Vuxentaco
Tacos o natchos o allt vad det heter är ju gott, men om man vill göra det lite mer "vuxet" har jag numera ett gott recept som jag kommit över som jag även vill dela med mig av.
Gör såhär:
1. Ugnen 225°C
2. Tärna tomater o hacka löken
3. Tärna kycklingen
4. Stek kycklingen o krydda i slutet med tacokryddan (jag tog en hel påse, men vissa kanske tycker det blir starkt, men det beror ju på vilken styrka man tar på salsan med.)
5. Blanda tomater, lök och salsa i en ugnssäker form, lägg sedan kycklingen på. Strö över ost.
6. Gratinera i ugnen ca 15-20 min. I slutet så sätter man i några chips i själva "pajen" o in i ugnen igen.
Servera med lite go sallad ofler natchochips.
Blanda även en avkoado med gräddfil.
Vi hade även en mild vitlöksgräddfils-sås och en natchochees-sås till.
Gott gott!
Ungefär såhär ska det se ut om man har lyckats:

Kycklingnatchos
4 portioner
Det behövs:
4 tomater
1 rödlök
600g kycklingfilé
tacokrydda
1 burk tomatsalsa (typ denna)
natchochips
riven ost
smör till stekning
4 portioner
Det behövs:
4 tomater
1 rödlök
600g kycklingfilé
tacokrydda
1 burk tomatsalsa (typ denna)
natchochips
riven ost
smör till stekning
Gör såhär:
1. Ugnen 225°C
2. Tärna tomater o hacka löken
3. Tärna kycklingen
4. Stek kycklingen o krydda i slutet med tacokryddan (jag tog en hel påse, men vissa kanske tycker det blir starkt, men det beror ju på vilken styrka man tar på salsan med.)
5. Blanda tomater, lök och salsa i en ugnssäker form, lägg sedan kycklingen på. Strö över ost.
6. Gratinera i ugnen ca 15-20 min. I slutet så sätter man i några chips i själva "pajen" o in i ugnen igen.
Servera med lite go sallad ofler natchochips.
Blanda även en avkoado med gräddfil.
Vi hade även en mild vitlöksgräddfils-sås och en natchochees-sås till.
Gott gott!
Ungefär såhär ska det se ut om man har lyckats:

Kommentarer
Postat av: martina
sv: nej det får du inte ha. men tur att jag har lite koll på dig när du irrar runt innan tentan :)
Trackback