med biljett-köpet, att en tjej på jobbet inte blir smittad av sin magsjuke son och att jag får reda på allt detta inom rimlig tid. Men en tumme kan man ju alltid hålla för det - hade ju vart kul att åka om man väl är ledig och kan!

Imån är det träning som gäller, men först blir det lite jobb fram till klockan tre. Börjar känna mig lite stressad över att skolan hamnat i andra hand ett tag. Lär bli en tuff vecka nästa vecka...

Föresten så är ni så himmla konstiga. Vissa dagar så har jag 10 besökare andra har jag dryga 40, men allt som oftast ligger det på 15... vilka är ni? Blir ju lite nyfiken ;)

Nu är tvätten klar!
Ha det kalas!

Födelsedag x 2 i Falkenberg

Idag ska jag, lillasyster och mor till Falkenberg och fira minikusinen som fyller 1 och min morbrors-sambos-barn (dvs typ vår låtsas kusin) som fyller myndig (18 år för dig som inte vet när man blir myndig). Ska bli trevligt, vi har hittat fina paket.

Blir nog stort tryck på biljetterna på lördag - får ta o snacka ihop mig med min far om hur vi ska göra. Just nu finns det 400 biljetter, men 400 pers va mindre än det vi var under semifinal nr 2 i Göteborg. man får väll ta o slåss om saken, ne, skoja. men jag måste få en biljett! I need!

Hittade en bild härifrån, där jag är med! Linslusen nr 1.
image53
Ser ni mig? ;-)

Nej, nu ska jag plugga lite innan vi tar det gråa vrål-åket ner till falkenberg!

Glöm inte att ägna detta en tanke!
Det gör jag ofta nu för tiden - hellst en dag som denna!
Tänker på dig!

Ha det kalas!

VI SKA TILL GLOBEN!

Då äntligen va det spikat - globen den 19 april - SSL-finalen!
Dagens match va rätt seg i första o andra. Ovanligt att det inte blir nått mål på en hel period - men i 3e peroioden va det desto fler. Kan nästan säga att matchen hade slutat anorlunda om inte Warberg haft sin målvakt idag. 12 dagar tills finalen, hur ska detta gå! Känns som en väldigt lååång väntan! Men så är det när man utklassar lag gång efter gång - det blir en evig väntan.

Tror att det blir WIC - AIK i finalen, men det är ju inte spikat ännu. Men det är vad jag tror...

Nu ska det ätas o ses på sporten :)

Vissa dagar är man en så lycklig Varbergs-bo!

Ha det kalas!

kan det bli annat än succé?

Va just inne på Aftonbladet och hittade det här. Och min fråga är då, kan det bli annat än succé? Justin, Madonna och Timbaland - jag tror jag kommer älska den låten!

Har just plöjt igenom första säsongen av Heroes, guuud vilken bra serie! Tydligen så kommer inte säsong 2 förän till hösten. Läste i ett forum att det även här är pga writers-striken - är det bara jag som inte riktigt vet vad den strejken handlar om mer än att man inte kan se fortsättningen på en massa bra serier? Man får väll vänta till hösten då.

Va o fikade med Eve idag, en bakis - men som vanligt väldigt glad - Eve! Tänk va tre timmar kan gå fort.

Imån är det semi nr 3, blir spännande!

Fick reda på att en klasskompis hoppat av idag, tråkigt. En efter en hoppar dom av. Men såklart, man kan ju ha sina skäl och då bör man följa sitt hjärta. Lycka till va väll det jag ville få sagt!

Fick deklarationen häromdagen, blev mycket glad!
Vill du ha dina skattepengar före midsommar? Kolla in detta.

Och dessutom fick jag löneförhöjning denna månaden, det händer ju varje år i handels (o överallt annars) men min jobbarkompis sa att igentligen blir det ju +/- 0 eftersom allt blir dyrare också. Jaja, det låter ju mycket iaf. Nu tjänar jag dubbelt så mycket som jag gjorde när jag jobbade på Donken första sommaren. Lustigt!

Nu kommer mannen snart hem från träningen - bäst att börja med maten!
Ha det kalas!

vackra stad

Idag har dagen (hittills) mest bestått av jobb. Slutade vid kvart över fyra, sen skyndade jag hem för att sen kunna gå en sväng. Det är ju så enormt fint väder idag - vilket gör att varbergs stad kommer till sin rätt. Finns ingen finare stad än varberg när solen tittar fram. Kanckade på hos två stycken borta på söder - men det va ingen hemma nånstans. Dom va väll ute o gick dom med!

Ikväll är det mys-kväll. Mys-mat, mys-dricka och lite mys-snacks - kommer bli super-mysigt!

Snälla, snöa inte mer nu!
Ha det kalas!


Hopp hopp hopp lilla Warberg!

Va i Lisebergshallen igår och kollade på när Warberg utökade sin semifinal ledning mot Pixbo med 2-0. När vi kom in, ungefär en halvtimma innan matchen skulle starta höll dom på att värma upp och man kunde nästan se hur chockade dom blev att så mycket folk kom. Nästan hela av den ena långsidan va full av oss blåklädda Varbergsbor. Underbar stämning - det finns inget roligare än att åka o kolla på Innebandy!
Vinner vi på måndag är det Globen den 19 april. Tror det blir mot AIK... men just nu står det 1-1 i matcher där, mellan AIK - Täby så vi får väll se. Ska det bli en repris av förra året kanske - vem vet? 

Ikväll blir det grillning hemma hos Cissi, ska bli trevligt. Ska jobba imorgon så för min del blir det grillade grönsaker och halloumi ost och kanske festar till det med lite mineralvatten, medans de andrsa nog lär blir berusade av annal än kolsyra. Faktiskt sjukt gott med ett grillat grönsakspaket och sånn ost och lite olivolja, salt o peppar på. Try it!

Nä nu ska jag dra med mig mannen till Willys - vår kyl o frys är praktiskt taget eko i för tillfället, så vår omdiskuterade storhandling kommer att äga rum i eftermiddag!

Gud va glad jag är att vi vann igår!
Och jag jobbar inte i år så jag kan följa med till Globen - hoppas det blir ett tåg i år med!

Ha det kalas!

ett stycke trasig mobiltelefon

Ja jag har då en slags samsung telefon, men idag så la tuch-knapparna av. Trodde inte jag va så beroende av min telefon, men jag kände mig helt tappad när jag inte kunde bli nådd eller nå någon. Men men, va och lämna in den så nu ska den vara lagad om 2 veckor. Fick en annan samsung i utbyte under tiden... tack snälla. Har nu min J:s telefon.

Imån lär jag inte vara kaxig - har tränat både igår och idag och känner mig ruskigt trött i kroppen idag. Ska ner till skolan vid nio-tio och plugga. Får sällskap en liten stund av C, men han ska jobba sen.

Finns dock ett tillfälle imån då jag kommer vara kaxig - när wic utklassar Pixbo på deras hemmaplan.

Nu längtar jag efter kudden!
Ha det kalas!

vårigt värre

Ja idag va det minsann vår! Helt underbart, folk lyser upp och sätter sig på kyrkomuren, går en sväng på strandpromenaden eller som 14isarna jag såg idag: Tar av sig till enbart t-shirt - för det är ASVARMT och springer omkring och skriker.

Igår va det semifinal 1 mot Pixbo och det va minst sagt en pärs för nerverna. Förstår inte hur 3 mål kunde bli bortdömda, håller väll med om till viss del att ett skulle vart bortsömt, det andra har jag inget att säga om men det va ett mål jag tyckte va solklart. Menmen, Warberg vann ju - och tur va väll det. Ska bara intala mig til nästa match att domarn dömmer och att det inte är nån idé att överreagera.
Verkar inte vara många som tror på Täby i år...

Idag va jag och jobba några timmar, träffade nya reg. chefen som va hur trevlig som helst! Längtar till sommaren, det är så skönt att få jobba några månader - det är semester i sig. När man pluggar har man liksom aldrig riktigt ledigt, det är ständigt nånting man har i luften och det kan vara svårt att koppla bort helt för att man KAN göra det hemifrån. Med jobbet (eller iaf mitt) så är det lite svårt utan man har sina timmar och då e det full fokus på det fram tills att man slutar och DÅ är man ledig - kanske låter simpelt men det är faktiskt en underbar känsla för säkerligen fler studenter än mig.

Spatserade hem efter jobbet och insåg bara hur trött jag va - I love powernapp! Men sen blev det bodypump så jag vakna till för en stund, för att sen somna på soffan framför fotbollen.

Min J har lånat första säsongem Heroes så vi ska plöja ett avsnitt ur den nu. Hade inte många höga tankar om den serien, men nu sitter jag där klistrad. Imån börjar Sverige pussas och kramas, kan bli riktigt skoj - men innan dess ska jag väll hinna med lite skola och icke att förglömma ett Box´n Kick pass.

Ha det kalas!

RSS 2.0